Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Persze, ez is egy hibafo…

#1492093 Koffein Előzmény: #1492091

Persze, ez is egy hibaforrás volt, azon kívül, hogy valaki összefosta magát és nyomott egy padlóféket...

1, aki az autópálya adott szakaszát ellenőrzi, csökkentenie kellett volna a sebesség határt, főleg úgy hogy aznap már volt ott baleset a nagy por miatt..

2, ha belemész egy ilyen porfelhőbe nem fékezel, mert ha te nem látsz, akkor téged sem fognak látni, ha már benne vagy és fékezel akkor beléd mehetnek, mert a hátad mögött jövő nem lát..

3, ha fékezel, akkor csakis a porfelhő előtt, ahol még látják a felvillanó piros lámpát, mert utána hiába fékezel, már megtoszta a fene és dőlnek a dominók..

Végig néztem a videót párszor, az a helyzet, hogy abban a helyzetben, max elveszem a gázról a lábam, és készenlétben vagyok, hogyha fékezni kell... van aki azt mondja, hogy ő már bizony lassított volna 50-60ra még a porfelhő előtt.. ez nem életszerű, előtted mennek 90el, hátad mögött mennek 90el, tartod a sebességet és mész a forgalommal... sőt! volt aki előzött, az ment 100-110el is, amikor jött a meglepi...

Na látod, ide vezet az, …

#1492091 TrendMan Előzmény: #1492090

Na látod, ide vezet az, ha valami magánkézbe kerül.

Csak veszik ki a pénzt, de nem tesznek bele.

Egyetlen kivétel van, az oktatás és az egészségügy.

-- társadalmunk ars poeticája --

#1492089 TrendMan

Részvétem a halálos áldozat családjának!

Valahol olvastam néhány sort az illető ars poeticájával:

Ki lehetett ő, aki szombat du. egy elektronos autóval vidéki telkére sietett, miután nemrég megjött Párizsból és visszatért újépitésű ingatlanába?

Gyári munkás? Nem!

Elektromérnök? Nem!

Netán filozófus, orvos, tolmács, polihisztor?

Nem! Nem! Nem! És nem!

Ő a masszázs szalon tulajdonos / üzemeltető.


Az autópálya koncesszió …

#1492087 TrendMan

Az autópálya koncesszió átadása már megtörtént vagy még a magyar állam az üzemeltető?

Hát ez elég durva:

#1492085 Koffein Előzmény: #1492083

valahonnan kimásolta, forrást nem találtam, hogy honnan szedte.. reddit, tumblr-en is megfordult a sztori az elmúlt napokban...

Hát ez elég durva:

#1492084 Koffein Előzmény: #1492082

Itt jó megoldás nincs, ha belemész egy porfelhőbe, ott max elveszed a gázról a lábad és figyelsz, közben a segglukad is befeszül, hogy az előtted lévő ne csináljon semmi baromságot... mellékúton én alapból, ha látom porfelhő van, elengedem a gázt, visszaváltok, mert az előttem lévő tuti pont a porfelhő előtt fossa le a bokáját... 10ből 9 tuti fél méterrel a porfelhő előtt lassít 90-100ról 50re, mert összehuggyantja magát... ez meg nem mazsoláknak való porfelhő volt, egy hiba és tömegbaleset...

Bennem is ezek a kérdések fogalmazódtak meg, hogy miért nem tették ki a 80-as táblát, vagy a 70-est? Talán megelőzhető lett volna egy ekkora baleset... érthetetlen...

Hát ez elég durva:

#1492083 matgab Előzmény: #1492081

Anélkül hogy elvitatnám a magyar egészségügy (és oktatás) mára katasztrófálissá váló helyzetét, tegyük hozzá hogy a posztot nem egy orvos, hanem egy külker főiskolát végzett ukrán-zászlós-profilképes valósznűleg "hivatásos háborgó írta".

Érdekes módon ezek a hivatásos háborgóknak mindig hasonló arcberendezéssel rendelkeznek...

