Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

"Az üzenete a törvénynek…

#834979 Boby. Előzmény: #834964

"Az üzenete a törvénynek, hogy sem a politikusok, sem a munkaadók nem fogják az alkalmazottak érdekeit szem előtt tartani. Azonban nagy szerencsére arra ott van ő maga. Vagy ott vannak ők maguk. Ahogy Fülig Jimmy mondaná, nem lehet minden munkaadói hatalmi visszaélés mellé rendőrt állítani. Viszont az öntudatra ébredt munkavállaló átveheti ezt a szerepet."

Fel szeretném világosítani a cikk íróját, hogy nyitott kapukat dönget!Az országos tiltakozások ugyanis éppen azt mutatják, hogy a magyar munkavállalók kezdenek öntudukra ébredni és kezd elegük lenni abból, hogy mind a politikusok,mind a munkaadók 30 éven keresztül figyelmen kívül hagyták az ő érdekeiket!

"Csak arra gondoltam ami…

#834965 Boby. Előzmény: #834962

"Csak arra gondoltam amit mondtam nincs rossz világ azért annyira ha hétköznap marhahús van az asztalon. Ha akciós ha nem."

Jó világ,rossz világ.... ebben a formában relatív fogalmak...., pláne ezt abból levezetni, hogy ki, mit evett kedden.Ha kedden kerül marha az asztalra, akkor jó világ van,ha vasárnap,akkor már nem annyira,az már normális?!Zavaros gondolat ez....,pláne hogy senki nem állította azt, hogy a minapi megmozdulások éhséglázadások lettek volna.Én a demokráciát - és ebből kifolyólag sok minden mást hiányolok az "asztalomról" -,ami viszont hosszútávon könnyen odavezethet,hogy nem marha nem lesz az asztalomon - se kedden,se vasárnap -, hanem hogy nem lesz asztalom sem!

"Nem irigykedem mert éppen , hogy diétáznom kellene . :) Na majd ünnepek után ."

Látod,ezt sem jól tudod!Diétáznod akkor kellene,ha f*anál mint a murányi kutya,mert benyeltél volna valami betegséget,de te nyilván inkább meghíztál,mint egy diszn@ és fogyni akarsz.A kettő nem ugyanaz! A marha beleférhet a fogyókúrádba,a diétádba viszont nem valószínű.

Tetszett ez az írás , va…

#834964 banyaiz Előzmény: #834883

Tetszett ez az írás , van benne igazság. De ebben az Izaura felszabadulban is sok igazság van. Végül is nem rabláncon hurcolták oda és a géphez kötözték, vagy a munkapadhoz, vagy íróasztalhoz . :) Azonnal meg sem korbácsolják , vagy ki sem végzik ha leteszi a kalapácsot és elhagyja a helyszínt. Öntudatra is ébredhet esetleg .

https://alapblog.hu/400-ora-es-izaura-felszabadul/

"Új kifejezés a magyarnál kevésbé feszített amerikai munkaerőpiacon a ghosting (szellemmé válás). Az online randizás világából eredő szó arra vonatkozik, amikor valaki emailre, telefonra nem válaszol, hirtelen elérhetetlenné válik. Megbeszélt interjún meg sem jelenő pályázók; új alkalmazottak, akik az első napon sehol sincsenek; és régi alkalmazottak, akik este hazamennek és többé nem hallani róluk…"

Azért az poén lehet ha egy régi alkalmazott arra se veszi a fáradságot annyit mondjon kapjátok be többet nem jövök, csak úgy eltűnik, és elérhetetlen.

Még emlékszem azokra az …

#834962 banyaiz Előzmény: #834843

Még emlékszem azokra az időkre mikor banánt a pult alól adták és karácsony volt ha 1-2 db-ot ehettem. Most meg itt áll kilószámra és na jó együnk bármikor , bármennyit . Érdekes módon nem igazán tudom értékelni , pedig akkor mennyire tudtam volna ha ilyen történik .

Furcsa ez a jóléti társadalomban a jó teljesen hétköznapi lesz, és nincs viszonyítási pont.

Csak arra gondoltam amit mondtam nincs rossz világ azért annyira ha hétköznap marhahús van az asztalon. Ha akciós ha nem.

Nem irigykedem mert éppen , hogy diétáznom kellene . :) Na majd ünnepek után .

