Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

pszicho

#847417 Kissherceg Előzmény: #847396

Lehet játszani a pakk egy részével, ha inger van rá, de hogy 5-10-20-30% esés lesz azt utólag tudod meg vagy ugyanez emelkedés esetén

pszicho

#847396 matgab Előzmény: #847364

jó, de ha eladtam volna 1100-on és visszavettem volna 900-on, akkor azért 30%-kal még gazdagabb lennék jövőre...

pszicho

#847364 Kissherceg Előzmény: #840748

öt havonta bemásolom:

"A gazdaggá válás olyan pszichológiai folyamat, amire az embereknek csak kis része képes. Nézzétek meg magatokat, egymást és a fórumozókat az oldalakon.

Nem csodálkozom, hogy tudatosan ebből a történetből is csak kevesen válnak gazdag emberré, hiszen saját magunk vagyunk általában ennek az akadálya.

Okoskodások, félelem, mohóságon, kamu információkon és mindenféle érzéseken kellene tudni uralkodni az embereknek és mindez kirívóan nehéz.

Természetesen van néhány szerencsés egyén aki gazdaggá vált az elmúlt években. Azzal keresték a legtöbb pénzt, hogy nem nézték a tőzsdét és a számlájukat naponta. Csak véletlen látta a hírekben, hogy megvette Mészáros a cégét és a beragadt fos papírjai érnek valamit. Ha nem volt teljesen balfasz nem adta el örömében,- de általában ezek az egyének önbizalomhiányukkal élnek együtt és szerencséjüknek, nem tudatuknak köszönhetik a pénzt tehát adják - igen gazdaggá válhattak 1-2 év alatt. Na ők is kiárazódnak többségükben a papírokból.

4ig bő 3 hónapot oldalazott majd megindult másfél hete és annak is nagyrészében ismét sávban mozgott. Aki kimaradt/lemaradt ne a papírt basztassa, hanem nézzen magába, hogy hol fejlődhet, mert van annak tere. A papír nagytulajdonosai nem balfaszok, csak velük kell úszni. Annyira egyszerű és látom mégse megy.

Úszom tovább.

ui: ezt a Mészáros jelenségre írom, de ilyen mindig van a világban."

Messze a vége.

KGY

#847363 Bendeguz Előzmény: #847362

Egyetértek. Nem is ragozom. Röviden, ami engem zavar, az érthetetlen tartós esés. De kiülöm, jó a sztori, csak zavar a tudatlanság :(

KGY

#847362 matgab Előzmény: #847346

Mindenki a saját pénze után fut. Ők is. Mármint a nagybefektetők.

Elég nagy különbség az ML-hez köthető részvények emelkedésében a korábbi időszakhoz képest, h viszonylag tisztességes módon csináljak amit csinálnak.

Az h a kisbufik néha túlságosan előre szaladnak az arazassal, az ellen nem nagyon tudnak ML-ek sem mit tenni. Konzum, Opus üres cégek voltak. Azt mondták, h vagyont tesznek bele és így is lett. 4IG is viszonylag korrekt módon volt kezelve. Keveset mondtak, de amit ígértek- prémium kategória, akvizíció, piac vezető pozi az még lesz.

Azt nem várhatod el, h bármikor szóljanak, h figyeljetek, 5000 felett már ne vegyetek, vagy szóljanak, h 500-nal vegyen mindenki, mert még mindig kibaszott olcsó a papír ahhoz képest h mi lesz belőle.

Örülj neki h nem hülyék! Nem 1500-as árfolyamnál emel tőkét! Ők dolgoznak, csinálják a bizniszt, ők elvileg sok pénzt kockáztatnak és hosszú távon leginkább az ő érdekük, h magasan legyen a részvény árfolyama ( nem úgy mint az előző management, aki minél nagyobb volt a forgalom, annál nagyobb veszteséget generált-mikozben kiloptak a pénzt-!

