-Tévedés ne essék elsősorban magadért és a családodért vagy felelős, ott vannak a barátaid a szűkebb tágabb környezeted, legyél lokálpatrióta, legyél magyar. (ha gondolod) Ne felejtsd, jöhet a 7 szűk esztendő, senki nem fog segíteni.. sőt, láthatsz kaján vigyorokat..
- Ha egy színt felett keresel lesz egy igényed segíts másoknak.
- Csak mondom, családtagnak soha ne adj kölcsönt. Senkinek!!! Egyrészt ha egyiknek adsz jön a másik akkor neki is, ha nem akkor te leszel a szemétláda. Másrész nem fogják megadni..azért mert neked jól megy.. van ott bőven... pohárral a tengerbe? mondják. Használhatod az Eldorádó c fil módszerét.. adsz kölcsön de azért, hogy többet ne lásd. Mert nem fogod legalább is egy jó darabig.
- régebben minden évben volt egy összeg amit kb 3-5 helyre elosztottunk. Könyvelő csaj mondta, hogy higgyem el mindegyik lop, elköltségelik a nagy részét, saját részre veszik az alapítvány nevére vett dolgokat. Régen adtunk a rákos gyerekeknek..utána megláttam azt a szennyeséletű faszit..5 milliós karórával.. többet nem adtunk.. pár évvel később botrány is lett.. sok visszaélés volt náluk. Ez csak példa, az a jó ha közvetlenül viszünk valamit, kutyaeledelt..stb stb.. TV-s kampányra én soha.
Ráadásul ezek az alapítványok összedolgoznak, ha egynek adsz akkor hív még 10 másik.
Szóval a magam részéről nagyon lecsekkolom kinek adok.
Ne feledjük az alapítványok nagy része lehúzás a lelkiismeret biznisz része. Adsz 20ezret a mentsük meg a bálnákat alapítványnak és megnyugszol., igen, tettem a bálnákért meg föld meg minden...esetleg ki is posztolod a facére..kapod a lájkokat..szép az élet. Ha TV-ben látod akkor igen, ebben én is benne vagyok.. Miközben ezek szépen elköltségelik, megcsinálják azokat a vizsgálatokat számlálásokat amit már 300 másik alapítvány megtett, legalább is papíron, vagy csak használják annak a 10nek az adatait akik valóban megtették. Csodás képek, csodás helyek, csodás technika és jó fizetések a te pénzeden. A legdrágább felszerelések kabátok motorcsónakok.. szóval így.
- ha megérint valami akkor utánajárok és próbálok segíteni, ha lehet névtelenül de célzottan.
csak példa..kicsit elmaszatolom ne legyen konkrét van egy alapítvány a környezetemben..problémával született gyerekeket próbálnak fejleszteni, egyrészt saját gyerekeik... kipróbálnak módszereket, nem kórházi nem gyógyszer, amócionális, élményalapú fejlesztés. Olyan eredményeik vannak amilyenek nem lehetnének ezeknél a srácoknál.
Szóval, mindig láttam egy bringás srácok aki vitte a fenti gyerekét egy kis utánfutón..fiatal erős srác aki napi 24órában ezzel a kis emberrel foglalkozik.. egy helyi lapban olvasom, valaki ellopta ezt a bringát. Rövid hír volt nem promó, hogy márpedig tessenek nekem venni másikat. Egy sima szomorú hír volt, vannak ennyire aljas emberek. Szóval utánajártam, sikerült szereznem nevet rákerestem a közösségi felületeken megtaláltam a sajátosságok miatt. Írtam üzenetet.. mondtam, neki szeretnék segíteni nem az alapítványnak. Mondta köszöni de csak az alapítványnak mert akarnak venni valami speckó cuccot a srácoknak.
Szóval ez csak példa, meg tényleg nem a hú de jó fej vagyok rész..
De adhatsz simán a csövesnek is aki valóban rászorul.. van mikor mondom a zsivány csövesnek.. piára vagy kajára.. már mondja is kajára..mondom kár mert csak piára adok..mondja piára kell..már késő..közben láttam, hogy 3 adag kajából csak a husokat eszi ki.. kapnak templomoknál..israelitáknál..hajléktalanszállóktól nem, mert ahogy megkapták a pénzt, leszavaztatták a csöveseket a libsikre..majd kikergették őket az utcára..a pénz meg elreppent ezekre..meg a zsebekbe. Ha úgy jön oda, fogyu vennénk haverokkal egy bort kéne bele egy kicsi..mondom itt van..vegyetek egy normálisat és kortyolj az egészségemre...