Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #841659

Abban egyetértek Matgab, hogy sokszor olyan mentalitással álltunk ki ami nagyon béna. Volt egy ilyen időszaka a focinknak amikor mintha előre fejben feladtuk volna az jött le meccs közben. Ebben látok előrelépést az utóbbi években , talán mikor Dárdai átvette a válogatottat és megmutatta ilyen képességekből is lehet valami eredményt kihozni. Vagy az EB létszám kibővítés hozta meg, hogy van esély ezzel a tudással is kijutni és akkor fejben ez ösztönző volt. Nem tudom de valami javulásfélét látok ebben.

Cselek téma mostanra annyiban változott a foci, hogy sokszor kerülik a cseleket tudatosan inkább kipasszolni . Valami olyasmi vonal ez is mint a Barcánál a szögletet hazaadni annak idején nehogy abból induljon az ellenfél. Ne csinálj cselt mert leszerelhetnek. Nem biztos abból adódik nem meri megcsinálni csak arra akarok kilyukadni. Tudatos is lehet, hogy néhány gyors pontos passzal előrébb juthat mint egy kockázatos csellel. Az egy másik kérdés ha ez sem megy háromszor egymáshoz passzolni ha nyomás alatt van.

Pl Modric játékát megnézed egy nagyon technikás focista de szerintem az egész vb-n egy kezeden megszámolnád hány cselt csinált. Annak a nagy része is amikor nagyon biztosra lehetett menni. Keresi állandóan hová lehetne jól passzolni , de nem egy Zidane mondjuk aki a középpályán sokszor 1-1-ben megverte az ellenfelet. Más a foci mostanra. Nagyon más , a régi jobb volt sok szempontból nekem jobban bejött mikor lehetett még olyat látni megindul és 3-4 embert elfektet . Látványos nagy cselek. Ez szinte eltűnt a fociból. Mert ha meg is indul valaki felrúgják azonnal, vagy fellökik.

Neymar mikor a Barcába került egy cselgép volt az ember egyik meccsen esernyőcseleket erőltette 2. 3. esetnél bumm letarolták mindkét lábát kirúgva alóla mintha a lendület elvitte volna a védőt. Utána se láttam azon a meccsen nagyon esernyőzni akart volna de lehet abban a szezonban se. :) Mire Barcánál befejezte már sokkal kevésbé volt ilyen egyéni játéka , beleszürkült sokszor ebbe tili toli játékba. Ami vszínű eredményesebb csapat szempontból csak a játék szépsége szempontjából nem biztos. Bár lehet rajta vitatkozni.