Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

Nem gondoltam vírus okoz…

#855783 Ibiza

Nem gondoltam vírus okozza a következő válságot.
Pedig úgy néz ki.
Tény usa mindig nagyon mákos, valahogy mindig szerencséje van.

Pár dolog összeesküvéssé kovácsolva.

- Usának két riválisa van EU és Kína, nagyon erősödtek Kína már 1-2 éven belül gazdaságilag is megelőzhette volna usát, (nem beszélve technológiai így az 5G lemaradásukról) ezt nem hagyhatták. EUban németek szépen gyarapodtak üzleteltek oroszokkal és az megállapodást aláíró Iránnal, usa kereskedelme németekkel visszaesett Mit ad isten oroszokra embargót jött, iránnal is próbálkoznak, németek már ezt nem szopják be, de oroszok helyét visszavette usa.

EU egyik leggyengébb láncszeme Olaszok (görög, portugál, spanyol, olasz) hatalmas az államadósság, Draghi menti meg olaszokat hiszen EU-s pénzből veszi állampapírokat amiket nem tudnak kihelyezni a piacokon. Kik a kezesei ezeknek a papíroknak az euro zóna, az euróval rendelkező országok. Ha bedőlnek olaszok eunak, euro zónának sokba fáj majd, hatalmas energiákat elszíva.

Mit ad Isten jön a vírus,

A szorgalmas vírus lecsap a nagy riválisra Kínára, hatalmas a visszaesés. Exportra importra hat. Usa ebből is jól jöhet ki, a kínai áruk helyett usa termékek fogyhatnak. Csökken usa irányába a kínai export, javul az egyensúly. Kína pörgeti a belső fogyasztást és az állami beruházásokat, a vírus ezekre is hatni fog. Úgy olvastam 88%-al csökkent az építőipari acéltermékek megrendelése!

a jó kis vírus mindjárt megtalálja az olasz gazdaság szívét az észak-olasz ipari területet, ahol termelik a GDP nagyobb részét. Mi lesz ebből?

Usában visszamondták a Boeing megrendeléseket a hibás gépek miatt, a rendelések átmentek az Airbushoz, és mit ad isten jön a jó kis vírus, visszaesik majd a turizmus, a pengeélen táncoló légitársaságok visszamondják majd a megrendeléseiket.

valahogy mindig usa jár jól, és mindjárt kap a nyakába vírust Irán, aki az usa nyakában ülő masterblaster israel ősellensége. minő véletlen.

A vírus euban jelentős károkat okoz majd és jelentős erőforrásokat fog elszívni. És talán a beruházások, így az 5G beruházások is (ami Huawei érdekeltség) elmaradnak vagy késlekednek amire talán usa is elkészül nagynehezen a sajátjával.

Görögök épp most kapják nyakukba a migránsokat

win-win win-- persze usának

RE:https://www.napi.hu/tozs…

#853885 Ibiza Előzmény: #852358

kb 20 évesen kezdtem érdeklődni a világgazdaság iránt, első ötletem az volt: össze kellene vezetni az adósságokat és követeléseket, minden országét egyben.

Jelenleg politikai nyomásgyakorlásra használják a pénzügyet. Lásd IMF, pénzért cserébe politikai és társadalmi követelései vannak.

RE:https://www.napi.hu/tozs…

#852358 TrendMan Előzmény: #852322

Az USA államadósságának egy igen jelentős része a kínaiak kezében van, ergo az Usa elnöke nem dönthet úgy, hogy a FED révén leszabályozza ezt a dolgot.

Így van ez a többi állam adósságával is.

Egy paradigma váltás lehetne, ha mindenki összebeszél és kölcsönösen elengedik az államadósságokat.

Ebben az esetben viszont hová lesz a pénzbe vetett bizalom?

Ha a pradigma váltás eljutna odáig, hogy nem lehet fenntartani a nyugdíjakat, akkor az kb. olyan, mint Mad Max újratöltve - a társadalom eldobja az elmúlt 200 év összes társadalmi vívmányát, a demokratikus értékeket és ismét jő a sötét középkor, a pestis, a vérhas éa a fel nem jegyzett történelem.

Végülis valami hasonló történt már a Római Birodalom összeomlásakor, teljesen nem lehet kizárni ennek valamilyen újkroi kiadását - de reménykedjünk, hogy ez nem következik be.

