Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Kínos: egyházi bank hadi…

#95633 666 666

Kínos: egyházi bank hadiipari és dohánykonszernekbe fektette a tőkét

Összeegyeztethető a keresztény etikával?

Egy német katolikus bank, amely a keresztény etikával összeegyeztethető befektetésekre ösztönzi ügyfeleit, fegyvereket, dohánytermékeket és óvszereket gyártó cégek papírjaiba fektette ügyfelei pénzét - írja friss számában a Der Spiegel.

a cikk:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=525453

Re: atomtorta

#95628 raymundka Előzmény: #95627

Hiszem Uram, hogy a kegyelmedből megtörténhet bármi,

Hogy bármit megcsinálhatok, meg sem kell bánni

Mindent szabad, a végén ráér majd rád hivatkozni,

Hiszen a magad helyzetében veled ki merne vitatkozni?

Re: nincs cím

#95623 Mercurius Előzmény: #95620

A cigány új lakásba költözik. Az egyik szobában a falból kilóg két szál drót. Kérdezi a cigány a haver-ját, hogy mi lehet ez. A haverja szerint biztosan birkózógép. Megfogja a cigány a drótokat, erre megrázza jól az áram. Mire a cigány:

- De gyors vagy te g*ci!

:-D

#95620 Ozzy_ Előzmény: #95614

Én úgy tudom, hogy az áram az a vezető anyag mentén végigáramló elektro mágneses mező. Ez az indok, hogy miért terjed fénysebességgel az áram.

Ha valóban az elektron haladna, akkornem mehetne fénysebességgel. De nem az elektron megy, csak a mező.

Másrészről minél nagyobb a frekvencia annál inkább csak a külső falát használja a vezetőnek, ezért van az, hogy nagyfrekvenciás vezetőket csőből csinálnak, mivel a belsejét úgyse használná az áram.

Ennyit a villamosságtanról.

Az meg, hogy a vallásosság, meg a hit együtt jár a szeretettel szépen hangzik, csak nem igaz. Hogy mást ne mondjak a hódítások korában az Isten nevében mészárolták le és foglalták el a fél világot. Illetve az eddig nem ismert világ egészét és az ismert világ jórészét is, mint India, vagy az afrikai országok. Ezért a vallásosságot, és főleg az egyházat ne keverjük a hittel. Az hogy ki miben hisz az ő dolga, ha neki jó ám legyen. A vallás viszont intézményesíti ezt z egyházon keresztül és mint ilyen már kikerülhetetlne az ateista ember számára is. Csak el kell menni rokonok temetésére, akik vallásosak voltak, csak el kell menni templomi esküvőkre, keresztelőkre stb. Csak tartják a képmutató papok a markukat, amikor halotti misét kell tartaniuk, vagy keresztelőt...

Láttam olyan papot, akinek a páncélszekrényében vadászfegyverek voltak... Szép kis hobbi és főle olcsó egy papnak...

Ha a vallás olyan lenne az egyházzal együtt, hogy az az ateista ember életébe nem akarna beleszólni lépten nyomon, és főleg nem ennyire képmutató módon, akkor talán az ateisták is kicsit másképp állnának a témához.

Szegény maják könyvtára is egy mélyen vallásos spanyol nemes áldozata lett sok-sok évszázados tudománnyal, amit még talán ma se tudunk...

Éljen a kereszténység, alig vetett vissza mindenkit a természetes fejlődésben és alig néhány 100 millió ember halt meg a kersztények által.

#95614 Mercurius Előzmény: #95608

Persze, azóta felfedeztek egy csomó részecskét még, amik az atommagokat, protonokat, meg ezeket alkotják, pl. a higgs-bozon részecskék (Isteni részecske), a kvantum fizika elég szerteágazó tudománnyá nőtte ki magát. Ezeket kutatják most a CERN-ben.

Sőt, egyes területei a kvantumfizikának, (húrelmélet) már inkább a vallás felé kacsintgatnak...

Van egy mozifilm is ezzel kapcsolatban...

http://www.budapestfilm.hu/bleep/

Csak amit leírtál az elektronokról az elég "érdekesen", leginkább pontatlanul és értelmetlenül hangzott... boccs. Szóval elektronok még mindig vannak, és keringenek is az atommagkörül, nomeg áramot is alkotnak...

