Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

szuperállampapír

#845057 Ibiza Előzmény: #844942

próbálták beszippantani a cihában lévő pénzeket és a bankszámlákon lekötetleneket. De úgy néz ki más befektetési alapok szivják meg, ezért valószinűleg lezárják a jegyzést.

A pallérozottabbak veszik.. az egyszerűbb népeknek nem kell ez az úri huncutság.

1-2%ért mindegy hol van a pénz..ha már 4-5% a kamat akkor érdemes lekötni..

https://infostart.hu/gazdasag/2019/06/20/megiscsak...

szuperállampapír

#844942 Spade

Azt azért kevesen tudják h a hatalmas állampapír eladás makro pénzügy értelemben és valóságosan is pénzt semmisített meg a pénzügyi rendszerben (sterilizált) azaz ennyi pénzt kivont a gazdaságból ez pedig jelentősen hűti az inflációt (nem marad a népeknél annyi pénz az /akár lakás/ vásárlásra ) Valszeg ezért nem lépett az mnb az infláció emelkedésére mert már láthatáron volt a giga kibocsátás ami csökkenti minden eszköz osztályban a keresletet és így az inflációs nyomást.Tulajdonképpen előre kivont annyi pénzt a rendszerből a szuper állampapír mint amennyit julius 1-től a családvédelmi programban majd belepumpál a kormány. Továbbá folytatódhat a 2 számjegyű éves bér növekedés is mert nem zúdul rá a piacra a növekvő vásárlóerő. A zemberek több pénzt kapnak amiből nagy részt vesznek állampapírt azaz kb ugyanannyit fogyasztanak mint előtte mintha nem történt volna semmi persze a vagyonuk növekedett (papíron). Mai hír h Mo elérte az uniós fejlettség 70%-t GDP/fő de a fogyasztás csak 60% körüli, persze a porfolio ezt rossz hírnek írja pedig ez egy nagy hülyeség hiszan ez egy válság idején extra tartalék hiszen a fogyasztás ösztönzésével tudjuk majd pörgetni a GDP-t behorpadó külgazdasági feltételek esetén is.

Ami a lakásárakat illeti ez a piacon jelentősen csökkenti a keresletet (árakat) a hazai ingatlan befektetők körében, viszont nem hűti a keresletet a külföldiek részéről hiszen ők nem vehettek szupcsi állampeppert sőt mivel az EKB helikopterról szórja majd a pénzt tervei szerint az EUR-zónában a likviditásukat valszeg növelheti is. Tehát a belső kerületekben különösen az 5kerben ahol a külföldiek vették eddig is kb 80%-ban a lakásokat akár emelkedhet is, miközben a többi területen ahol magyarok a vevők a külföldiek meg leszarják, lehet egy érezhető horpadás szexisebbé téve az árakat, (reloaded)csok ide(reloaded) csok oda.

"Egy hét alatt 529 milli…

#844610 Ibiza

"Egy hét alatt 529 milliárd forintot vettek az új szuperállampapírból"

az 5-6% kamat lehetősége felveti a airbnb-zésből való kilépést. Az ingatanok ára nagy valószínűséggel megtalálta a tetejét, merre van nagyobb tér fel vagy le?

elkezdődnek a kiszállások..kinek kell a macerás lakáskiadás ha van sima egyszerű kamatos papír.


igen, ha nem lett volna …

#844271 Ibiza Előzmény: #844267

igen, ha nem lett volna a 40év komcsi kisérletezgetés akkor most a 3. generáció örökölhetné az 1. generáció vagyonelemeit.

Tekintettel arra, hogy f…

#844267 matgab Előzmény: #844248

Tekintettel arra, hogy főleg fiatalon az ember élete állandóan változik -kirepül, összeköltözik, szétköltözik, új munkahelye lesz, megint összeköltözik, család bővül, szülőt kell ápolni, szülő meghal örökölni fog stb stb. Ezért praktikus egy jó helyen lévő könnyen kiadható lakást venni, amit folyamatosan kiadsz és annak befolyó bérleti díjából bérelni egy épp aktuális igényeknek megfelelő ingatlant.

Persze ez a módszer azt feltételezi, hogy már volt legalább egy lakásra pénzed. Vagy azt, hogy a szüleidnél laksz és úgy kezded el kiadni a bérelt lakásod.

A mai fiataloknak -akiknek a szülei nem tudják kellő mértékben támogatni- nagyon nehéz a helyzete. Igaz, hogy a fizetések emelkedtek kb. a duplájukra, de a bérleti díjak /lakásárak simán megháromszorozódtak. Kapitalizmus van, a kapitalizmus fokozódik. Sajnos. Ez azt jelenti, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak , a szegények egyre szegényebbek. A szegényebb rétegeknek csak munkaerejük van, ami ebben az egyre automatizáltabb világban egyre kevesebbet ér.


