Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384652 matgab Előzmény: #1384545

Azt írja 21k-s részvénynél margin call fog jönni a Microstategyre, akinek jelenleg 5,8 milliárd dollárnyi bitcoinja van.

Márpedig ha ez ennyire tudott, akkor lesz olyan piaci nagy szereplő(k), aki(k) be fogja lökni addig a BTC árfolyamát. Ha meg ekkora cég elkezdi a margin call-okat beküldeni, az a többi BTC-s céget is be fogja rántani. Gyakorlatilag freefall lesz akár 5-10k-ig vagy még durvábban.

Ráadásul a legnagyobb stablecoin-t (USDT) is betámadták, 5%-ot esett hajnalban, ha az is elszall az 1-tol az nagy rendszerhibat jelezhet. Ez akár oda is vezethet h az egész kripto rendszerbe vetett befektetoi bizalom meginog. Az pedig az altcoin-ok teljes elertektelenedesehez vezethet. Vagy akár a btc is mehet vissza 100-200 usd-ig...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384545 Koffein Előzmény: #1382179

érdekességképpen https://seekingalpha.com/article/4510285-microstra...

aszondja a cikk írója, hogy "Bitcoin's bearish trajectory could prove disastrous for MSTR, especially if the coin price falls beneath $21,000, which would trigger a margin call, and close to bankruptcy."

30k-s átlagár rémlett, akkor még van egy is kis ideje kiszállni...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384404 Koffein Előzmény: #1384392

én revoluton szórakozom játék pénzzel, ha komolyabb összeggel szállnék be, ami nem kizárt, pl ha beesne a bitcoin 10e alá, de addig nem látom értelmét... ha vennék, akkor walletbe tenném https://www.alza.hu/hw-penztarcak-es-szefek/188621...

most nézem, eléggé elszálltak az árak, tavaly néztem 15e volt a legolcsóbb ledger nano s, most meg 25e...

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384388 matgab Előzmény: #1384363

durva mindkét hír...

Attól tartok, hogy ha egy jelentős stable coin megadja magát, az magával ránthatja az összes stablecoint...

A coinbase hírről nem is beszélve.

Bitcoin megvéd az inflációtól

#1384346 Koffein Előzmény: #1383502

kitáraznak a tulajok... :-/


Coinbase legutóbbi jelentésében: "In the event of a bankruptcy, our customers could be treated as our general unsecured creditors."

tehát ha jól értem, ha netalán a coinbase csődbe menne, az ügyfelek pénze úgy lesz kezelve, mintha hitelezők lennének... fincsi...

Kép83-ik oldal https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/16...

Biden rendelete ...

#956357 matgab Előzmény: #955929

matgab vett tegnap reggel 10-kor egy kis kriptot , inkább az játszik közre, úgyhogy hiába jelent meg bármilyen kedvező szabályozás a kriptora, a faktor lenyomja az árfolyamot 10%-kal (már zártam, jöhet az emelkedés is akár).

Biden rendelete ...

#955929 TrendMan

Tegnap este aláírta Joe Biden a hónapok óta várt kormányrendeletet, amely a kriptovaluták szabályozását célozza. Az amerikai elnök rendelete konstruktívan közelíti meg a digitális eszközipar szabályozását, a bejelentett intézkedések többek között a fogyasztóvédelem, a versenyképesség, a pénzügyi stabilitás és a felelősségteljes innováció területeit érintik. Egyesek szerint ez a szabályozás vízválasztó a kriptovaluta-piac számára, a tegnap véletlenül közzétett nyilatkozat apropóján komoly rali bontakozott ki a bitcoinnál, ma azonban esnek a legjelentősebb coinok jegyzései.

