Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

re

#865492 Spade Előzmény: #865490

A HUF leértékelődés benne van az infációban az importált árúkon keresztül és csökkenő pályán van. Az infláció annyira valós mint amennyire az eu-ban bárhol hiszen a módszertan ugyanaz.

Fletohoz amiket leírtál még tegyük hozzá a 10 évre jutó -20% GDP-t valamint a soros parancsra beimportálando több százezer migráncsot, a kb majd 20%-kal nevekedő adásság (GDP arányosan) állományt a megnovekedő adóket, az szja majd a 15% helyett lesz kb 36% sávosan, már az átlagbérre is, és minden adó drasztikusan nőni fog a társ nyerség adó felügrik 20% fölé, az iparúzési a 2 % helyett majd lesz 4% (karigeri tervei szerint) és brutális ingatlan adók is jönnek, és persze majd eladják a MOL,otp,richter részvényeket is okosba bariknak stb.....csak az eddig napvilágra került tervek alapján. Cserébe majd lesz több száezer migrink és talán alapjövedelem pár évre mert miután elbaszódik az összes makro mutatónk visszavonják azt is. Ja és a kedvenced, a romló gazdasági adatok miatt majd megint beveztik a surányi féle HUF csúszó leértékelést miután matot is kipattintották, majd akkor nézd meg a HUF árfolyamot....ha a zellenzék nyerne fogadni merek h már 22 őszén zavargások lesznek 2006 reloaded de persze végigszopjuk a hátrelevő 3.5 évig pont ahogy 2006-ban is

re

#865491 Spade Előzmény: #865490
Nemtom honnan veszed az adataidat.
Fleto úgy adta át az országot 2010-ben h szlovákia 10%-t vert Mo-ra GDP-ben. Nézzük mi a helyzet ma 2020-ban?

"A szlovákok tavaly 1 százalékponttal voltak közelebb az uniós átlaghoz, mint Magyarország,
ez a hátrány az idén lefaragható, és arra is van esély, hogy akár egy hajszállal előrébb kerüljön a hazai gazdaság, mint a szlovák.

Az elemző rámutatott: a magyar és a szlovák egyaránt kis, nyitott, az autóiparra fókuszáló gazdaság, viszont az euróövezet tagjaként északi szomszédunknak nincs lehetősége önálló monetáris politikát folytatni."

Tehát orbán 10%-t hozott szlovákián 10 év alatt akik pedig elég jól karistolnak..Az egyik előnyünk Szlovákiávak szemben pont a független monetáris politika a HU

Orbán pedig Fleton (szlovákia összevetésben) 20%-t hozott a kb 10 év alatt. Orbán - mato a 10 év alatt zseniális gazdaságpolitikát folytatott történelmi távlatban is.. Ki lenne helyette ?

Fleto a hozzá képest GDP-ben a -20%-kal ? Vagy karigeri aki egy év alatt gyakorlatilag semmit nem csinált, az igéreteiből csak annyit teljesített h kihirdette a klíma vészhelyzetet papíron amitől 1 gramm széndioxiddal nem lett kevesebb, aztán se ingyenes bérlet,se lánchíd felújítás se klíma a 3-as metrora, sőt még a 3-as metro felújítás középső részét is elbassza mert nem tudott megegyezni a felújító céggel amit pedig Tarlos sínre tett előtte. És ugye korrupció, 2 napja alakított offshore cég nyeri a bu8sz és villamos szállítást a fővárosnak. A bp-i gazdaság ujraindítást pedig úgy tervezi h 2%-ról 4%-ra növelné az iparűzési adót, fasza jó terv.

Szal ki lenne a jó terv orbán helyett ?

Igen, nincs szüksége sok…

#865490 walex Előzmény: #865421

Igen, nincs szüksége sokaknak eurora, de mivel importálunk rengeteg mindent, nagyon nem mindegy az árfolyam ilyen szempontból sem, mert ez megdobja a valós inflációt. A hivatalosat nem sokan hiszik el, mindenki csak röhög, amikor jönnek a hírek, hogy 3,x% volt az infláció. Az emberek nem hülyék teljesen, érzik a pénztárcájukon, hogy sokkal gyorsabban nőttek az árak, mint amit tolnak a propagandában.