#95608 Ricsi Előzmény: #95552

A fiam a műegyetemre jár, onnan szedtem. Most bozonok vannak meg ilyenek, a többire nem is emlékszem, mert már nem érdekel a téma.

én úgy látom, hogy a ter…

#95599 Tomas

én úgy látom, hogy a természet nem tud elszakadni Istentől, és mint ahogy a víz körforgása van, úgy van a lelkeknek is körforgása.

Ha nem lenne felhő nem lenne eső, de víz van, a kérdés, hogy ki teremti a felhőt ?

Ki az aki ezt úgy találja, hogy meg tudná ezt jelenteni ?

#95597 Gazdagodó Előzmény: #95585

Bruhaha, lol. lol, rotfl, rotfl, ltd, ltd.

Szerintem az aktuális dolgokkal kell foglalkozni:

A GENESIS HITTEL.például:-)

Az is egyfajta vallás amikor már mindenféle realitást, értelmet, logikus gondolatot nélkülöz egy projekt megvalósulása, de egyesek még mindíg úgy hisznek benne mint a nemlétező jóistenben?:-)

LTD.LTD.

Bírom ezt a fórumot, id…

#95595 KawaBazsy

Bírom ezt a fórumot, időnként felkap az olvtársaság egy témát, s érdekes beszélgetések születnek. :-)

Én amúgy agnosztikusnak vallom magam. Ez tömören annyit tesz, hogy akár van isten, akár nincs én túl kevés vagyok ahhoz, h ezt tudjam, úgyhogy nem hiszek, nem tagadok, nem foglalok állást. Az exem amúgy vallástanárnő (is) volt, s nem tudott meggyőzni, de ugyanígy az ateisták az ellenkezőjéről sem. Élni, és élni hagyni, mindenki abban hisz, amiben akar!

#95585 Mercurius Előzmény: #95575

Miről kéne mesélnem? Talán Neked van mesélnivalód, az állításod fényében... :-) Bármely vándorló nép államalapítása megér egy misét... (hol, mikor, és milyen körülmények közt, és hányszor). De én csak a magyar népét ismerem, azt is csak annyira, amennyit tudni lehet róla... Sokan azt sem tudják, hogy sokáig 2 Magyarország volt, egy keleti és egy nyugati. A keleti megsemmisült.

Persze az ilyen sumér-azték-ufo rokonságos egzotikumokba már nem szeretnék belemenni.

Nem állítottam hogy antiszemita vagy, de az olyen kijelentés, hogy egy nép senkinek sem kell, és nincs helye meglehetőssen necces kijelentés. Ha a zsidók hontalanok lennének (mert ez akár elfogadható kijelentés is lehetne), még akkor is necces ez a következtetés ill. kijelentés szerintem. Milyen paraméterekkel mondható egy népre hogy hontalan? Az emberi csoportok, amióta világ a világ, vándorolnak, hol így, hol úgy. A hontalanságnak meg komoly okai vannak, és a legtöbb nép nem tudja túlélni ezt az időszakot. Az állam alapítás márpedig sosem volt könnyű dolog, a XX.században meg pláne nem (kompromisszumok és erőszak nélkül nem ment). A nép ha leakar egy helyen telepední, be kell illeszkednie, vagy ha azt nem akar, továbálnia...

A szándék a zsidóknál megvolt rá, ami nem azt mutatja, hogy a hontalanság valami vívmány és cél lenne náluk.

#95579 GáborGábor Előzmény: #95577

Bud,

Gondolj a keletre is ...

Ott is ismerték ezeket a technológiákat, mégsem szálltak a holdra. Bár, Danniken másként látja ...

;)

#95577 BudFox Előzmény: #95559

Banyaiz - te is hasonlóan gondolkodsz, mint én ....

Egyszer volt a tévében hogy ha nem lett volna a görög birodalom vallásossága, Római birodalom vallásossága, és a középkori inkvizíció..hanem támogatják a tudományt... akkor már az 1500 -as években megtörtént volna a Holdra szállás.

