Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Vallás

Re: nincs cím

#95558 GáborGábor Előzmény: #95551

A film kicsit másról szól ...

Avagy, nem erre gondoltál?

:)

Amire én gondoltam, az kicsit más, vallásosabb ...

#95557 GáborGábor Előzmény: #95550

:)

1, Roppant félreérthető az a nyitott ajtó ... (bocs, magaslabda volt, le kellett csapnom ...)

2, Gondolkodj tovább, és mindenki, aki még nem érti.

3, Érdemi részként kezelem a zsidók helyét a világban. Fizikailag mint vallásilag egyaránt. Nem tudom őket sehova sem elhelyezni. Sehová nem illenek és senkinek nem kellenek. (nem csak saját vélemény, történelem)

4, fűrdők szinte az egész világon voltak de néha több betegséet lehetett kapni a közfürdőkben mint ha nem jártak volna oda. Róma bukása idején több százezren haltak meg, pedig voltak fürdők ...

Szerintem ejtsük a 4. pontot.

#95555 Mercurius Előzmény: #95550

4. Én úgy tudtam, a járványok terjedésében a fürdők játszottak fő szerepet, ezért zárták be őket. Meleg, nedves, zárt helyek, ahol sok ember zsúfolódott össze. Ennél ideállisabb hely nincs is a bacik terjedésének...

#95554 GáborGábor Előzmény: #95544

Szerintem amire célzol az az evolúció.

Lusta ember fog a legtöbbet fejlődni. Pláne ha kényszerítik, itt nem muszáj fizikai kényszert értened, a dolog szimplább ennél : túlélés.

Lásd az utólsó világégést ...

Pár év alatt - mint mindíg - a haditechnika oly fejlődésen ment kersztül, hogy még a mai napig meríthetünk a felhalmozott de még kidolgozatlan tudásból.

Egy elismert matematikus szerint; létezik földön kívüli élet, mely fejlettebb, mint a földi, akkor az erőszakos, és ellenséges lesz ha kapcsolatba kerül velünk ...

#95552 Mercurius Előzmény: #95547

Ezt meg honnan szedted?: "Én azt látom, amikor én voltam gimis, volt proton, neutron, elektron. A proton és a neutron a magban, az elektronok pályákon körülöttük keringtek.

Aztán valami csóka rájött arra, az elektromos áram az elektronok mozgása, tehát az atommag körül nem mozoghatnak az elektronok, mert akkor töltése lenne. Így ez az elmélet is a szemétben végezte. Pedig volt valami, amit anno megtanultam:(("

#95551 Spade Előzmény: #95548

"pillango?"

filmen jól mutat :), meg a mezőn is szépen néz ki :), de a valóságban (statisztikailag) nem működik, ahogy a kvantummechanikai modellból se tudsz makroszkópikus dolgot kiszámolni, ha meggebedsz akkor se...:)

#95550 Ricsi Előzmény: #95519

1). Köszönöm, az ajtó mindenkinek nyitva áll:)

2). Végiggondoltam, de továbbra is azt látom, a feladat nehézsége és az eredmény között ebben az esetben nincs összefüggés.

3). Az most mind1 hogy hová, legyen Palesztina, vagy aminek akarod. Nem erről szólt a beírás, az érdemi részéhez nem szóltál hozzá.

4). Amikor voltak fürdők, bizony nem voltak járványok. De ha máshogy tudod, én szívesen tanulok.

#95547 Ricsi Előzmény: #95537

Igen, lehetne tudós, foglalkozhatna az evolúcióval, amire persze sokkal nagyobb a bizonyíték, mint Isten létezésére.

Vagy megalkothatna bármilyen hülye elméletet, amit majd pár évtized múlva más tudósok megcáfolnak, és elszörnyülködnek rajta, ez a tökfej hogyhogy erre nem gondolt? :)))

Én azt látom, amikor én voltam gimis, volt proton, neutron, elektron. A proton és a neutron a magban, az elektronok pályákon körülöttük keringtek.

Aztán valami csóka rájött arra, az elektromos áram az elektronok mozgása, tehát az atommag körül nem mozoghatnak az elektronok, mert akkor töltése lenne. Így ez az elmélet is a szemétben végezte. Pedig volt valami, amit anno megtanultam:((

Ennyit a tudományról.

#95546 Spade Előzmény: #95543

"Arra célzol, hogy a megevett rakott húsos karfiol elfogyasztásának sem volt hosszabb távon semmi értelme? Én mindjárt öngyilkos leszek... "

.

Statisztikailag/meterialistán szemlélve az égvilágon semmi értelme nem volt, de még annak se ha öngyilkos leszel :), amúgy meg az elfogyasztott adagtól függően hozzátettél mondjuk 1kg-t a környezetterheléshez :)

#95545 Ricsi Előzmény: #95523

Kérdés, meddig nézel vissza a történelemben? Merthogy a Római Birodalom bizony tűzzel-vassal irtotta. És kialakulási helyén a zsidók is tűzzel-vassal irtották. Én kialakulásról beszéltem, nem a XIV-XV. századról.

#95544 Ricsi Előzmény: #95521

Nézd, ez egy hosszabb történet lenne valójában. Afrika az emberiség paradicsoma. Elvileg minden ideális, ott alakultunk ki. (most nem az én nézetemet mondom, de csak így tudom neked leírni). Mégis, a sokkal későbbi európai kultúra ment el oda, és gyarmatosított. És amikor mi már hajókat építettünk, fegyverkeztünk, meg városokat építettünk, akkor ott még szinte mindenki a fán lakott. Mert fa volt, kényelmes volt, és akkor minek jobb?