Szerdán nagyot ralizott a bitcoin, ami a szélesebb kriptopiacot is felfelé hajtotta, miután az amerikai pénzügyminisztérium honlapján közzétették Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nyilatkozatát egy hónapok óta várt, a kriptovaluták szabályozását célzó kormányrendeletről. Az egyébként véletlenül közzétett nyilatkozatból kiderült, hogy Joe Biden elnök kriptopiaci kormányrendelete konstruktívan közelítené meg a digitális eszközipar szabályozását, melynek hatására felbátorodtak a befektetők és nagyon elindult felfelé a piac. A rendeletet végül az amerikai elnök tegnap alá is írta.

A tegnap bejelentett intézkedések hat kulcsfontosságú területre összpontosítanak, ezek:

  • Fogyasztó- és befektetővédelem
  • Pénzügyi stabilitás
  • Tiltott tevékenységek
  • Az Egyesült Államok versenyképessége
  • Pénzügyi integráció
  • Felelősségteljes innováció

Fogyasztóvédelem és tiltott tevékenységek

A fogyasztóvédelem kapcsán a Biden-kormányzat felkéri a pénzügyminisztériumot, hogy dolgozzon ki szakpolitikai ajánlásokat a kriptovalutával kapcsolatban. Emellett azt is szeretnék, ha a szabályozó hatóságok "megfelelő felügyeletet biztosítanának és védelmet nyújtanának a digitális eszközök által jelentett rendszerszintű pénzügyi kockázatokkal szemben".

Egy másik kulcsfontosságú terület, amelyre Biden frissen aláírt rendelete összpontosít, a kriptotérben zajló illegális tevékenységek felszámolása. Az elnök a szövetségi ügynökségek "példátlanul összehangolt fellépésére" szólított fel a kriptovaluták által jelentett illegális pénzügyi és nemzetbiztonsági kockázatok mérséklése érdekében, emellett nemzetközi együttműködést is sürget a kérdésben.

Oroszország ukrajnai invázióját követően a hatóságok most már amiatt is aggódhatnak, hogy a gazdag oroszok a nyugat által kivetett gazdasági szankciók kijátszására használhatják a bitcoint és a dollárhoz kötött stablecoinokat. A kriptovaluták "hívei" szerint azonban a digitális valután keresztül rendkívül nehéz a pénzmosás, mivel minden tranzakciót nyilvánosan jegyeznek egy megváltoztathatatlan nyilvántartási rendszerben (azaz a blokkláncon).

Klímaváltozás és versenyképesség

Biden ugyancsak kitért a digitális valuták bányászatának energiaigényére. Az elnök azt szeretné, hogy a kormány vizsgálja meg, hogyan lehetne a kripto innovációt "felelősségteljesebbé" tenni, csökkentve a negatív környezeti hatásokat. A legjelentősebb kriptovaluta, a bitcoin a tranzakciók megerősítéséhez és az új pénzegységek létrehozásához az egyes alternatíváknál környezetkárosítóbb proof of work nevű mechanizmusra támaszkodik; a számítógépek a decentralizált hálózatban tulajdonképpen versenyeznek egymással, hogy bonyolult matematikai rejtvényeket megoldva bányásszanak kriptopénzt. Minél nagyobb számítási teljesítménye van egy bányásznak, annál nagyobb az esélye, hogy új bitcoinban részesüljön.

A környezetvédelmi aggályok világszerte megkongatták a vészharangokat a politikai döntéshozóknál, sőt, Kína tavaly teljesen betiltotta a kriptobányászatot (bár itt egyéb okok is közrejátszottak). Ez a lépés a kriptobányászok elvándorlásához vezetett az országból az Egyesült Államokba és más országokba, például Kazahsztánba.