RE:https://www.napi.hu/tozs…

#852329 Ibiza Előzmény: #852322

"Nyugdíj rendszer mitől lenne fenntarthatatlan? Elvileg ha a fiatalabb nemzedék eltartja az időseket, akkor az végtelenségig fenntartható. Az persze, hogy a nyugdíjasok úgy értelmezzék magukat, hogy őket nem eltartja a társadalom, hanem az előző X év munkájának gyümölcseként kapnak jogosan pénzt, amiből tovább gyarapítják az addig felhalmozott vagyonukat. Na ez valszeg igazságtalan és fenntarthatatlan."

Erős tévedés, a mostani nyugdíjas fizette a nyagyszüleid nyugdíját és ezzel nyert jogot arra, hogy most te fizeted az övét és te is ezzel a fizetéssel nyered el a jogot, hogy a következő generáció "eltartson"

Anno voltak saját nyugdíjalapok (PL a Vasutasoknak) a kommunisták államosították ezeket, ők találták ki a felosztó kirovó rendszert.

Azért fenntarthatatlan mert Magyarországon tanulnak a fiatalok mert itt olcsó utána

elmennek külföldre, ott adóznak nem itt. Persze fenntartják az állampolgárságukat és kivesznek amit tudnak. Most ez a jellemző.

A FED az magánbankok gittegylete akik jegybanki szerepet vállal, persze a leglényegesebb a pénzkibocsátás, amelyik amerikai elnök ezt el akarta venni ezektől az gyorsabban halt mint a mosónők.

A világ a háttérhatalomnak a bankároknak tartozik.
Röviden:

1. ők bocsátják ki a pénzt - mondjuk egy 100dolláros előállítási költsége 10-20cent- utána ezt átadják az államnak aki már 100dollárral tartozik a bankároknak és te 100dollár értékű munkával fizetsz érte. csak 500%os a hasznuk + a kamat.

2. semmilyen érték nincs a pénz mögött csupán a bizalom, a pénz a teljesítmény akkumulátora. A bankok a náluk lévő pénz 100xosát hitelezhetik virtuális számok formájában. tehát 500% a bankok haszna a pénzem plusz a kamat és ez 100x os tőkeáttéttel megy akkor?

Az országok adósságát már esélyük sincs visszafizetni a bankároknak, de azért tartják nyilván mert ezzel tudnak befolyásolni, hatalmat gyakorolni.

RE:https://www.napi.hu/tozs…

#852322 matgab Előzmény: #852316

Ha az államok egyre több adósságot halmoznak fel és egyre nagyobb az eladósodottság, akkor ki az akiknek tartozik mindenki?

USA-ban pl. az államadósság a FED kezében van. Ha lenne egy tökös amerikai elnök, az államosítani a FED-et és megszűnne gyakorlatilag az USA eladósodottsága.

Miért nem teszik?

Azért mert a kamat/adósság semmi más , mint a vagyon átcsoportosítása az uralkodó/tőkés osztályhoz.

Ha létezne 2% reál kamat, akkor ha Krisztus szerint 1-ben valakinek lett volna 1 kg aranya, akkor az ma a Hold tömegének megfelelő vagyont jelentene.

Volt 1 kg arany a római korban? Volt. Van ma Hold tömegű arany a Földön? Nincs. Ergo kamat jövedelem nem létezik. A kamat semmi más, mint az adott erőfölénnyel való visszaélés, amivel arra kényszerítik a társadalom szegényebb rétegeit, hogy jövedelmük egy részét az uralkodó/tőkés osztály részére átadják önként és dalolva.

Tehát az USA elnöke - mint a Föld leggazdagabb társadalma érdekelt a kamatra alapuló kizsákmányoló rendszer fenntartásában, mind globálisan, mind az USA-n belül.

Nyugdíj rendszer mitől lenne fenntarthatatlan? Elvileg ha a fiatalabb nemzedék eltartja az időseket, akkor az végtelenségig fenntartható. Az persze, hogy a nyugdíjasok úgy értelmezzék magukat, hogy őket nem eltartja a társadalom, hanem az előző X év munkájának gyümölcseként kapnak jogosan pénzt, amiből tovább gyarapítják az addig felhalmozott vagyonukat. Na ez valszeg igazságtalan és fenntarthatatlan.