Én ezt hívom lustaságnak. Hívhatod máshogy is, akár igénytelenségnek vagy bárminek, de a tény az tény marad.

#95543 Mercurius Előzmény: #95542

Arra célzol, hogy a megevett rakott húsos karfiol elfogyasztásának sem volt hosszabb távon semmi értelme? Én mindjárt öngyilkos leszek...

#95542 Spade Előzmény: #95537

Budfox

"vész, pedig lehet hogy tudós lehetne ha az elején más pályát választott volna......elfecsérelt emberélet, ezért érzek szánalmat"

Mi az emberi élet értelme ?

Vhol kiszámolták h hány kg x@rt + pisi termel egy ember az élete során akkor is ha hívő volt akkor is ha "értékes" tudós. ezzel kell megbirkóznia a természetnek, továbbá minden ami marad utánad ha hamvasztanak a hamu, A halálod napján megszünik az összes emléknyom amit őriztél, ha dugtál nővel ha nem...

A halálod után 1 héttel már eltünik/elveszik/elviszik az összes állat aki körülötted létezett, a halálod után fél évvel eltünik a házad enteriörje teljesen, a halálod után 1 év múlva megszünik minden gyász esetleg marad még egy kis fájdalom, halálod után 50 évvel kb. mindenki meghal aki látott, eltünnek az emléknyomok, halálod után max 100 évvel eltünik minden amit építettél, halálod után 300 évvel eltünik minden zsenialitás amit a tudományban alkottál max 1-2 él még tovább. Halálod után 4000 évvel megpusztul minden művészeti amit irtál alkottál...a génjeid akkorra már bekeveredtek statisztikailag semmit nem tettél hozzá az emberiség génkészletéhez, bármennyi utódot is nemzettél, akárha nem is léteztél volna, halálod után max 4000 évvel tehát teljesen mind1 hogy éltél-e valaha az meg hogy azt hogyan tetted végképp nem érdekes, és akkor még az élet mindig fennmaradhat vagy 2 milliárd évig a földön......akkor minek is van értelme ? miért volt kár vallásosnak lenned ? vagy hinned istenben ?

#95540 Tomas Előzmény: #95537

ez szerintem sem szép dolog,

bocsánat hogy elemezni próbáltalak, nem dolgom,

mindenki éljen, ahogy jó neki

anyázós

#95539 Mercurius

A vallás-os topikok, mindenhol anyázós topikokká válnak, szükség van erre itt? :-/

Lehetne OTP miatt is anyázni, az nem szent dolog... :-)))))

#95537 BudFox Előzmény: #95529

nem vagyok a szavak embere, de valami ilyesmire gondolok.. :

Itt szemben lakik egy fiatal srác..kb..35 éves lehet...semmit nem dolgozik..ministráns a templomban, meg énekel az énekkarban...főállásban..

Csávó egész vasárnap csak a templom és a háza között ingázik..mert ugyebár 3-szor van mise vasárnap...ilyen öreg nénikkel foglalkozik csak..fiatal nők helyett..szánalmas...nemrég udvarolni akart a szomszéd iskola tanárnőivel..egypárral de mindenki már az elején lekoptatta..mert gondolom minden nő szánalmasnak tartja hogy egy fiatalember egész életét ilyen ..vallásra felteszi..

Erős, tehetséges ember lehetne ha valamilyen más hasznos területen dolgozna..de nem ezt teszi , hanem egy ilyen dologra pazarolja az életét , a vallásra, amire kézzelfogható bizonyíték nincsen...tehát azt nem tudjuk hogy valóban létezik -e isten..

50-50..fifti-fifti hogy van -e vagy nincs...(bár szerintem tuti hogy nincs)..szóval én csak azt látom hogy egy értékes emberélet a semmibe vész, pedig lehet hogy tudós lehetne ha az elején más pályát választott volna......elfecsérelt emberélet, ezért érzek szánalmat

#95529 Tomas Előzmény: #95522

ha valaki egész életét a vallás teszi ki, nem tudom van e ilyen, akkor az miért zavar, ha az az ő választása

ha valaki vallásos és mégsem aszerint él, az miért zavar, ha az az ő választása

miért kellene változtatnod ateizusodon, ha ez meg a te választásod

szerintem mert téged zavar a hamisság és a képmutatás, de él benned a kép egy emberről akinek az egész életét a vallás teszi ki és irányítja, de magadra nézve ezt az önátadást (ami egyébként létezően szerintem nem irányulhat a vallásra, hanem a valóságra) nem tartod megvalósíthatónak, innen jön a szánalom.

És innen a benned lévő feszülség.

Persze lehet mindez nem így van.

#95523 666 666 Előzmény: #95456

írod és így is gondolod?:

"Tudod, a kereszténység annak ellenére terjedt el a világon, hogy a benne hívőket tűzzel-vassal irtották. Biztosan nagy élmény volt az akkoriaknak. Én azt gondolom, sok-sok eszme és vallás alakulhatott ki eddig, de amit akartak, azt ki tudták irtani. Ezt valahogy nem megy:)"

ha visszanézünk a történelemben, ezt igen erős csúsztatásnak érzem ;-)

béke

#95522 BudFox Előzmény: #95518

Félre ne érts....nekem semmi bajom azzal ha egy másik ember vallásos és az szerint él...de én nem kérek belőle...nagyon jól elvagyok én igy, mint ateista...és ezen nem is akarok változtatni..

csak szánalmasnak tartom ha valakinek az egész életét a vallás teszi ki, és az irányítja