Re: nincs cím
Ozzy_ Előzmény: #95614Én úgy tudom, hogy az áram az a vezető anyag mentén végigáramló elektro mágneses mező. Ez az indok, hogy miért terjed fénysebességgel az áram.
Ha valóban az elektron haladna, akkornem mehetne fénysebességgel. De nem az elektron megy, csak a mező.
Másrészről minél nagyobb a frekvencia annál inkább csak a külső falát használja a vezetőnek, ezért van az, hogy nagyfrekvenciás vezetőket csőből csinálnak, mivel a belsejét úgyse használná az áram.
Ennyit a villamosságtanról.
Az meg, hogy a vallásosság, meg a hit együtt jár a szeretettel szépen hangzik, csak nem igaz. Hogy mást ne mondjak a hódítások korában az Isten nevében mészárolták le és foglalták el a fél világot. Illetve az eddig nem ismert világ egészét és az ismert világ jórészét is, mint India, vagy az afrikai országok. Ezért a vallásosságot, és főleg az egyházat ne keverjük a hittel. Az hogy ki miben hisz az ő dolga, ha neki jó ám legyen. A vallás viszont intézményesíti ezt z egyházon keresztül és mint ilyen már kikerülhetetlne az ateista ember számára is. Csak el kell menni rokonok temetésére, akik vallásosak voltak, csak el kell menni templomi esküvőkre, keresztelőkre stb. Csak tartják a képmutató papok a markukat, amikor halotti misét kell tartaniuk, vagy keresztelőt...
Láttam olyan papot, akinek a páncélszekrényében vadászfegyverek voltak... Szép kis hobbi és főle olcsó egy papnak...
Ha a vallás olyan lenne az egyházzal együtt, hogy az az ateista ember életébe nem akarna beleszólni lépten nyomon, és főleg nem ennyire képmutató módon, akkor talán az ateisták is kicsit másképp állnának a témához.
Szegény maják könyvtára is egy mélyen vallásos spanyol nemes áldozata lett sok-sok évszázados tudománnyal, amit még talán ma se tudunk...
Éljen a kereszténység, alig vetett vissza mindenkit a természetes fejlődésben és alig néhány 100 millió ember halt meg a kersztények által.