Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kardiológia

görcs

#801155 MGHUN

https://medlineplus.gov/ency/article/000159.htm

Ez érdekes...

Ritkán aktiválódik mozgásra, nem kell hozzá zsírosnak, diabéteszesnek lenni, egyik legfőbb rizikófaktora az "emotional stress", azaz az érzelmi stressz, és előidézhet infarktust.

A meszesedés megmutatkozik abból, ha mozgunk, akkor is van angina, ráadásul stabilizálódik is. Ha jól írják, akkor ez csak időben tud stabilizálódni, azaz minden nap ugyan akkor van egyes esetekben. Ez teljes mértékben idegi alapú, és nem keményíti meg az ereket.

Bár nagyon ritka, mint olvashatjuk, az anginások 2%-a szenved érgörcsben, inkább ugye elmeszesedés jellemző.

Katéter

#798301 phiona Előzmény: #798221

Vizsgáltasd ki feltétlenül, de ne lepjen meg ha nem lesz szervi ok… Neked sztem elsősorban és minél előbb pszichológusra lenne szükséged. Nem pszichiáterre, aki leginkább gyógyszert ad, hanem pszichológusra, aki beszélget veled, és segít feloldani a szorongásaidat. Ha az élethelyzeteden nem is tudsz változtatni, vannak módszerek h megtanuld lazábban megélni, h „ne vedd a szívedre”. Az életkorodban a szívpanaszok (amik gyakoriak!) kis kivétellel vegetatív idegrendszeri eredetűek, ez azt jelenti h a fel nem dolgozott stressz szívzörejt, ritmuszavart, infarktus-szerű tüneteket is képes okozni, ami kimutatható, mérhető, de szervi oka nincs. A psziché „műveli”. A neten sok pszichológus fent van, nézegesd, ki a szimpi, aki megnyerő számodra – mert mind mások vagyunk és ez olyan szakma ahol a személyiség erősen belejátszik, az tud segíteni aki konveniál neked/veled.

Katéter

#798231 Ibiza Előzmény: #798221

igen ASH..de ezek egyből látszanak.

ha egy leirást olvasol minden illik az emberre.. ne lovald bel magad..bizd szakemberre..

Katéter

#798221 MGHUN Előzmény: #798210

Az utóbbi időkben állapotomnak köszönhetően sokat olvastam a szívgondokról. erekkel is lehet gond,ami infarktust okoz. A szívizommal is, ami ritmuszavart okoz. Mindkettő lehet halálos kimenetelű és infarktus után a szívizom elhalásától függően kialakul ritmuszavar, hiszen az az izomszakasz már nem mozog vagy csak nagyon egyenetlenül lüktetget. Még az agyi iszkémiánál is a szövetelhalás a veszélyes, de az után akáár örökké béna lehet az ember, ha nem cselekednek időben, ha jön a stroke, vagy agyvérzés.

A többi szervről nem tudok jóformán semmit, csak az alapfunkcióikat.

infrahangok?

#798214 Ibiza Előzmény: #797294

"Számomra a vezető tünet mindíg az erős mellkasi fájdalom volt a bal mellkasfélen."

csak megjegyzem a refluxnak is hasonló tünetei vannak, mentősöket ha 20éveshez hívják "infarktushoz"..tudják.. 90%ban a savtól van a tünet. Egyszer fatert az ügyelet beküldte a kardiológiára..aranyos értelmes dokicsaj volt..kikérdezte..ultrahang.. utána adott neki akkor még nem mondta meg mit..amitől fél óra alatt elmúltak a tünetek erős mellkasi fájdalom..szorító néha szúró érzés..időnként kiverte a víz.. karzsibbadás..amikor elmúlt fél óra múlva, akkor mondta nyugodjunk meg savlekötőt adott..

nem vagyok orvos de csak logikailag, ha szívultrahang rendben, a véroxigén szint és a doppler rendben, a szívritmus és pulzus rendben akkor nagy gond nem lehet... mármint a sziveddel.. ne vesd el a pszichés okokat sem..akár hipochonder is lehetsz..lehet vegetatív idegi is... ezeket logikailag végig kell venni..de nem árt egy teljes labor..(vér vizelet..esetleg nyomelemek hormonszintek, adrenalin vizsgálat)

Életmód..Meg kell találni az arányokat.. van egy energiaszinted.. ha többet használsz akkor megbetegszel..de akkor is ha sokkal több mint amennyit elhasználsz.. ha úgy élsz ahogy nem akarsz..vagy olyat tanulsz dolgozol ami nem a te utad..akkor lehetnek gondok...más kérdés fiatalon az emberek zöme csak megy jobbra balra mint a kölyökkutya.. 20-22évesen kezdi látni a kijelölt útját.. ha a saját útján megy (nem a neki leosztott kártyára irt úton) akkor lesz boldog..