RE:https://www.napi.hu/tozs…

#852316 kovacsszandra

Hmm, elég sok érdekes dolgot említ.

"Az ingyenpénz, a hatalmas államadósságok mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek fenntarthatatlanok." (https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/paradigmavaltas-hedge-fund-nyugdij.694660.html https://hu.flatfy.com/)

Ezek szerint lehet, hogy nem kell harminc-negyven évet várjunk, hogy a mi nyugdíjaink is eltűnjenek, lehet, hogy már a következő pár évben megfeleződik a vásárlóértéke a nyugdíjaknak? Bár nekem ez a jövendölés enyhén túl apokaliptikus.

Viszont...: "Eközben világszerte jellemzőek a magas államháztartási hiányok, s ezek folyamatosan emelkednek. Ez azt igényli, hogy az államok egyre több adósságot halmozzanak fel, olyan mennyiségben, hogy az automatikusan a hozamok emelkedéséhez kellene, hogy vezessen. Mindezt egy olyan időszakban, amikor a kamatok és hozamok emelkedése pusztító hatással járna, a világ ugyanis annyira el van adósodva."

Ez már napnál is világosabb, hogy itt nincs kiút, csak az összeomlás. Említi a részvények várható hozamának folyamatos csökkenését, ugyanakkor ha beáll a válság, és a bear-ek uralkodnak el a piac legtöbb szegmensén, a forexen a várható hozam megugrik majd. Mit gondoltok erről?

válság ahogy látom - Magyarország

#851326 Ibiza Előzmény: #851325

válság nálunk?

- olvasom az építőipar esett 10%ot.. pedig ezt bekalkulálták.

- a növekedést a belső fogyasztás, az építőipar és a multi cégek jelentik..a multi cégek zöme a válság felé gyalogló autóipar


- itt is pörgetik a belső fogyasztást olcsó hitelekkel és abnormális nem piaci támogatásokkal..

- a nemnormális hitelekkel, abnormális támogatásokkal ingatlanbuborék alakult ki.. hol ér egy 100éves lepukkant ház nm-e 750e-1millát.. az új ingatlanokért sem tudják már mennyit kérjenek.. gondolom a haveri kutyáktól majd megveszik a lakásokat szociális bérlakásnak..vagy nyugdíjalapos beruházásnak..a többiek meg csőd.. mert mikor már engednének az árból akkor már senkinek nem fog kelleni.

- a HUF ad lehetőséget abnormális beavatkozásra.. abnormális leértéklésre.. de nem véd a megtakarítások és a nemzeti vagyon eurban elértéktelenítése ellen.. adódna egy lehetőség az eur gerilla bevezetése .. de minden 310feletti átváltás számomra hazaárulás és az emberek kisemmizése.

- Az eladósodott emberek egy része válságban nem fogja fizetni a hitelét...még ha a szájába is rágták csak fix kamat..

- ne működik a valódi jelzálog hitelezés..nem létezik az elsétálás intézménye.. a fizetéshez kötik a hitelezést a hiteltörlesztést.. nincs áthidaló hitel.. mármint valódi.. belenevelik az emberekbe az állam segitsegit helyetted gondolkodni..

-a kialakitott gazdasági klientúra valódi piaci körülmények között szart sem ér... egy előnye van..talán egy irányba lehet állítani.. de aztán mégsem..mert addig bratyiznak amig az érdekük.

- a kkv-k most pörögnek..mert a 80-90%uk a kiskerben és a szolgáltatásban dolgozik.. de a megemelkedő bérek és költségeik elviszik a hsznot..marad pénz de nem jut beruházásra..fejlesztésre..ezt az ingatlanárek is bkorlátozzák.. elviszi a hasznot a kinai olcsóárus..és elviszik a multik..

szóval alakul a válság.. ahogy látom.




válság ahogy látom - a világ és eu

#851325 Ibiza

lesz válság? lesz, mert igény van rá, ciklikus a gazdaság, a fák nem nőnek az égig, a malacokat időnként levágják..tisztulnia kell a gazdaságnak.. időnként kell az újraosztás..és egyéb okosságok.

