Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

alapjövedelem

#873795 TrendMan Előzmény: #873794

Az a kérdés, hogy ez az utolsó mondatodban megírt összességében pozitív végkifejlet megállná-e a helyét össztársadalmi méretekben?

Mert ugye feltételezhetően a nemkívánatos munka ebben a helyzetben átkerült máshová ebből a városból.

alapjövedelem

#873794 Koffein Előzmény: #873793

mivel korlátozott idejű, ezért valószínű a többség olyan állást fog keresni, ami megfelelő számára, vagy továbbképzi magát s úgy lép tovább egy olyan állásba, amit szeret... úgy emlékszem a svédeknél is valami ilyesmi eredmény volt...

nem is értem, hogy minek tesztelgetik... anno az usában volt egy relatíve életszagúbb kísérlet, egy egész városnak alapjövedelmet adtak, úgy emlékszem, hogy mindenki aki utálta a munkáját felmondott, elkezdett azzal foglalkozni amit szeret, amit értékesítettek is és a végén több adót fizettek be, mint amennyit kifizettek alapjövedelemnek...

alapjövedelem

#873793 TrendMan Előzmény: #873790

Elmondom az eredményt:

Aki szereti a munkáját vagy talál számára megfelelőt, az most duplán keres, a többiek meg ingyen élnek.

virtuális az állampapír…

#867162 Ibiza Előzmény: #867158

virtuális az állampapírod csak igazolást kapsz, névre szól, nem tudják ellopni.
Már nincs névre szóló papír mert melegágya a pénzmosásnak.
nincs államcsőd, minimális az esélye,

allamcsod eseten, nem bi…

#867158 Röné Előzmény: #867153

allamcsod eseten, nem biztos h visszafizetik.. mekkora az eselye most egy allamcsodnek ?

Lenyulhatjak a penzt ? Mi van ha ellopjak ?

igazabol , csak azert ta…

#867151 Röné Előzmény: #867106

igazabol , csak azert tartom a penzt egy bankban, h ne legyen itthon a hazban ennyi penz... nem a kamatok miatt, de a bankban azt mondtak, hogy ez a legjobb befektetes MAP es MAP plusz.

Egyebkent lehet olyan, h pl nem tudjak visszafizetni az embereknek a MAP-ban levo penzuket ? Vagy mennyire eselyes h vissza tudjak fizetni es hogy nem ?

Hiszen azt a penzt hasznaljak pl kifizetik a korhazak harom havi villanyszamlajat, vagy esetleg nyugdijakat... hozhatnak olyan torvenyt, h nem fizetik vissza az emberek megtakaritasait, mert nincs penz ? Ilyet csinalhatnak ?

Biztonsagos ez egyaltalan ?

nem rossz, infláció plus…

#867144 Ibiza Előzmény: #867105

nem rossz, infláció pluszos. forintba és devizába érdemes rakni apénzt, abba a devizába ami a legkevesebbet emelkedett a Forinthoz..
usd eur gbp játszik, ezt bárhol válthatod. mostanában 355ig lement eur..ilyenkor érdemes 50% mennyiséget megvenni.. most 365
Valuta és deviza az két külön dolog.
Otthol ne tarts pénzt!!! inkább bérelj széfet. vannak 24órás széfek.
Ingatlanok várhatóan (elöbb-utóbb) esni fognak, nem jó a megtérülésük, nem likvidek, magas az állandó költségük...ha kiadod állandóan újítgatni kell vagy tisztasági festések.. ha még is kiadsz lakást akkor csak közjegyzős bérletivel.. ki tudd pakolni a kellemetlen bérlőt.
A tőzsde a részvények maxon vannak. A covid pénzügyi válság még elöttünk van... nagy mozgások lesznek.. nagyon kell érezni a ritmust benne legyél a mézben.

Vedd azt amit eladok és …

#867135 matgab Előzmény: #867123

Vedd azt amit eladok és shortold, amit veszek. 5 év múlva már nem is kellene dolgozzál!

