Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

alapjövedelem egy baromság

#874067 prfecó Előzmény: #873917

Magam is ledolgoztam a heti 6 napomat az éttermem , catering és kávézom közöt

Most dolgozom először heti 5 napot 9 órában, korábban heti hét nap , napi 8 -12 óra.

Üzleteimet. csődbe nem tudták vinni , bagóért nem adom el. Újra nyítok , ha , ha , ha normalizálodik a helyzet

Most ugyan bedolgozom másoknak , de majd újra nyítok.

Jelenleg is prémium szegletbe dolgozom , megfizetnek jól. Nem politizálva dolgozom , látom a Mészáros Catering Group tevékenységét. Szakmailag jól van felépítve, haladnak erővel , felvásárolják a catering helyszíneit és megszerzik piacukat

Mindenkit munkája alapján kell fizetni aki nem dolgozik ne is egyék.

alapjövedelem

#873917 Ibiza Előzmény: #873830

:) nem tudom, napi 10-14órát dolgozom heti 6-7 napot , pedig nagyon jó hatásfokkal teszem. Igaz nem gombokért és 100%ban magamnak, a cégnek és az alkalmazottaknak.
Igen az MI és a robottechnikai is új munkahelyeket generál, sőt az alapjövedelem is generálna új szolgáltatásokat munkahelyeket.


Szerintem az emberek nagy részének nem a minél több pénz számít. Már most megkeresik azt a pénzt amivel jól érzik magukat. Viszik a gyereket különórákra, kirándulnak van elfogadható autó, nyaralni tudnak, gyereket taníttathatják. Dúl a kommunikáció, alapból bárki bármit megvehet a saját igényszíntjén.

Ilyenkor bejön a képbe a másodlagos igény, ki akarnak teljesedni, az emberek politizálnak, fontosnak érzik magukat és persze bősz forradalmárok lesznek.. a zorbán monnyon le meg diktatúra.. üvölti .. miközben felvesz az orbán kormánytól minden ingyenpénzt.

Én is azt gondolom ha megvannak a csetreszek, akkor olyan jövedelem kell ami fenntartja a rendszert és egy igény szerinti életet biztosít. A magam részéről nem vágyom 40-100milliós autóra 30m-es hajóra.. nem tartom igaznak a még még még még..semmi nem elég viselkedést...hogy ez igaz lenne a többségre. szerintem a 80/20 lehet az arány.
Láttam pár embert a prémium kategóriás életben, nem voltak boldogok ott. A legtöbben azért vannak ott mert ott vannak azok akikkel lehet kemény pénzeket keresni, ez egyfajta beugró a klubba, ha ott vagy akkor alkalmas vagy.


alapjövedelem

#873830 matgab Előzmény: #873805

Az elmúlt 100 évben óriásit növekedett a munka termelékenysége. Ha csak azzal hasonlítanánk össze, ami 120 évvel ezelőtt volt és azt a szinten akarná mindenki elérni, akkor igazából elég lenne napi kb. 2 órát dolgoznunk.

De a technika fejlődése mindig újabb melókat hoz létre és átalakítja a munkapiacot, mer túj igényeket generál.

Még ha hirtelen kialakulna egy nem egyensúlyi állapot a technológiai ugrás miatt, akkor sem az lenne, hogy sok ember nem dolgozik és kevés meg nagyon sokat - egy felelős társadalmi rendszerben, hanem mindenki kevesebbet dolgozna- részmunkaidőben pl. Hosszú távon a tartós segélyezés nem tudna működni, csak akkor ha az aktív rétegek elvonásait folyamatosan növelik

alapjövedelem

#873829 matgab Előzmény: #873825

Szerintem pont az alapjövedelem tenné kiszolgáltatottá a társadalom nagy részét.

Hidd el, így sem dolgozik alapjövedelem nélkül a társadalom legalább 10 de inkább több százaléka.

Elég megnézni mi ment egy egy hétköznap a plazakban. És akkor egy csomóan nem is ott vannak, hanem kéregetnek, vagy otthon vannak.

Ha ezt megtoldanák egy alapjövedelemmel, az két dolgot jelentene: egy folyamatosan növekedő pénz devalvációt (infláció) hiszen fedezet nélkül (érték teremtés nélkül) nyomtatnának pénzt. Arról nem is beszélve, hogy nyilván a vállalkozóknak több pénzt kellene fizetniük a melósoknak, ha azt akarnák, hogy azok motiváltak maradjanak. Ez emelné az árakat, emiatt az alapjövedelmet is emelni kellene, emiatt megint emelni kellene a béreket és azonnal felpörögne az infláció.

Ergo nem működne, hogy az alapjövedelmet kapsz 100.000-et életed végéig, mert ami ma elég, az jövő hónapban már nem lenne elég.