Ha orvos írta volna, azt mondom oké.... De így nem hiteles.

Hát ez elég durva:

#1492082 matgab Előzmény: #1492008

Hát a leállósáv az itt nem véd meg sztem. Ugyanis biztos lesz olyan kamionos aki oda próbál meg lehúzódni.

Itt ha már bekerül az ember ebbe a porfelhőbe, ott már vagy mázlija lesz vagy nem.

Lehet látni a felvételen is, hogy a porfelhő ott van. Ennek ellenére megy a kamerás is ugyanolyan sebességgel mint előtte, nem lassít egy picit sem. Sőt van aki még lendületből előzi is bal oldalon a becsapódás előtt.

Itt egy megoldás lehet, ha az ember megy kb 80-nal és ha egy ilyen nagy porfelhőt lát, akkor leáll még a felhő előtt a leállósávon.

De az is baromi veszélyes!

Kérdem én, hol volt itt az Autópálya üzemeltető felelőssége? Egész nap ilyen porfelhők voltak, miért nem rendeltek el általános 80 km/h sebességkorlátozást- amit rendőrökkel be is kellett volna tartatni!

Az út szélén hol vannak azok a bokrok/fák/falak, amik az ilyen porfelhőket fel kellene fogják?

Rettentő sajnálatos a 4 gyerekes apuka halála és a súlyos sérülések, de egy ekkora balesetnél ez is óriási szerencse, hogy nem mondjuk 10 ember halt meg...


Másrészről nagyon érdekes, hogy az autók fele kiégett. Vajon fogja-e valaki vizsgálni, hogy az elektromos meghajtású autók mennyiben járultak hozzá a tűz intenzításához, terjedéséhez, kiolthatatlanságához? Mert ugye ezek az elektromos akksik ha lángra kapnak, akkor az isten sem oltja el őket.

És ebben a témában semmilyen írást nem láttam eddig...

Hát ez elég durva:

#1492081 Koffein Előzmény: #1492008

úgy értettem, hogy a porvihar közepén belefékezett... és tényleg... ha igaz a lentebbi hsz, akkor asszem valakin példát fognak statuálni...


"Az M1 tömegbaleset margójára

Mivel a külsős kollégákat kib.szták, (mert nem írták alá a szolgálati jogviszonyt), szombaton egyedül vittem a megyei kórházat 0-24, szakorvos nélkül. Első alkalom, persze mostantól ez az új normál. Hogy törvényes-e, nyilván nem, ilyenkor kapod a kérdést, “hogy deamúgy szakvizsgázni azért szeretnél majd ugye”, esetleg “kereshetnél másik képzőhelyet az ország túlfelén”, nyilván a kurvaanyádat. A tömegbaleset persze ilyenkor basz be, a sérültek jelentős része nálunk köt ki, a legfiatalabb másfél, a legidősebb 90 éves. Megindulnak a helikopterek, jön az OMSZ, mindenkinek UH, rengeteg RTG, jópár CT, hajt az adrenalin, óriási a felelősség, most nem hibázhatsz, élvezed és tudod, hogy a folyamatos önképzés miatt jobb vagy mint a legtöbb hasonszőrű. De mikor a köcsög betegszállítók nem hozzák vizsgálatra a politraumás, fentanyl mellett ordító másfélévest, mert nekik “20 perc múlva lejár a munkaidő” és “éppen váltanak”, akkor hangosan kurvaanyázol, majd inkább a gyerekorvossal ketten toljátok az ágyat a vizsgálóhoz. (Közben az utcáról banális faszságokkal érkezők kötekednek “de mi amúgy itt vizsgálatra várunk ám, ha nem látnák” felütéssel. “Mi meg éppen dolgozunk, cseréljünk esetleg?”). Elsődleges ellátóhely meg kutyafasza, de nálunk nincs meg a háttér egy ilyen sérült ellátásához, mondják az intenzíves kollégák halkan. (Hol bazmeg, egy megyei kórházban? Akkor miért ide hozzák, miért nem vitetik gyermekmentővel Pestre, ha egyébként szélvédőn át repült ki az autóból? Ja, hogy be kéne zárni az egészet?) Nem kérdezel, csinálod. Talán megússza végtag törésekkel, agyrázkódással. Vizsgálat közben valahonnan előkerül a Bogyóésbabóca, édesfaszom. Mások a vizsgálat alatt folyamatosan telefonálnak, sehall-selát, intézik a roncsban maradt Mastercard letiltást, nyilván fontosabb, minthogy van-e lépsérülés. Aztán következik egy fiatal srác is, elmeséli, hogy jött a hirtelen porvihar és állóra fékezte az autóját a külső sávban, majd mögötte mindenki összement. Állóra bazmeg. A szombat délutáni M1 közepén. Mindegy, majd valamelyik főkatasztrófavédő megszakérti. Már csak papíron éppenhogy elműködgető kórházak, harmadik világbeli állapotok, okádék hozzáállás és egy halálút: aktuális látlelet a kurvaországról."

