Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra :DDD

#851477 Bendeguz Előzmény: #851476

az EU-ban önkorira mindenki ott szavaz, ahol él, ami pozitív, hiszen a saját városod jövőjéről szavazol.

ha látványos fiktív szavazó települt volna Pestre a választás előtt nem sokkal, azt Polt haverotok nagyon hamar fel tudná göngyölíteni, minden rendelkezésére áll. mivel ilyen nem történt, ezért fölöslegesen aggódsz.

fél millió román/ukrán kettős állampolgár meg tök jó, hiszen fideszre szavaznak, ugye? :D

ha tehetném, mindenkit csak ott engednék szavazni, ahol életvitelszerűen élt legalább 1 teljes évet, illetve országgyűlésre is csak ott, ahol az ember adózik. külföldön élő magyar állampolgárok ne szavazhassanak magyar országgyűlésre!

az MSZP készen áll az újabb rendszerváltásra :DDD

#851476 matgab Előzmény: #851472

https://www.valasztas.hu/kkinek-van-valasztojoga-

"Az önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán valamint a helyi népszavazáson választójoggal rendelkezik minden, Magyarország területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar és európai uniós állampolgár, továbbá aktív választójoga van a menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert nagykorú személyeknek is."

Miért van egy menekültnek vagy egy épp idekoltozott EU állampolgárnak szavazati joga az önkormányzati választásokon??

https://magyarnemzet.hu/belfold/amikor-magyarorsza...

Ez a 90e szavazat bőven eldönthette a bp-i választásokat...

-- nincs meg az 5 % --

#851467 Ibiza Előzmény: #851464

puzsér egy megmondóember..nyomja nyomja..a saját elméletét.. nem tudna vezetni.. szerintem szed valamit..és szed rá gyogyót is..
Persze..járja az utcákat beszél emberekkel.. kialakul egy elképzelés..

Én is összeírhatnék pár dolgot ami érdekli az embereket és javítana a dolgon..

1. nagy gond a városban az airrbnb.. nem sima lakáskiadás hanem 10-20férőhelyes szállásokat csinálnak a lakásokból..a terhek pedig a lakóközösségé..10 társasházat ismerek mindenhol ez gond.


2. tisztaság és közbiztonság.. ez elég jól áll.. de nem látszik a szabálytalankodók számonkérése büntetése. a paraszt meg abból ért ha ütik..képletesen.

3. kutyaszar, szájkosár, szemetelés, kerékpárosok...rolleresek robogók..

4. Budapesten mindig lesz autóforgalom..ezzel jár az élet.. Feltételezhetjük nem jókedvében áll a dugóban napi 3órát a csóka.. Értelmetlen utcairányok, az át nem járható vasút- villamos hév vonalak, nagy kerülőkre dugókra kényszeríti autósokat. Budapesten sok az autós ingázó, segíteni kell a főidőben történő bejutást és később az ürítést. Budapest vérkeringése a körutak és a sugárutak..ezeken ne lehessen demonstrációkat tartani..

5. a gyalogjárdákon sok esetben a járda közepén vannak jelzőtáblák, szemetes kukák, oszlopok...

6. ahol lehet zöldterületeket, kiülős vendéglátó helyeket kell kialakítani.. ezektől élhető egy város. Ez nem feltétlenül csak a belváros.. egyetértek a belváros autóforgalmának a korlátozásával.. De butaságnak gondolom a Lánchíd gyaloghíddá alakítását. Minek? átmész és? ott az alagút..és? felmész a várba? ha pesti oldalról átmész és felmész a várba..oda vissza nagy távolság.. minek? Aki akar most is átmegy..inkább a bringásokat rollereseket kell korlátozni a járdán.. ijedt szemű japánok ugrálnak félre a neki joga van bringások elől (nincs joga de neoliberális az arca és nincs rendszáma azt csinál amit akar mert szabad ember..egy ilyennek mondtam ha hozzám érsz a bringáddal akkor leszakítom az arcod.. ha a kedvesemhez érsz akkor kinyomom a szemed és belebrunzolok a koponyádba) ..

7. tömegközlekedés szerintem kiváló..ezért nem rakom első helyre.. Tarlós mérnökként jól csinálta meghosszabított és összekötött vonalakat.. én pár dolgot változtatnék ami segítene.. pl a déli és kellenföld 3-4 metró összekötése.. körfogalommá rendezése. (korábban is ez volt a mániám..nem 4es metró hanem a déli P-t meghosszabbítani)
De nagyon fontos lenne: amit korábban javasoltam de már beszéltek róla a helyközi vasutak összekötése a metróval..ezt láttam Frankfurtban is.
Én is föld alá vinném ami később magasvasúttá változna, megtartva a mostani állomáshelyeket.. a vasútpályák helyén pedig 6sávos utak..ezeken lehetne elhagyni a várost..ezek mellé szervezni a parkolókat... és raktárak. A 6sáv váltott sáv lenne..reggel befelé4 kifelé2 délután 1után fordulna..4ki 2 be.







-- nincs meg az 5 % --

#851466 Ibiza Előzmény: #851463

nem ez a lényeg. Tarlós egy mérnökember aki vezetni is tudott.. karányony egy politikus..megélhetési politikus..
Tarlós mögött van teljesítmény, karácsony mögött egy rakás szar van..lásd zugló..ráadásul egy jellemtelen szar.
Tarlósék átutalták zuglónak a nekik járó adórészt..erre karácsony azzal kampányolt..lássátok pluszban van zugló számlája...hazugság csődközeliség.

Kispesti csóka is megmondta.. 800illió tartaléka volt a városrésznek, de vettek fel milliárd feletti hitelt.. milyen gazdálkodás ez?

