Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497220 TrendMan Előzmény: #1497219

"Social media might play a role. According to a 2022 survey from the Pew Research Centre, Americans under 30 are about as likely to trust information on social media as they are to trust national news organisations. More recently Pew found that 32% of those aged 18-29 get their news from TikTok. Social-media sites are rife with conspiracy theories, and research has found strong associations between rates of social-media use and beliefs in such theories. In one recent survey by Generation Lab, a data-intelligence company, young adults who used TikTok were more likely to hold antisemitic beliefs."

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497218 Koffein Előzmény: #1497213

Nem emlékszem, akkoriban nem követtem a politikát. Annyi megmaradt volt a 100 napos progi, amivel kiürült a pénztár...

Szóval, Megyessy nem tudott olyan folyékonyan és meggyőzően hazudni, mint a Feri, ezért bukott el.. :)

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497213 TrendMan Előzmény: #1497207

Nem biztos, hogy minden részletre emlékszem.

Nekem az maradt meg, hogy a szociknak nem volt jövőképük, még olyan szép nép-nemzeti sem, aminek most örvendhetünk. Ezért előálltak egy nagy osztogatási programmal. 13. havi nyugdíj és hasonlók - ez talán 2002-ben történt és talán 4 évvel azután, hogy Horn Gyula maga vitte le a szemetet egy választási programban egy társasházban.

Ezután zajlott a nagy osztogatás, addig-addig, amíg akkora költségvetési hiány nem lett, mint most és Medgyessy csak hebegett-habogott (az, hogy valaki bonyolultan gondolkodik még nem garancia arra, hogy helyesen is:-).

Erre az MSZP gyorsan csinált egy időközi elnökcserét és előrántották a kabátujjukból Gyurcsányt, a többi már történelem.

...és akkor feltünt egy kutya......

#1497212 Fornit

Hunter Biden és a négyes.

Hóóólolololoj!

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497207 Koffein Előzmény: #1497202

Medgyessy nyert anno, szóval annyira kevesen nem szavaztak rá :) értem a problémát, szerintem ezt a szöveg értést az olvasottságra lehet visszavezetni, mert az iskolába megutáltatják az olvasást. Ezért kevesen olvasnak szakmaibb könyveket, még a középréteg olvas regényeket, de az alatt már nem nagyon, ahogy nő a vagyon, egyre inkább olvasnak szakmaibb könyveket pl pszichológia, pénzügy, történelem, életrajz stb...a szegényebb réteg max közösségi médiában megjelenő egy soros címeket olvassa el... szóval, mivel az emberek többsége nem nagyon olvas életrajzi, történelmi, geopolitikai könyveket, ezért maga a gondolkodás mód is jobban befolyásolható, hisz adottnak vesznek kijelentéseket, ha az valójában nem is úgy van... nem néznek utána, hogy milyen szövegkörnyezetből jön egy mondat, csak tényként kezelnek dolgokat, és ezt nagyon okos emberek is megteszik, nem csak butábbak, vagy szegényebb réteg, akiknek nincs hozzáférése az információkhoz... ez egy megfigyelés részemről, amivel a politika elég sikeresen operál, nemcsak itt Mo-on, hanem úgy globál..

Normális, ha nagy vonalakban utánaszámolsz, én is ezt szoktam tenni, van amikor le is fotózom az árcédulát, hogy ha a pénztárnál nem annyi, akkor mutatom, hogy ez van kiírva... főleg akció váltásoknál van az a jelenség, vagy előre ki van rakva, vagy még ott van, és nem egyszer futottam bele, hogy vásároltam nagyobb tételt, kifizettem, otthon nézem a nyugtát, dirr rendes árat fizettem, ami vagy 40%-al volt drágább... :)

PISA

#1497206 TrendMan Előzmény: #1497205

Vajon hogyan szűrik ki a figyelemzavaros tanulókat illetve a gondolkodásnak azt a zavarát, ami a hiperaktivitásból ered?

Vagy nem szűrik ki?

Érdekes a feladat a bolygók sorrendjéről, ugyanezt láttam a Google MI feledatai között /USA részvények topik/.

Lehet a géppel megcsináltatták ugyanazokat a feladatokat?

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497202 TrendMan Előzmény: #1497199

Nem ismerem a PISA felmérések módszertanát, ezen nyilván sok múlik. Simán lehet benne hiba is - szerintem.

A nagyobb gond nem ott van, hogy egy mosógépet nem tudnak a leírás alapján beindítani, hanem inkább ott, hogy mivel a politikusok így is, úgy is virágnyelven hadoválnak, egy idő után már meg sem próbálják a választók megérteni, hogy ki mit állít és ki mit ígér, egyszerű beállítottság és szimpátia alapján döntenek.

(Állítólag pl. Medgyessyre azért szavaztak kevesen, mert bonyolultan gondolkodott és ezért nem tudta magát szépen kifejezni, esetleg beledadogott, Orbán meg úgy nyomja a sódert, mint a vízfolyás, ergo kellemesebb rá szavazni, nem kell annyit gondolkodni.)

Lehet, hogy én nem vagyok teljesen komplett, de én még ha bankkártyával fizetek, akkor is nagy vonalakban utánaszámolok, hogy annyi-e, mint amennyinek lennie kellene?

Ebben nagy segítségemre van az inflációt, mert sokszor trükköznek vagy okoznak káoszt hamis árcédulákkal :-)

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497199 Koffein Előzmény: #1497192

Érdekes, Horvátok és Románok kb ugyanott vannak, mint 2018-ban.


Nagyon kevés helyen kell fejbe számolni, mert adottnak vesszük, hogy egy gép megmondja mennyi a visszajáró, nem kell ellenőrizni... 80-as 90-es és még a 2000es években is még számoltunk fejbe, hogy adok ennyit, vissza kell kapnom ennyit, de már én sem emlékszem, hogy mikor számoltam utána, sőt! ma már a fiatalabb korosztály olyan helyen nem is vásárol, ahol bankkártyával nem tud fizetni...

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497192 TrendMan Előzmény: #1497180

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231208/rado-pe...


A magyar közoktatás jelenleg évente 26 388 fővel gyarapítja azoknak a számát, akik nem képesek a használati utasítás alapján beindítani egy mosógépet, 30 145 fővel azokét, akik nem képesek kiszámolni a visszajárót egy bolt pénztáránál, s 23 400 fővel növeli azok számát, akik a globális felmelegedésből annyit értenek, hogy kevésbé fognak fázni.

PISA: Mindenki egyre hülyébb lesz ..

#1497180 Koffein Előzmény: #1497175

magyarok után már a németek is? valami nagyon félremehetett náluk is...

Guyana vs Venezuela

#1497162 Koffein Előzmény: #1497125

Nagy ellenkezést nem látni a nyugat részéről... kíváncsi leszek, hogy idén lép Maduro vagy jövő év elején, vagy elmarad érdeklődés hiányában?

Kép