Regisztráció Elfelejtett jelszó

RE:https://www.napi.hu/tozs…

kovacsszandra

Hmm, elég sok érdekes dolgot említ.

"Az ingyenpénz, a hatalmas államadósságok mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek fenntarthatatlanok." (https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/paradigmavaltas-hedge-fund-nyugdij.694660.html https://hu.flatfy.com/)

Ezek szerint lehet, hogy nem kell harminc-negyven évet várjunk, hogy a mi nyugdíjaink is eltűnjenek, lehet, hogy már a következő pár évben megfeleződik a vásárlóértéke a nyugdíjaknak? Bár nekem ez a jövendölés enyhén túl apokaliptikus.

Viszont...: "Eközben világszerte jellemzőek a magas államháztartási hiányok, s ezek folyamatosan emelkednek. Ez azt igényli, hogy az államok egyre több adósságot halmozzanak fel, olyan mennyiségben, hogy az automatikusan a hozamok emelkedéséhez kellene, hogy vezessen. Mindezt egy olyan időszakban, amikor a kamatok és hozamok emelkedése pusztító hatással járna, a világ ugyanis annyira el van adósodva."

Ez már napnál is világosabb, hogy itt nincs kiút, csak az összeomlás. Említi a részvények várható hozamának folyamatos csökkenését, ugyanakkor ha beáll a válság, és a bear-ek uralkodnak el a piac legtöbb szegmensén, a forexen a várható hozam megugrik majd. Mit gondoltok erről?