Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

A Kárpátok másik géniusz…

#835061 Boby. Előzmény: #835059

A Kárpátok másik géniusza tudjuk, hogy végezte 89. karácsonyán.

Most még ne röhögj!Majd …

#835044 Boby. Előzmény: #835041

Most még ne röhögj!Majd csak akkor, amikor kásler doktor elmagyarázza,hogy ezzel a lépéssel, az egyszerre tanító és gyógyító orvosok tulajdonképpen jobban járnak.

Diéta témára az már ele…

#835011 banyaiz Előzmény: #834965

Diéta témára az már eleve valahol a nagy jólét jele amikor egy nyugati világban azzal lehet hatalmas lóvékat kaszálni milyen hiper szuper diétákat, vagy fogyókúrákat dobott valaki a piacra.

Voltak olyan idők amikor nem volt igazán ilyen problémája a népességnek. :) Nem igazán lehetett volna a legújabb ilyen olyan csodaszerrel tarolni a piacon. Nem fenyegette az embereket az elhízás réme, amivel való küzdelem pszichésen megterhelte őket annyira, hogy kezelőorvosokat gyógyszerészüket azonnal fel kellett keresniük valami ópiátért nyugodtan tudják viselni az élet nagy csapásait. :)

Viccesek ezek a dolgok valahol ha nem lennének komolyak.


Azért még szerintem mess…

#835006 banyaiz Előzmény: #834979

Azért még szerintem messze járunk munkavállalói érdekképviseletben az egyensúlyhoz közeli állapottól. Mondjuk ezt a sztorit így ilyen módon a német kormány vitte volna át, lehet a bmw , merci gyárban már aznap eldobják a kalapácsot jó messzire. Sőt amikor érdemben nem egyeztetnek velük már akkor , nem a törvény elfogadása után.

Vagy bárhol ahol a szakszervezeteknek van ereje ott ilyen módon ez eszébe se jutna egy aktuális kormánynak.

Rendszerváltás előtt egyik szélsőség utána a ló a másik oldala 0 munkavállalói érdekképviselet. Előbb utóbb az inga talán beáll a normál tartományba. :)

Bár lehet, hogy a világ inkább individualistább irányba megy. Semmi szakszervezet hanem ha valami nem tetszik szellemmé változik a munkavállaló lásd Usa legújabb divatot. .)

Nagyszüleim különféle n…

#835001 banyaiz Előzmény: #834965

Nagyszüleim különféle nagy eszem iszom dínom dánomokon sokszor szóba hozták nem mindig volt ez így. Amikor egy karácsonykor kicsi a nem tudom hány személyes nagy asztal felhalmozni a különféle ételeket. Vagy egy szimpla vasárnapi ebédkor ha összejött a család.

Szüleim is gyerekkorukról ha mesélnek ilyen témában akkor azért szóba került párszor mondjuk hús mutatóba néha ünnepnapokon , vasárnap . De akkor sem úgy mindenki pukkadásig eszi magát hússal és hogyan diétázzak ünnepek után gondolatok foglalkoztatják. :) A sütemény szintén és a többi.

De ha a saját gyerekkoromra visszagondolok azért volt különbség mondjuk egy vasárnapi ebéd és a hétköznapok étkezése között. Ne úgy értsd nem ettünk hétköznap húst. De azért egy vasárnapi ebéd az kiemelkedett , vagy egy ünnepi menü. Lehetett különbséget tenni ebben. Nem volt még hűtőláda amiből csak úgy előkapsz valamit pl és a többi.

Ma nekem legalábbis összefolynak ilyen szempontból a hétköznapok , ünnepek . Bőség . Amit az ember természetesnek vesz . Mert hétköznapi. Miközben ha belegondolunk nem az egyáltalán.

Erre mondtam amíg ez így van ez hétköznapi semmi különös esemény marhahús az asztalon hétköznap vacsorára addig különösebb világvége nincsen.

Ha forradalmi szempontból nézzük nem kedvez a forradalmi hangulatnak a jóllakottság. A hadsereg is a gyomrával menetel ha nincs kaja akkor hamar eldobja a puskát. Vagy azokra céloz akik nem élelmezték szerinte rendesen. Nem véletlen , hogy a nyugati jóléti demokráciákban nem tudom mennyit kell visszamenni egy komoly forradalomig.

