Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Abzug

#843857 tozsdenyul Előzmény: #843855

amit tiszától idézel, az tény, hogy egy idézet tiszától, amire a te abbéli véleményedet alapozod, miszerint a magyar elit a háború ellen lett volna.


Az én idézetem pedig parlamenti felszólalásokon, Tisza felszólalásain, újságcikkek, hírek elemzésén, levelek elemzésén, kormánypárti nyilatkozatokon, a hivatalos pártálláspontokon, különbözö közéleti figurák megnyilatkozásain, a korabeli kormánypropagandán, plakátokon, rendeleteken, kormányhatározatokon, fotóarchívumon, korabeli statisztikákon, egyéb forrásokon, ezek elemzésén alapulnak, 1914 elöttöl már, egészen 1918-ig és tovább.

Egy tudományos cikk része, mely kutatáson, forráselemzésen alapul, mind leellenörizhetöen. Na meg, a tudományos diskurzus (ami konszenzusos is) részeként , nem egy névtelen fórumon.


Az idézetedhez javaslom még hozzátenni, hogy azért tök a tromf mert mézön.

Esetleg Soros, vagy gyurcsány.

Szeva

Abzug

#843856 Spade Előzmény: #843841

"-->mindnyájan" gondolom nem csak őt meg a tükörképét jelenti, hanem az általa vezett politikai elitét is :)

Abzug

#843855 Spade Előzmény: #843846

Amit idézel az csak egy vélemény (ami olyan mint a szar mindenkinek van) egy fasztól közel sincs pariban azzal amit én Tisza Istvántól idéztem ami meg egy tény. Itt a probléma veled

Abzug

#843846 tozsdenyul Előzmény: #843844

"A magyar társadalom, a politikai élet szereplői, a parlamenti pártok és a sajtó – hasonlóan Európa többi hadba lépett országához – helyesléssel, támogatólag, sőt örömmel fogadták a háború hírét. A besorozott katonáknak a kormányzat a karácsonyra ígért hazatérés mellett földek juttatását is kilátásba helyezte. A jutalomföld ígérete rendkívül vonzó volt a parasztság körében, s ez nagy szerepet játszott a vidéki lakosság kezdeti háborús lelkesedésének kialakításában, majd fenntartásában. Mindenki egyetértett abban, hogy a – Magyarországon egyébként meglehetősen népszerűtlen Ferenc Ferdinánd elleni merénylettel Szerbia olyan mértékben provokálta a Monarchiát, hogy ellene a katonai fellépés is indokolt. Továbbá minden jelentősebb belpolitikai erő – beleértve olyan parlamenten kívüli ellenzéki erőket is, mint a szociáldemokraták és a polgári radikálisok – egyetértett a kormánnyal, hogy Magyarország területi és politikai egységének megóvása, valamint a nemzetiségek feletti magyar hegemónia fenntartása létkérdés. S ha ez csak egy Szerbia elleni katonai akcióval biztosítható – amit a kormánypropaganda erőteljesen hangsúlyozott –, úgy ez jogos és elkerülhetetlen lépés. Átmenetileg a parlamenti csatározások is elcsitultak, minden ellenzéki parlamenti párt vezetője a „rendkívüli helyzetre való tekintettel” felfüggesztette kormányellenes támadásait."


"A balkáni háborúk, valamint a szarajevói merénylet után a hivatal magyar álláspont szerint – melyet gróf Tisza István magyar miniszterelnök 1914. június 30-án Bécsben ismertetett a császárral –, a háború egyáltalán nem elkerülhetetlen. Taktikai okokból ki kell várni, hogy a Balkánon a Monarchia szempontjából kedvezőbb nagyhatalmi erőviszonyok adódjanak. A magyar álláspont mögött nyilván ott volt a félelem, hogy a dualista állam nem készült fel eléggé egy fegyveres konfliktusra. Tisza megítélése szerint a fegyveres összecsapás Szerbiával előbb-utóbb bekövetkezett volna, erre utalnak minisztertanácsi felszólalásai mellett unokahúgának, Zeyk Margitnak címzett 1914. augusztusi levelének sorai: „Lelkiismeretem nyugodt; már nyakunkon volt a hurok, amellyel, ha most el nem vágjuk, alkalmasabb időben fojtottak volna meg bennünket.” "

Abzug

#843844 tozsdenyul Előzmény: #843841

Belpolitikai egységben az összes párt támogatta a hadbalépést, beleértve a (Tisza) kormányt, a kormánypropagandát, a teljes médiát, és a lakosság túlnyomó részét is.