Szerintem kb 30%ot menne…

#844252 Ibiza Előzmény: #844248

Szerintem kb 30%ot mennek majd vissza az ingatlanárak...panel szegmensben és az öreg bérházakban 40% leng az inga. Azért nem mennek vissza jobban mert az emberek egyre jobban élnek egyre jobb a fizetésük.

Jön egy válság de nem lesz olyan kemény mint amilyen volt, mások az alapok. A mostani válság alapja sztem a csökkenő fejlődés lesz (nincs állandó fejlődés, lesz embargók okozta egyensúlytalanság, de alakulnak új szövetségek.) és a túlzott fizetések. Plusz euban lesz egy lokális válság a déleurópai államok bankjai bedőlhetnek (ezért dolgoznak az egyesült európai államokon USE.. szétporlasszák a gondokat az euro övezet államai között aki nem veszi fel eurót kiszorítják)

Most magas az ár de alacsony a hitelkamat. Ha lejjebb megy ingatlanár akkor valószínűleg magasabb lesz a hitelkamat.

Köszönheted a komcsiknak akik osztogatták a chf hitelt..és köszönheted a sok töketlennek aki felvette, eltapsolta utána meg ment nyafogni az orbánhoz.

Normál körülmények között 10-20% önrésszel tudsz venni lakást a többi jelzálog.. 20-30 év alatt a tiéd lesz a lakás.

A valódi jelzálog olyan, hogy van az elsétálás joga, csak a hitel tárgya a jelzáloghitel fedezete. Tehát ha nem tudod fizetni akkor elveszik a lakást eladják liciten, a bank leveszi a részét és a többivel új életet kezdhetsz. Nem életen át tartó rabszolgaság amit a gyerekeid rokonaid is örökölnek. ezt vették el a nyávogó megmentésért ajvákoló hitelesek. Ráadásul a kormány gondolkodik helyetted csak a fizetésednek megfelelő hitelmennyiséget vehetsz fel.. Azért remélem egyszer kialakul a rend.

Az élet nem egy személyre hanem családra van kitalálva.

Nyugateurópában az az arány 30-40% törlesztés(autó és lakás) 30-40% a rezsid és a megélhetésed (semmi extra de kényelmesen) kb 20% megtakarításod marad ebből fizeted a nyugdíjalapodat is. Ez a legtöbb országban így van..függetlenül attól mennyit keresel.

Ha nincs önrészed akkor ennyi kb a lakás bérlet is. Vagy messzebbről jársz be dolgozni, németeknek nem gond 100-150km-ről dolgozni. vonattal 1-1,2 óra nekik...és akkor nagyobb a megtakarításod is.

Elöbb utóbb ez az arány fog kialakulni nálunk is és ehhez állnak be az ingatlanárak is.

Németeknél osztrákoknál is vannak nem magánkézben lévő bérelhető ingatlanok (németeknél pl a nyugdíjalapok is építtetnek és adnak ki)

A bérlet rugalmasságot ad, de kötöttség is, lakásod van nem otthonod. Sajna egy 10-15milliót össze kell sporolni ahhoz, hogy venni tudj. utána meg meló az élet.


Én inkább egy fix kamato…

#844250 Tapasz

Én inkább egy fix kamatozású, 20 éves hitelt vennék fel, és néznék egy nem teljesen felújított lakást, egy kevésbé divatos környéken.

Ha a hiteled nem tudod f…

#844249 Tapasz Előzmény: #844248

Ha a hiteled nem tudod fizetni, akkor az alberletet miből fogod? Ott csak a tulajjal egyezledhetsz váratlan esemeny miatt, a lakásodat eladhatod, és beköltözhetsh egy kisebbe.

tehát , korábban túl olc…

#844248 Röné

tehát , korábban túl olcsók voltak a házak és most a piaci érték reális ? :O hát az baj... és magyar emberek vásárolják a házakat ? vagy inkább külfödiek , mert honnan lenne egy magyar embernek pénze egy kis garzont venni 25 millióért... ?

Egyébként szerintetek mi a jó döntés ? mert nekem fogalmam sincs...

Ha mész albérletbe és fizeted havonta , és tudod változtatni , hogy hol szeretnél lakni, de még belátható időn belül sem lesz lakásod, mert a más házát fizetted évekig és nem a sajátodat és ha eléred a nyugdíj korhatárt , akkor egyenesen mehetsz az idősek otthonába... vagy ha veszel fel hitelt, és és mondjuk fizetetd 15-20 évig, vagy talán 10 évig a hitelt ? 15 , 20 év rengeteg idő, de mégis lesz lakásod ami a tiéd és te szerezted önerőből , de viszint ha 15 év alatt kapsz olyan szomszédokat akik mellett nem szívesen laksz, akkor hirtelen lehet nem is lehetne mit tenni ? és ennyi évig ilyen sokáig fizetni a hitelt öngyilkosság , mert le is betegedhetsz vagy megszűnhet munkahely és nem tudod tovább fizetni ? akkor , mi van vagy meg is halhatsz..

Szóval , mi a jó döntés ? :)


Akkor lesz ilyen, ha lev…

#844246 matgab Előzmény: #844190

Akkor lesz ilyen, ha levágnak legalább 3 nullát majd a forint végéről.

