Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

Megvannak az amerikai gazdaság első áldozatai, ezrével rúgják ki őket

#850780 Koffein Előzmény: #850779

ez durva, azért is, mert bő fél egy éve arról lehetett olvasni, hogy sofőr hiány van az usában

A világ leggazdagabbjai már tudják, mikor jön az újabb válság, és mit lehet vele kezdeni

#850628 Ibiza Előzmény: #850569

a cégek már válságban..lásd autóipar .. megnézheted a konténeres szállitási adatokat is...ingatlanárak és a tőzsdék az egekben..

Nyomják az olcsó hitelt, ingatlan és fogyasztási.. kimaxolják amit lehet..lakosság eladósitva.. utána jöhet a válság..trumpi beb@szott egy követ a békák közé..

Trumpi állitólag üzente németeknek..nem fogyasztanak eleget.. a német az legendásan takarékos..

Akkor lesz válság amikor kihelyezték a pénzeket a bankok..

bankos ismi mondta az israeliek nagy pakkokban veszik a magyar ingatlanokat.. ez egyrészt a válságra vonatkozó belső tanulmányok okán.és a külföldi airbnb korlátozások miatt..

első előjelek a kamatemelések lesznek sztem.
akkor a kis valuták kezdenek pánikolni..nehéz lesz finaszirozni az államadósságot..orbánék sztem erre időzitik a nullás költségvetést..

második az ingatlanos csődök és árcsökkenések.

Harmadik tán a DBank..

Az állami beruházások nullára mennek..innen már megy minden a maga útján..

orbán és mató nem véletlenül mondta..csak fix hitelkamat..

Eus országoknak hatalmas hitelei vannak..lásd görögök olaszok..
az eur zóna a fedezete.. magasabb kamatot nem fogják tudni fizetni..csak újabb hitellel..amit piacról nem tudnak sztem finanszirozni.

Nem véletlen orbánék nem akarnak eurt..egyrészt elvész a monetáris eszközük..másrészt nem akarnak fedezete lenni ezeknek a hiteleknek.


A világ leggazdagabbjai már tudják, mikor jön az újabb válság, és mit lehet vele kezdeni

#850569 Koffein Előzmény: #850555

kíváncsi vagyok, hogy mi fogja beindítani... érezzük, tudjuk, hogy itt van, közeleg... vajon mi lesz az a szikra ami elindítja a lavinát?

végig lapozzuk a linkelt cikkeket, az elmúlt években szó volt etf, diák/autó/hitelkártya/jelzáloghitelről, államok eladósodottsága, bitcoin, vállalati hitel, vállalati kötvény, negatív kamatok, kína, ker háború, algoritmusok, hacker támadás, ge, válságmutatók irányba állása, csődök, meg fene tudja mi...


a gazdagok nem vásárolnak + halmozzák a készpénzt

#848355 Koffein Előzmény: #848353

pár hsz-el lentebb #848077 van bemásolva, hogy a gazdagok nem költekeznek, de a középosztály még költekezik.


a gazdagok nem vásárolnak + halmozzák a készpénzt

#848353 TrendMan Előzmény: #848348

Valahol máshol azt olvastam, hogy a gazdagok helyett most a középosztály költekezik.

a gazdagok nem vásárolnak + halmozzák a készpénzt

#848348 Koffein Előzmény: #848077

Vagyonuk egyre nagyobb arányában kezdik halmozni a készpénzt a gazdagok, vannak olyan vagyonkezelő bankok, ahol a gazdag ügyfelek pénzének közel harmada hever parlagon - írja a Financial Times.

A legalább egymillió dollárral bíró vagyonos emberek elkezdték halmozni a készpénzt, mégpedig nem is kis ütemben, mindez pedig több okból sem tetszik a vagyonkezelőknek. A Capgemini jelentése szerint a dollármilliomosok vagyonuk közel 28%-át tartották készpénzben az idei első félévben, egy évvel ezelőtt ez az arány alig több mint 27%-ot tett ki.

Hasonló trendeket lehet megfigyelni a UBS-nél is, a világ legnagyobb vagyonkezelőjénél a gazdag ügyfelek által tartott készpénz aránya jelenleg 26%-on áll, ami egy százalékpontos emelkedés az év eleji szintről. A Credit Suisse-nél ez az arány júliusban 29%-ot tett ki.

A vagyonkezelők szerint a globális gazdasági bizonytalanságok és a részvények korántsem derűs kilátásai vannak az okok között, amiért a vagyonos ügyfelek vagyonuk egy jelentős részét inkább készpénzben tartják.

A vagyonkezelők ezeknek a trendeknek az üzleti okok mellett amiatt sem örülnek, mert nem jó, amikor az ügyfelek azt gondolják, hogy egy alacsony hozamkörnyezetben a készpénz a legjobb befektetés. Már csak azért sem, mert az utóbbi években jelentős emelkedést mutattak a részvénypiacok, ebből pedig sokan kimaradtak amiatt, mert féltek beszállni.