AZ IDEÁLIS MUNKAVÁLLALÓ …

#834883 Euroman

AZ IDEÁLIS MUNKAVÁLLALÓ +400 ÓRÁRA

Végy egy dolgozót, aki szorgalmas, szeret dolgozni (de nemcsak azt, amihez kedve van, hanem mást is), olyat, akit elsősorban a jól elvégzett munka öröme motivál, és nem a pénz, ő az, aki folyamatosan keresi a munkát (és meg is találja).

Legyen ez a dolgozó nagy energiájú, gyors (és ha a cég érdekében szükséges, önálló) döntéshozó, erős akaratú és kitartó, koncentráljon csak a munkájára, nem árt, ha munkaalkoholista, ha lehet választani, akkor inkább ne legyen családja.

A szaktudás sem mellékes, a szakmáját magas szinten ismerő gyakorlott szakemberre van szükség, aki képes folyamatosan fejlődni és nyitott más területekre is.

Alapfeltétel, hogy munkaadójához legyen a végletekig lojális, hűbérúrként, de legalábbis atyaként (alázattal) tisztelje cége tulajdonosát (vagy közvetlen főnökét), és szolgálja feltétlenül (még akkor is, ha esetleg az messze nem ér fel hozzá).

Lehetőleg ne akarjon ez az ember sokat keresni, fontos, hogy türelmesen várja, hogy egyszer majd (soha) anyagilag is elismerik kimagasló képességeit és teljesítményét.
A tökéletes recepthez az is kell még, hogy igen kreatív, kockázatvállaló és vállalkozószellemű legyen (hozzon létre valódi tőkeértéket is!), képes legyen önállóan és csapatban is dolgozni, bírjon jó szervezőkészséggel, pontosan, tisztán dolgozzon, munkájára és önmagára is igényes, rendszerető, kulturált-tiszta-ápolt megjelenésű legyen, jól tűrje a nagy stresszt, a monotonitást, a nagy társaságot és az egész napos egyedüllétet, a légkondicionálást, hölgy esetén a férfi kollégák és ügyfelek szexista megjegyzéseit is.

Ha kell, kerülje a konfliktusokat, de ha szükséges, kezdeményezze azokat, (érdekeit kizárólag a cég érdekében képviselje, de akkor maximális hatékonysággal) hétvégén is bármikor bevethető legyen, lakjon nagyon közel a munkahelyéhez, ne igyon, ne cigizzen, ne drogozzon (ha igen, akkor kizárólag azért, hogy többet tudjon dolgozni, a nem produktív drogozás nem támogatandó) és ne akarjon szabadságra menni soha. Több idegennyelv legalább középszintű kommunikációképes ismerete nem hátrány, de ekkor irtózzon a külföldi munkavállalástól.

Nagyjából ennyi, remélem, nem hagytam ki semmit.

Gondolom, egy cégvezetőnek már beindult a nyálelválasztása, olyan guszta ez munkavállaló, de sajnos el kell keserítenem, valószínűleg nem létezik ilyen ember, de ha esetleg (ideig-óráig) mégis, akkor sem maradna sokáig ilyen, hiszen erőforrásainak kizsákmányolása idővel felemésztené őt. (Pont azok tennék tönkre, akiknek a legnagyobb hasznára lett volna.)

Ja, hogy nem biztos, hogy kizsákmányolnák ezt az alkalmazottat?

"Nincs azért még világvé…

#834843 Boby. Előzmény: #834828

"Nincs azért még világvége ha steaket eszel hétköznap este . :) "

Ne irigyeld! Leértékelt tatár volt Angusból,amit ugye ha kedden értékelnek le félárra, akkor kedden kell megvenni.Olyan ez,mint a tőzsde.A tőzsdén se mi alakítjuk a helyzeteket,csak megpróbálunk élni velük.

Jó étvágyat. Nincs …

#834828 banyaiz Előzmény: #834824

Jó étvágyat. Nincs azért még világvége ha steaket eszel hétköznap este . :) Láttunk már rosszabb időket is. :)

Komolyra fordítva még annyit Márki Zay győzelméből azt a tanulságot vonta le az ellenzék a siker titka összevissza hiszti? Mert az figyelemfelkeltő? Szerintem pont az ellenkezője volt ott a siker titka, ráadásul a fidesz egyik központi alakjának a székhelyén. Az egyik arcának a székhelyén. Nem tudom de én nem azt szűrném le belőle a győzelem titka a sípolás, dobolás és szirénázás. Heves érzelemkitörések. Dzsoni túltolta és jött egy hitelesnek tűnő arc aki ezt ellene tudta fordítani. Saját kardjába dőlt bele.

