Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Grat Fradi!Mondjuk ezzel…

#863345 TrendMan

Grat Fradi!

Mondjuk ezzel a játékkal én olyan 1 pontot jósolok nekik a CL csoportkörben - 6 meccsen.

Vidi - Reims

#863251 TrendMan Előzmény: #863250

Meglátjuk!

Kovalcsik nekem nagyon tetszett, már a meccs alatt szinte ledominálta a francia csapatot, ezt aztán továbbvitte a tizenegyesekre is.

Ugyanakkor a magyar játékosok képtelenek voltak megtalálni egymást a labdákkal.

Ettől függetlenül Belgiumban szerintem nincs esélyük. hacsak nem Nikolics - a titkos fegyver (?) - bevetésével ....

Vidi - Reims

#863250 matgab Előzmény: #863231

nem volt ez annyira kilátástalan játék sztem.

Tisztában volt a Vidi a képességeivel. Ha felvállalják a nyílt sisakos küzdelmet, akkor a Reims néger izomkolosszusai lesprintelték volna őket, bedarálták volna őket, illetve a Vidi elfáradt volna jobban és hibára késztették volna.

Így a Vidi nagyon türelmesen visszahúzódva védekezett és néha egy-két kontratámadással megpróbált gólt szerezni. Erre Negonak és Hodzicnak meg is voltak a tiszta ziccerei.

A Reims sokat szabálytalankodott, azért, hogy a kontrákból ne tudjon a Vidi veszélyes ellentámadásokat vezetni. Az egyik védőjüket meg valóban a 70. perc környékén második sárga lappal el kellett volna küldeni zuhanyozni. Akkor talán rendes játékidőben is be tudta volna húzni a Vidi a meccset.

Igazából ami a Vidi javára mondható, hogy a Reims ziccer nélkül játszotta végig a 120 percet, talán két védelmi megingása volt a védelemnek, egyszer Kovalcsik nagyot fogott (amikor a védőkről lecsorgó lövés az ellenfél csatára elé gurult a 16-oson belül a hosszabbításban) és a másikat meg (egy francia jobb oldali megindulás, amikor a magyar védő még szabálytalankodva sem érte utol a labdát vezető franciát -ez is mutatta a sebességbeli különbségeket amire nagyon kellett vigyázni- és a francia beadást követően a középen érkező ember "eltörte " a labdát és az is Kovalcsik kezében landolt).

Ami még pozitívum volt az Houri játéka, alacsony ügyes gyors jól látott a pályán, csak ugye a benga franciák azonnal kontaktolták amikor a közelébe kerültek... Nego sokkal gyengébb volt, mint 2-3 éve. Illetve baromira hiányzik egy olyan csatár , mint anno Lazovics... Lehet megpróbáltam volna Niko-t, bár Hodzicban is lenne ráció , jobban tudta megtartani a labdákat talán, mint Niko tette volna.

Szerintem a Vidinek itt ezt kellett játszania és megoldotta. Ő jutott tovább egy jóval magasabb rangú bajnokság középcsapatától, ezt nem kell megmagyrázni.

Hány évtizeden keresztül volt az jellemző a magyar klubokra, hogy ha bármilyen nyugat európai klubbal került szembe bármelyik csapatunk, akkor szinte esélytelennek számítottunk!? Egy bármilyen belga, holland, francia, spanyol, portugál, olasz, svájci , dán , svéd stb csapat ellen olyan gyengén játszottunk, mintha a Lajta folyó átlépésével kiszállna az erő a magyar játékosok lábából..


Ehhez képest idén a Vidi kivert egy francia (és egy ír) csapatot, a Fradi pedig egészen szenzációsan kivert egy svéd, a CELTIC-et (csupa nagy betűvel), a DINAMO ZÁGRÁB-ot (közép európa évtizedek óta legerősebb csapatát, talán az FCSB volt hozzá mérhető, vagy a Zvezda) és most elég jó esélyekkel áll a norvég bajnok ellen is.

A Vidinek sem kell megszeppenie a Standard Liege ellen, kőkemény, nehéz csata lesz, nem a Vidi az esélyes, de a Liege sem tud már úgy idejönni, hogy lejönnek Fehérvárra, buliznak egyet a magyar csajokkal és elpics@zzák a Vidit hárommal minimum...

Ez az elmúlt 30 év teljesítményének fényében igenis nagy szó, lehet erre büszkének lenni!

Vidi - Reims

#863231 TrendMan

Kovalcsik behúzta ezt a meccset a Vidinek.

Egyébként elég kilátástalan a játékuk.

