Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Matgabnak

#871017 matgab Előzmény: #870995

A megsemmisítő táborokkal kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel egy elgondolkodó emberben, hogy hogyan és miért valósulhatott (vagy nem valósulhatott) meg úgy az amit a propaganda gépezet terjeszt.

És itt nemcsak a vasútvonalak esetleges bombázásáról van szó, hanem pl. miért csak 44-45-ben nőtt meg az áldozatok száma ennyire, miért tartották előtte évekig életben ezeket akiket meg akartak ölni, miért vonatoztatták őket ezer kilométeres távolságokra az amúgy szűkös vasúti kapacitásokkal, hogyan tudtak a beszámolók és a fényképek tanusága szerint a német katonák a gázkamrákba bemenni gázálarc nélkül a gázosítást követően, miért nem találnak ciklon B nyomokat a gázkamrák falain, hogyan lehetett annyi embert elégetni amennyit mondanak olyan kis kapacitású krematóriumokkal, amik oda voltak telepítve?

Meg hasonlóak, amiket nem lehet kérdezni vizsgálni stb. stb. Csak a dogmákat lehet mantrázni

Az akkori politikai felfogás teljesen elfogadta a táborok létesítését , ahova az osztályidegen vagy ellenséges vagy annak vélt embereket elzárták és nyilván nem luxus körülmények között elhelyezték őket. Ezt csinálták a britek, az oroszok, az ameikaiak és a németek is.

Csak közben ahogy a németek egyre inkább vesztésre álltak a háborúban nyilván egyre kevesebb jutott élelmiszerből és gyógyszerből ezekbe a táborokba, ahol kemény munkát is kellett végezniük a raboknak.

Az így legyengült és tömegben lévő emberek között nyilván aratott a betegség és a halál. És nyilván ezek az emberek jóval nagyobb eséllyel élték volna túl a háborút, ha otthon maradhattak volna. De ha csak azt mondaná a propaganda, hogy itt sok ember meghalt az ellátás hiányosságai miatt, akkor arra fel nehezebb lenne az egész kárpótlási business-t kiépíteni illetve fenntartani. Ezért kell ezeket a különböző hihetetlennek tűnő sztorikat fenntartani, csakúgy ahogy a brit propaganda azt állította az I. VH-nál, hogy a német katonák falhoz csapkodják a csecsemőket a megszállt területeken. Démonizálni kell az ellenséget, a harci morál fenntartása érdekében.

Szomorú minden ember halála, de talán még szomorúbb, hogy egyes emberek népek ezen szerencsétlenek halálából akarnak anyagilag jól járni.

Matgabnak

#871016 matgab Előzmény: #870996

melyik kérdéseimre? Nem is volt kérdésem, és Ibizának is csak egy volt, hogy "rám gondolsz"? :-)

ukrajna

#871002 Koffein Előzmény: #870997

igen, erről én is olvastam, hogy nato ország nem lehet...

oroszoknak kell a tengeri kijárás és a tengeri ellenőrzés. ha engedik, hogy ukrajnába megjelenjen a nato, akkor ezt az előnyt is elveszítik. ezt nem engedik... szerintem az lesz a vége, hogy moszkvának stratégiailag fontos részt lecsatolják egy az egyben oszt kiderül, hogy a komikus se tud lófaszt se tenni ez ellen... a nyugat majd üzenget, megfogalmaznak valami szankciót, ami a médiában jól hangzik és megszokja az emberiség az új határokat...


