Regisztráció Elfelejtett jelszó

A kínai csoda alakulása

https://444.hu/2021/10/0…

#878411 Fornit

https://444.hu/2021/10/05/ujabb-kinai-ingatlanfejl...

"A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes kiadásában kedden megjelent beszámoló szerint a sencseni székhelyű Fantasia Holdings cégcsoport nem folyósította az egyik lejáró kötvénye után hétfőn esedékes 205 millió dollárt hitelezői részére."

eszmecsere

#878037 Koffein

A világról, de inkább kínáról, kultúrákról elmélkednek a szilícium völgyi arcok...


indul a hógolyó?

#877868 Koffein Előzmény: #877866

bővül a lista: Goldman, J.P. Morgan

"Az ázsiai piacokon továbbra is esés látszódik az Evergrande ingatlanfejlesztő adósságválsága miatt. A Morgan Stanley szerint Kína az adósság átstrukturálását fogja kezdeményezni. A legnagyobb amerikai bankok viszont kevésbé lehetnek érintettek, mivel értesülések alapján nem rendelkeznek direkt kitettséggel. A Goldman és a J.P. Morgan rendelkezik kötvényekkel, azonban az alapkezelői üzletágon keresztül, és szintén nem annyira jelentős tételben."

indul a hógolyó?

#877821 Koffein Előzmény: #877711

Csak ezt a hetet éljük túl? :) Azért kíváncsi volnék, hogy hány európai, vagy usa bank vásárolt a kötvényeiből és mekkora tétellel.. lesz meglepi, vagy nem lesz?

"Ázsia továbbra is gyengélkedik, Japánban a Nikkei 225 1,7%-ot esett, és Kína is vegyesen teljesít. A helyi befektetők közelről figyelik az Evergrande sztorit. Csütörtökön 83 millió dollárnyi kamat fizetés esedékes egy ötéves dollár denominált kötvényen. Ha sikerül kifizetni, akkor a piacok megnyugodhatnak, de ha nem, az tovább veszélyezteti a piaci stabilitást. A kötvény 2022 márciusában jár le, és a hozam 560%-ra emelkedett az eredeti 10%-ról, miután a kötvény árfolyama a padlóig esett.

Az S&P Global Ratings szerint a kínai kormány nem fogja megmenteni az Evergrande-t, hacsak a probléma nem fertőzi meg az egész gazdaságot, illetve nem jelent globálisan is nagyobb problémát. Ha egyedül az Evergrande bukik, az önmagában még nem jelent gondot, viszont ha több ingatlanfelesztő is bedől, akkor Kína közbeléphet, véli a hitelminősítő."