A Fehér Ház rendeletének egy része arra összpontosít, hogy az Egyesült Államoknak versenyelőnyt biztosítson más országokkal szemben a kripto innováció terén - elemzők szerint ez különösen fontos lehet most, hogy a korábban óriási piaccal rendelkező Kína gyakorlatilag betiltotta a kriptovalutákat. Biden a Kereskedelmi Minisztériumot bízta meg azzal, hogy "hozzon létre egy olyan keretet, amely elősegíti az Egyesült Államok versenyképességét és vezető szerepét a digitális eszköztechnológiák terén"

A kriptoipar több fontos szereplője már korábban is ilyen lépéseket sürgetett, köztük a Coinbase, a Kraken és a Winklevoss ikrek is. A több ismert kriptovállalatot képviselő Blockchain Association szerdán azt mondta, hogy

Bidennek lehetősége van arra, hogy biztosítsa, hogy Amerika a technológiai innováció globális vezetője maradjon az elkövetkező években

Digitális dollár

Végül a Biden-kormányzat a digitális dollár lehetőségét is vizsgálni akarja - eddig Kína állt az élen a központi banki digitális valuták (CBDC) fejlesztésében. Biden azonban nem foglalt állást most arról, hogy az Egyesült Államoknak be kellene-e vezetnie saját digitális valutáját, de felszólította arra a kormányt, hogy "sürgősen" kezdje meg egy esetleges CBDC kutatás-fejlesztését.

A jegybank szerepét betöltő Federal Reserve tavaly kezdte meg a digitális dollár lehetséges kibocsátásának vizsgálatát: a központi bank január végén adott ki egy régóta várt elemzést, amelyben részletesen ismertette a virtuális pénz előnyeit és hátrányait, de egyelőre nem foglalt állást arról, hogy az Egyesült Államoknak kellene-e kibocsátania ilyet.

Vízválasztó pillanat

A kriptovaluták támogatói szerint az új szakpolitikai menetrend megvalósítása a bizonytalanság egyik fő forrását szüntetheti meg egy olyan iparág számára, amelyet már számos botrány és szabályozási hullám hátráltatott.

Például az év elején a BlockFi kripto startupot rekordösszegű, 50 millió dolláros bírsággal sújtotta az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet, mivel a cég a lakossági hiteltermékével megsértette az értékpapírtörvényeket. A büntetés egy nagyobb, 100 millió dolláros egyezség része volt, amely 32 államnak történő kifizetéseket is tartalmazott. A Coinbase tavaly szeptemberben ugyancsak összetűzésbe került a felügyeleti szervvel, bár sikerült elkerülnie a büntetést. A SEC jogi lépésekkel fenyegette meg a kriptotőzsdét egy, a BlockFi-éhoz hasonló termék miatt, amely a felhasználóknak kamatfizetést kínált a kriptóállományaik után. A vállalat a SEC lépését követően ejtette a szolgáltatással kapcsolatos terveit.

Ez egy vízválasztó pillanat a kriptó, a digitális eszközök és a Web 3 számára

- összegezte gondolatait Jeremy Allaire, a Circle kriptocég vezérigazgatója a Twitteren.

Árfolyamhatás

A tegnap véletlenül közzétett nyilatkozat apropóján komoly rali bontakozott ki a bitcoinnál, ma azonban esnek a fontosabb eszközök jegyzései, vélhetően a "buy the rumor - sell the news" dinamika játszhat közre a mai árfolyammozgásnál. A legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 6,6 százalékos mínuszban áll,

btc 64

az ethereum árfolyama pedig 5,1 százalékot esett.

eth 49

értékállóság

#920620 Koffein Előzmény: #920590

ukránok kapták, oroszok veszik az infla miatt... vasárnaptól ugrott meg, ahogy jöttek a hírek, hogy a swiftől levágják őket...

értékállóság

#920590 TrendMan Előzmény: #920573

Sőt!

Azt olvastam, hogy 1,5 Mrd dollár értékben az ukránok nem is vették, hanem kapták a Bitcoin-t.

értékállóság

#920573 matgab Előzmény: #905372

meg vagyok róla győződve, hogy az oroszok és az ukránok is pánikszerűen veszik a kriptókat.

Az a kérdés, hogy mikor fogja az USA kormányzata beszabályozni ezt az "oroszbarát" fizetési eszközt.