Bazsi

#870999 Ibiza Előzmény: #870996

Kevesen tudják a valót. A hirszerzés vitte az infókat kimaxolhatták a nagyhatalmak a helyzetet.
Egy ilyen helyzetben a titkos tárgyalások döntenek nem a nyílt diplomácia. A nem "helyes" irányú kutatásokat vagy azok nyílvánosságra hozását pedig blokkolhatják holokauszt tagadás cimszóval.
Érdemes a túlélők beszámolóit is olvasgatni.
Volt egy kitelepítési terv is, közbejöhettek eüs problémák, járvány, koncepcióváltás. A ciklon gáz az rovarirtó.
Nagyhatalmak is gondolhatták, javítanak a kisebbségi arányokon plusz még a nagy megmentők is lehetnek.
Zsidók sem egységesek, azt is gondolhatták a későbbi jóvátételek lelkiismeret biznisz még jól hozhat az idők folyamán.
Az tény, usa lenyúlta a zsidó tudósokat, elsőként kotorászott az emberkísérletes papírokban plusz Európában elrabolhattak aranyakat, műkincseket...

Azzal kapcsolatban amit az öreg ír..

A cél nem szentesít, mindenkinek joga van jogi védelemre és tisztességes birósági eljárásra. A jog alapja az, hogy nem lehetnek visszamenőleges hatályú törvények.

ukrajna

#870997 Ibiza Előzmény: #870991

oroszokat akarják beszorítani, ostoba ukránok nem jönnek rá csak tökfilkók a kártyában.
Usa hülyíti ukránokat, cibálja az oroszok bajszát, miközben tudtommal megállapodás van köztük, oroszokkal határosan nem lehet NATO ország.

Matgabnak

#870995 Ibiza Előzmény: #870878

rám gondolsz?
Csak elmondom.

- Minden ember egyet ér, és az minősíti amit tesz
- Egy népet sem lehet a vallása vagy származása miatt irtani.
- azt kikérem magamnak egyesek állandóan előtérbe nyomják a képüket és nem egyforma megdöbbenéssel állnak mások fájdalma vesztesége felé.
- Minden kisebbségnek minden csoportnak legyen emlékhelye ahol emlékezhet, ahol leróhatja a háláját, elmondhatja a fájdalmát. Egyforma mennyiségben egyforma költséggel.
- minden veszteség, irtás, üldözés úgy alakul ki, rosszkor vagy rossz helyen, lásd szírek, hutuk,tuszik, zsidók, cigányok, magyarok, örmények...stb stb.. az irtás, vélhetően ez benne van az ember alantas genetikai kódjában. irtottak kommunisták nácik (mindkettő szocialista) irtottak vallási alapon, bőrszín alapján, nemzetiség szerint..
- Kikérem magamnak bárki felelőssé tegyen bármilyen irtással kapcsolatban, nem én voltam nem a családom, nem fizetek semmit, rosszkor voltak rossz helyen, tegyék azt amit a magyaroknak ajánlanak, tanuljanak az esetből, lépjenek túl, és nézzenek előre, ne a múlton rágódjanak.

- azt is kikérem magamnak nem gondolkodhatok szabadon különböző eseményekről. Alap emberi jog a a gondolkodás és a szólás szabadsága. A tények önmagukért beszélnek, ha eősek a tények akkor esély nincs megkérdőjelezni.

Nekem a holokauszt kapcsán vannak kérdéseim: csak az egyszerűbbek.
- miért nem bombázták a szövetségesek a haláltáborokba vezető sineket? Napi 10km lebombázása után 1-2 hétre késleltetik a deportálásokat. Ez mi?
- A preciz és hatékony németek miért fáradtak azzal, hogy elszállítják sok sok kilométerre a kivégzendőket? Minden országban vannak stadionok, gyártelepek kohók...

Amit még nem értek: A zsidókat ért igazságtalanságok embertelenségek okán miért nem úgy viselkednek a zsidók a zsidó állam ahogy másoktól elvárja? lásd Palesztína vagy a palesztínok. Miért nem egyenlő nekik mindenki (ök is).

Ha mindenki egyforma mércével mérne..(önmagát is)
Annyit várna másoktól mint amit maga tesz
Azt kívánná másoknak amit magának is szeretne..
akkor 90%al jobb lenne a világ.
De a hatalom mámora, a magasabbrendűség hamis ábrándja a kiválasztottság érzése, a megteszem mert megtehetem kielégülése mocsokká teszi a világot.


