Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847443 prfecó Előzmény: #847186

ingatlan adó bevezetése különösen , ha nem lakás céljából ( pl airban) jelentős ingatlan keresletet teremtene.

Egyébként is van gépjárműadó , tőkeadó miért nem lehet a ingatlanokat is megadoztatni.

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847422 Ibiza Előzmény: #846850

ha árat emel akkor már mennek panzióba szállodába.

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847421 Ibiza Előzmény: #847186

addig drágul valami ameddig van rá kereslet.
Emberek jobban élnek, alacsonyak voltak a betéti kamatok, alacsonyak a hitelkamatok.. airbnb.."gyerek majd megy egyetemre addig kiadjuk" plusz a lemaradni nem akarás nyomta a vásárlást. Plusz egy raklap külföldi akinek tele a töke a migránsokkal saját hazájában belvárosban már minden 4. lakás külföldié....ukránok zsidók akik menedéket vesznek ha beüt a krack..

100-130éves közművekkel rendelkező 6-7-8 kerületi lakások mentek 2. 11.12. kerületi ingatlan árban..sokan átkonvertálták ingatlanjukat.

tavaly már minden 2. lakás befektetés volt..

elég egy rendelet, hogy ingatlanadót vetnek ki minden nem lakás céljára használt ingatlanra..beleértve lakáskiadás.. vagy korlátozzák airbnb kiadható napok vagy tranzakciók éves számát.. azonnal nem éri meg.. egyben öntik a piacra..

ezeket már pedzegették fidesz gyűlésen.. tavarisik már kiszálltak.

Nagy bedőlések nem lesznek akiknek saját lakásuk van, mert mató nyomta agyakba fix kamatozás..magasak a fizetések ezért simán fizetik a törlesztőt..

Én azt látom a befektetési ingatlanok nyomják le majd az árakat..a hulló késekbe nyilván beleállnak sokan..hatalmasak a magtakaritások (ezt továbbra sem értem mert nyilván a megtakaritások mentek a hozamsivatag elöl ingatlan befektetésbe miközben a magtakaritások jottányit sem csökkentek..sőt..)

azért 750e-1m/nm ár azért nem teljesen normális

nagy változást csak nagy változás okozhat..pl egy erős válság..erre azért vannak jelek.. autóiparban 40-50%os visszaesés..minden ipari adat negativ..olcsó hitellel belső fogyasztással próbálják kompenzálni ezt...

A nagyon magas bérköltségek drágítanak mindent.. fenntarthatatlan.. Magyarországon 300-500ezres nettó kb 1millió/hóba kerül vállalkozásnak.. tehát legalább 1,2millió hasznot kell termelni ennek az embernek a nullához..svájcban 6-10000chf-et..

embargók..új leosztások a világban..trumpi elefántoskodik.. nem akarja kina megelőzze usát..
Olasz, görög spanyol portugál dögök vannak az eu pénzügyeiben.. kormányválságok...ott van ukrajna.. hitegették..most nincs messze a csőd.. brexit.. törökök..




ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847186 matgab Előzmény: #847155

viszont azt még mindig nem látom, hogy mi okozhatná a lakásárak csökkenését?

Inkább a másik irányba fog elmenni a világ, a hozamok fognak nőni.

Most már hogy az arany is kezd beindulni, egyre inkább igazoltnak látom a globális hiperinflációs folyamatok erősödését. És ez nem a lakásárak csökkenésének irányába hat.

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847185 matgab Előzmény: #847155

én is ránéztem konkrét lakásokra házakra, de a 2. kerületben is nagyon elhúztak az árak. Most megint legalább dupláznia kellene a 4IG-nek, ahhoz, hogy egy normálisabb kérót tudjon belőle venni az ember...

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#847155 Ibiza Előzmény: #846850

a megtérülés jóval 20év felett van, főleg a belvárosban. Nekem ez abnormális. Ökölszabály 10év körüli megtérülés prémium kategória 20évnél eladás.