Nem értem mi ez a nagy b…

#867127 Koffein Előzmény: #867126

Nem értem mi ez a nagy bitcoin őrületet, cégek rakják a profit egy részét bitcoinba, ezzel is tovább fújva a buborékot.. az alvilág röhög a markában, hogy a sok idióta, miként mossa tisztára a pénzüket.. érthetetlen

Most egyébként úgy néz k…

#867126 TrendMan

Most egyébként úgy néz ki, akár a Bitcoin is lehet.

És ugye átlagos halandó hogy jut hozzá?

Ahogy én látom, ez vérmé…

#867124 Koffein Előzmény: #867123

Ahogy én látom, ez vérmérséklettől függ. Ha 1-2 év múlva kell a pénz, akkor bankszámla, vagy váltsd át € vagy $ -ba.

Ha nem kell 5-10évig, akkor én megosztanám a megtakarítás összegét, 50-80% osztalékrészvény, 20-50% feltörekvő cégek... havonta ezeket felül kell vizsgálni, hogy mi van alulértékelve, és mibe tegye az ember, de vannak megfelelő oldalak, amik hó elején közzé teszik, hogy ki mennyi osztalékot fizet a hónap eleji árfolyam mellett. Plusz cég vizsgálat, hogy mik a kilátások stb stb... a lényeg, hogy el kell végezni a házi feladatot, mindkét esetben...

X éves vagyok, van 1,25X…

#867123 Tucsok Előzmény: #867122

X éves vagyok, van 1,25X miliőm ,van havi rendszeres jövedelmem amiből félre tudok tenni 25 %. Van autóm, házam, nincs hitelem . A megtakarításom azért kell hogy megéljek ha nem lesz állásom, ha totálkáros lesz az autóm ,ház javítás, nyugdíj .Mibe tegyem a pénzem ? EUR USD ? most gyorsítanak a nyomdán ,vétel eladás között van eltérés . Ingatlan ? vagyonszerzési illeték fenntartási költség nem tudok kivenni 2 milliót .Részvény kb. 10 éve MOL részvény 20-22.000 Ft ,nyolcadolták most 2.200 , Telekom ?. Te mibe tennéd a pénzedet , milyen arányban ? Lehet hogy nem kell 10 évig, lehet hogy 1 év múlva kell 10 millió ?

Amikor indult a szuper M…

#867122 walex Előzmény: #867105

Amikor indult a szuper MÁP+, 325 Ft körül volt egy euro, most 365 Ft körül mozog. Csak ezen kapásból van kb. 12% bukó 1,5 év alatt és ott van még az állítólagos 3,x%-os infláció, amit kb. senki sem hisz el, aki jár rendszeresen vásárolni és látja az áremeléseket.

A kettő eredményeként eddig komoly bukónak néz ki a szuper papír azoknak,akik az elején vették. Persze lehet mondani, hogy korai ez még, mert van még 3,5 év az első fecskéknek szépíteni, de sajnos a Fidesz forint árfolyampolitikája 2010 óta semmi másról nem szól,mint a forint gyengítéséről (2010-ben 275 Ft körül volt egy euro), így elértéktelenítve a nemzeti vagyont, a magyar emberek megtakarításait, fizetését, miközben a multik valaga fényesre van nyalva.

sziasztok.A Magyar Allam…

#867105 Röné

sziasztok.

A Magyar Allampapir es Allampapir plusz jo befektetes ?

Mit gondoltok erro ?

Erdemes ezekben tartani a penzt?

Elszegényedés

#867091 TrendMan Előzmény: #867087

Szép történet, szerintem a Dalai Láma is valami ilyesmire gondolt, amikor azt mondta, hogy több mesélőre és kevesebb menedzserre lenne szükség.

Lehet, hogy az sem igaz, hogy az újgazdagok 3 generáción át csak a saját gazdagságukkal törődnek és azon aggódnak, nehogy ismét lecsússzanak?

Én ezt itt nálunk így hallottam.

(pl. a NER ifjaknak az a legnagyobb gondjuk, hogy ilyen kis országban nem tudják megmutatni, milyen jól is megy nekik)