Fiatal vagy..mérget ehetsz méreggel.. kibírod.. de 40évesen egyben visszakapod amit elhasználtál..

Fiatalon soxor volt erős fejfájáson migrénem.. doki mondta majd kinövöm.. 20év után sima fejfájós maradtam.. melegfrontot megérzem.. de ez adottság is.. egyfajta érzékenységet is ad..mármint erős megérzéseket..

Ha teheted sokat kell utazni..idegen kultúrákat embereket megismerni..akkor lesz egy toleranciád.. és elhelyezed magad a világban.. tanulni tanulni tanulni.. mindenből és mindenről..

Ha nem jön be valami akkor az nem kudarc hanem útkeresés.. keresed a határaid..

Hüje akkor vagy ha többször u.azt csinálod de más más eredményt vársz (Einstein/Gekko) és nem tanulsz belőle..

A politika sok ember életére rányomja a bélyeget.megosztja a társadalmat.. ez a cél...ne feledjük a politika a hatalomról szól.. mások javai adópénze és az állami eszközök feletti hatalmat.. a helyén kell kezelni a politikusokat.. nagyon kevés az elhivatott hazájáért "népéért" választóiért dolgozó politikus.. ha vannak is..nincsenek társai..elfásulnak..

Első a saját életed..utánad a család..majd a szűk környezeted..

Elsősorban ember vagy..majd magyar.. és utána a kisebbséged

Az ember több dologban kiteljesedhet, alkotási vágy..társadalmi feladatok..esztétika..természet.. sport...és persze a család..ezek mind mind egy dimenzió..amelyikben vagy abban kell 100%ot tólni..

Minden ember egy elemi alkotórésze a társadalomnak..

ha ezt elolvasod akkor ezek lózungok..ezt mindenki tudja..de valahogy mégsem ezt teszik.

Már nagyon régóta "jónak" kellene lennie a világnak..de aztán mégsem így van.. pedig ha mindenki leírná a papírra mit szeretne alapvetően..u.azok a dolgok lennének rajta.. béke.szép és tiszta környezet...anyagi biztonság, család.. jó munka.. a gyerekeket normálisan felnevelni..és elindítani a világban.. jó egészség.. némi szórakozás szép temetés..









Katéter

#798210 banyaiz Előzmény: #798188

Az nem hangzik túl tudományos orvosi hozzáállásnak, hogy fiatal korban nem lehetnek szervi bajaid. Vizsgáljanak ki rendesen minden részletet. Szerintem azért annyira csak nem lehet rossz az egészségügy ilyen panaszokkal ne foglalkozzanak komolyan. Ez viccnek is durva lenne.

Az a jobbik eset ha nincs semmi szervi gond. Akkor lehet, hogy csak kimerültél , vagy idegileg megviselt a hosszú menetelés. Van ilyen, főleg még növekedésben is vagy ilyenkor idegek megkuszálódhatnak . :) De ez mindenképpen a jobbik verzió.

Ha szíveddel gond van azt azért kideríteni szerintem egyszerűbb orvosi történet. Az erekkel lehet valami vagy magával a szívvel. Mondjuk ha emésztési gondjaid lennének ott a lehetőségek végtelen tárháza előjöhet . :) A máj, epe, lép, belek, gyomor mit tudom én még mi van ott. Szóval azt azért csak megtudja ma mondani az orvostudomány, hogy a tüneteid mögött szívpanaszok vannak vagy sem. De ezt csak ilyen paraszti ésszel mondom, nem biztos, hogy így van, szakembereket kell megkérdezni.

Mert olyan konkrét esetet én már láttam, hogy "gyomorpanaszok" és akkor epe a bűnös. Kivették az illető epehólyagját és utána is szarul volt akkor biztos idegi alapok. Fene tudja mert azért a gyomorműködés az elég bonyolultnak tűnik amatőrként mondjuk egy szívműködéshez képest. A bélflóra egyensúlyától kezdve millió dolog. De egy szívnél mi a búbánat verziók lehetnek? Kap elég vért, és maga a szív egészséges akkor Hawaii gondolnám én.Mivel az emberi testtel kapcsolatban ismereteim igen szerények , lehet , hogy nagyon rosszul gondolom.


