Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #95449Érdekes felfogás:))
A vallásokat összekeverni óriási hiba. Egy igaz Isten van, és egy megváltó, Jézus Krisztus. Ezt egy afrikai törzsi vallással összekeverni szerintem nagy hiba.
Keresztény embert még nem láttál éhenhalni. Keresztény embert maximum a hite miatt öltek/ölnek meg. Mert nem tesz más rosszat, az általad lenézett előírásokban benne van, tartsd be a földi törvényeket. (Persze, csak ha nem ellenkeznek Isten törvényeivel. Bár az csak 1 van, a szeretet törvénye).
Az, hogy az emberiségnek mennyit adtak a keresztény vallás miatt szobrászok, festők, zeneszerzők, azt látom, fedje a feledés jótékony homálya. Ám fedje.
Tudod, a kereszténység annak ellenére terjedt el a világon, hogy a benne hívőket tűzzel-vassal irtották. Biztosan nagy élmény volt az akkoriaknak. Én azt gondolom, sok-sok eszme és vallás alakulhatott ki eddig, de amit akartak, azt ki tudták irtani. Ezt valahogy nem megy:)
Ne félj, a 29% rohamosan fog csökkenni. Alig maradunk majd páran. Persze, ezzel együtt a szeretet is csökkenni fog a világon. Mert Isten maga a szeretet. Ha kevesebb ember fogja Istent hordozni, kevesebb lesz a szeretet. De jó lesz ez így:)
Tudod, érdekes kérdés, miért mindenkinek a keresztényekkel van baja? Miért nem probléma a többi vallás, miért mindenki Jézus Krisztus fennhatóságát? Holott ez az egyetlen vallás, amelyik semmi mást nem hirdet, csak a szeretetet. Kinek fáj ez? Főleg, miért fáj ez bárkinek is?
Mert Jézus Krisztus a feltámadásával legyőzte a Sátánt. És a Sátán megpróbál mindent, hogy megfordítsa az eredményt. És egy ideig jó eredményeket fog elérni, a kereszténység szinte majd eltűnik a porondról. Szavaidból látom, akkor jön majd el neked a jó világ.
És még valami. Amiket felsoroltál (háborúk, népirtások, torz gyerekek), egy ma már egyre elfogadottabb nézet. Csak tudod, az Új Szövetség nem testi, hanem lelki szövetség. Elsősorban. Most is, látod, én békében és szeretetben élek, ilyenek a hozzászólásaim is. Te meg majdnem leharapod a fejem. Voltam én már primitív, műveletlen, stb, stb, nincs kedvem felsorolni.
Bennem a békesség lelke lakozik, benned nem.