Lényegében a gőz-t mint energiahordozót már a görögök ismerték..csak játékra használták.annyi rabszolgájuk volt hogy eszükbe sem jutott gépek meghajtására használni...pedig csak egy hajszálnyira voltak tőle...

tehát a vallás visszaveti az emberiséget....elnyomja a tudományt.....régen legalábbis..most már az utolsókat rúgja azzal hogy szembeszáll a genetikával, őssejt kutatással, stb..

#95575 GáborGábor Előzmény: #95563

Merc, mesélj nekünk a zsidók állam alapításáról, kérlek! Hol, mikor és milyen körülmények közt jött létre? Ja, és hányszor ...

Nem vagyok antiszemita, mint állítod, de a történelem erre enged következtetni; a zsidók hontalanok.

#95573 BudFox Előzmény: #95547

Persze lehet azt is mondani hogy meghalunk és eltűnünk a földről végleg....de azért amig élünk igenis szerves részei vagyunk a társadalomnak, és igenis együtt..a sok ember már számottevően befolyásolja az irányt..állandóan..

De mi lenne ha az a ministráns gyerek a tudománnyal foglalkozna és rájönne a gravitáció titkára...és olyan űrhajókat építenénk mint a filmekben ? az több ezer évre meghatározná az emberiség fejlődését...

nyilván sok ezer dolog van még ilyen....de most pap...elfecsérli az idejét...lehet hogy azért mert nem talál fel semmit több száz évvel visszaveti az emberiség fejlődését...

Na ez már nagyon elvont dolog....de azért jó igy vitatkozni szabadidőben.. :-))

#95563 Mercurius Előzmény: #95557

"3, Érdemi részként kezelem a zsidók helyét a világban. Fizikailag mint vallásilag egyaránt. Nem tudom őket sehova sem elhelyezni. Sehová nem illenek és senkinek nem kellenek. (nem csak saját vélemény, történelem)"

Ez mekkora... , már ne is haragudj.... ha senkinek nem kellenének, már rég ki lettek volna írtva, ill. eltüntek volna, és elég sok próbálkozás volt rá, de ennek ellenére mindig találnak szövetségeseket a fennmaradáshoz. Jelenleg az USA és az EU is Izrael szövetségesének számít.... az egyén szimpátiák, vagy az antiszemitizmus nem igazán mérvadó ebből a szempontból...

Elég sok ilyen nép van, akikre rá lehet húzni ezt, hogy "sehova sem illenek" (bár egy ilyen kijelentést igen komoly fenntartásokkal kezelnék), többek közt a magyarokra. De ott vannak a kurdok, avarok, stb. Vannak akik túlélnek, vannak akik asszimilálódnak (többé vagy kevésbé), vannak akiket kiirtanak, vagy teljesen beolvadnak.

#95562 GáborGábor Előzmény: #95560

Neked is minden jót!

Mindemellett az a véleményem, mindenkinek sorsát (nem csak) saját döntései irányítják, melyek kihatással vannak a jövőjére és környezetére ...

#95560 Spade Előzmény: #95558

Nem,

Hanem erre:

The Butterfly Effect Trailer

mindenkinek további jókat...

#95559 banyaiz Előzmény: #95547

Valláselméleti vita?

Felőlem mindenki abban hisz amiben akar, vagy jó neki, csak ne akarja rám erőltetni a szerinte egyetlen és igaz hitet.

A vallás szerintem mindig is azt a célt szolgálta, hogy az éppen uralkodó osztály a tömegeket leszabályozza, hogy ne sírjanak most ugyan nyomorognak, de majd egyszer baromi jó lesz nekik a túlvilágon.

Bryan élete, és a Szinuhe, nekem alapmű a témában.

Nem zárom ki, hogy létezhet valahol egy messzi messzi galaxisban egy felsőbb hatalom, de az már nagyon nem tetszik, hogy egy másik ember (pap, vagy akárki) akinek ugyanúgy nem lehet biztos értesülése a helyzetről dogmatikusan kijelentse, ha nem így és így élek akkor jajj lesz nekem.

ha már mindenképp választani kellene: