Regisztráció Elfelejtett jelszó

re

matgab Előzmény: #862611

Mindkét csapat 9 meccset játszott az elmúlt 1,5 hónap alatt.

Csak míg a Celtic a BL-ben a Nizza a Lyon és a PSG ellen, addig a Fradi barátságos meg felkészülési meccseken az alsóbb osztályú csapatok ellen.

Én erőnlétben azért azt láttam, hogy ezek a skótok messze a Fradi fölé nőttek.

Kiálltak a legjobb csatáruk nélkül (pontosabban csatár nélkül) és azt gondolták, hogy a 6-0 után a Fradit is elintézik egy hármassal. A döntő különbség az az volt, hogy fejben nem hiszem , hogy nagyon készültek erre a meccsre a Celtic-nél, hiszen a BL 2. fordulója az nem szokott a kiemelt csapatoknak nehéz ellenfelet hozni.

Megkockáztatom, hogy a csatárukat azért nem játszatták, mert ha egy játékos játszik egy kupasorozatban, akkor nem játszhat ugyanabban a szezonban egy másik csapat tagjaként (Azt hiszem van egy ilyen szabály) és úgy gondolták, hogy el fogják adni egy BL induló csapatnak a játékost és így - hogy még játszhat a BL-ben a csatár nyilván többet ér és több csapat akar rá licitálni.

Szerintem a járványnak ehhez sok köze nincsen.

A Barca az egy másik tészta. Ott évek óta szarul igazolnak, iszonyat drágán, aztán a drágán igazolt játékosok sem tudnak csapatba kerülni, vagy ha igen, akkor is rosszabb teljesítményt nyújtanak , mint a régiek. Emiatt borzasztó frusztráció van a csapaton belül. A La Maisa, ami régen kitermelte Messit, Xavit, Iniestát, Pedrot és Piquet ma már évek óta senkit nem termelt ki. Vagy elbasztak ott nagyon valamit, vagy ez volt egy nagyon kivételesen szerencsés generáció.

Szóval túlfizetett sértett sztárok, széthúzás, ügyetlen igazolások, csökkenő klubhűség. Erre jött rá még a korona vírus, amikor ugye a fizetéseket akarták csökkenteni, ott is ment a hiszti.

A Barca emiatt mentálisan meggyengült és mivel az arany generáció már vagy öreg vagy már nyugdíjban van, ezért a teljesítménynek zuhannia kell. Ezt amúgy nem a 8-2 mutatta meg a legjobban, hanem egy trend. Az elmúlt években rendszeresen 3-0-ról elbukott BL elődöntők pl. sokkal jobban mutatják, hogy itt bizony mentális problémák vannak. Messi zseniális, bár sebessége nyilván már elkezdett kopni, de rettentően hiányzik az, hogy legyenek körülötte hasonlóan zseniális emberek, mint Xavi vagy Iniesta. Mert ha 3 ilyen zseni van, akkor rájuk nem lehet 2-2 embert ráállítani. De ha csak egy, arra rátesznek 2 embert és meg van oldva. Vagy eleve tudják, hogy a támadások rá fognak épülni, a labdák hozzá fognak kerülni és jól kell helyezkedni és meg van fojtva a Barca játéka.

Ez a baja Messinek a válogatotttal is. Mivel az egész csapat , az egész játék rá épül, az ellenfelek rá tudnak helyezkedni, mert tudják , hogy rajta át fog folyni a támadás...