Jellemzö a háborús hangulatra, hogy még a magyarországi szerb kisebbség harmada is támogatta a szerbia elleni háborút.

Tisza a hadbalépés után a végsökig kitartott a háború mellett, a teljes államapparátus és kormányerö végig elkötelezte magát.

Ahogy a háború elött sem volt abszolút ellene, csak az idözítést vélte korainak.

A magyar elitnek az a nagyon kis része, aki nem volt oda a háborúért, csak szerbiával nem akart, amúgy oroszok ellen igen - lévén hogy szerbia annektálása tovább csökkentené a királyság magyar nemzetiségi arányát.

(Az elbaltázott nemzetiségi politika viszont pont tüzelt mindenkit egy jó kis háborúra).

Az, hogy a magyar elit ne támogatta volna a hadbalépést igen szép méretü hazugság.


Abzug

#843841 TrendMan Előzmény: #843833

Nem tudjuk kit takar ebben az esetben a -->mindnyájan, én úgy olvastam (majd megpróbáok ráakadni, hogy hol), hogy a Monarchia nagyiparos/kereskedői rétege rettegett az épp akkor kifutó gazdasági prosperitás utáni időktől és ők gondolták úgy, hogy egy jó kis háború majd jól pörgetni a gazdaságot megint.

Igen, Tisza Istvan volt az egyetlen potentát, aki ellenezte.

Abzug

#843833 Spade Előzmény: #843818

"Már az első világháborút is állítólag az akkori magyar elit szorgalmazta."

Aha állítólag, ritka nagy faszság nézzük mit mondott Tisza István aki egyedüliként a Monarchia vezetői közül ellenezte a Szerbia elleni katonai fellépést. Véleménye az volt, hogy a Monarchia nem folytathat terjeszkedő politikát, célja csak függetlenségének megőrzése lehet:

idézet tőle:

„Mindnyájan egyetértünk abban, hogy az a Monarchia, amelyet mi is irányítunk, amelynek egyik döntő faktora vagyunk, – hogy ez a monarchia a külpolitikában a béke és a status-quo alapelveit kell hogy szolgálja: hogy hódító céljai, nagyravágyó céljai a monarchiának nincsenek és hogy a maga történeti hivatását, a maga jogos ambicióját, a maga létjogosultságának erkölcsi forrását abban kell keresnie, hogy Európának ezen exponált részén, amint a maga függetlenségét megvédi, egyúttal védbástyája, biztos támasza és szövetségese legyen a körötte lakó kis népek szabad továbbfejlődésének is.”

most komolyan..nagyon bonyi?

#843755 Ibiza

- Az ellenőrizetlen bevándorlás, az ellenmőrizetlen beszivárgás az amit teljesen meg kell akadályozni, a világ egyetlen országába sem lehet azonosítás nélkül belépni.

- Ha valaki be akar vándorolni az adja be a követségen a papírokat, ha befogadják induljon.

- ha valaki menekült akkor a következő biztonságos helyen várja ki a sorát. És gondolom elvárható mint minden vendégtől a hála a befogadásra és az alkalmazkodás.45-ben 56ban magyarok "láger"ekbe menekültek és ott várták ki a befogadást.

- Ha valamelyik eu-s országnak munkaerőre van szüksége hirdesse meg és fogadja be ő a megfelelő számú jelentkezőt.

- A migráns szitokszó lett miközben maga a migráció az természetes, anno 70es években törökök magyarok lengyelek mentek németekhez dolgozni a fellendülő autóiparba, de beadták a papírokat, elfogadták a beutazást és dolgozni akartak, egy szinten beilleszkedni hasznos adózó polgár lenni.

- Azért legyen már világos vannak kötelességek egy társadalomban és azok teljesítésével nyerhető jogok, a jóléti államok attól jólétiek mert megdolgoztak érte az őslakosok. Aki a szociális hálón akar élősködni az parazita, aki csak kivenni akar hozzátenni nem. Ezt egyik társadalomnak nem kell elfogadni.