Az pedig, hogy még mindig a forint elértéktelenítésében látják a megoldást a versenyképességre 30 év után is, konkrétan legalja szint. 370 Ft fölé ment nemrég, tavaly márciusban 312 Ft volt (most 360 Ft körül van) brutális gyengülés, de a szuper papír ad majd elvileg közel 5%-ot éves szinten. Nagy kasza lesz a megtakarítóknak. Eleve már cirka 10% bukó van a forint elértéktelenítés miatt azoknak, akik az elején vették (tavaly júliusban még 325 Ft körül volt egy euro) és akkor az infláció még nincs sehol. Szuper, tényleg. :)

Bár igazad lenne, hogy egyik napról a másikra átállnának 290-320 között, de ezekből nem nézem ki. Érdekes módon szlovákok tudnak előre haladni euro mellett is,már jóval előttünk járnak. Itt meg a gyengítés mellett fel sem merül más ötlet 30 éve. Mondjuk egy normális, versenyképes adórendszer, brutális állami bürokrácia leépítése, munkabérekre rakodó terhek radikális megvágása, de a 13. havi nyugdíj az piszkosul kell. Igaz, hogy recseg, ropog a nyugdíjrendszer (Ratkó gyerekek nyugdíjba mennek, kb. 300-400 ezer ember kiesik a járulékfizetők közül), de az kit érdekel, mire dőlni kezd, addigra már nem ők lesznek hatalomban.

orbánt ki lehet pattintani????

#865489 walex Előzmény: #865458

Azért az nálam kapásból áruló, aki egy felvidéki vagy román választáson a magyar jelöltek helyett a szlovák/román jelöltre való szavazásra buzdít és nem is csak egyszer. Jól indultak anno (nem fognak össze az elmúlt 30 évvel, se fidesz, se mszp), de azért csak van az a húsos fazék, hogy mégis, ha úgy adódik. S innentől hiteltelen az egész, azóta pedig ezt újra és újra be is bizonyítják a lépéseikkel. Nem is értem, hogy ezek után mi fantáziát látnak benne sokan.

Schiffert én is bírom. Kár, hogy kigolyózták a saját pártjából. S most karigeri az egyik szupersztár, akinek nagy szerepe van az lmp tönkre tételében, hogy a 0 támogatottságú pm-mel ossza az észt a nagy ballib összefosásban.

Itt van Herczeg, neki is vannak jó gondolatai. Becsülöm benne, hogy ezt is le merte írni. Nem csípi Orbánt, de felébredt, hogy a nagy összefogás se lesz jó út.

www.facebook.com/story.php?story_fbid=101589896925...

Ott van még Toroczkai, ő se hülye, jókat mond. Persze nácizzák, mert felvet olyan problémákat, amikről a nagyok nem mernek nyíltan beszélni. Le is tiltotta a nagy toleráns fb és ezzel beavatkozott a választásba is. (Mekkora rinyálás lenne, ha a fletóék, a szocik vagy a fidesz oldala járt volna így.) A vidéket magára hagyta a hatalom az utóbbi 30 évben. Sok helyen nemhogy este 8 után nem lehet kimenni az utcára, hanem sötétedés után sem ajánlott, ha jót akarnak, mert annyira rossz a közbiztonság. Ez pedig egyértelműen az mszp, a dk-vá átvedlett mszp és a fidesz sara. Ők voltak, akik tehettek volna azért, hogy ez ne így legyen, de már a kedves budapestiek is kezdenek kapni a "jóból". Egyre több hír jön, hogy "fiatalok" voltak az elkövetők vagy csoportok estek egymásnak, a felhívásokban lévő fényképek egy részénél pedig füstöl a Photoshop, hogy máshogy nézzenek ki azok a fejek.

Ballikra kár pazarolni az időt és a betűt. Sokáig szdsz-t tartottam a legnagyobb tróger bandának, de ezek lekörözték őket is.

Szomorú, hogy megint az lesz, hogy fidesz vagy fletó. Szerencsére "jól sikerült" a 2010-es választáson beígért elszámoltatás, hogy ez az ember még ma is politikai szereplő lehet. Ha nyernek, akkor pár mondatban leírható, hogy kb. mi várható tőlük 2002-2010 alapján. Nemzeti vagyon ismételt privatizálása, közbeszerzéseken külföldi cégekhez áramlik majd a lóvé. Gyerekek utáni adókedvezmény kinyírása, helyette munkakerülők, megélhetési gyerekgyártók ismételt, turbó fokozatban történő támogatása, sávos szja, hogy aki többet dolgozik, többet adózzon. Jóságos IMF hitel felvétel és megszorítások, megszorítások hátán, mindez "az ország érdekében". "Már csak egy kicsit kell kibírni és utána jó lesz".