Katéter

#798191 Ibiza Előzmény: #798188

nem kellett kimondanod..a te döntésed volt.. nem a korod számit hanem amit irsz.. a kor egy állapot.. nem erény...annyi az életed amennyit beletöltesz..

Egy orvos nem orvos..addig keress ameddig feltétel nélkül megbizol .. olyat aki meghallgatja a dolgokat..

Katéter

#798188 MGHUN Előzmény: #798043

Hát lehet, hogy ezt megbánom, hogy kérdésedre válaszolok, de nem vagyok 40 közelében. 16 éves vagyok és anyai ágon mindenkinek van valami szar a szívével. Ezért is mennek olyan lassan a vizsgálatok, mert mindenki rámondja azonnal, hogy pánikbetegség mert még nem vagyok olyan idős... Kb. 4 éve elviselhetetlenek a mindennapjaim, de az előtt sem voltam valami boldog. Ehhez ugye jön a családi hajlam és ennyi úgy tűnik elég is volt. A doki azt mondta biztiosan van valami, valószínűleg koszorúér és a tünetek is erre utalnak, eléggé komolyan, stb.... Viszont a nagyapámnak valóban 38 évesen volt infarktusa.

Sajnos mivel ugye bár nem vagyok nagykorú, ezért nincs szavam jóformán sehol, otthon is leállítják a politizálást (ezért is regisztráltam), az "oktatási intézményben" pedig nincs helye másnak, mint a liberális, sőt néha a neo-bolsevista vélemény nyílvánításnak a tanárok részéről, ha éppen úgy adódik. Ellenvélemény esetén megtorlás. Osztálytársak az meg még egy lapát a halomra... Tudom, tudom ilyen korban ez nem megszokott, meg tűnhet sima "kamaszkori nyafogásnak" meg még van erre pár sokat használt jelző, de ez most pszicháter meg pszichológus által bizonyítva nem az.... Na mindegy.

Lényeg az végigviszem ezeket a vizsgálatokat, aztán kiderül mivan és annak megfelelően kapom majd a gyógyszert vagy valami ilyesmi...

Viszont most, hogy ki kellett mondanom az életkoromat, ha lehet ez ne befolyásoljon abban, hogy a jövőben mennyire veszed komolyan a pl. migránsok témában írt dolgaimat. Mert nem az a tipikus "szarok mindenre, szarok a műveltségre, nem érdekel a jövőm, meg a mának élek" típus vagyok. Ezt a típust eléggé gyűlölöm is... Na de ennyit magamról.

Katéter

#798043 Ibiza Előzmény: #797107

:) erre mondják ne vedd a szívedre...hány éves vagy? mert 40körül vannak szívgondok..akkor gyülik össze ami korábban volt.. nekem 40évesen voltak ritmuszavaraim.. elmentem dokihoz..elküld EKG-ra.. csaj nézi..biztosan nem jó.. csinálja újra..szól a dokinak..az is nézi..mondja ezt rakja el majd jó lesz a leszázalékoláshoz.. mondtam nem tervezem..

Mostani 40éveseknek szoktam mondani egyik veszélyes idő a 40év.. ebben az éveben 3 40-es srácon jöttek ki..gerinc vese.. és szívgondok..

Arra jó egy kicsit helyrekerülnek a dolgok..mi fontos mi nem.. meg kell tanulni letenni a dolgot.. akkoriban volt egy csippanós risztós autóm.. ha mentem haza bepittyentettem..ezzel a hanggal letettem a dolgokat..este nem szabad agyalni.. ott a család..ők vannak.. reggel a kávéval felvenni a dolgokat.. simán meg lehet tanulni..

és meg kell tanulni elengedni egy témát..egyik sem személyes ügy..nézd a F1-es pilótákat..ha valami van..káromkodik dühöng..5perc..utána lehiggad..elengedi..és előre néz.. van egy terve és a következő lépésen gondolkodik.arra fókuszál...tanul a témából és elengedi..lezárja.. ha nem ezt teszed benned marad mint egy rugós ördög.. ami bármikor előugrik..

Nagyon sok embert ismerek, azért hidd el a többség rendes ember, persze.. a neolibsik módszere az eródálás..minden nap egy egy tabu döntögetése..egy egy hagyomány nevetségessé tétele.. ne a médiából indulj ki.. nincsenek annyian mint szeretnék.

