Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Jah, vitatkozni meg nem …

#111819 Ricsi

Jah, vitatkozni meg nem akarok a témáról. Én tudom miről beszélek, voltam mindkét oldalon, voltam pogány, és most keresztény vagyok.

Sokan gondolják, akik megtértek, mind hülyék. Akkor én rengeteg hülye embert ismerek. De olyat még nem láttam, aki visszavágyott volna a másik oldalra.

A pogányok hangoztatják, nincs Isten. De ők nem ismerik a másik oldalt. Nem tudom, mi alapján merik ezt kijelenteni. De ha nekik így jó, ám legyen jó. Nekem így jó, és senki nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről, mert mint mondtam, mindkét oldalt ismerem.

Re: nincs cím

#111812 Ricsi Előzmény: #111788

Van Isten, van Jézus Krisztus, és én ismerem is őt.

De hogy a kérdésedre válaszoljak. Meg van írva, a Sátán e világ fejedelme. A világ át lett neki adva, és csak a keresztények élveznek védelmet. Mármint Krisztus szolgái, és nem azok, akik annak mondják magukat.

Isten nem pusztít, azt a Sátán teszi. Aki viszont menedéket keres Jézusnál, az meg is kapja azt. Ott nincs éhínség, pusztítás.

#111788 Wall street Előzmény: #111765

A kérdésemre nem éppen ezt a választ kerestem, de ha már így alakult, jobb mint a semmi !

Én abban a hitben nőttem fel, hogy VAN Isten, szval sztem nehéz lenne be magyarázni, azt hogy nincs Isten !

De, válaszolva a kérdésedre, nem még nem gondoltam erre !

#111765 NightLord Előzmény: #111220

Erre van egy egyszerű ámde annál logikusabb magyarázat - olyan, hogy isten, nem létezik, csak a nagy semmibe vetett határtalan hit. Erre nem gondoltál?

Sziasztok ! Én Római Ka…

#111220 Wall street

Sziasztok !

Én Római Katolikus vallású vagyok és hát nem mondom hogy minden vasárnap el járok templomba, inkább csak minden második héten, meg persze van mikor suli után hazaindulás előtt be megyek a bazilikába. Azon szoktam gondolkodni, hogy ugye Isten nem pusztítani jött a világra, de mégis több millióan éheznek, nyomorognak, az utcán élnek, meg hát keményen meg dolgoztassák őket (az afrikai gyerekről beszélek) és küzdeniük kell a mindennapos megélhetésükért !

Csak azt nem értem akkor, hogy ezeket most miért hagyja !?

#111217 Ricsi Előzmény: #96263

A Római katolikus kereszténynek mondja ugyan magát, de nem az. Abban az értelemben, ahogy eddig beszéltünk róla.

Ez a szó is annyira kétféleképpen használható, mint a zsidó.

Egy embercsoport és egy vallás. Ha én felveszem a zsidó vallást, akkor zsidó leszek? Vagy ha hitetlen vagyok, de görbe az orrom, akkor zsidó vagyok? Mitől vagyok zsidó?

#111202 Tomas Előzmény: #95537

a 99 2009.08.01 15:37 - hozzászólásom nagy hülyeség, mármint rád nézve, bocs

#96263 Ozzy_ Előzmény: #95772

és a római katolikus az nem keresztény?

Illetve a többi keresztény vallás nem a római katolikusból fejlődött ki itt Európában? Beleértve anglikánt is.

#96004 GáborGábor Előzmény: #95744

Ricsi válasza helytelen, mint a kérdés maga is ...

Kicsit pontosítanék pár dolgon :

1. Az első hódítók az amerikai kontinensen a vikingek voltak, nem a spanyolok, akikre célzol. A valódi mészárlást is "csak" középamerikában követték el ők. Északon az anglikán(!) egyház követői a britek és rk. franciák háborúja zajlott.

2. Holland protestánsok, Brit anglikánok, német rk. és vallás nélküli szerencselovagok voltak afrika valódi európai(!) meghódítói. Európaiak és nem a keresztények, illetve nem csak azok.

3. Erre a válasz egyértelmű. De talán olvasd el a Loyolai Szent Ignácról szóló cikkeket is. Ő tudta, észlényekkel, önnállóan gondolkodó és döntés önnállóan hozni tudó emberekkel tud csak egy világot átfogó kormányzatot létrehozni, mely vallási, nem pedig politikai alapokon nyugodhat. A valódi célja, ugyanis ez volt.

#95772 Ricsi Előzmény: #95744

Mindhárom kérdésedre a Római Katolikus a helyes válasz.

Egyébként azt még leírom neked, én voltam hitetlen, és most hívő vagyok. Ez jobb. Én kipróbáltam mindkettőt, tehát tudok különbséget tenni. AKi csak az egyiket ismeri, nem értem, miért szólja le a másikat.

#95744 Ozzy_ Előzmény: #95637

Már megbocsáss, de amit írtam csak és kizárólag a keresztény vallásról és a keresztény vallás zászlaja alatt az isten nevében elkövetett bűnökről szól.

Ha nem érted, akkor te már átmentél az agymosáson, de már nem próbálom elmagyarázni.

Igazából nem értem ezen mit nem értesz.

Légyszives válaszolj 3 kérdésre:

1. Milyen vallásúak foglalták el (keresztény nyelven: hódították meg) az új földrészt és írtottak ki több millió indiánt?

2. Milyen vallásúak gyarmatosították afrikát feldúlva ezzel az eredeti törzseket?

3. Milyen vallásúak voltak a spanyol inkvizítorok?

Kérdezhetnék még sokat, de egyelőre elég ez is.

#95684 banyaiz Előzmény: #95577

Lehet, engem ha már vallás természeti népek hite áll közel hozzám. Rómaiak is tudtak azért élni. Az is tetszett, nagy orgiák az Istenek tiszteletére, vagy Babilóniaik a tempomi "szűzeikkel". :D

Mindenképpen olyan hit ami közel áll az emberi természethez, ezeket az aszkéta önmegtartóztató hiteket vhogy nem komázom.

Magyar Dal Napja @ Sziget 2008, DAY -1

#95637 Ricsi Előzmény: #95620

Megint kevered a vallásosságot és a kereszténységet, de már nem próbálom elmagyarázni a különbséget. Asszem kár volt belekezdenem, mert nem is érdekel a különbség, mondod, amit mások is mondanak.

#95636 Ricsi Előzmény: #95614

Miután ez nem vallási kérdés, bemásoltam neked a Dumcsi topikba.