Nemet

#865488 Ibiza Előzmény: #865482

ezt ugatom, az embernek vannak értékei, tudása, tegye a saját dolgát, tegye azt amihez ért de azt 100%osan. Ha mindenki ezt tenné akkor nem itt tartanánk és tartana a világ.
Ha meg nincsenek ilyen tulajdonságai akkor marad a falka és ugathatja a holdat.
Jó dolog ha az ember hazájának normális vezetői vannak, rossz látni ha valamilyen ócska csürhe vezeti.

Nemet

#865487 prfecó Előzmény: #865486

cca 5 évvel ezelőtt , most Pesten keresgélnek, csődbe levő kiskocsmat .Üzletileg elég rázós is inkább Hollandiába elő lányomnak bérlek egyet, kint. 2 év alatt perfekt öl megtanult hollandul , visszament szakmájában személyi edző, tréner , wellness. Persze tanulni , nyelv , lakást venni nem bérelni. Ha lehet vállalkozásba fogni , mert auslander maradsz vagy főnök vagy

Nemet

#865486 Koffein Előzmény: #865484

ja per hó, így is jó árnak tűnik... most így covid alatt hogy megy? átáltatok házhozszállításra?

Nemet

#865485 Koffein Előzmény: #865478

2250 euró per év a kiskocsma? ne mérgesíts... hogy ilyen boltot nem fúj az élet elém.. :)

úgy gondolom, hogy Orbánt, meg a mindenkori kormányt le kell szarni, a vállalkozó, főleg, mi akik napi szinten toljuk a tőzsdét, tudjuk, hogy az alkalmazkodás a lényeg, tök mindegy, milyen kormány van, alkalmazkodni kell.. nézd meg mi van beloruszoknál, elűzték? lófaszt.. ukránoknál? történ nagy változás? fenét... usa? fegyverezzék le a rendőröket mozgalom? nézzük meg 4év múlva, mennyire lettek lefegyverezve.. :)

a lényeg, változni kell a korral, aki befeszül az szív, aki alkalmazkodik az új feltételekhez, az túlél..

Nemet

#865484 prfecó Előzmény: #865483

havi2250 EUR egy évre , de benne van kuka , felújítás levonható közös megegyezéssel. Mondjuk nem kicsike kocsmacska , de nincs Michelin csillagos konyha. Van snassz , sor , közelbe a konzummánia rész, jó hely

Nemet

#865482 Koffein Előzmény: #865474

teljesen igazad van, ezek egyéni sorsok, ki mennyit tanul, munkát tesz bele, ahogy olvasom, egyet értük aki kimegy csupasz seggel, német nyelvtanulás nélkül, az kb 1200-1500 körül rak össze havonta. más kérdés, hogy egyedül, vagy párba van, mert ha van egy párja, aki ugyancsak dolgozik, akkor duplázódik a mininál összeg... plusz túlórák, ha átlag felett akar keresni...

én is sokat járok ki németbe, anyám kint él münchenbe, haverok stuttgartba, ha nem is 3havonta, de fél évente egy egy hónapra megjárom magam.. már jól élnek, láttam honnan indultak, anyám egyik albérletét én újítottam fel.. a fürdőbe a lefolyó víz szivárgott, akkorra lyuk volt, hogy a kád alatt ki lehetett látni az utcára, tulaj leszarta, azt mondta, ha nem tetszik neki, akkor ki lehet költözni, kétszer ennyiért kiadja menekülteknek s akkor az állam megcsináltatja.. jó helyen volt, s mivel anyám kért, ezé átmenetileg meg lett csinálva, a lényeg már máshol lakik jobb körülmények közt...

Nemet

#865481 Ibiza Előzmény: #865478

évi 2250eur egy évre a kiskocsma herélése/bérlése?
Vagy egy évre bérelted havi 2250ért?

Nemet

#865478 prfecó Előzmény: #865474

elírtam Drezdaban kibéreltem 2250 EUR egy évre egy kiskocsmát , ment 6-12 EUR sor , zweibelilt, csülök , sosperec , Zeiss e leberkase és a nemet adóhivatal nem fog meg . Tudod az unokám tanítását is finanszírozni.

Orbántól személy szerint debattornek tartom , nemi magyaros beütés. Egyébként szarnak rá mit csinál a kis magyar szemétdombon csak ne lépjen rá a nagyok lábára. Most valószínűleg ki utaljak a nagyfiúk tereperol és nem kapja meg a könyöradomány lopási lehetőséget. Azonnal kiderül lukas a nadrág , meztelen a király

orbánt ki lehet pattintani????