A foci nagyrészt fejben …

#863222 matgab Előzmény: #863221

A foci nagyrészt fejben dől el. 90 percig koncentrálni kell, mert a kapu az olyan nagy, hogy ha nem védekezel 100%-os koncentrációval, akkor berúgják a labdát.

Illetve ugyanez a támadásoknál. Ha nem koncentrálsz 100%-ig, akkor is lehet szerencséd, de tartósan jó teljesítményt akkor tudsz elérni, ha képes vagy összpontosítani.


Persze a koncentráció az a fizikai fáradsággal együtt lankad.

Ezért is van az, hogy általában a gyengébb csapatok, mint a magyarok- általában nem az első félidőben kapják a gólokat, hanem a másodikban.

Az ellenfél lenézése is a koncentráció hiányhoz vezet. Ez vezetett valszeg pl. a Celtic vereségéhez, vagy anno a ZTE győzelméhez a MU ellen 2003-ban. (De szép is volt, kint voltam a faterral a Népstadionban!)

Illetve ezért is van az sztem, hogy az afrikai csapatok hiába jobb fizikumuak egy VB-n , mint az európaiak , soha nem voltak képesek győzni még.

Az edzőknek nagy szerepe van. Ez egyértelmű - nemcsak a Real Madrid szintű csapatok esetében (ahol nézd meg mit csinált Zidane, vagy mit csinált Guardiola Barcelonában vagy Münchenben), de egy magyar csapat szintjén is. Elég megnézni, hogy mit játszott a válogatott Dárdai és mit játszott ugyanaz a válogatott Pinyő meccsei alatt. Vagy mit játszik a Fradi Rebrov alatt és mit játszott Doll alatt. Vagy a Fehérvár mit játszott Nikolics alatt vagy Paulo Sousa vagy majd a mostani edző alatt.

Óriási különbségek!

Az NB-1-es magyar edzők annyit sem tudnak , hogy hogyan kell védekezni. Pedig a fociban az az első, nemhogy támadni. A támadásokat azt igazából Top bajnokságok csapatai képesek variálni magas fokon. Egy Fradi most annyit csinál, hogy viszonylag szervezetten védekezik és van egy Tocmac - Boli párosa, akik még nemzetközi szinten is gyorsak , robbanékonyak és a kontrákból elszaladnak és bevágják. Vagy kiugratják őket.

https://index.hu/sport/f…

#863221 TrendMan Előzmény: #863219

https://index.hu/sport/futball/2020/09/24/molde_ftc_bajnokok_ligaja_selejtezo_kezezes/

Isael-nek lehet, hogy a hajában volt az ereje, most hogy a szép afro frizuráját leborotváltatta, talán nincs jó erőben, ezért csak a második félidőben állítják be?

Mondjuk a beretválás logikusnak tűnik, mert egy ilyen afro frizura légellenállása sokkal nagyobb - és mégis tessék ...

Amit Rebrov öröméről mondasz a 2. fradi gól után, abban lehet valami.

Mondjuk én nem gondoltam volna, hogy az edző vélt vagy érzékelt szigora ekkore szerepet játszhat egy csapat koncentráltságában és annak egy rövid lazulása máris pontatlan játékot von maga után.

Érdekes lenne, ha így volna.

Én inkább arra gondoltam, hogy műfüves pályán másképp fáradnak el a játékosok és ez a csúszós, fellocsolt pályán a 2. félidő kezdeti szakasza után érzékeltette a hatását.

Teljesen érthetetlen kín…

#863219 matgab Előzmény: #863213

Teljesen érthetetlen kínszenvedés volt ez a 60. percig sima meccs.

Ha azon múlna hogy fellocsolták a füvet, akkor hogy hogy a 60. percig ez nem tűnt fel a fiúknak??

Én sokkal inkább azt láttam, hogy a 2. gól után Rebrov is örült és olyan fejet vágott, mintha meglenne a továbbjutás. Ez teljesen érződött a pályán, ahogy azonnal alábbhagyott a koncentráció. Ami az amúgy is elég sebezhető baloldalunkon egyből éreztette hatását. Az is egyértelmű, hogy Frimpong nincs olyan tudású védő, mint Kovacevic. A szögletnél amiből az első gólt kaptuk, széepn elzárták Somalia-t, de BL szinten ilyenekre fel kell készülni. A 2. kapott gól megint úgy érkeztek be a passzok a bal oldali védelemről, hogy 2-3 méterre voltak a védők a támadóktól, sehol nem volt egy fizikai kontakt sem.

