Regisztráció Elfelejtett jelszó

válság ahogy látom - a világ és eu

Ibiza

lesz válság? lesz, mert igény van rá, ciklikus a gazdaság, a fák nem nőnek az égig, a malacokat időnként levágják..tisztulnia kell a gazdaságnak.. időnként kell az újraosztás..és egyéb okosságok.

A világban:
- Ma olvastam usa nem fogyaszt eleget, kína sem és trumpi még németeknek is beszólt fogyasszatok, valamelyik német okoska is mondta válságba takarékoskodták magukat.

- trumpi beb.tt egy követ a békák közé.. újra akar osztani..új eővonalakat befolyási övezeteket akar, nem akar erős eut.ezért szankciókkal akadályozza a fejlődését ezzel is emelve a saját exportját.


- eu gyenge, németek akarnak meg nem is eu vezetői lenni, és ott vannak a dögök, görögök, spanyolok, olaszok, portugálok..


- németeknél Ott a DB. ki tudja miket rejtegetnek.még nem intézték el a AAA minősítésű sz@rt sem érő amcsi ingatlanpapírjaikat.
- EU autóiparban néhány cégnél 40-50%os visszaesések vannak.


- olcsó hitelekkel tuningolták a belső fogyasztást a világban..(és előre hozatták ezzel a cégek beruházásait) ez a végső stádium.. és ennek ellenére is csökken az.. válságban a hitelek nagy része visszafizethetetlen lesz... a lakossági és a céges is..


- az alacsony kamatok miatt a pénzek jelentős része ingatlanba ment..airbnb-s megoldásba.. ezeket már zámos helyen korlátozták.. nem jönnek ki a számok.. ingatlanbuborék van..


- németeknél felmerült állami beruházások kellenének..hiszen negatív kamattal finanszírozhatóak lennének.. de ott is korlátozták a maximális állami eladósodást.