(Egy ügyeletes)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...


Hát ez elég durva:

#1492008 TrendMan Előzmény: #1492007

Én úgy hallottam, hogy a porátfúvás miatt történt az első ütközés, a többi meg jött automatikusan.

Nem tudom mi a szabály ilyenkor, de szerintem a leállás a leállósávban ilyen esetben a legjobb opció.

(Mondjuk ez is vezethet további ütközéshez, ez igaz.)

Hát ez elég durva:

#1492007 Koffein Előzmény: #1492004

aszta qrva, a videó nagyon brutál :-/

az autópálya felügyelet azt mondta, hogy azért történt a baleset, mert az elől haladó megijedt, belefékezett és a hátul jövő belement és ez generálta a tömegbalesetet.. idióták... ilyenkor nincs fék, mert ha te nem látsz, akkor a hátul jövő sem, tökre olyan, mint amikor sumi belement coulthardba, mész egy adott sebességgel, elveszed és dirr kész is a tömegbaleset...

akku(t) problema

#1491612 Koffein Előzmény: #1491589

Sajna, a legnagyobb probléma, hogy a politikusaink leszarják az embereket... felnőttként kéne kezelni az embereket és nem elkummantani a dolgokat...

....

Németo.ban a BMW a Dingolfingi összeszerelő üzeme mellé tervezi az újabb aksigyárat, ugyancsak a Duna melletti "Straubing kerület Irlbach és Straßkirchen" környékére...

https://autopro.hu/gyartok/eldolt-hol-epit-akkugya...

kb 30-50 perces út, 40-60 km-en belül

Dingolfingi gyár https://prnt.sc/MfYqIIuCaPAo

Regensburgi gyár https://prnt.sc/ez8-RdWoCp0D

akku(t) problema

#1491589 TrendMan Előzmény: #1491588

Nem vagyok eléggé szakértője a témának, bizonyos dolgokat nem tudok felbecsülni.

Az biztos, hogy nem lenne szabad az intézkedések hitelességét látszatbírságokkal korrumpálni.

Szükség lenne egy szakértőre - mondjuk kormánybiztosra, aki őszintén beszélne az érintettekkel és hatásköre lenne arra is, hogy akár a Samsung-ot úgy megbüntesse, hogy arról kolduljon.

De mindenek előtt hitelesen fel kellene mérni az egyes létesítmények vízigényét és hogy ez a környéken lakók életét hogyan fogja befolyásolni.

Ezzel kellene kezdeni és az ott lakók és a tágabb közösség előtt nyíltan ismertetni.

Ha csak azt nézem, hogy a Dunán létesül egy ilyen üzem Komáromnál, van már egy Gödnél Budapest alatt meg ugye ott van Paks.

Ezek mind a Dunától függenek és még lehet van sok, amire most nem is gondolok.

Biztos, hogy a Duna ezt simán elbírja?

Én azt feltételezem, hogy a nagy vízhozamának köszönhetően igen, de mondjuk Debrecen esetében már nem vagyok olyan biztos benne.