"Az üzenete a törvénynek…

#834979 Boby. Előzmény: #834964

"Az üzenete a törvénynek, hogy sem a politikusok, sem a munkaadók nem fogják az alkalmazottak érdekeit szem előtt tartani. Azonban nagy szerencsére arra ott van ő maga. Vagy ott vannak ők maguk. Ahogy Fülig Jimmy mondaná, nem lehet minden munkaadói hatalmi visszaélés mellé rendőrt állítani. Viszont az öntudatra ébredt munkavállaló átveheti ezt a szerepet."

Fel szeretném világosítani a cikk íróját, hogy nyitott kapukat dönget!Az országos tiltakozások ugyanis éppen azt mutatják, hogy a magyar munkavállalók kezdenek öntudukra ébredni és kezd elegük lenni abból, hogy mind a politikusok,mind a munkaadók 30 éven keresztül figyelmen kívül hagyták az ő érdekeiket!

"Csak arra gondoltam ami…

#834965 Boby. Előzmény: #834962

"Csak arra gondoltam amit mondtam nincs rossz világ azért annyira ha hétköznap marhahús van az asztalon. Ha akciós ha nem."

Jó világ,rossz világ.... ebben a formában relatív fogalmak...., pláne ezt abból levezetni, hogy ki, mit evett kedden.Ha kedden kerül marha az asztalra, akkor jó világ van,ha vasárnap,akkor már nem annyira,az már normális?!Zavaros gondolat ez....,pláne hogy senki nem állította azt, hogy a minapi megmozdulások éhséglázadások lettek volna.Én a demokráciát - és ebből kifolyólag sok minden mást hiányolok az "asztalomról" -,ami viszont hosszútávon könnyen odavezethet,hogy nem marha nem lesz az asztalomon - se kedden,se vasárnap -, hanem hogy nem lesz asztalom sem!


"Nem irigykedem mert éppen , hogy diétáznom kellene . :) Na majd ünnepek után ."

Látod,ezt sem jól tudod!Diétáznod akkor kellene,ha f*anál mint a murányi kutya,mert benyeltél volna valami betegséget,de te nyilván inkább meghíztál,mint egy diszn@ és fogyni akarsz.A kettő nem ugyanaz! A marha beleférhet a fogyókúrádba,a diétádba viszont nem valószínű.

Tetszett ez az írás , va…

#834964 banyaiz Előzmény: #834883

Tetszett ez az írás , van benne igazság. De ebben az Izaura felszabadulban is sok igazság van. Végül is nem rabláncon hurcolták oda és a géphez kötözték, vagy a munkapadhoz, vagy íróasztalhoz . :) Azonnal meg sem korbácsolják , vagy ki sem végzik ha leteszi a kalapácsot és elhagyja a helyszínt. Öntudatra is ébredhet esetleg .

https://alapblog.hu/400-ora-es-izaura-felszabadul/

"Új kifejezés a magyarnál kevésbé feszített amerikai munkaerőpiacon a ghosting (szellemmé válás). Az online randizás világából eredő szó arra vonatkozik, amikor valaki emailre, telefonra nem válaszol, hirtelen elérhetetlenné válik. Megbeszélt interjún meg sem jelenő pályázók; új alkalmazottak, akik az első napon sehol sincsenek; és régi alkalmazottak, akik este hazamennek és többé nem hallani róluk…"

Azért az poén lehet ha egy régi alkalmazott arra se veszi a fáradságot annyit mondjon kapjátok be többet nem jövök, csak úgy eltűnik, és elérhetetlen.

Még emlékszem azokra az …

#834962 banyaiz Előzmény: #834843

Még emlékszem azokra az időkre mikor banánt a pult alól adták és karácsony volt ha 1-2 db-ot ehettem. Most meg itt áll kilószámra és na jó együnk bármikor , bármennyit . Érdekes módon nem igazán tudom értékelni , pedig akkor mennyire tudtam volna ha ilyen történik .

Furcsa ez a jóléti társadalomban a jó teljesen hétköznapi lesz, és nincs viszonyítási pont.

Csak arra gondoltam amit mondtam nincs rossz világ azért annyira ha hétköznap marhahús van az asztalon. Ha akciós ha nem.

Nem irigykedem mert éppen , hogy diétáznom kellene . :) Na majd ünnepek után .

AZ IDEÁLIS MUNKAVÁLLALÓ …

#834883 Euroman

AZ IDEÁLIS MUNKAVÁLLALÓ +400 ÓRÁRA

Végy egy dolgozót, aki szorgalmas, szeret dolgozni (de nemcsak azt, amihez kedve van, hanem mást is), olyat, akit elsősorban a jól elvégzett munka öröme motivál, és nem a pénz, ő az, aki folyamatosan keresi a munkát (és meg is találja).