Másrészt iszonyat kiszolgáltottá tenné a társadalom alsó 20-25%-át, akik nem dolgoznának, csak ellenének alapjövedelmen. Hiszen ha jön egy olyan fenyegetés 10 év munka nélküliség után, hogy na akkor vagy ezt csinálod vagy nem jön többé az alap lóvé, akkor mit tudna csinálni az illető? Kire szavazna, ha az egyik politikai párt azt mondaná, hogy nem jár az alapjövedelem? Valszeg pont ezért akarják a baloldali pártok ezt bevezetni. Pont ugyanazért, amiért a migriknek előjogokat és támogatásokat adnak -meg állampolgárságot. Mert a baloldali pártokat nem érdekli a nemzet nem érdekli a társadalmi hosszútávú fejlődés, csak az , hogy minél könnyebben hatalomban tudják tartani magukat hosszú távon.



alapjövedelem

#873825 Koffein Előzmény: #873811

gondolom igen, egy életen át tartó alapjövedelem.. logikailag nem látom értelmét, hogy kapsz mondjuk 100e ft-ot egy életen át a semmi tevésért, majd jön a nyugdíj és lecsökken 70e-re, hisz ugyanúgy semmi nem csinálsz... az más kérdés, hogy dolgozol is, nem csak henyélsz, befekteted, és abból jön passzív jövedelem, így nem 100e az apanázs, hanem mondjuk 200e vagy több per hó oszt elvagy...

tényleg alapjövedelem nélkül ilyen elysium féle világ fele tartunk, lesznek a szegények és a felső 10% egy külön világba..

erre a filmre gondolok https://port.hu/adatlap/film/tv/elysium-zart-vilag...

alapjövedelem

#873809 Koffein Előzmény: #873799

Nem gondolnám, hogy a konzolon lógnál :) Ha kapnál minimálbért, ami arra elég, hogy kifizesd a számláidat, albérletet, legolcsóbb kaját vegyél, de abból már konzolra nem telne, ugyanúgy tolnád melóhelyen a szekeret, mint ahogy most teszed, csak maradna egy puffer, ami biztonságot ad, hogy ha kirúgnak, akkor megtudsz élni, amíg új helyet találsz... ezáltal sokaknak nem kellene azon feszengeni, hogy a főni csicskáztatja, lenyel minden faxságot, mert ki kell fizetni a számlákat, kaját kell tenni az asztalra stb stb... aki a rózsadombi villáról álmodozik, meg nyaralóról, meg kabrióról az ugyanúgy be fog állni dolgozni, csak azzal a különbséggel, hogy többen azt fogják csinálni, amit szeretnének...

alapjövedelem

#873805 Ibiza Előzmény: #873799

Szerintem a lényege az lenne amikor a robotok átveszik az irányítást a szállításban, a tömegközlekedésben, az autóiparban, a tömeggyártásokban, mezőgazdaságokban.. akkor a munkából kikerülőknek kell valami jövedelem.


alapjövedelem

#873799 matgab Előzmény: #873794

Nehezen tudom elképzelni h ez működjön. Én pl egész nap játszanék a konzolon vagy a gyerekkel foglalkoznék vagy az asszonyt macerálnám... Milyen adóbevétel lenne ebből?

És szerintem ha egy normális alapjövedelem lenne, ami lehetővé tenné h munka nélkül is megéljek, akkor a társadalom 90%-a a fentieken kívül még a kocsmában vagy valami sporttal töltené a szabadidejét. Ebből sem lenne GDP...

Az alapjövedelem az emberi természet-ellenes.

alapjövedelem

#873795 TrendMan Előzmény: #873794

Az a kérdés, hogy ez az utolsó mondatodban megírt összességében pozitív végkifejlet megállná-e a helyét össztársadalmi méretekben?

Mert ugye feltételezhetően a nemkívánatos munka ebben a helyzetben átkerült máshová ebből a városból.

alapjövedelem

#873794 Koffein Előzmény: #873793

mivel korlátozott idejű, ezért valószínű a többség olyan állást fog keresni, ami megfelelő számára, vagy továbbképzi magát s úgy lép tovább egy olyan állásba, amit szeret... úgy emlékszem a svédeknél is valami ilyesmi eredmény volt...

nem is értem, hogy minek tesztelgetik... anno az usában volt egy relatíve életszagúbb kísérlet, egy egész városnak alapjövedelmet adtak, úgy emlékszem, hogy mindenki aki utálta a munkáját felmondott, elkezdett azzal foglalkozni amit szeret, amit értékesítettek is és a végén több adót fizettek be, mint amennyit kifizettek alapjövedelemnek...

alapjövedelem

#873793 TrendMan Előzmény: #873790

Elmondom az eredményt:

Aki szereti a munkáját vagy talál számára megfelelőt, az most duplán keres, a többiek meg ingyen élnek.

virtuális az állampapír…

#867162 Ibiza Előzmény: #867158

virtuális az állampapírod csak igazolást kapsz, névre szól, nem tudják ellopni.
Már nincs névre szóló papír mert melegágya a pénzmosásnak.
nincs államcsőd, minimális az esélye,

allamcsod eseten, nem bi…

#867158 Röné Előzmény: #867153

allamcsod eseten, nem biztos h visszafizetik.. mekkora az eselye most egy allamcsodnek ?

Lenyulhatjak a penzt ? Mi van ha ellopjak ?