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#846850 Koffein Előzmény: #846841

nem gondolnám, hogy tömegesen kerülnének piacra, akik a belvárosban befektetésként vettek egy két ingatlant, az árat emel, max akkor lenne jelentősége ha ingatlan db számhoz kötnék az adót... ha egy személyhez/céghez lenne köthető pl 3-5db ingatlan, akkor pl 10% adó helyett a 2ik vagy 3ik ingatlan után 30% adót kell fizetni 5ingatlan után 40%... ekkor eltudom képzelni a tömeges ingatlan kitárazást.. de ekkor is meglehet oldani trükkökkel, hogy kibújjanak az adózás alól...

ezrével veszik a magyar lakásokat a külföldiek

#846841 prfecó Előzmény: #846840

nem lenne ördögtől elrugazkodot elképzelés az ingatlan adó sem

rögtön sok sok ingatlant dobnának piacra és az árak meredeken lefelé mennének

Köszönöm mindenkinek az …

#846447 Koffein Előzmény: #846441

Köszönöm mindenkinek az infókat, írok a nav.nak, az lesz a legtisztább :)

ingatlan adás ( és vétel…

#846441 prfecó Előzmény: #846424

ingatlan adás ( és vétel ) esetén pl Németországban is van elszámolási ( beszámítolás) Kettős adóztatás él EU -n belül , azonkívül pl Svájc adóhatósága lejelenti. EUn- kivül ügylet esetén érdemes adóhatósággal konsultálni.

Amerikából csekkel ne kérd a pénzt , mert három hónap alatt jutsz a pénzedhez.

EU-n belül az ingatlanér…

#846424 matgab Előzmény: #846410

EU-n belül az ingatlanértékesítésből származó jövedelem az ingatlan szerinti országban adózik alapvetően.

Illetve, ha a külföldi országban alacsonyabb az adókulcs , mint itthon, akkor el tudom képzelni, hogy esetleg a különbözetet még itthon is le kell adózni.

De az ilyen jövedelmekkel kapcsolatban majdnem mindig az adott országgal kötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt kell figyelembe venni, hogy abban mit írnak elő.

Érdemes a NAV-nak írni egy kérdést, ahol részletesen leírod , hogy mi történt (hol adtál el, mennyiért , mikori és milyen bekerülési értékű ingatlant és itthon mennyi járulékot fizetsz) és akkor azt megválaszolják normálisan...

X összeg feletti utalás …

#846419 Bendeguz Előzmény: #846410

X összeg feletti utalás automatikusan zászlót kap és utánamennek. Kérdés ez mennyi?

Egy kis segítségre lenne…

#846410 Koffein

Egy kis segítségre lenne szükségem, ha jól tudom vannak itt a fórumon ingatlan szakik, akik nemcsak Magyarországon tolják az ipart :)

Adózással kapcsolatba lenne egy olyan kérdésem, ha külföldön magányszemélyként eladok egy ingatlant és Magyarországi bankszámlámra utaltatom az értékét, akkor itt is kell adózni? Vagy ha nem, akkor a nav fele kell valamit jelenteni? vagy szarjam le oszt akkor foglalkozzak ezzel, ha behívnak... :)

Tető

#845656 matgab Előzmény: #845651

Igen, egy 5-6%-os adómentes macera mentes állampapír az most már igen komoly ellenfele az ingatlanoknak. Mert ugye ha 6-10% hozamot ki tudsz hozni az ingatlanból az jó. De azzal foglalkozni kell, felújítani kell, adózni kell, fizetni kell az ingatlanost, vagy tűrni, h esetleg hetekig hónapokig nincs kiadva.

És akkor még csökkenhet is akár az ingatlan értéke!


Tető

#845651 Ibiza Előzmény: #845637

szerintem plafonon vannak az árak, nincs kereslet ezen az áron.

Budapesti 100-120éves ócskaságok ára bőven az új lakások bekerára felett van..

Aki venni akart már vett.

Befektetésnek nem éri meg.. hozam..kamat.. nincs 100% kihasználtság.. felújitás..lelakás..hibák..

Aki elad az örül a magas árnak de ha venni is szeretne akkor mindegy neki... nem keres rajta..ha meg a megtakaritását teszi hozzá azt elinflálta az ingatlanár emelkedés.

Ami kereslet van az olcsóbb szegmensben lenne.. A kinálat nagy része olyan, felrakom ha bejön a veréb akkor jó..ha nem akkor nem.

Azt látom egyre több airbnb-s lakást adnak el..klátszik a sok kis cellaszoba.. macera probléma..miközben ott a likvid állampapir..

Tető

#845637 Bendeguz Előzmény: #845636

Van köztünk pár ingatlanos, kérlek írjátok, hogy mit láttok. Ne a marketing szöveget legyszi :)