Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Mercurius Előzmény: #95575

Miről kéne mesélnem? Talán Neked van mesélnivalód, az állításod fényében... :-) Bármely vándorló nép államalapítása megér egy misét... (hol, mikor, és milyen körülmények közt, és hányszor). De én csak a magyar népét ismerem, azt is csak annyira, amennyit tudni lehet róla... Sokan azt sem tudják, hogy sokáig 2 Magyarország volt, egy keleti és egy nyugati. A keleti megsemmisült.

Persze az ilyen sumér-azték-ufo rokonságos egzotikumokba már nem szeretnék belemenni.

Nem állítottam hogy antiszemita vagy, de az olyen kijelentés, hogy egy nép senkinek sem kell, és nincs helye meglehetőssen necces kijelentés. Ha a zsidók hontalanok lennének (mert ez akár elfogadható kijelentés is lehetne), még akkor is necces ez a következtetés ill. kijelentés szerintem. Milyen paraméterekkel mondható egy népre hogy hontalan? Az emberi csoportok, amióta világ a világ, vándorolnak, hol így, hol úgy. A hontalanságnak meg komoly okai vannak, és a legtöbb nép nem tudja túlélni ezt az időszakot. Az állam alapítás márpedig sosem volt könnyű dolog, a XX.században meg pláne nem (kompromisszumok és erőszak nélkül nem ment). A nép ha leakar egy helyen telepední, be kell illeszkednie, vagy ha azt nem akar, továbálnia...

A szándék a zsidóknál megvolt rá, ami nem azt mutatja, hogy a hontalanság valami vívmány és cél lenne náluk.