A világban:
- Ma olvastam usa nem fogyaszt eleget, kína sem és trumpi még németeknek is beszólt fogyasszatok, valamelyik német okoska is mondta válságba takarékoskodták magukat.

- trumpi beb.tt egy követ a békák közé.. újra akar osztani..új eővonalakat befolyási övezeteket akar, nem akar erős eut.ezért szankciókkal akadályozza a fejlődését ezzel is emelve a saját exportját.


- eu gyenge, németek akarnak meg nem is eu vezetői lenni, és ott vannak a dögök, görögök, spanyolok, olaszok, portugálok..


- németeknél Ott a DB. ki tudja miket rejtegetnek.még nem intézték el a AAA minősítésű sz@rt sem érő amcsi ingatlanpapírjaikat.
- EU autóiparban néhány cégnél 40-50%os visszaesések vannak.


- olcsó hitelekkel tuningolták a belső fogyasztást a világban..(és előre hozatták ezzel a cégek beruházásait) ez a végső stádium.. és ennek ellenére is csökken az.. válságban a hitelek nagy része visszafizethetetlen lesz... a lakossági és a céges is..


- az alacsony kamatok miatt a pénzek jelentős része ingatlanba ment..airbnb-s megoldásba.. ezeket már zámos helyen korlátozták.. nem jönnek ki a számok.. ingatlanbuborék van..


- németeknél felmerült állami beruházások kellenének..hiszen negatív kamattal finanszírozhatóak lennének.. de ott is korlátozták a maximális állami eladósodást.





Megvannak az amerikai gazdaság első áldozatai, ezrével rúgják ki őket

#850780 Koffein Előzmény: #850779

ez durva, azért is, mert bő fél egy éve arról lehetett olvasni, hogy sofőr hiány van az usában

A világ leggazdagabbjai már tudják, mikor jön az újabb válság, és mit lehet vele kezdeni

#850628 Ibiza Előzmény: #850569

a cégek már válságban..lásd autóipar .. megnézheted a konténeres szállitási adatokat is...ingatlanárak és a tőzsdék az egekben..

Nyomják az olcsó hitelt, ingatlan és fogyasztási.. kimaxolják amit lehet..lakosság eladósitva.. utána jöhet a válság..trumpi beb@szott egy követ a békák közé..

Trumpi állitólag üzente németeknek..nem fogyasztanak eleget.. a német az legendásan takarékos..

Akkor lesz válság amikor kihelyezték a pénzeket a bankok..

bankos ismi mondta az israeliek nagy pakkokban veszik a magyar ingatlanokat.. ez egyrészt a válságra vonatkozó belső tanulmányok okán.és a külföldi airbnb korlátozások miatt..

első előjelek a kamatemelések lesznek sztem.
akkor a kis valuták kezdenek pánikolni..nehéz lesz finaszirozni az államadósságot..orbánék sztem erre időzitik a nullás költségvetést..

második az ingatlanos csődök és árcsökkenések.

Harmadik tán a DBank..

Az állami beruházások nullára mennek..innen már megy minden a maga útján..

orbán és mató nem véletlenül mondta..csak fix hitelkamat..

Eus országoknak hatalmas hitelei vannak..lásd görögök olaszok..
az eur zóna a fedezete.. magasabb kamatot nem fogják tudni fizetni..csak újabb hitellel..amit piacról nem tudnak sztem finanszirozni.

Nem véletlen orbánék nem akarnak eurt..egyrészt elvész a monetáris eszközük..másrészt nem akarnak fedezete lenni ezeknek a hiteleknek.


A világ leggazdagabbjai már tudják, mikor jön az újabb válság, és mit lehet vele kezdeni

#850569 Koffein Előzmény: #850555

kíváncsi vagyok, hogy mi fogja beindítani... érezzük, tudjuk, hogy itt van, közeleg... vajon mi lesz az a szikra ami elindítja a lavinát?

végig lapozzuk a linkelt cikkeket, az elmúlt években szó volt etf, diák/autó/hitelkártya/jelzáloghitelről, államok eladósodottsága, bitcoin, vállalati hitel, vállalati kötvény, negatív kamatok, kína, ker háború, algoritmusok, hacker támadás, ge, válságmutatók irányba állása, csődök, meg fene tudja mi...