Blazic jól teljesített az első 60 percben, mindenhol ott volt és mindig ő mentett , főleg a Civic oldaláról folyamatosan érkező veszélyes beadásokat. Utána egyszerűen fejben elfáradt sztem.

A koncentrációs problémák persze kapott gólokhoz vezetnek és óriási mázlink volt azért a két 11-es szituval, mert Kharatin-szerű esetekért simán fújnak be 11-est főleg idegenben, ha meg épp nem találja el a kezét, akkor lehet látni a háttérben, hogy Dibusz már elugrott rossz irányba, valszeg gól lett volna. A rúgott 11-es az inkább megadható volt mint sem, de itt is lehetett volna , hogy a bíró azt mondja, hogy annyira közelről találták el, hogy vétlen volt...


Na mindegy, a 3-3 idegenben nem rossz eredmény és amitől lehetett tartani, hogy a Fradi fejben azt hiszi, hogy már meccs előtt nyert, az legalább nem 0-0-nál jött be, hanem 0-2-nél. Mert ha az elejétől fogva ilyen dekoncentráltan játszottak volna, akkor most 3-1-ről vagy 3-0-ról kellene megfordítani a meccset.

Itthon ezek után biztos vagyok benne, hogy fejben összeszedik magukat, nem műfű lesz és itthon csak behúzza a Fradi és irány a BL. Csak nehogy az legyen, hogy találnak egy gólt a norvégok, amire nem tud válaszolni a Fradi.

Azt nem értem, hogy Isael aki elvileg a Fradi legértékesebb játékosa miért nem játszik, illetve az alapján ahogy játszik amikor beteszik értem miért nem játszik többet, de mi történt ennek az embernek a tudásával tavaly óta??

Érdekes volt ez a Fradi …

#863213 TrendMan

Érdekes volt ez a Fradi meccs.

A 60. percben minden sinen volt, aztán hirtelen minden (majdnem) teljesen összeomlott, a védők, mintha Kádárt vagy Guzmicsot látnám, úgy adták el a labdákat.

A félidőben állítólag fellocsolták a műfüvet.

Ez egy titkos fogás? Vagy más lehet a háttérben?

-- a védelemmel gondok leszneeek ??? --

#862853 matgab Előzmény: #862840

a riporter miatt.

Valószínűleg nem lehet elég óvatosnak lenni. Egy vírusos stábtag és kieshet a csapat mindenhonnan. Főleg, amíg nem egy Juventusról vagy Német válogatottról van szó.

-- a védelemmel gondok leszneeek ??? --

#862840 TrendMan Előzmény: #862781

Egész jó volt.

Viszont miért nyilatkozik Rossi a mikrofon előtt fekete maszkban?

Kész röhej.

Üres a stadion, ő meg ott áll fekete maszkban!

re

#862652 Spade Előzmény: #862621

A barca 9-t játszott a bayern 7-t tehát itt se volt igazam, pedig jó ötletnek tünt :)

re

#862625 Spade Előzmény: #862624

azért a folyamatos védekezés is fel tud őrölni mert nagy rajtad a teher, nem hibázhatsz míg egy stabil mezőnyfölény esetén nem nagy gond a kisebb pontatlanság mert max fél perc és már megint nálad a labda, Míg a védekezésben egy ilyen szinte biztos gól. Az agy fogyasztja a test teljes energia fogyasztásának 20%-t szal fizikailag is le tud fárasztani a stressz meg koncentráció túlterhelés, de ezt érzi is az ember. De mondjuk az egyértelmű h a támadáshoz sokkal több energia kell főleg egy masszív mezőnyfölényhez

re

#862624 matgab Előzmény: #862622

A Fradi védekezett, nagyon szűk területen- ez kedvez annak, hogy kevésbé fáradjanak ki.

Másrészt én azt láttam, hogy kb a 40. percig bírták erővel a Celtic-kel szemben. Nem a Celtic lett annyival jobb, egyszerűen, amikor már a fáradtság miatt nem tudtak úgy koncentrálni, illetve nem tudta a Fradi megtartani a labdát. Mert ilyen szinten ahhoz, hogy a labdát meg tudjad tartani rengeteget kell futni és nemcsak -(vagyis főleg nemcsak) a labdás játékosnak.

A 2. félidőben talán 5 perc volt amíg a Fradi meg tudta tartani a labdát, azaz egymás után legalább 5 passzt tudott adni (és még nem is az előre passzokat mondom).

Utána a Fradi minden erejét abba ölte, hogy elvegyék a Celtictől a labdát és legalább a fél pályáig felrúgni, hogy megint legyen 10 mp levegővételnyi idejük. Sikeresen.