Egy társadalmi rétegzés van nekem..kb még mindig igaz.. 20% ócska szar..senkiházi.. 40% értékes ember..erős identitással értékes tudással. 40% birka.. felszines. valamennyire.elégedett az életével.. megy a csordával..de ez nem gond..ők az intelligens mosópor választói.. szükség van rájuk is.. ők nem fognak harcolni lázadni amíg a látszólagos jólétük nincs veszélyben..ósen teszkó..nagy lapostévén upc jó telefon és internet..


EKG

#797928 banyaiz Előzmény: #797898

Járd végig türelmesen az összeset. De azért az biztató valahol, hogy az EKG nem mutatott problémát.

EKG

#797898 MGHUN

Na, basszameg! Az EKG negatív lett, mint viszont kiderült a bypass műtéten túlesett emberek nagyrészének is negatív lesz a níugalmi EKG. És ez így 15000 Ft-ba került.... a doki elküldött még laborvizsgálatra, szívultrahangra stb.... azt is mondta, hogy szinte biztos van valami baj...Képtalálat a következőre: „bypass surgery”


Ez egy bypass műtét, és ezzel is sokszor negatív lesz az EKG....

Ha valakinek hasonló tünetei lennének, a laborviszgálat meg a terheléses EKG-t tudom ajánlani kapásból inkább....

infrahangok?

#797294 MGHUN Előzmény: #797292

Ez érdekes, de az infrahang által okozott tünetek inkább egy stroke tüneteihez hasonlítanak. Számomra a vezető tünet mindíg az erős mellkasi fájdalom volt a bal mellkasfélen. Olyan kb., mint hogy ha satuval szorítanák, de közben olyn, mint, ha szúrna. Viszont a migrénem lehet, hogy elősegítették az infrahangok. Aki fejfájós az gondolom jobban érzékeny ezekre a hangokra.

Amúgy az érdekes, hogy a tengerimalacok is képesek infrahangokat kibocsátani egymással történő kommunikáció érdekében.

gyerekes dolgok

#797263 MGHUN Előzmény: #797202

Hétfőre kaptam beutalót az Aestethica magánrendelőbe nyugalmi EKG-ra. Igaz, így 4090 Ft lesz, de ez vele jár. Ha kiderül, mi baj legalább tudok valamit tenni a szóban forgó embertípus ellen magam körül , mert sajnos itt nincs lehetőség másra. Az etnikai hovatartozásuk védi őket, így azt csinálnak, amit akarnak (igen, igen a cigók). De erről ebben a fórumtémában részemről ennyit...

A lényeg, hogy ehhez a magánklinikához konkrétan 1 napon belül megkaptam az időpntot. Bárkinek bármi baja van, már az időpontfoglalás gyorsasága miatt nagyon tudom ajánlani.

Tudtommal nem csak EKG-t végeznek, de a nyugalmi EKG, mint mondtam egy napon belül adnak rá időpontot. És jóformán 3 napot is alig kell rá várnom.

S.O.S - élveboncolás :-)

#797203 TrendMan Előzmény: #797194

Inkább gondolok az 'élveboncolás' alatt valami kellemes, átvitt értelműre mint valami kellemetlen konkrétumra:-)

gyerekes dolgok

#797202 TrendMan Előzmény: #797107

Nekem alapvetően nincs bajom ezekkel az emberekkel, akik érzésem szerint 12 éves színvonalon vannak, amit tenni szeretnék, azt a saját dimenziómban próbálom, nem ellenük.

(pl. Tanulni valami újat, más közösségeket keresni etc.)

A 12 éves színvonal szerintem benne van a fogyasztói társadalomnak abban a fajtájában, amit most élünk:

Nézd meg a netet: felugró ablakok, reklám banner-ek követnek téged, ahogy görgetsz ide-oda, a tőzsdei hír egyik nap arról szól, hogy X guru esést jósol, másnap meg jönnek Y guruval, aki további emelkedést vetít.

Hát ez nem gyerekes?

Az emberek többnyire próbálnak túlélni és alkalmazkodni, ezért ők is gyerekessé válnak?

Ügyelet

#797195 banyaiz Előzmény: #797177

Menj csak el, és készíts össze előtte ruhákat mindent kocsiban ha esetleg azt mondják maradj benn kéznél legyen.