Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

„Orbán Viktornál nagyobb…

#835988 Sumér harcos Előzmény: #835987

„Orbán Viktornál nagyobb hatalmú emberek is vesztettek már el mindent napok alatt. Minél tovább feszítik a húrt, minél tovább próbálják leuralni Magyarország minden szegletét, annál erőteljesebb lesz a reakció. Nem kell ehhez arab tavasz, láttunk már hasonlót a szomszédságban, Macedóniában, Ukrajnában, egykor Romániában is. Maguknak köszönhetik majd, ha Oroszországba kell menekülniük a dühös tömegek elől, hátrahagyva a stadionjaikat, a magángépeiket, a fánkozóikat.”

http://mandiner.hu/cikk/20190105_fekete_gyor_andra...

Van az országban egy rét…

#835970 Boby. Előzmény: #835869

Van az országban egy réteg.Én úgy nevezem őket, hogy a "nem fideszes fideszesek".....,a családomban is van ilyen.Akik valahol -hogy hol azt nem tudom -érzik, hogy amit orbán és a fidesz művel,az rossz.Ugyanakkor állandóan m1-et, echo tv-t néznek, kossuth-ot hallgatnak és gyakorlatilag mindenben egyetértenek orbánnal és mindenkivel - értsd mindenkivel,nem létezik számukra más alternatíva - szemben orbán álláspontját védik, magyarázzák.Hogy most ezek az emberek alapból ilyenek vagy csak orbán szellemi kútmérgezése hat rájuk,azt nem tudom,de tény hogy vannak ilyenek.

https://444.hu/2019/01/04/vona-gabor-elutazott-a-f...

Nemcsak Fletóval van baj…

#835969 walex Előzmény: #835869

Nemcsak Fletóval van baj. A legnagyobb baj, hogy mind hiteltelen.

Sokakkal ellentétben én még emlékszem a múltra, hogy ezek is mit tettek, amíg kormányon voltak. Attól, hogy X ember helyére beraknak mást, attól a párt még semmit nem változik, csak a bábokat cserélik ki újakra.

Attól, hogy az egyik sz*rt lecseréled egy másikra mivel vagy előrébb?! Semmivel. Ugyanúgy folyt a "kiegyensúlyozott" tájékoztatás a médiából, mint most, csak akkor még gyufa napfelkeltéjének vezényletével. 2006-os veréseknél is milyen nagy demokrácia volt.

Új, hiteles ellenzéki pártok kellenek, hiteles emberekkel. Ezekkel a hiteltelen pártokkal és emberekkel nem lesz kormányváltás még sokáig. Feladják a megélhetési politizálást, feloszlatják a hiteltelen pártjukat és átadják a helyüket másoknak vagy maradnak még 4-8 évig. Kizárólag rajtuk múlik. Lehet itt ellenállni, amivel szénné égették magukat (lásd mtva), de ehhez a legalja színvonalhoz, amit művelnek, nem asszisztálnak azok sem, akik egyébként utálják a fityeszt.

Cukik meg az árulásuk után Isten ments, hogy kormányra kerüljenek.

Harmadik útként (azoknak, akik sem a fityeszből, sem a ballibcukililák szerelmes csoportosulásból nem kérnek) egyelőre csak Toroczkaiék látszanak, esetleg még a Kétfarkúak, másokat nem látni most.


mi volna számodra az elf…

#835869 Bendeguz Előzmény: #835813

mi volna számodra az elfogadható minimum? fletó nélkül már behúznád az ellenzékre nagy duzzogva? vagy még mindig jobb a kdmp kormány?

Ezekre így együtt vagy k…

#835813 walex Előzmény: #835791

Ezekre így együtt vagy külön soha nem fogok szavazni. Egyik hiteltelenebb, mint a másik. Semmi kedvem újra a hatalomban látni Fletót vagy a szocikat vagy oda segíteni a rendszerváltás utáni időszak szdsz-t is leköröző legnagyobb árulóit, a cukikat.

egyébként ez a párhuzamo…

#835793 rbbj11

egyébként ez a párhuzamos bírósági rendszer teljes képtelenség és teljesen elfogadhatatlan....ha a magyar nép barmennyire demokrata lenne és érdekelné legalább kicsit a kozugy, milliók kéne az utcán legyenek....de látjuk, senkit nem érdekel már

bár nem hitelesek, de az…

#835791 rbbj11 Előzmény: #835708

bár nem hitelesek, de az 5 felsorolt pontot csak támogatni lehet és kell

Gyurcsány: Jön a lázadás…

#835722 Dino Barran Előzmény: #835708

Gyurcsány: Jön a lázadás

„Ha egy kormány elárulja az országát, a népét, akkor jön a lázadás" – kezdett beszédébe a DK elnöke.


Milyen hiteles figura, főleg 2006 függvényében .


Szoritok neki.

Orbán nélküli boldogabb …

#835574 Boby.

