Regisztráció Elfelejtett jelszó

A kínai csoda alakulása

indul a hógolyó?

#877553 Koffein Előzmény: #877528

"Az Evergrande sztori tovább folytatódik, miután a cég piaci kapitalizációjának 80%-át elvesztette idén. A vállalat bejelentette, hogy az ingatlan értékesítésből származó bevétele nagymértékben fog esni szeptemberben, ami további romlást jelent a készpénz helyzetében. A cég ismét megerősítette, hogy nem biztos, hogy tudja fedezni majd az adósságait, amit már két hete is közölt. A vállalat megpróbálta eladni néhány eszközét, de nem járt sikerrel. A vállalat a világ legjobban eladósodott ingatlanfejlesztő cége, és ezért a hitelminősítő intézetek tavaly óta többször is leminősítették. Az árfolyam 10%-os mínuszban van."

indul a hógolyó?

#877528 TrendMan Előzmény: #877526

Emlékeim szerint a régóta emlegetett piaci korrekciót is úgy mondták, hogy hasonló események vezetik majd be.

A kínai ingatlan buborék kipukkanása?

indul a hógolyó?

#877526 Koffein

kérdés, hogy a nyugati világot mennyire fogja érinteni a lavina...

"Kínában országszerte tüntetések robbantak ki az Evergrande nevű óriási ingatlanfejlesztő irodáinál, hogy adja vissza a pénzt a befektetőinek. Nem 2 fillérről van szó, a cégnek 300 milliárd dollár (!) adóssága van, és 1,5 millió kínai állampolgár fizetett be nála előleget olyan lakásokra, amelyeket még nem építettek fel, és az alkalmazottai 75%-ának is van valamiféle befektetése a cégben, és már a fizetéseket is elkezdte nem fizetni. Igazi szociális feszültséget kelthet, ha csődbe megy. Márpedig a piac szerint csődesemény várható, a 22-ben lejáró 1 dolláros névértékű kötvénye 30 centet ér csupán."

https://www.facebook.com/avakmajom/photos/a.152795...

adakozás

#877232 Koffein

"Az e-kereskedelemmel foglalkozó Alibaba 100 milliárd jüannal, mintegy 16 milliárd dollárral támogatja a kínai kormány általános jólétet megcélzó kezdeményezését a következő években. A techóriás olyan kezdeményezésekre fordítaná a felajánlott összeget, mint például a technológiai innováció, gazdasági fejlesztés, minőségi munkahelyek teremtése és a rászorulók segítése – írta a CNBC.

Hszi Csin-ping kínai elnök a múlt hónapban szólította fel a a magas jövedelemmel rendelkező társadalmi csoportokat és vállalatokat arra, hogy bevételeikből a közjót is támogassák"

https://figyelo.hu/hirek/a-kinai-techoriasok-milli...


betiltás

#876825 matgab Előzmény: #876255

Takung Art egy kicsit elszállt, pedig nem is tudom miért már, de valamiért felvettem a figyelő listámra...

betiltás

#876254 Koffein Előzmény: #876177

Sokan vannak, így sokkal de sokkal jobban kell hajtani, hogy kitörjenek a középszerűségből. Ez egy magyar cikkből is kiderült, azért szeretik Mo-ot, mert kisebb erőfeszítéssel tudnak sikeresebbek lenni... én valahogy így értelmeztem anno...

betiltás

#876177 TrendMan Előzmény: #876174

Ha engem kérdezel, akkor a gordiuszi-csomót próbálják megoldani:

"És vannak elemzések, melyek szerint ez a fajta, fullasztó és nagyon költséges oktatási rendszer lett mára az egyik nyomós oka annak, amiért sok kínai pár inkább nem vállal gyereket. Kína pedig egyre komolyabb demográfiai válsággal küzd, öregedik a lakosság és nem születik elég gyerek .

Nekem az sem világos, hogy ez a fajta túlhajszolt oktatás hogyan eresztett gyökeret Kínában? Utolsó emlékeim szerint ez inkább Japánra volt jellemező (ahol detto ugyanilyen demográfiai hatása volt/van".

Kínában az egyke törvény idején még biztos nem volt ilyen.

betiltás

#876174 Koffein
nem tudom eldönteni, hogy most lövik lábon magukat, vagy van egy qrva jó tervük és azzal fogják leigázni a világot :)

https://444.hu/2021/07/31/kinaban-varatlanul-betil...

ahhoz, hogy világelső legyenek alkalmazkodónak, innovatívnak kell, hogy legyenek és ezt ölik most meg... ki akar majd fejleszteni, ha a párt bármikor kicsinálhatja?

Biden is tilt kínai cégeket

#873765 Peti84 Előzmény: #873758

Ha hozzáadjuk a SEC törvényt, akkor durvábban tolja mint Trumpli.

https://www.mondaq.com/unitedstates/securities/1054434/sec-issues-holding-foreign-companies-accountable-act-interim-rules-

Sok a kínai cég amik ADR-ként vannak jelen az USA-ban, a haza menetelüket várom.