Az emberek 80%a alapból jó. a 20% szarja tele a világot.


ukrajna

#870993 matgab Előzmény: #870991

Mondjuk valahol a hidegháború lezárását követően megmaradt a világ felosztása, csak a "frontvonal" keletebbre húzódott.

A nyugat inkább az, aki megpróbálja Ukrajnát magához csatolni, ahogy azt tette anno a délszláv államokkal is a végén Szerbiát meg erőszakkal lenyomta, amikor elég kicsire összement Jugoszlávia.

Ukrajna is mindig az orosz gazdasági, politikai befolyás alatt állt, amire csinálta a nyugat az arab tavasz módjára (ami szintén semleges volt korábban -vagy ha nem is semleges de mindkét fél egyelőre erővel képviseltette magát ezekben a régiókban) a Majdan téri lázadás megszervezését.

Ezek után lépésről lépésre próbálták Ukrajnát becsatolni a nyugati erőtérbe.

Ennek megy ellene Putyin, aki meg azt mondja, hogy ahol Ukrajnán belül orosz többség van vagy valamilyen jogalapja van Oroszországnak, akkor ő azt legalább elveszi Ukrajnától, amíg el tudja venni, ha már Ukrajna átáll -amit meg nem tud megállítani.


Kb. Olyan, mint amikor Magyarország a 2. világháború környékén bevonult a széteső Csehszlovákia által korábban megeszerzett Kárpátaljára, vagy amikor Jugoszlávia kapitulációját követően megszállták a délvidék egy részét.

A széteső , átalakuló államnál erősebbek voltunk és igazságosnak gondoltuk a visszavételt.

Matgabnak

#870886 matgab Előzmény: #870878

igaza van a cikknek. Nem véletlenül büntetik a törvény erejénél fogva ezen dolgokkal kapcsolatos mainstreamtől eltérő véleményeket.

Az igaz dolgoknak mindig van annyi ereje, hogy ne féljenek a hívei attól, hogy valaki kérdéseket tesz fel a témával kapcsolatban, vagy vizsgálódni kezdenek. Ezek a dolgok, csak a hamis dolgok hatalomban lévő terjesztőit irritálják rettenetesen...


a napi klozett papír a Szuezi-csatornán úszik (úszna)

#870643 TrendMan

Nem semmi történet, amelytől a napi wc-papír ellátásod is függ:

Milliárdokban mérhető károkat okoz a megfeneklett hajó (msn.com)

"Ezek a helyi kapitányok túl magabiztosak, nem használják eléggé az elektronikus navigációs rendszer segítségét sem. Zenét hallgatnak, esznek, dohányoznak, és sokat beszélgetnek a fedélzeten. És a kenőpénz elfogadása is lefoglalja őket. A navigáció művészet, és ha egy másodpercre ellankad a figyelem egy szűk átjáróban... na ezt kéne kivizsgálni – javasolja Chowdhury kapitány. – Mi csak Marlboro-országnak hívjuk a Szuezi-csatornát, egy karton cigaretta, és már boldogok is. Ezenkívül nem minden kapitány sajátítja el a házi feladatát, mielőtt áthajózik a csatornán."

Biden

#870608 KawaBazsy Előzmény: #870606

Nem mindennap, de ha kell, jól jön, h egy raklap cement meg se kottyan neki, meg a felásott udvar se..

Biden

#870546 KawaBazsy Előzmény: #870541

Csak a pickuppal kell úgy álljak, h átlóg (6m), de akkor a szélére állok, ahol van hely. Városban meg úgyis a kis gyíkokat használom.. Venni kéne már egy elektromos rásegítésű speed pedelec cangát, akkor még ennyit se autóznék.

Biden

#870541 Ibiza Előzmény: #870520

nem, hatrább álltam, kiszálltam kocsiból utána mondta menjek még hátrább, mondtam jó az. erre feszengett. tényleg a csik mögé mentem pedig elvileg csak a keréknek kell mögötte lenni.