Orbán nélküli boldogabb új évet kívánok mindenkinek!:-)

Persze, és én épp ezért …

#835568 rbbj11 Előzmény: #835563

Persze, és én épp ezért sose támogattam és sose fogom támogatni. De a választók többségét láthatóan ez nem érdekli:

amerikai szakértőknél egyébként tisztábban írta le az Orbán-rendszer lényegét Filippov Gábor egy korábbi cikkében.

AZ ELEMZŐ SZERINT MAGYARORSZÁG ÁLLAMFORMÁJA: VERSENGŐ AUTORITER RENDSZER.

"Magyarországon mára pártirányítás alá került az elvben semleges állami intézményrendszer és a nyilvánosság meghatározó része, a kormányoldal pedig oly mértékben képes jogalkotási és adminisztratív eszközökkel az érdekei szerint manipulálni a választási környezetet, hogy hazánk mostanra tökéletesen megfelel a hibrid rendszerek, azok között is a versengő autoriter rezsim közkeletű politikatudományi definíciójának.

Ez a már hivatkozott Levitsky és Way megfogalmazásában így hangzik:

Olyan polgári rezsim, amelyben léteznek a formális demokratikus intézmények, és ezeket tekintik a hatalomra jutás elsődleges eszközeinek, de amelyben a hatalmon lévőket jelentős előnyhöz juttatja az állami intézményekkel való visszaélés (...), és a játéktér súlyos mértékben a hatalmon lévők javára lejt. A verseny így valódi, de nem tiszta."

Most pl ez az Orbán féle…

#835551 banyaiz Előzmény: #835546

Most pl ez az Orbán féle dél-koreai modell próbálkozás mesterségesen felépíteni állami hátszéllel konglomerátumot. Mészáros neve alatt futó projektre gondolok. Ez nem feltétlenül akkora ökörség mint amilyennek látszik. Csak ennek akkor van pozitív hatása ha ez a konglomerátum valami olyat tud termelni ami eladható a világban. Mint ahogy a Samsung kinőtt oda, hogy műszaki cikkekben az egész világon ismerik. Saját dél-koreai márkaként a termékeit mindenhol fogyasztják , és ez mint gazdasági hatás az országnak.

Viszont ha ez a konglomerátum oda fut ki , hogy az állami pénzeket minél hatékonyabban benyelje és termelni pedig nem tud semmi komolyat akkor ez önmagunk tökön lövése lesz. Az erőforrások összpontosítása az halad valahová, csak mi lesz ebből a nagy produktum ami kisül? :)

Mert ha pl egy ilyen termék akkor valamit csináltunk. De ha annyi, hogy a médiában nagy pénzért megdicsérjük Viktort nagy állami pénzért, vagy építünk egy hidat tripla áron állami pénzen ahogy most kinéz. :) Végül is akkor is csináltunk valamit csak ki fizeti a számlát a végén. Ez egy nagy kérdőjel nekem ebből mi fog kisülni.

re faszság

#835550 banyaiz Előzmény: #835513

Ezek a dánok. :)

A lényeg vsz tudnánk e gyorsabban felzárkózni , és ha igen hogyan.

Egész KKE közeledett rendszerváltás óta "életszínvonalban" a "nyugathoz" . Csak egyre nehezebb lesz a különbséget ledolgozni ahogy nőnek a bérek veszít a régió a bérkülönbségek miatti versenyképességéből . Ez a húzóerő egyre gyengébb ahogy ez a különbség csökken.

Ahogy fehéredik a gazdaság az árszínvonalra is növelő hatással van. Lépésről lépésre ahogy jön ki a régió ebből a lengyelpiac színvonalból , megoldjuk okosban dolgokból. Úgy a kifehéredés közben az árakra van egy növelő hatás.

Előbb utóbb ha az eurózóna egyben marad lesz euró is minden térségbeli országban akkor a saját pénz leértékeléssel se lehet versenyelőnyt szerezni. Ami most a legnagyobbat lökte rajtunk itt a válságból kilábalásnál.

Szóval fel kell kötni a gatyát. Időtöltésnek és parasztvakításnak jó a politikusnak handabandája amivel elfoglalják a keményen drogozó népet. Szellemi táplálékként a sok baromsággal . :)

De nagy kihívás ahogy csökken a különbség a régió és eu-s vezető országok között úgy lesz egyre nehezebb még egy picivel is évről évre hozzájuk közelebb kerülni. Már erről a szintről érdemit lépni se egyszerű pedig még nagyon nagy a különbség.

EU-ban pedig napirenden van , hogy forrásokat kellene átcsoportosítani a déli országoknak , a volt szoc tömb felzárkóztatási forrásainak a terhére. Mert a déli országok csúsznak lefelé meg kell állítani valahogy ez a folyamatot.

Saját felzárkózásunkon túl az EU-nak a jövője is nagyon zavaros. Szorosabb integráció lenne a válasz aminek sok akadálya van így viszont az EU reakcióideje , reakcióképessége nagyon gyenge . Ami a széthullását is elhozhatja. Vagy legalábbis az eurózóna széthullását .