Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

a fiatalok már nem válságállóak

#1489291 Ibiza Előzmény: #1489287

Sokat beszélek fiatalokkal, hasonlít..
A fiatalok jól élnek, nagyon jól, a korábbi generáció megadta nekik az alapokat, nekik már nem kell lakásért gürcölni, nem tudják mi az egy dologra spórolni, simán megkapták a legjobb iskolát amivel találhatnak jó munkahelyet olyan fizetésért amiből kényelmesen élnek, a családi dolgaikból is átvállalnak a szülők nagyszülők. Nekik megfelel ez a jólét. De mivel érzik ki kellene állni valamiért akkor névlegesen beállnak valami felkapott dolog mögé. A bálnák már lejátszottak, marad a fenntarthatóság és környezet címszó, elmegyünk 1x 2x pedagógus vagy szfe sztrájkra, kóborkutyák..kellően dokumentálják és ennyi. Van gyors internet, közösségi virtuális élet, kommunikátor a zsebben... Utazni sem nagyon akarnak, csak ha a szülők intézik. Csak a macera van vele, meleg van, repülőtér.. fura kaják azonnal keresik a mekit ha ott vannak, négert arabot már otthol is lát, inkább a légkondis lobbiban csetelget.
Nem vagy minél később akarnak felelősséget vállalni, családot gyereket, sokan ki is csúsznak ebből de nem is bánják.
Már írtam de nagyon igaz.
A nehéz idők kemény embereket szülnek, a kemény emberek könnyű életet hoznak, a könnyű idők gyenge embereket termelnek, a gyenge emberek nehéz időket hoznak.. ez egy körforgás.. az emberiség nem tanul, kódoltak a hibák.
Az ukrán háborúban elpufogtatott fegyverek árából a világ éhezői hozzájuthatnának normális vízhez, mezőgazdasághoz infrastrukturális beruházások lehetnének az elmaradott térségekben. Felszámolható lenne az óceánokban úszó országnyi szemétsziget. De ez nem cél, egyrészt mert akkor az elmaradt térségek is jobban szaporodnának, tudatra ébrednének, nem lenne rabszolgamunka, gyerekmunka, nem lehetne kirabolni, csökkenne a befolyási öveztet a pénzügyi hatalmak ellenőrzése és rablása.

a fiatalok már nem válságállóak

#1489287 Koffein

"Éppen a bizonytalanság erősödő érzete járul hozzá ahhoz, hogy

a fiatalok egyre inkább a mában kívánnak élni, és nem a jövőt tervezik"

– fogalmazott Schnetzer.

A kutatók szerint a koronavírus-járvány idején a gyermekek és a fiatalok körében jelentősen megnövekedett médiafogyasztás ugyancsak nagy szerepet játszott pszichés terheik növekedésében. A közösségi médiában ugyanis az olyan kemény témákat, mint a klímaválság, az elmúlt időszakban pedig az Ukrajnában zajló háború, gyakran kendőzetlenül , sőt nem ritkán "katasztrofizálva" jelennek meg. Ennek egyértelműen negatív következményei, hogy a fiatalok egyre több válságba ütköznek, amelyek mind erősebben terhelik őket.

https://infostart.hu/kulfold/2022/12/03/felelem-ne...

25%-al nőtt az állásokra jelentkezők száma

#1489245 Ibiza Előzmény: #1488749

Leng az inga. Jon az igazsag oraja. A nagy arcu hitvanyak kuncsorognak, ok az elso vesztesek, demivel mindenki emlexik rajuk rutul elhullanak, a termeszet rendje.

blackstone

#1489242 Koffein

korlátozza a 125milliárd értékű ingatlanalapjának a kifizetéseit...

https://www.ft.com/content/e1ddc6f0-eb0a-4d52-8971...

"Blackstone has limited withdrawals from its $125bn real estate investment fund following a surge in redemption requests, as investors clamour to get their hands on cash and concerns grow about the long-term health of the commercial property market. "

25%-al nőtt az állásokra jelentkezők száma

#1488749 prfecó Előzmény: #1488681

Igen érezhetően már emelkedik munkanélküliség és elsősorban az egyszerű munkások között. Vendéglátóipar , szállodáipar és szolgáltató szektorokban, de lassan az építőiparban is erősen csökken a kereslet.

25%-al nőtt az állásokra jelentkezők száma

#1488681 Koffein

https://piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/kopogtat-a...

Szakterületeként nézve a jelentkezések intenzitását továbbra is a vendéglátás, hotel, idegenforgalom esetében látható a legnagyobb növekedés (63 százalék), amelyet a mezőgazdaság (48 százalék) követ. Nincs olyan kategória, ahol ne történt volna emelkedés tavaly óta, a legalacsonyabb mértékben az IT üzemeltetés, egészségügy és a szállítás gyarapodott. Markáns a változás, hiszen az előző negyedévben a kategóriák kétharmadánál csökkent a jelentkezési szám.

Tungsram

#1488516 Ibiza Előzmény: #1488515

A régi anya cégem, első és egyetlen munkahelyem.
A hibáiból tanulva lettem vállalkozó, mondtam főnökömnek okosabban is lehetne, mondta nem, ma igy csinálom és működik.
Egy haver ott dolgozott elég magas poziban.
Amikor a GE átvette akkor önálló elszámolású egysége volt a Tungsram, ment a pénz az egységes adminisztrációra.. később hatalmas pénz költöttek arra, hogy központositsanak...majd volt az, legyen diverzifikált.. fejlesztések vissza voltak fogva. Hatalmas vizfeje volt a menedzserek a bónuszokra hajtottak.