Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

erőszak és túl gyors változás

#845914 Ibiza Előzmény: #845909

igen. vakáció után mindig volt bunyó mert mindenki erősödött..tanult pár "cselt" le kellett játszani...a bunyók tisztességesek voltak egy az egyben ment..nem 10en egy ellen.. és nem rugdosták a földön fekvőt.

Voltak galerik (60as 70es évek) néha rendőrök összefogdosták a tagokat és lenyiratták a hajukat nullás géppel.

Galerik néha belementek nehezebb témákba mert mindig lépni kellett előre.a korábbi az csak ismétlés..az alacsonyabb rendűek meg próbáltak felnőni... lányokat is körbevettek de nem tudok erőszakról..

erőszak és túl gyors változás

#845909 Koffein Előzmény: #845901

Volt bandázás, de kimerült fociba, néha verekedés oszt ennyi. Ha lányt bármelyikünk bántai mert volna a szüleink úgy megvertek volna, hogy ihaj...

erőszak

#845904 Fornit Előzmény: #845900

"Volt média, amely megemlítette azt is, hogy az elkövetők bolgár származásúak."

Cigányok. Mindent meg is magyaráz.

erőszak és túl gyors változás

#845901 TrendMan Előzmény: #845900

Bandázás a mi korunkban is volt, 10-14 között meg plane.

Az osztály bikája címért vívtak a fiatalok, emlékszem volt olyan, hogy egy fútőtesten próbálták szétütni egymás lábát és fejét.

Durva dolgok akkor is voltak.

Olyanra nem emlékszem, hogy lányokat bántott volna bárki.

Egyébként egy személy fejlettségi szintjét igen nehéz belőni.

Azt meg régóta tudjuk, hogy a túl gyors változás társadalmi anomáliákhoz vezet.

Túl sok bevándorló = Túl gyors változás

erőszak

#845900 Koffein

nem kicsit durva https://index.hu/kulfold/2019/07/10/nemet_gyerekko...

álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el, hogy mi 10-14 éves korunkba, mit is csináltunk? hanyatló nyugaton, meg mi a fene történik? 10-14évesek bandába verődve megerőszakolnak lányokat? hol van a szülői nevelés? minek a hatása? stb stb...

Vasút

#844359 Ibiza Előzmény: #844348

Sokmindenről nem olvashattál.. félelmetes ez a sorsszerűség a dologban..

Itt Magyarországon sem olvastál a veszprémi orosz bázison történt robbanásról..ez is 88körül volt.. helyiek szerint egy katona rátöltött egy lövegre és az robbant.. de teherautókkal szállították a halottakat..

-- néhány dolgot más megvilágításba helyez --

#844327 TrendMan

A fiatal felnőttek jóval szegényebbek, mint a szüleik

Drasztikusan Szegényebbek a mai 25-35 évesek, mint a szüleik, ezért vásárolnak kevesebbet, mint a korábbi generációk tagjai ugyanebben az életkorban – írja a Qubita Deloitte legfrissebb nemzedéki vizsgálatának eredményei alapján.

Az Y-generáció tagjai azok, akik 1983 januárja és 1994 decembere közötti évtizedben születettek. Rájuk szokás angolul „millenials”-ként, azaz ezredfordulósokként hivatkozni. A róluk kialakult sztereotípia alapján pedig ez a korosztály az, amelynek saját rózsaszínje van, illetve amelyik odáig van az avokádós pirítósért.

Kasey Lobaugh, Bobby Stephens és Jeff Simpson, a Deloitte kutatásában abból a hipotézisből indultak ki, hogy ez az a generáció is, amelynek tagjai alapvetően változtattak a fiatal felnőtteket jellemző fogyasztási szokásokon.

A 42 ORSZÁG TÖBB MINT 13 EZER ÉRINTETTJÉNEK MEGKÉRDEZÉSÉVEL ELKÉSZÍTETT FELMÉRÉS EZT A FELVETÉST AZONBAN NEM TUDTA IGAZOLNI.

Ehelyett arra világított rá, hogy a mai harmincöt év alatti felnőttek lényegesen rosszabbul keresnek, mint a korábbi generációk fiataljai. A teljes munkaidőben dolgozó Y-férfiak átlagos reáljövedelme 18 százalékkal, illetve 27 százalékkal kisebb, mint az előző (X-), illetve a baby boom nemzedék tagjaié volt ugyanennyi idősen. A nőknél ez a különbség valamivel kisebb, 12 és 24 százalék. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a lakhatási, az egészségügy és a oktatással kapcsolatos kiadásaik sokkal magasabbak.

A kutatás mindezek alapján arra jutott, hogy a huszon-harmicévesek nem azért vásárolnak kevesebbet, mert finnyásak vagy mert valamilyen ideológiai megfontolásból így döntöttek. Egyszerűen arról van szó, hogy rosszabbul élnek, így nem engedhetik meg maguknak, hogy a szüleik, vagy a nagyszüleik generációjához hasonlóan költsenek fiatal felnőttekként.

Az Y-generáció pénzügyi céljai között a felmérés szerint az utazás és a világ megismerése a legfontosabb 57 százalékkal, ezt követte a saját otthon vágya 49 százalékkal. A közösségre gyakorolt pozitív hatás (46 százalék) pedig fontosabbnak bizonyult a családalapításnál és a gyerekvállalásnál (39 százalék).