- Az is legyen világos az euban hatalmas humán erőforrások vannak, azonos kultúrkörben, pl spanyoloknál a 30év alattiaknál 50%os a munkanélküliség. ( a napokban spanyolajkú építőmunkásokat hallottam egy sörözőben 6után) miért kellene az idegen kultúrkörökből ezért embereket ellenőrizetlenül beengedni. Nagyon rosszak a kiszivárgott statisztikák a megszállók munkavállalásáról, ráadásul arrogánsak agresszívek. Én nem látom ennek a betelepítésnek a lényegét és hasznát. Ha összeadnák a költségeit ennek és hozzáadnák a társadalom által megfizetett károkat, a létbizonytalanságot, a bizalomvesztést akkor érthetetlen ez az irány.

- legyen az is világos ez a soros féle agymenés az egy izmusa a világnak, ok legyen ki nem szarja le, volt már mao vörös könyv, lenin összes, kathafi zöld könyv, ilyen olyan izmus.. egy fasszal több és, a léyneg az, ez a lény erőszakkal befolyással zsarolással akarja elérni célját. Ha már ennyire szereti a demokráciát akkor alakítson pártot kampányoljon és ynerje el a választókat..de nem... viszi a vére. Ne legyünk gyerekek akiknek azt mondják nincs semmilyen soros terv, aki akarja élvezze:

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=...

- Azt a kérdést se felejtsük el feltenni magunknak, ha mindenki idejön euba, akkor ki építi újra a szétrombolt országokat, kik gyógyítanak? Kik fognak tanítani és bevezetni az új technológiákat? Kik építik ki a társadalmakat azokban az országokban ahonnan a megszállók jönnek? Az a kérdést is fel kell tenni vajon miért nyírják egymást miért vannak polgárháborúk? Ha euba jönnek akkor hirtelen megjavulnak?



Gyurcsány: Európában győzni fogunk :) GY2G

#843754 Ibiza


http://www.atv.hu/belfold/20190520-gyurcsany-europ...

mindig megnevettet ez a legény. És ami érdekes sokan még mindig hisznek neki/ezeknek.

Önkéntes és szakavatott mémgyártók nyomják a hamis híreket, a populista demagógiát, cimkézés minősítgetés..göbbelszi módszerek.. mocsokáradat.

Nekem úgy tűnik ezek a 3/4es fidesz győzelmen dolgoznak.

Kettős beszéd kettős mérce hazugság cunami, hamis zászló..


re

#843753 Ibiza Előzmény: #843745

igen, húzogatják a kínaiak bajszát.

https://24.hu/tech/2019/05/20/huawei-okostelefon-h...

Amúgy érdekes, nem tudták bizonyítani a Huawei kémkedését, miközben mindenki tudja usában a legtöbb telefont le tudnak hallgatni a titkosszolgák( a telefongyártók segítségével), (lásd merkel) és még trumpi sem akarta lecserelni Blackberryjét (ami állítólag az egyetlen márka amit nem tudnak). És az amcsi majmok a világ kommunikációjának a 90%át ellenörzik(pl echelon) és az infókat megoszták az angolokkal ausztrálokkal.

re

#843745 Spade

Trumpi az ch embargójával 10-20 évvel előrébb hozta kína teljes hatalom átvételét a világban, ez vagy hoz 3, vh-t vagy nem általában nem volt háború a régi és azúj király között mégha esetleg vh-hoz is kapcsolódott pl.1 vh. eng-->us de pl. spanyol örökösödési háború Fr->Eng

Valszeg trumpi lokálisan meghátrálásra kényszeríti ch-t, de ch soha nem felejti el h a googli meg a chipgyártók kidobták őket.- Innen ezerrel fognak fejleszteni mindent ráadásul sokkal nagyobb titokban és sokkal sokkal nagyobb erőforrásokkal mint eddig ráadásul már eddig is sok mindenben előttünk járnak. kár volt felébreszteni az alvó óriást. Igazából eddig ch nem akarta a status quot felborítani még elszöszöltek volna vele vagy 2050-ig akár. de Trumpi megmutatta nekik h muszáj