Azt kellene felismerni, h nem most vannak eltorzitva az árak, hanem az előtte lévő 30 évben voltak torzak.

Hol ér egy hajlított vasdarab (autó) egy lakás árát? Pedig a rendszerváltáskor egy rózsadombi lakás árából 2 használt Opel Kadett-et lehetett venni!

De még 5 éve is egy egy felső közép kategóriás autó egy belvárosi lakás ára volt (vagy egy vidéki luxus ingatlané)!

Nyugaton ez már rég nem így van. Magyarországon ez két dolognak volt talán a következménye:

1) az állam amikor a piaci érték 10%-an kiszórta a lakásokat, akkor baromira lenyomta a lakások értékét. Ennek +a hiány gazdaságnak hosszú távú érték anomaliahoz vezető hatása volt.

2) a magyar gazdaság Matolcsy előtt mesterségesen alacsony penzmennyiseggel rendelkezett, ami természetes módon gátolta a gazdaság fejlődési lehetőségeit és az ingatlanok felértékelődését. Ezt Matolcsy (és talán az EU) enyhítette és így a gazdaságba került pénz, ugyanazt a hatást váltotta ki, mint a vérszegény szervezetbe jutó veratomlesztes.

+1) 20 évig Demszky regnalt a városban, úgy h semmit nem fejlesztettek, semmit nem építettek csak a saját zsebeit tomkodte. Emlékszem az is gondot okozott ha az ember egy normális éttermet akart találni egy randihoz egy nővel. Demszky már majd 10 éve nincs, a főváros azóta épül szépül, infrastruktúra, programok stb.

Még ma is olcsók az ingatlanok. Budapest nagyon szép város, nagyon jó adottságokkal rendelkezik, viszonylag jó klímával kedvezően központi lokacioval. Nem sok minden igazolja azt, h a lakásárak a bécsi, prágai, varsói árak toredekevel legyen egyenlő.

Plusz a globális penznyomda sem a 6 millió forintos ingatlanárak visszatérése felé mutat.

Jellinek Dániel - Indotek-csoport

#844243 prfecó Előzmény: #844169

Indotek csoport B kat. ingatlanos mentalitásból soha nem fog megszabadulni.

Ingatlan piacon ugyanazt csinálja , mint pénzügyi vonalon Provi, aki a 7 % - os kamatot igérő , de valóságban 39,9 % felszámol.

Indi szerződéseiben olyan kiskapukat épít be , h sose adja vissza a kauciót , csak v esztett per esetén . ki köt választott ill. bizonyos érdekből helyi bíróságot.

Drága az ügyvédünk , de az ellenfél tönkre megy a per alatt ezzel a játékszabállyal indulnak neki.


Soha ne mond, hogy soha …

#844241 Koffein Előzmény: #844240

Soha ne mond, hogy soha :) Úgy veszik az ingatlanokat, mintha nem lenne holnap. Kollegina hiszti rohamot kapott, hogy előle vittek el több ingatlant, végül belvárosban kis patkánylukat vett 28milláért. E nem normális. Olyan érzésem van, mint amikor limittel megy x napig egy egy mészi papír, mindenki tudja tudat alatt, hogy jönni fognak a limittel eső napok, de senki nem vallja be és beáll a sorba x+1iknek, hátha nem lesz válság. Legalábbis a 10-20éves hitel futamideje alatt..

2008 után a 10-11 millió…

#844240 Fornit Előzmény: #844190

2008 után a 10-11 milliós panellakásokat lehetett megvenni 7millióért, kb 30%. Most ugyanezek a lakások huszonmillió forintok. Szerintem harmadolni, negyedelni nem fog az áruk.

A rendszerváltáskori párszázezres ingatlanárak sem jöttek vissza.



Ezt a pillanatot én is v…

#844193 Koffein Előzmény: #844190

Ezt a pillanatot én is várom :) a népi megfigyelés szerint, ha jön is egy 2008as válsághoz hasonló, akkor is onnan számítva kb 3-4év, mire jól árasítva lehet venni ingatlant.

Valaki, aki nagyon okos …

#844190 Röné

Valaki, aki nagyon okos témában, vagy esetleg jövőbe látó és jós vagy talán egy kicsit Merlin :) mondja már meg, hogy a lakás árak mikor fognak csökkenni ? Pl lesz valaha olyan, hogy egy garzont lehet venni pl Pesten 6-7 millió Ft- rt ? Vagy , ami most kerül Budapesten 50 millió Ftba , azt később lehet-e 25 millió forint ?

Jellinek Dániel - Indotek-csoport

#844170 matgab Előzmény: #844169

pedig azért életemben elég sokszor voltam bérlői és bérbeadói oldalon is, Üzletektől kezdve , irodákon , raktárakon, vagy , szórakozóhelyen, éttermeken, egyéb helyszíneken keresztül már tapasztaltam egy két dolog minden oldalról.