Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Re: nincs cím

#120289 matgab Előzmény: #120282

nekem ez az X milliárdos stori nem mond semmit egyelőre. Senki nem tudja menniy ebből a freesoft-é vagy mennyi a nyereségtartalma.

Ergo ez arra jó, hogy valami nagyon jól hangzó dolgot bedobjanak a köztudatba. Nem a cég, de nyilván valakinek a piárosai hívták fel néhány újság figyelmét...

#120278 matgab Előzmény: #120247

még egy ötlet:

Az egész megrántásnak és mesterséges forgalomgenerálásnak az volt a motivációja (a profit mellett), hogy valamelyik kisebbségi nagytulaj kiszálljon.

A főtulajnak gondolom nem volt pénze vagy nem akart ajánlatot tenni és rájöttek hogy heti 100e HUF forgalom mellett 200 év alatt tudna nyomott áron megszabadulni a részvényeitől.

Ez gyakorlatilag egy olyan hír lenne ami egyszerre negatív hiszen nem tudjuk, hogy még mennyi eladandó részvénye van az illetőnek (a 2500 az amúgy is olyan ár volt, amin valamelyik korábbi akviziciójukat bonyolították, azt hiszem.) Tehát elképzelhető, hogy azt mondták az ürgének: oké felrántjuk az árfolyamot 2500-ig, ott ki tudsz szállni, ha akarsz és akkor nem buktál csak kamatot (ami nem is rossz lehetőség ebben a válságban).

Hogy ez miért lehet jó hír? Mert ha egy tulajdonos eddig ki akart szállni, az automatikusan lenyomta az árát az eladás próbálkozásaival, ami ha kiszáll megszűnik. Ráadásul az sem jó omen egy cégnél, ha a tulajok vitatkoznak egymással és energiájukat azzal kötik le, hogy egymással kicsesszenek...Most már koncentrálhatnak az eredményességre, tiszta tulajdonosi elvárások mellett...

Nos?

#120253 akpo7 Előzmény: #120247

Ezt a fost allandoan ilyen hirekkel raliztatjak es utana 1 evre elfelejtik. Amig nem emelnek benne toket, sztem felejtos. En vagtam ki bukoban honapokkal ezelott. Vicc az, h. most adhattam volna nyeroben a pakkot, mert 2,3-2,4 koztiek voltak zommel.

#120247 matgab Előzmény: #120097

nekem egyre inkább az kezd az érzésem lenni, hogy jól fel lettünk ültetve. Hülye vagyok, mert tegnap eladtam a felét a pakkomnak busás haszon volt rajta (ráadásul +19%-ra beraktam reggel az eladást és mire észrevettem, hogy nem jön feljebb addigra már elég késő volt, dolgozni kellett) , de még aznap délután (ráadásul kicsit magasabban) vissza is vettem az eladott mennyiség 3/4-ét...

Nekem egyre inkább az a gyanum, hogy egy benfentes 15-20 millióval fel akarta rántani 2500-ig valamiért, majd a spekik továbbvitték 2750-ig, ahol a nagybüfi a maga extra portfoliótöbbletét kb. 10 millió nyereséggel kényelmesen eladta.

Olyan koncentrált vételek voltak, hogy ihaj, mindent egyből kivettek a könyvből, majd mintha elvágták volna, egy pillanat alatt elfogyott a vevői szándék.

Mindezt megátmasztotta fundamentálisan egy homályos sztorival, amit a társaság hivatalosan azóta sem kommentált, pedig elég nagy volmeű hír a cég értékéhez képest. "Csak" azt nem tudjuk, hogy a project mennyire lesz nyereséges és a nyereség mekkora része a freesoft-é.

Ergo semmit nem tudunk, de jól ráugrott mindenki, mert mindenki úgy gondolta, hogy valaki többet tud annál, amit mi tudunk és azért veszi.

Na mindegy, volt ilyen már a Genesis részvénynél is. Ha szerencsénk van, akkor a titkozatos vásárlónknak megjött az étvágya, és 2-3 napig pihenteti a papírt majd utána csinál még egy kört, ami akár 3000-3500 -ig is vihetné a papírt, mert iszonyat kicsi a normál forgalom...

Ha nem, akkor mehetünk vissza 1500-re vagy az alá (lásd FLAX).

Ha a hír mégis poziív lesz valóságban, akkor megintcsak a mehetünk fel, de gyanús ez a csend...A jó híreket szívesen el szokta mondani a menedzsment...

Sziasztok! Új vagyok a …

#120097 Bendeguz

Sziasztok!

Új vagyok a fórumban. Várható valaki kedves és okos hozzáértő kollégától, hogy egy elemzést összehoz az elmúlt idők alapján? Némi tanáccsal, tippel megfűszerezve? Köszi!

#119948 hAliG Előzmény: #119674

Jó volt az indikátor :)

Talán most kezd magához térni a papír!

Ettől lejjebb várjuk még, vagy ez volt az alja (2150)?

#119674 TrogerBroker Előzmény: #118949

Gratulálok matgab ! Aki eladta akkor mikor beírtad hogy vettél még, az megint csak jól járt :)

Minden tiszteletem mester !

#118949 matgab Előzmény: #118899

még 4005-nél... Addig még mehet...

Bár most számoltam az átlagáram már csak 2347.

Freesoft- Freehard

#118895 matgab

Na eddig nem volt ilyen topik, de az a részvény ami napi 20%-ot megy felfele, az megérdemli, hogy legyen...

← Újabb hozzászólások 4921 - 4932 / 4932