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/privat-bank/mar-a-gazdagok-is-felnek-halmozzak-a-keszpenzt.336171.html

Bejeleztek a rettegett válságmutatók

#848345 Koffein

https://www.portfolio.hu/gazdasag/bejeleztek-a-rettegett-valsagmutatok-keszulhetunk-az-osszeomlasra.336193.html

Egyre több jel utal arra, hogy válság közeleg: sorra bejeleznek az úgynevezett válságindikátorok, összességében egyre nagyobb a kockázata a globális gazdasági visszaesésnek. A CNBC gyűjtése alapján megmutatjuk, milyen jelek miatt tarthatunk globális recessziótól.

Inverz hozamgörbe


Az egyik leginkább ismert válságindikátor az inverz hozamgörbe megjelenése a fejlett piaci kötvénypiacokon. Alig pár hete, augusztus 14-én 2007, illetve 2008 óta először fordult elő, hogy a 10 éves amerikai és brit államkötvény hozama a 2 éves hozam alá bukott, azaz inverzzé vált a két hozamgörbe. Augusztus 23-án aztán újra inverz hozamgörbét láthattunk: az amerikai 10 éves hozam újra a 2 éves alá bukott. A megfigyelések alapján az inverz hozamgörbe megjelenése után átlagosan 22 hónappal később jön a gazdasági visszaesés.

Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra


Google keresések

A recesszió szóra indított Google keresések száma is egy jó indikátora lehet annak, hogy mennyire félnek a recessziótól a gazdaság szereplői. Ezek szerint pedig egyre több amerikait érdekel, hogy recesszióba süllyedhet-e az ország: nagyon megugrott a recesszió szóra indított keresések száma a Fed júliusi kamatvágása óta. A Fed a pénzügyi válság óta nem vágott kamatot, ezért is került a figyelem középpontjába a gazdasági visszaesés lehetősége.

Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra


Vállalati profitok

Drasztikusan csökkent az S&P 500 indexben szereplő vállalatok várható egy részvényre jutó eredménye, tavaly decemberben még 7,6 százalékos emelkedést vártak az elemzők 2019 év végére, mostanra ez a várakozás 2,3 százalékra süllyedt. Elsősorban a lassuló gazdaság, a kereskedelmi háború és potenciális deviza-leértékelések miatt aggódnak az elemzők.

Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra

PMI

Az amerikai ipari beszerzésimenedzser index 2009 szeptembere óta először a semleges szintet mutató 50 pont alá került augusztusban, 49,9 pontra süllyedt. Az év elején még 60 pont feletti szinteken járt a mutató.
source: tradingeconomics.com

GDP

Az amerikai GDP-növekedési ütem lassul: a második negyedévben már csak 2 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság, tavaly a negyedik negyedévben pedig csak 1,1 százalékkal nőtt az USA GDP-je.
source: tradingeconomics.com

Cass Freight Index

Az úgynevezett Cass Freight Index Észak-Amerika teljes földi, légi és hajózási áruszállítási aktivitását írja le egyetlen indexben, és az index sötét jövőt jósol a szegmensnek: májusban 6, júniusban 5,3, júliusban 5,9 százalékot esett az értéke. A júliusi jelentésben a Cass elemzői azt írták: eddig az indikátor egy potenciális visszaesés lehetőségét mutatta, júliusban azonban már gazdasági visszaesést jelzett előre. A második negyedéves GDP növekedés ellenére egyre nagyobb kockázatát látják annak, hogy a GDP negatív tartományba fordul év végén.source: tradingeconomics.com

Réz

A réz árfolyamát szokás barométerként is használni a gazdaság állapotára, várható teljesítményére vonatkozóan, ugyanis az ipari termelésben és a lakásépítési termékekben is nagy mértékben használják a nyersanyagot. A réz világpiaci árfolyama most gazdasági vihart jelez előre, ez az utóbbi hat hónapban 13 százalékkal csökkent.

Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra


Arany


Az arany hagyományosan menekülőeszköz szerepet tölt be válságok idején, a befektetők aggodalmának jele lehet, hogy május óta 20 százalékkal emelkedett a nemesfém árfolyama.Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra


Politikai kockázatok


A politikai bizonytalanságot mérő "Global Economic Policy Uncertainty Index" mindenkori csúcsra, 342 pontra ugrott júniusban. Az index több komponensből áll, többek között azt méri, az újságok hányszor használnak cikkeikben olyan kifejezéseket, melyek politikai bizonytalanságokra utalnak.

Bejeleztek a rettegett válságmutatók: készülhetünk az összeomlásra


a gazdagok nem vásárolnak az usában

#848100 Ibiza Előzmény: #848077

a belső fogyasztás pörgetése mindig az utolsó lépés..

ha már az is csökken.. előtte mindig plafonra ugranak az indexek.