Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

az ördög a részletekben …

#843114 Koffein Előzmény: #843111
az ördög a részletekben rejlik https://index.hu/sport/futball/2019/bl/2019/05/08/labdaszedo_liverpool_barcelona_bajnokok_ligaja_klopp_tervezes/


"Az Independent szerdai cikke szerint ugyanis a Liverpool elemzői az elődöntő első mérkőzését kielemezve többek közt azt is megállapították, hogy a Barca játékosainak figyelmét szinte minden egyes ellenük megítélt szögletnél vagy bedobásnál lekötötte a bírói döntés kommentálása, és ezért rendre lassan rendezték a soraikat.

MIUTÁN FELHÍVTÁK JÜRGEN KLOPP FIGYELMÉT A DOLOGRA, AZ EDZŐ FELISMERTE A BENNE REJLŐ LEHETŐSÉGET.

Klopp ezután eljuttatta utasítását a labdaszedők felügyeletével megbízott Carl Lancasternek, aki a klub akadémiáján dolgozik mentorként. Lancaster pedig kedden reggel a labdaszedők eligazításán minden gyerek figyelmét felhívta rá, hogy a lehető leggyorsabban szolgálják ki labdával a Liverpool játékosait."


nem kell hozzá, csak a s…

#843111 matgab Előzmény: #843108

nem kell hozzá, csak a szabadrúgáshoz, tizihez. Azt is csak akkor, ha kérik a játékosok, vagy a bíró megállítja a játékot.

Szöglet az olyan , mint a bedobás. Nincs síp.

Egyébként a szöglet elvé…

#843108 TrendMan Előzmény: #843104

Egyébként a szöglet elvégzéséhez sípjelet ad a bíró, ugye?

Anélkül nem lehet?

Elbízták magukat, az edz…

#843104 Koffein Előzmény: #843086

Elbízták magukat, az edző is, a játékosok is. 3-0 -s előnnyel, úgy voltak, hogy lazán lehozzák a meccset, belefér 1-2 gól, max ők is találnak egy gólt, de a liverpoolban jobban éget a tűz. A szöglet gól, az fenomenális volt. Mindenki bambult két liverpooli játékos figyelt, aki rúgta és aki fogadta a lasztit, hogy a hálóba csavarja.. zseniális felismerés volt.

szerintem kapitális edző…

#843086 matgab Előzmény: #843075

szerintem kapitális edzői hiba lépett fel a Barcelonában. Lehetett látni, hogy a játékosok dekoncentráltak, lassúak, nem is mozognak.

Kb. néha a magyar válogatott rosszabb napjait idézték meg bennem, vagy inkább a mexikói magyar -szovjet meccsre hajazott a Barca mozgása. Hátul teljesen impotens módon elpasszolgattak, majd az első felpassznál eladták, vagy felívélték -ami nyilván rossz helyre ment. Mintha egyáltalán nem is akarták volna a győzelmet.

A szögletes gólnál is látszott, hogy fejben egyáltalán nincsenek ott.

Szétestek, nem égett ben…

#843075 Koffein Előzmény: #843063

Szétestek, nem égett bennük a tűz. Tipikusan, akkor van ez, amikor elbízzák magukat a játékosok, hogy sima győzelem lesz, de falba ütköztek.


Nem voltak elég élesek f…

#843064 TrendMan Előzmény: #843063

Nem voltak elég élesek fejben és a körmükra égett a dolog.

A másik lehetőség, hogy nagyban maguk ellen fogadtak.

Mi a fax van a Barcaval?…

#843063 matgab Előzmény: #842460

Mi a fax van a Barcaval? Ugy mozognak, mint akik bevettek fejenként egy levél xanaxot...

Rövid komment tőlem:A cs…

#842427 TrendMan

Rövid komment tőlem:

A csehek bammeg mekkora meccset játszanak a Chelsea ellen, le a kalappal, én is ilyen focit szeretnék nálunk.


Dárdai már csak a szezon végéig!, Ismét erős az Ajax!

#842422 TrendMan Előzmény: #842421

Nem az a kérdés, hogy éhen hal-e.

Sokkal inkább az, hogy edzőként van-e benne nagyobb potenciál?

Kihozhatott volna ebből a Herthából többet?

Kinek kell ahhoz szintet lépnie, hogy az egész csapat szintet tudjon lépni?

Edzőnek? Menedzsernek? Közönségnek? A játékosoknak?

Dárdai már csak a szezon végéig!, Ismét erős az Ajax!

#842421 matgab Előzmény: #842419

Azt látni, hogy tényleg bele van fáradva a dologba.

Szerintem a Herthánál egys kicsit elszaladt a ló, amikor a tabella elején végeztek és évek után nem a kiesésért küzdöttek, akkor elhitték , hogy ők tényleg stabilan ennyire jó csapat. Pedig nem gondolom. Minőségi játékosokat nem nagyon vettek a keretbe.

Dárdai baromi jó motivátor -ezért jó rövid távon vagy szövetségi kapitánynak- hosszú távon ez a motivátorkodás folyamatos megújulás mindig új vicc kitalálása nagyon fárasztó. Emberileg hiteles, ezért is tudott ilyen hosszú ideig a padon maradni. Ráadásul nem is volt túl drága.

Most szerintem elmegy feltöltődni, hoznak egy új edzőt és kb. jövő januárban vagy legkésőbb 1 év múlva vissza fogják hívni -attól függően, hogy akkor épp hol fog állni a bajnokságban a Hertha.

