Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

Ahogy én látom, ez vérmé…

#867124 Koffein Előzmény: #867123

Ahogy én látom, ez vérmérséklettől függ. Ha 1-2 év múlva kell a pénz, akkor bankszámla, vagy váltsd át € vagy $ -ba.

Ha nem kell 5-10évig, akkor én megosztanám a megtakarítás összegét, 50-80% osztalékrészvény, 20-50% feltörekvő cégek... havonta ezeket felül kell vizsgálni, hogy mi van alulértékelve, és mibe tegye az ember, de vannak megfelelő oldalak, amik hó elején közzé teszik, hogy ki mennyi osztalékot fizet a hónap eleji árfolyam mellett. Plusz cég vizsgálat, hogy mik a kilátások stb stb... a lényeg, hogy el kell végezni a házi feladatot, mindkét esetben...

X éves vagyok, van 1,25X…

#867123 Tucsok Előzmény: #867122

X éves vagyok, van 1,25X miliőm ,van havi rendszeres jövedelmem amiből félre tudok tenni 25 %. Van autóm, házam, nincs hitelem . A megtakarításom azért kell hogy megéljek ha nem lesz állásom, ha totálkáros lesz az autóm ,ház javítás, nyugdíj .Mibe tegyem a pénzem ? EUR USD ? most gyorsítanak a nyomdán ,vétel eladás között van eltérés . Ingatlan ? vagyonszerzési illeték fenntartási költség nem tudok kivenni 2 milliót .Részvény kb. 10 éve MOL részvény 20-22.000 Ft ,nyolcadolták most 2.200 , Telekom ?. Te mibe tennéd a pénzedet , milyen arányban ? Lehet hogy nem kell 10 évig, lehet hogy 1 év múlva kell 10 millió ?


Amikor indult a szuper M…

#867122 walex Előzmény: #867105

Amikor indult a szuper MÁP+, 325 Ft körül volt egy euro, most 365 Ft körül mozog. Csak ezen kapásból van kb. 12% bukó 1,5 év alatt és ott van még az állítólagos 3,x%-os infláció, amit kb. senki sem hisz el, aki jár rendszeresen vásárolni és látja az áremeléseket.

A kettő eredményeként eddig komoly bukónak néz ki a szuper papír azoknak,akik az elején vették. Persze lehet mondani, hogy korai ez még, mert van még 3,5 év az első fecskéknek szépíteni, de sajnos a Fidesz forint árfolyampolitikája 2010 óta semmi másról nem szól,mint a forint gyengítéséről (2010-ben 275 Ft körül volt egy euro), így elértéktelenítve a nemzeti vagyont, a magyar emberek megtakarításait, fizetését, miközben a multik valaga fényesre van nyalva.

sziasztok.A Magyar Allam…

#867105 Röné

sziasztok.

A Magyar Allampapir es Allampapir plusz jo befektetes ?

Mit gondoltok erro ?

Erdemes ezekben tartani a penzt?


Elszegényedés

#867091 TrendMan Előzmény: #867087

Szép történet, szerintem a Dalai Láma is valami ilyesmire gondolt, amikor azt mondta, hogy több mesélőre és kevesebb menedzserre lenne szükség.

Lehet, hogy az sem igaz, hogy az újgazdagok 3 generáción át csak a saját gazdagságukkal törődnek és azon aggódnak, nehogy ismét lecsússzanak?

Én ezt itt nálunk így hallottam.

(pl. a NER ifjaknak az a legnagyobb gondjuk, hogy ilyen kis országban nem tudják megmutatni, milyen jól is megy nekik)

nulla

#866616 Ibiza Előzmény: #866589

igen, de van minimál adó a forg 2% ha jól rémlik.
A multik azért multik, oda súlyozzák a nyereséget ahova akarják. Pl a németoban gyártott motor 1% HASZONNAL JÖN IDE, AMIT innen visznek ki az 200%os haszonkulcsos, de fizethet kereskedelmi jutalékot és névhasználati díjat, fedélzeti szoftvert valami offshore cégnek.

6750$

#866615 Ibiza Előzmény: #866563

haszna mindenképp lenne, előjönne a valós tudás és képesség, megszűnne a kényszerpálya.

nulla

#866589 matgab Előzmény: #866564

ez a cikk sztem alapvetően keveri az szja és a tao fogalmát, hiszen a raktárak áthelyezése miatt max az Amazon fizet kevesebb adót, nem Bezos, mint magánszemély.

6750$

#866563 Koffein Előzmény: #866390

Átlagosan az államnak 4750 milliárd ft-jába kerülne évről évre... kérdés, hogy ez ér-e annyit, hogy haszna is legyen..

6750$

#866390 Ibiza Előzmény: #866360

anno volt egy elméletem.
Minden magyar állampolgár 22éves korában kapjon mai értéken 50millió forintot.
Innen már minden rajta múlik.
Ha kiéneklik tőle vagy hülyeségekre költi az is a saját döntése, és jó helyre, az alkalmasabbakhoz kerül.

tele van hibával.A demok…

#864061 Ibiza Előzmény: #864058

tele van hibával.
A demokratikus felhatalmazás az teljeskörű megbízás. Pénzügyestől kül és belpolitikástól. Ezért vannak a pártprogramok (most épp nincsenek, az ellenzéki pártprogram az, hatalomra akarunk kerülni és szétverünk mindent, bosszút állunk és végre mi harapunk)
Most mindenki baromi okos ért a politikához a focihoz a gazdasághoz és mostmár a vírushoz is.
Nincs olyan költségvetés ami mindenkinek megfelel. Nincs olyan, a nagyon okos és tudatra ébredt lény majd megmondja az ő adóját mire használják.
Én kiütést kapok az osztogatástól. Gyerekek után tonnaszám a pénzek vegyél kazánt, cserélj ablakot.. másokat, akit érint nyílván boldoggá tesz (mégha felveszi is és utána kormány ellen ágál).

Most nem emelkedik az államadósság 2010óta. nominálisan nőhet de a mai pénz nem az akkori pénz. Mások a bérek és az árak.
Azon is el kell gondolkodni, lehet vannak kiadások de mi van a vagyonleltárban, mennyi mnb tartalék, cégrész, autópálya és egyéb értékek.

Azért lássuk, az emberek ilyen jól soha nem éltek mint most, mindenfelé építkezések beruházások.Daruk mindenfelé.
Egy kormány attól jó vagy sem, mennyi cseppen vissza az embereknek. Most azt gondolom bőven cseppen.

Állati népszerű a lop húú de lop a kormány (ez a soroskampány alapja) Ok. akkor miért nincs feljelentés? Az eu pénzes beruházásokat árgus szemekkel nézik, miért nem találnak fogást? pedig állandóak a feljelentgetések és súgások.
Ha mindent lopnak és ennyi visszacseppen akkor valamit azért tudnak.

Párszor leírtam a fidesz nálam 51%os de ez a pénzéhes ellenzéki csürhétől mentsen meg minket az Isten.

Anno nagy tartalékkal adta át a fidesz a kormányzást gyorsan eltüntették a tavarisik, ez látszik a libsi önkoriknál is, éhesek az elvtársak.

Angoloknál úgy van (volt) ha a munkáspárt nyert akkor valamivel több csöppent a melósoknak erősebb lett a szociális ellátás, míg ha a konzervatívok akkor a tőke adózása lett kevesebb. De mindenki tisztában volt azzal az alapok adottak a tetején volt a játszótér.