Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vidi - Reims

matgab Előzmény: #863231

nem volt ez annyira kilátástalan játék sztem.

Tisztában volt a Vidi a képességeivel. Ha felvállalják a nyílt sisakos küzdelmet, akkor a Reims néger izomkolosszusai lesprintelték volna őket, bedarálták volna őket, illetve a Vidi elfáradt volna jobban és hibára késztették volna.

Így a Vidi nagyon türelmesen visszahúzódva védekezett és néha egy-két kontratámadással megpróbált gólt szerezni. Erre Negonak és Hodzicnak meg is voltak a tiszta ziccerei.

A Reims sokat szabálytalankodott, azért, hogy a kontrákból ne tudjon a Vidi veszélyes ellentámadásokat vezetni. Az egyik védőjüket meg valóban a 70. perc környékén második sárga lappal el kellett volna küldeni zuhanyozni. Akkor talán rendes játékidőben is be tudta volna húzni a Vidi a meccset.

Igazából ami a Vidi javára mondható, hogy a Reims ziccer nélkül játszotta végig a 120 percet, talán két védelmi megingása volt a védelemnek, egyszer Kovalcsik nagyot fogott (amikor a védőkről lecsorgó lövés az ellenfél csatára elé gurult a 16-oson belül a hosszabbításban) és a másikat meg (egy francia jobb oldali megindulás, amikor a magyar védő még szabálytalankodva sem érte utol a labdát vezető franciát -ez is mutatta a sebességbeli különbségeket amire nagyon kellett vigyázni- és a francia beadást követően a középen érkező ember "eltörte " a labdát és az is Kovalcsik kezében landolt).

Ami még pozitívum volt az Houri játéka, alacsony ügyes gyors jól látott a pályán, csak ugye a benga franciák azonnal kontaktolták amikor a közelébe kerültek... Nego sokkal gyengébb volt, mint 2-3 éve. Illetve baromira hiányzik egy olyan csatár , mint anno Lazovics... Lehet megpróbáltam volna Niko-t, bár Hodzicban is lenne ráció , jobban tudta megtartani a labdákat talán, mint Niko tette volna.

Szerintem a Vidinek itt ezt kellett játszania és megoldotta. Ő jutott tovább egy jóval magasabb rangú bajnokság középcsapatától, ezt nem kell megmagyrázni.

Hány évtizeden keresztül volt az jellemző a magyar klubokra, hogy ha bármilyen nyugat európai klubbal került szembe bármelyik csapatunk, akkor szinte esélytelennek számítottunk!? Egy bármilyen belga, holland, francia, spanyol, portugál, olasz, svájci , dán , svéd stb csapat ellen olyan gyengén játszottunk, mintha a Lajta folyó átlépésével kiszállna az erő a magyar játékosok lábából..


Ehhez képest idén a Vidi kivert egy francia (és egy ír) csapatot, a Fradi pedig egészen szenzációsan kivert egy svéd, a CELTIC-et (csupa nagy betűvel), a DINAMO ZÁGRÁB-ot (közép európa évtizedek óta legerősebb csapatát, talán az FCSB volt hozzá mérhető, vagy a Zvezda) és most elég jó esélyekkel áll a norvég bajnok ellen is.

A Vidinek sem kell megszeppenie a Standard Liege ellen, kőkemény, nehéz csata lesz, nem a Vidi az esélyes, de a Liege sem tud már úgy idejönni, hogy lejönnek Fehérvárra, buliznak egyet a magyar csajokkal és elpics@zzák a Vidit hárommal minimum...

Ez az elmúlt 30 év teljesítményének fényében igenis nagy szó, lehet erre büszkének lenni!