#865475 Koffein Előzmény: #865465

Hát igen, mostanra Schifferbe csalódást látok. Bírom, nagyon jó arc, jól látja a dolgokat, és ki is mondja a véleményét és beleáll a dolgokba... habár is számtalanszor elmondta, elszámolta magát, rossz emberekkel vette körül magát, pl Karácsony s társai, akik léptek az egyéni karrier érdekébe, szétverték a pártot, felültek egy hullámra. Volt akinek sikerült, volt akinek nem.

Ebből is látszik, hogy mennyire számít, hogy kik veszik körül az adott párt vezírt, hogy tudja a egyéneket ösztönözni, munkára bírni, hogy a cél érdekébe húzzanak... nem sokan képesek erre.. lásd Merkel utódlás, keresik, keresik, de nem találják, az igazit..

Nemet

#865474 prfecó Előzmény: #865446

Családom okán 3 havonta Németország volt keleti részen sokat tartózkodom. Saját szememmel látok ,hallok. Haverom van ismerem 1360 EUR dolgozó magyar hentestől , aki magyar vállalkozó által dolgozik nem tud csak magyarul. Ismerek magyar villanyszerelő + könyvelő feleséget perfekt nemetttel kisvállalkozó havi 10000 EUR.

Mondjuk szaktudás nélkül nyelvtudas nélkül jó ha 1500 EUR osszekalapal. Miután 3 unokám el nemet és holland területeken az bölcsőde , óvoda , iskolai árakat és szolgáltatásokat össze tudom vetni. János és kiherélnek egy kiskocsmák havi 2250 EUR és lengyel , moldáv személyzettel megtudom keresni a tisztességes életemet később is. Nemet , angol , dutch mondjuk alapvető követelmény napi 12-15 óra. Aki dolgozik könnyen meg el

orbánt ki lehet pattintani????

#865472 Ibiza Előzmény: #865448

Szerintem messzebbre lép orbán, egy eus megbízott lesz. De ott lesz a háttérben.

orbánt ki lehet pattintani????

#865469 Koffein Előzmény: #865465

Merkel mama más, ő azé Putyin szinten van, együtt indultak, ismerik a dörgést a világba :) kevés ilyen klasszikus politikus van... lehet anno az nszk.ba dugtak is :P ismerik egymás mozdulatát, sakk játszma, ami köztük folyik...

orbánt ki lehet pattintani????

#865468 Koffein Előzmény: #865465

direkt, nem írtam Hadházyt és Széllt, ők azért járnak külön úton, mindegyik párttól, hogy 22-ben, talán, talán, újra megválasszák őket és a millió felletti fizu jöjjön...amit csinálnak vicc, kapkodnak, nyalnak, össze vissza, annak akit eléjük fúj a szél... habár ez privát vélemény, mindenki másként látja :)

orbánt ki lehet pattintani????

#865465 Ibiza Előzmény: #865458

Fekete győr az egy kifejezetten macska jános, karakter nélküli kismókus. Nem fogadja el senki vezetőnek. Egyszerűen nem erre született.
A vezetőknek létezik egy kisugárzásuk ami miatt a többiek elfogadják.
Szét taktikázhatja magát a csóka akkor sem jut előre.
Merkel olyan, hogy mond valamit utána leveszi a közhangulatot és azonnal alkalmazkodik.
Biztos okos meg sok tanfolyamot elvégzett és kap instrukciókat de ez nem kívánságműsor.
LMP kirúgta egyetlen lehetőségét a Schiffert. Szerintem ő nem akarta a mocsokhadjáratot és a nagy összeborulást, nem véletlen.
hadházik kerülnek a frontvonalba? ne vicceljünk egy ilyen jellemtelen sz@rzsák 2perc alatt kellene, hogy repüljön.

libernácik világhatalomra törekvés

#865463 Koffein Előzmény: #865457

van benne igazság. nézzük meg azt is, hogy fb, twittert a multik bezsarolták és ha nem léptek volna a közösségi média guruk, akkor trump behúzza...és így is, majdnem behúzta, ha a költségeket nézzük, azon felül, amit nem költöttek el a multik mennyi is biden mérlege? mert úgy korrekt, ha odatesszük a cola, unilever stb cég marketing büdzsé megvonását is az fb twitter fele...