A fordítóprogramok a vennem-re vettem-nek fordították. :))
idegesít ez a nagy rally.
Lehet vennem kellene valami FAANG vagy Tesla papírt, aztán meglátjuk, hogy ki az erősebb a faktor vagy a FED...
Idén most negyedszer vagyok a Balatonon. Az első két alkalommal mar a 2. nap utan visszajottunk, annyira szar volt az idő. Harmadszor egy het alatt volt egy délután, amikor tudtunk fürödni a Balcsiban.
Most epp szakad az eső. Közben a haverjaim küldik az üzeneteket, h biztos itt vagyok a Balcsin, húzzak mar haza...
vegyen 4iG-et! 360-on lehet vennék, ha lejön a 30% faktor :D
jaaaj de gonosz vagy :))
mond csak nyugodtan, nézd a jó oldalát, lehetőséget biztosítana neked a bővítésre, nekem a jó beszállóra, Matgab hígítana... win win ;)
fb-t is hogy elbasztuk, tuti téptük a szánkat, már ne mis emlékszem, oszt most hol van? idegeltük magunkat rfv-vel, sdrl-el, meg fene tudja milyen selejt cégekkel... 10es évek elején all in fb-be, netflixbe, képernyő kikapcs, 5 év múlva bekapcs úgy 18 magasságában és még a 4ig ralit is meglehet volna játszani... áááh de szép lett volna :)
kérdés, hogy mi lesz a 20as évek sztárja, ami 10-20-50-100 szorozhat...
RAnk Progress-től bő 10 év után megszabadultam... Kár, hogy nem Amazont vagy Apple-t vettem akkor (Netflix meg FB még nem is volt akkor a tőzsdén...)
Igazából borzalmas azt nézni, hogy ha eladtam volna a 4IG-t tavaly júl 9-én, és vettem volna helyette Teslát, vagy más FAANG-ot, vagy Docusign-t vagy bármilyen fostalicska usa részvényt, akár a csődbejelentésük után Hertzet vagy Luckin Coffee-t, vagy tényleg szinte bármi fost (na jó az olajipari részvényeken kívül), akkor is simán meg lehetett volna 2-10-szerezni már a vagyonomat. Simán nem kellene már dolgoznom. Ehelyett itt szopok és tartom a shortomat ami az istennek sem akar bejönni.
Még jó, hogy nem az USA-t hanem a BUX-ot tolom...
Közben meg látom az utcákon a Porsche-kat, Lambokat, és egyéb luxus autókat és arra gondolok, hogy na ezek vagy adót csaltak, vagy vettek valami fos részvényt, amivel meggazdagodtak. Meg vannak ezek a centes részvények.. Facebook-on is van egy csoport , akik utólag mindig beírogatják, hogy ők látták, ez egyértelmű volt, hogy ki fog törni... PErsze el tudom képzelni, hogy van 50 részvényük, amiből naponta 1 kitör, és van pár ami meg gondolom bezuhan, hiszen, ha minden bejött volna és csak azokat csinálják, amikről posztolnak, akkor már tényleg milliárdosak lehetnének... De akkor meg nem posztolgatnának, hanem élveznék a fehér homokot a karib térségben és masszíroztatnák magukat a venezuelai menekült masszőrlányokkal egész nap...
Tiszta Fomo érzés, hogy többet nem lesz ilyen lehetőség a tőzsdén... Persze a Fear and Greed is már 75-nél van...
Talán ez az egyetlen bíztató, hogy elfogytak a shortos emberek (ami miatt még pont féltem áprilisban, hogy mindenki esést várt (utólag jogosan féltem)...
De az is igaz hogy az USA nyomtatott 3 trilliárd dollárt, miközben a GDP visszaesése csak ennek töredéke... Ergo nem véletlenül esik a dollár- bár a pénzmennyiség növekedéshez képest még mindig csak enyhén... Be fog indulni ez a kva infláció, az látszik. És ha infláció jön, akkor az nem tesz jót a shortoknak...
Meg most vagyok lakás eladásban is. Amilyen peches vagyok, eladom a lakást és megindul a hiperinfláció...
...és a Matgab faktor $ célár teljesült, 3 hónap kellett neki.
Erste:
"a dollár zuhanórepülésbe kezdett a főbb devizákkal szemben: köszönhetően az alacsony kamatoknak és annak a várakozásnak, hogy az amerikai kormányzat és a FED további gazdasági ösztönzőprogramokat vezet be a gyenge amerikai makrogazdaság miatt. Ez pedig újabb likviditásbőséget okozhat a dollárban és tovább süllyeszti a reálkamatokat. "
blablabla...
matgab komment május 6: USD vétel , HUF eladás
Na ez a valódi ok.
Hozom a formám. Akik velünk jöttek "nyaralni" nagyon rutintalanok és csak nyári ruhát hoztak. Most reggel elmentek a ruhaboltba, hogy meg ne fagyjanak...
Pedig idén ez eddig a legszebb idő, amit kifogtam a Balatonon, most először nem megyünk fel félidőben, mert most végre nem fúj az eső vízszintesen a pofánkba és melegebb van, mint 10 fok... Pedig már kétszer voltam idén nyáron (!) a Balcsin.
Délelőtt úgy láttam az M7 is bedugult a Balaton felé. Rögtön tudtam Matgab már elindult. :)
Messze élő barátaimmal, minden évben 1 hétvégét eltöltünk (végig iszunk) egy itthoni nyaraló helyen. Hát strand ebből már nem lesz :)))! Köszönjük!