1100-nal lehet h egy kicsit előre szaladt az árfolyam, ami lehet egy természetes korrekció is, de az is lehet, h JG úgy gondolja, h nem ér még ennyit a cég és adja. Vagy azért adja, h ne kelljen annyi lóvét betennie tőke emeléskor. És? Betolja a lóvét és utána abban lesz újra érdekelt, h magas legyen az árazás. Akinek nem kenyérre kell, az ne adja el. Aki lát benne speka lehetőséget, az játsza meg, aki meg 1500-2000 körül akarja eladni, az tartsa és higyjen!

De rinyalni azért mert mozog le és fel az árfolyam a tőzsdén? Ennél azért komolyabb kategória vagyunk-remelem!

KGY

#847355 kerikoma Előzmény: #847346

Uhhh, rendesen felkúrták az agyad!! Mondjuk én is beszoktam pipulni, ha egy véleményre azonnal rávágják, hogy add el. Miért kéne eladni? Mert gondolkodik az ember és próbálja a saját lóvéját a legjobb helyre befektetni?! Mindenki próbál vigyázni a lóvéjára kockázattűrő képességéhez mérten!!

KGY

#847346 Bendeguz Előzmény: #847339

nem azt írtam, hogy a beírásod miatt fog megtörténni, ennyire nem értheted félre. nem is magyarázom tovább, normál esetben lehetne 10k, de HA IGAZ amit írsz, akkor ez előbb lesz 400 mint 1000. és a fasznak mondogatjátok, hogy adjam el. ha rossz a véleményem, nem lehetek tulaj? baszki

amit írsz, mint lehetséges okok az esére, az teljesen törvénytelen, full maffia, rablás, párszor átéltem már a béten. eddig a 4ig túl szépen alakult, már kellett valami mocsokság, hogy ismét "otthon" érezzem magam.

KGY

#847339 matgab Előzmény: #847335

"Mert amiket írsz, az egyenes út ahhoz, hogy soha ne legyen 1000 felett és nagyon felbasz."

Nem azért mozog úgy az árfolyam, mert valamit leírok, hanem azért írom azt amit írok, mert az árfolyam mozgásából erre a következtetésre jutottam.

"Amiket meg eddig írtam, az mind áll, " Melyikre gondolsz? Mert hol azt írod, hogy esés és meneküljön mindenki, hol meg azt, hogy 10.000 lesz az árfolyam. Melyik része áll?

A bukó vagy a nyerő olvadása mindenkinek fáj (kivéve annak aki adja). De nem írtam, hogy ne mehetne fel 1000 fölé. Legfeljebb addig nem, amíg ez a nyomorék tőkeemelés le nem zajlik.

A pénzt soha nem adják könnyen, csak mindenki elhiszi magáról, hogy ő épp az aktuális Warren Buffet, aztán ha nem arra megy a dolog, amerre gondolta, akkor jön a pánik.


KGY

#847337 picirigo Előzmény: #847314

Az elmúlt 1 hónapban nekem is megingott a bizalmam. Pontosan 1 éve éltem át ugyan ezt Opusban. Ott a nyerő csaknem fele elfüstölt.

KGY

#847335 Bendeguz Előzmény: #847314

Mert amiket írsz, az egyenes út ahhoz, hogy soha ne legyen 1000 felett és nagyon felbasz.

Amiket meg eddig írtam, az mind áll, és ennek ellenére esik minden nap pár száz millióval pár százalékot. Ennek így nincs logikája

KGY

#847312 Bendeguz Előzmény: #847311

Az emelkedésre van magyarázat, az esésre csak a t kategória. Bízd rám mikor adom el

150m részvénnyel sose lesz 10k, úgyhogy hadd legyek savanyú uborka

KGY

#847311 matgab Előzmény: #847302

Ha így gondolod add el!

Érdekes, hogy csak a két szélsőséges világképben látod a dolgokat.

Vagy azt írod, hogy mindjárt 10.000 lesz vagy azt hogy 100 forintos zs kategóriás szar.

Egy részvény ami az értékét egy év alatt 20-szorozta, ott 30-50%-os kilengés teljesen normális.

KGY

#847302 Bendeguz Előzmény: #847286

Röviden: ismét egy zs kategóriás atbaszos speki betes szar... Mert miért ne kurhatna le 100 Ft-ra is akár