Nem Tarlós vagy nincs demokrácia..hanem ha cserélsz akkor jobbra cserélsz.. normálisan..

Tarlós bizonyított 3.kerben utána lett főpolgármester..tehát kb ez lenne a folyamat.

Nyílván kellenek kompromisszumok, kellenek gesztusok a hatalom felé.. mert akkor kapod a hátszelet.. de ezt lehet finomhangolni..állandó kisebb kompromisszumot keresni..az általad vállalható szintig.

A hatalmon lévők mindig is fognak pénzt keresni az állami beruházásokon.. de nem mindegy milyen minőségben készül el a téma.. milyen mennyiségű a visszaosztás.

A világ minden országában így van ez.. lásd strabag ügy..osztrákoknál németeknél.. Csak meg kell nézni az igazgatósági tagokat a multi cégeknél.. nyugdíjas politikusok..családtagjaik.. szeretőik.. miért? mert ennyire alkalmasak? nem..azért mert érdekérvényesítők.

Kaácsony az szdsz vonal..láttuk mi volt mszp-szdsz idejében..szabadrablás.. eus pénzeket alig használtak fel..(30%latt volt az ingyenpénz felhasználása) de hitelt vettek fel orrba-szájba..

Olyan irányba "fejlesztettek" M4 metrót ahol kiváló a közlekedés.. miközben 30éves terv volt az újpest vonal meghosszabítása Káposztásmegyer irányába...

már most megszólalt a lobbi..imf pénzt kell felvenni Budapestnek.. IMF az baráti pénzügynek álcázott befolyás és ellenőrzés.. a multik legerősebb lobbicége.

-- nincs meg az 5 % --

#851464 TrendMan Előzmény: #851461

Oda próbálok kilyukadni, hogy Puzsér az emberek többsége számára túl bonyolult témákat feszeget (én ezt bírom), viszont a programjából számomra is csak annyi jön le, hogy ki akarja terjeszteni a zöldövezetet.

A választásra jogosult polgárok tömege egy nagy nyáj, amely vagy erre vonul vagy arra, de ha valaki nagyon összetett közlésekkel operál, abba az irányba sok-sok választópolgár nagyon ritkán vonul.

-- nincs meg az 5 % --

#851463 Bendeguz Előzmény: #851461

gyalázatos ez a demokráciásdi, a kurva anyját mindenkinek, aki választani merészelt és nem a fideszt! :D

-- nincs meg az 5 % --

#851461 rbbj11 Előzmény: #851179

Teljesen mindegy, h írja körül a programját: talán bármelyik párt a programjával kampányolt?! Söt, mär legalább 16 éve a legtöbb pártnak még a honlapján sincs programja!!

Puzsért sokszor túlzásnak tartom, de ennek a posztjának minden szavával egyetértek. Gyalázatos, hogy Karácsony nyert.

tényi a nagy feljelentgető

#851459 Bendeguz Előzmény: #851454

volt régen egy levélben feljelentő faszi, utoljára talán 2003 körül olvastam tőle bármit is, blogra mindig kitette, nagyon vicces volt. ki emlékszik a nevére? nagyon furcsa volt...

tényi a nagy feljelentgető

#851454 Ibiza Előzmény: #851369

szerintem nem egy egyszerű eset..van itt gond bőven.

Vagy mániákus vagy megélhetési..aki a peren kivüli megegyezésekből akar megélni..

pacekra inkább az első

tényi a nagy feljelentgető

#851369 Koffein Előzmény: #851345

Ja értem :) régi harcos, fideszes tag volt, majd kicsapták, ha jól rémlik feljelentett fideszeseket is.. addig jó volt, amíg az ellenzéket jelentgette, de amikor már az akolban lévőket is, az már nem tetszett :)

tényi a nagy feljelentgető

#851345 Ibiza Előzmény: #851339

olvastam mennyi mindenkit feljelentett..pl a kamionost is aki ráijesztett a migránsokra amikor megtámadták.. gondolom megnézem a képét..

tényi a nagy feljelentgető

#851337 Ibiza
https://fuhu.hu/wp-content/uploads/2018/07/tenyi-istvan-1.jpg

ha lexikonban beraknának egy képet átlagos feljelentgetőről..kb ő lenne..


ez kispálya..nem demokrá…

#851322 Ibiza Előzmény: #851312

ez kispálya..nem demokrácia kérdése..ha megszületsz van egy kalibered.ezeknek ennyi van.

ilyen a mi demokráciánk,…

#851312 Koffein Előzmény: #851281

ilyen a mi demokráciánk, ahogy beszántották a metró újságot, úgy befogják a lokált is... nem mintha hiányozna, sőt! egyáltalán nem fog hiányozni... :)

első hír az új polgármes…

#851281 Ibiza Előzmény: #851278

első hír az új polgármesterről Budapest kapcsán.. a lokál szerződést fel kell mondania a bkk-nak.. :DD hiába na..nagy formátumú pali..

egy ilyen váltás sajna v…

#851278 Ibiza

egy ilyen váltás sajna visszaveti Budapestet. Jönnek a bosszúállások, tisztogatások. A meglévő projektekbe belekötnek..újratárgyalják az osztást.

borkai nagyon kapaszkodi…

#851277 Ibiza Előzmény: #851145

borkai nagyon kapaszkodik..nem gondoltam róla hiszen sportember..

nem jön rá azért nyert mert fideszes jelölt volt.. gondolom a közgyűlés fideszes többségű..hamar beszorítják a sarokba...

nem egy sportszerű húzás volt a részéről..ebből látszik mennyire kapaszkodnak a zsírosbödönhöz.. gondolom jó benne lenni.