Legyen ez a dolgozó nagy energiájú, gyors (és ha a cég érdekében szükséges, önálló) döntéshozó, erős akaratú és kitartó, koncentráljon csak a munkájára, nem árt, ha munkaalkoholista, ha lehet választani, akkor inkább ne legyen családja.

A szaktudás sem mellékes, a szakmáját magas szinten ismerő gyakorlott szakemberre van szükség, aki képes folyamatosan fejlődni és nyitott más területekre is.

Alapfeltétel, hogy munkaadójához legyen a végletekig lojális, hűbérúrként, de legalábbis atyaként (alázattal) tisztelje cége tulajdonosát (vagy közvetlen főnökét), és szolgálja feltétlenül (még akkor is, ha esetleg az messze nem ér fel hozzá).

Lehetőleg ne akarjon ez az ember sokat keresni, fontos, hogy türelmesen várja, hogy egyszer majd (soha) anyagilag is elismerik kimagasló képességeit és teljesítményét.
A tökéletes recepthez az is kell még, hogy igen kreatív, kockázatvállaló és vállalkozószellemű legyen (hozzon létre valódi tőkeértéket is!), képes legyen önállóan és csapatban is dolgozni, bírjon jó szervezőkészséggel, pontosan, tisztán dolgozzon, munkájára és önmagára is igényes, rendszerető, kulturált-tiszta-ápolt megjelenésű legyen, jól tűrje a nagy stresszt, a monotonitást, a nagy társaságot és az egész napos egyedüllétet, a légkondicionálást, hölgy esetén a férfi kollégák és ügyfelek szexista megjegyzéseit is.

Ha kell, kerülje a konfliktusokat, de ha szükséges, kezdeményezze azokat, (érdekeit kizárólag a cég érdekében képviselje, de akkor maximális hatékonysággal) hétvégén is bármikor bevethető legyen, lakjon nagyon közel a munkahelyéhez, ne igyon, ne cigizzen, ne drogozzon (ha igen, akkor kizárólag azért, hogy többet tudjon dolgozni, a nem produktív drogozás nem támogatandó) és ne akarjon szabadságra menni soha. Több idegennyelv legalább középszintű kommunikációképes ismerete nem hátrány, de ekkor irtózzon a külföldi munkavállalástól.

Nagyjából ennyi, remélem, nem hagytam ki semmit.

Gondolom, egy cégvezetőnek már beindult a nyálelválasztása, olyan guszta ez munkavállaló, de sajnos el kell keserítenem, valószínűleg nem létezik ilyen ember, de ha esetleg (ideig-óráig) mégis, akkor sem maradna sokáig ilyen, hiszen erőforrásainak kizsákmányolása idővel felemésztené őt. (Pont azok tennék tönkre, akiknek a legnagyobb hasznára lett volna.)

Ja, hogy nem biztos, hogy kizsákmányolnák ezt az alkalmazottat?

"Nincs azért még világvé…

#834843 Boby. Előzmény: #834828

"Nincs azért még világvége ha steaket eszel hétköznap este . :) "

Ne irigyeld! Leértékelt tatár volt Angusból,amit ugye ha kedden értékelnek le félárra, akkor kedden kell megvenni.Olyan ez,mint a tőzsde.A tőzsdén se mi alakítjuk a helyzeteket,csak megpróbálunk élni velük.

Jó étvágyat. Nincs …

#834828 banyaiz Előzmény: #834824

Jó étvágyat. Nincs azért még világvége ha steaket eszel hétköznap este . :) Láttunk már rosszabb időket is. :)

Komolyra fordítva még annyit Márki Zay győzelméből azt a tanulságot vonta le az ellenzék a siker titka összevissza hiszti? Mert az figyelemfelkeltő? Szerintem pont az ellenkezője volt ott a siker titka, ráadásul a fidesz egyik központi alakjának a székhelyén. Az egyik arcának a székhelyén. Nem tudom de én nem azt szűrném le belőle a győzelem titka a sípolás, dobolás és szirénázás. Heves érzelemkitörések. Dzsoni túltolta és jött egy hitelesnek tűnő arc aki ezt ellene tudta fordítani. Saját kardjába dőlt bele.

Elmegy ez a heveskedés is szódával a megfelelő helyen időben, de messze nem ez kellene erőltetni vsz. Elég figyelemfelkeltő a fidesz stílusa kormányzati stílusa elég megdöbbentő önmagában . :) Csak ellenük kellene fordítani.