Vagy elmegy addig ismét utánpótlás edzőnek. Ha Rossinak nem jön össze az EB és addig nem foglalja le ismét a Hertha, akkor meg jön ide szövetségi kapitánynak. Szóval nem csoda , ha nem aggódik, volt egy nehéz időszaka, ami után lazít egy kicsit. Aztán feltöltődik és valszeg nem lesz gondja arra, hogy miből éljen meg.

Dárdai már csak a szezon végéig!, Ismét erős az Ajax!

#842419 TrendMan Előzmény: #842323

Dárdai nyilatkozata a Kicker-ben:

https://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/sta...

Kivonatosan:

~ Nem egyszerű velem, nem vagyok megsértődve, nem neheztelek, de továbbra sem megyek el a Hertha-tól.

(Itt vagyok és itt ist maradok, negyon kellemetlen, ugye? :-)

-- A menedzser adjon nekem egy szép karórát:-)

-- Egy évig egy kicsit feltöltődöm, sporttudományokat tanulok, majd jelentkezem a menedzsernél, hogy adjon nekem valamilyen feladatot.

-- Még nem beszéltem a Magyar szövetséggel.

-- Elfáradtam, de nem a csapattól, nem a menedzsertől, hanem a médiától.


Nem azt mondom az 1:1 el…

#841681 banyaiz Előzmény: #841674

Nem azt mondom az 1:1 elleni cseljátéknak már nincs szerepe a fociban. De sokkal kisebb mint akár 10 éve. Az se mindegy milyen poszton szélső például vagy csatár mögötti előretolt pozícióban ott nyilván többször, vagy egy csatár amikor nincs hová tenni akkor vagy ellövi vagy próbál egy cselt.

De a mezőny többi része akkor cselez ha eltévesztette. :)

De még ezeken a posztokon is jóval kevesebbszer fordul ez már elő.

Pl Rondaldo legutóbb néztem a Juve -Atletico-t 3 gól mesterhármas , 2 gól egy beadás után fejesből, 1 gól tizenegyesből. Szerintem az egész meccsen nem volt 3 csele amiből kb 0 sikerült. Egy Ronaldo aki azért elég gyors . Gyorsaságát kihasználva beadásra jól érkezett jól fejel , magasra emelkedik meg tudta így előzni a védőket . Egy ilyen szintű játékos egy egész meccset ilyen poszton kb 0 sikeres csellel lehozott. Egy olyan meccset ahol ennek ellenére 3 gólt szerzett. :) Dióhéjban a mai foci. :)


nem kell 3-4 cselt egymá…

#841674 matgab Előzmény: #841673

nem kell 3-4 cselt egymás után , mert tényleg megállítják az embert. De CR vagy Messi képessége abban óriási, hogy 1:1-ben bárkiről lefordulnak. És utána ahhoz, hogy őt megállítsák valaki mellől oda kell lépnie valakinek. Akkor valaki meg üres és megjátszható lesz. Ha meg nem lép ki rájuk senki, akkor beszalad és berúgja a gólt ő maga.

Abban egyetértek Matgab,…

#841673 banyaiz Előzmény: #841659

Abban egyetértek Matgab, hogy sokszor olyan mentalitással álltunk ki ami nagyon béna. Volt egy ilyen időszaka a focinknak amikor mintha előre fejben feladtuk volna az jött le meccs közben. Ebben látok előrelépést az utóbbi években , talán mikor Dárdai átvette a válogatottat és megmutatta ilyen képességekből is lehet valami eredményt kihozni. Vagy az EB létszám kibővítés hozta meg, hogy van esély ezzel a tudással is kijutni és akkor fejben ez ösztönző volt. Nem tudom de valami javulásfélét látok ebben.

Cselek téma mostanra annyiban változott a foci, hogy sokszor kerülik a cseleket tudatosan inkább kipasszolni . Valami olyasmi vonal ez is mint a Barcánál a szögletet hazaadni annak idején nehogy abból induljon az ellenfél. Ne csinálj cselt mert leszerelhetnek. Nem biztos abból adódik nem meri megcsinálni csak arra akarok kilyukadni. Tudatos is lehet, hogy néhány gyors pontos passzal előrébb juthat mint egy kockázatos csellel. Az egy másik kérdés ha ez sem megy háromszor egymáshoz passzolni ha nyomás alatt van.

Pl Modric játékát megnézed egy nagyon technikás focista de szerintem az egész vb-n egy kezeden megszámolnád hány cselt csinált. Annak a nagy része is amikor nagyon biztosra lehetett menni. Keresi állandóan hová lehetne jól passzolni , de nem egy Zidane mondjuk aki a középpályán sokszor 1-1-ben megverte az ellenfelet. Más a foci mostanra. Nagyon más , a régi jobb volt sok szempontból nekem jobban bejött mikor lehetett még olyat látni megindul és 3-4 embert elfektet . Látványos nagy cselek. Ez szinte eltűnt a fociból. Mert ha meg is indul valaki felrúgják azonnal, vagy fellökik.

Neymar mikor a Barcába került egy cselgép volt az ember egyik meccsen esernyőcseleket erőltette 2. 3. esetnél bumm letarolták mindkét lábát kirúgva alóla mintha a lendület elvitte volna a védőt. Utána se láttam azon a meccsen nagyon esernyőzni akart volna de lehet abban a szezonban se. :) Mire Barcánál befejezte már sokkal kevésbé volt ilyen egyéni játéka , beleszürkült sokszor ebbe tili toli játékba. Ami vszínű eredményesebb csapat szempontból csak a játék szépsége szempontjából nem biztos. Bár lehet rajta vitatkozni.