Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

A FED és a tőzsdei árfolyamok

#861042 profDénes Előzmény: #861041

én nem használok és nem is fogok ikont, de nem írogatok ide, így nem zavarok .:)

Most csak kivételes. Megoldom a gondodat. :)

#861041 matgab Előzmény: #861033

ProfDénes, használnál egy másik ikont, tökre zavaró, hogy olyan mint KB 58-é...?

Weekly jobless claims numbers for the U.S. and the monthly employment report for June.

#861040 KB58

1 Jobs, jobs, jobs...and jobs

If you love jobs data, you’re going to love today. The Labor Department will release not only the weekly jobless claims numbers for the U.S., but also the monthly employment report for June. The latter has been moved up a day because of Friday’s public holiday.

The most up-to-date information will be from the weekly numbers, which are expected to show a further drop in the number of people filing initial claims for jobless benefits to 1.355 million from 1.48 million. Continuing claims, which come with a one-week time lag, are expected to fall to 19.0 million.

The more complete data, however, will be the monthly numbers. Nonfarm payrolls are expected to have grown by 3.000 million, but the number may have to be seen in the context of a big revision to May’s 2.509 million gain.

The S&P 500 ‘could get ugly’ in the near future, Jim Cramer warns

#861037 KB58 Előzmény: #861036

Ezt a weboldal ajánlották követni az OTP fórumról (zsuzsa37, aki valamikor brókerként is dolgozott és úgy látom, hogy nagyon jó érzékkel kereskedik pl. OTP-ben):

" https://www.cnbc.com/2020/07/01/the-sp-500-could-get-ugly-in-the-near-future-jim-cramer-warns.html
őt szoktam követni leginkább, már hosszú évek óta, nagyon jól bejönnek az előre jelzései. Most pesszimista a következő hetekre vonatkozólag, ha nem sikerül lényegesen 3100 fölé kerülnie az s&p 500-nak."

dax

#861036 KB58 Előzmény: #861034

Olyan érzésem van, hogy a nagyok nem elégszenek meg ennyi emelkedéssel, ahogy te is szoktad írni: "mostanában szeretik kimaxolni".

Szavasvadasz ma délelőtti Financial Forecast PF fórum beírása is összecseng ezzel:

" Igen, nagyjából jól érted. Szerintem 3240 körüli dupla csúcs a minimális cél, amit az SPX el akar érni a zajló felfelé körrel (opcionálisan most még nem éri el, oldalazásban ragad és max 2900-ig lejön, de longos marad), ezért fogalmaztam úgy a korábbi elemzésemben, hogy "3160 és az afölötti régió longból kiszállási szintnek minősül jelenleg.".
Azért nagyjából, mert 3170 - 3240 környékéről valószínűleg lefordul, de 2900 körül ismét véget érhet az esés korrektív kevésbé momentumos jelleggel - ebben az esetben kis korrekciót látunk majd és már onnan mehet tovább föl még egy kört 3300 fölé.
Akkor mondhatjuk, hogy a teljes eddigi pár hónapos emelkedés tetőzött 3240 környékén, ha utána lendületes 2700 - 2600 környékig tartó esést fogunk látni.
Számolni kell vele, de egészséges szkepticizmussal kell közelíteni egyelőre a "szakadásos" scenariokat - észre fogod venni, ha nagyon esni akar a piac: az első eséshez hasonló dinamikus esést és pár száz pontos réseket fogunk látni - ettől jelenleg távol állunk még. Kiváló szintjeink viszont vannak, amelyeket ha korrektív jellegű karakterjegyekkel kanyarogva érünk el, marad tovább még a long folytatás újra és újra - én ezekre a szintekre és karakterjegyekre fókuszálva tájékozódom és akkor váltok short scenariora, ha a valószínűség átbillen a short javára."

Nem egyszerű ezt lekereskedni, óvatosnak kell lenni.

#861033 profDénes Előzmény: #861032

FED évek óta ott van, évek óta írom, hogy ez jelentös torzítást hoz, mindenki vegye figyelembe, nem lehet kihagyni ezt.

Ezért a sokszor korábban JÓL használt jelzések most nem mindig azt hozzák amit várnak.

A FED irdatlan pénzt rakott és rak be sok éve már.

közben a várt 12500am meglett.....

#861032 KB58

Egy ma reggeli hozzászólás a Financial Forecast PF fórumról:

A délutáni USA adatokra húznak még az indexeken. Nincs más lehetőség a hozamok elérésére. Ez nyilvánvaló. A FED, mint lélegeztetőgép ezután folyamatosan ott lesz a tőzsdék mögött, mert, ha kiállna szerintem jócskán lentebb lenne a részvények árfolyama, ezáltal pedig a nyugdíjmegtakarítások nominális értéke brutálisan esne. Ha kell venni fogják a részvényeket is. A másik pedig a megvásárolt vállalati kötvényeket ki fogja visszavenni tőlük? Az érintett cégek a megvásárolt saját részvényeik árfolyamnyerségéből. P/E meg EPS egyéb grafikonrajzolmányok már nem segítenek szerintem. Elinflálják a tőzsdét is. Már nem kell teljesítmény a cégektől, elég az árfolyamok emelkedése.

dax

#861031 KB58 Előzmény: #861023

Nagy hiba volt a 12350 felett nem nyitni longot a DAX-ban. Gondoltam, megvárom a bolondok óráját 9 után és elmentem reggelizni.

dax

#861029 profDénes Előzmény: #861027

Köszönöm én is.

Én erre írtam a kis mennyiséget, teljesen más lékekkel nyithatsz.

(persze így a nyereség is kisebb, de a bukó is)

De az önbizalom megszerzéséhez szükséges.

Akár csak kicsi 0,1 lot dax de akkor nagy önbizalommal lehet nyitni.

Én kis időtávon néhány percre, de közben több napra is kötök.

A Dax chart 3 db hozzá a Meta4nél (SPnél is). Mindegyik más-más idősík és indikátor.

dax

#861027 KB58 Előzmény: #861026

Köszönöm, neked is sok szerencsét.

Már nagyon sokszor megfogadtam, hogy hosszabb időtávon kereskedek és csak nagyon jó beszállóknál lépek, de sajnos - amikor tehetem - még mindig próbállotok kis időtávokon (1, 5, 15 perces) kereskedni, amivel szintén nem lenne baj, ha nagyon gyorsan tudnék dönteni annak alapján, amit a chartjaimon látok. A kis időtávnak most egyébként is különösen nagyok a veszélyei, mert gyakran olyan 1 és 5 perces gyertyákat tudnak rajzolni mindkét irányban, hogy az ember haja az égnek áll. Szóval erről le kellene szoknom.

Tegnap este jól éreztem, hogy a pl. a DAX-ot nem véletlenül húzogatják vissza felfelé mély, de egyre magasabb aljakról. Gyanús volt, ezért nem mertem este záráskor shortot nyitni.

dax

#861026 profDénes Előzmény: #861012

Az emberi tényezőnél erre gondoltam.

Speciálisan stresszes játék ez. Itt a tudás önmagában nem elég.

Én mindenesetre sok szerencsét kívánok (ez nagyon kell mindig).

Kis mennyiséggel (ha kell akkor egész minimumális) megpróbálni belépni főleg mikor több napos ,hetes várakozás után áll elő egy várt helyzet,.