Elmegy ez a heveskedés is szódával a megfelelő helyen időben, de messze nem ez kellene erőltetni vsz. Elég figyelemfelkeltő a fidesz stílusa kormányzati stílusa elég megdöbbentő önmagában . :) Csak ellenük kellene fordítani.

Ezek nehéz kérdések mind…

#834827 banyaiz Előzmény: #834823

Ezek nehéz kérdések mind. Regényeket lehetne róluk írni. :)

Röviden amit próbálok mondani erről a túlórás buliról . Nagyon elhibázott taktika az ellenzék részéről szerintem. Nem értek egyet a taktikájukkal ebben az ügyben. Egy ilyen megmozdulás előtt a mögöttes erőket kell felmérni. Az időzítése, és az erőösszpontosítás . Ez alap.

Ezek nélkül Orbán malmára hajtják ezzel a vizet. Nem értek egyet ezzel a parlamentben történő sípolással , dobolással , hisztériázással mintha menstruálna mint figyelemfelhívási eszközzel sem. Ez óvoda.

Megy a parlamentben szirénával . Oké menjen , van annak szerepe a politikában , de akkor ha mögötte előre láthatóan olyan erők mozdulnak meg ami sikert hoz ebben az ügyben. Ezt felmérte és tudja. Anélkül nagyon gyermeteg elképzelés.

Türelemmel kivárni a megfelelő pillanatot amikor lehet egyet ütni a rendszeren. A gyenge pontját kell ütni a megfelelő időben a megfelelő erővel. Amikor úgy kell az ellenzéknek a siker mint egy falat kenyér. Sorozatos vereségek után akkor egy ilyen szervezetlen tüntizésbe belemenni taktikai öngyilkosság vsz.

Ráadásul karácsony előtt mint időzítés. Eleve kiszorított helyzet az időpont miatt. Akkor egy ilyenbe belemenni ami nem nyerhető biztosan sorozatos vereségek után. Komolytalan hozzáállás.

De mára elég a dumából,m…

#834824 Boby. Előzmény: #834823

De mára elég a dumából,mert kihűl a pirítós a beefsteakhez.Majd holnap folytatjuk.Jó éjszakát!

"Nekem nincsen pártom a …

#834823 Boby. Előzmény: #834813

"Nekem nincsen pártom a parlamentben. Következő kritériumoknak kell megfeleljen , hogy legyen . 1. EU párti 2. Minél szorosabb európai integráció párti 3. nem baloldali minimum enyhén jobboldali beállítottságú , ami abban jelentkezik piaci verseny elköteleződésű "

Nekem sincs pártom, de attól hogy te langymeleg jobbosnak tartod magadat,talán a demokrácia még fontos a te számodra is!?Erre mondom én, hogy akkor állj fel a fotelból és tegyél érte TE magad is,ne csak azt várd, hogy a pártok áruházában egyszer csak megjelenik majd a te címkéddel ellátott párt és akkor azt majd megveszed!

akkor miről van szó most…

#834821 Sumér harcos Előzmény: #834818

akkor miről van szó most?

jaa..

akkor nyitott ajtokat dönget Zolika,

a Lajos..

semmi baj,értem,minden világos.

:)

Nem , dehogy akarom én …

#834820 banyaiz Előzmény: #834817

Nem , dehogy akarom én Lajos eladni. Csak Boby hsz-re kezdtem kifejteni álláspontomat arról én mit gondolok és hogyan látom a belpolitikai helyzetet. Milyen értékek mellett várnék politizálást olyan erőtől ami számomra kompromisszumok nélkül támogatható.

Még a baloldali ellenzék ügyben mszp szétesése teljesen szétaprózta a baloldalt. A saját belső személyi kérdéseik megoldása se nagyon sikerül. A jobboldalon pedig Orbán szétverte a jobbikot is. Ez már a 2. nagy skalpja a kisgazdák után. Kiszorít mindenkit a pályáról ezzel a centrális erőtér politikájával a jobboldalon is, és közben a baloldali ellenzék állapota lehető legjobb neki ezzel a szétaprózódással. Tiszta hegylakó a csávó csak egy maradhat. :)

Nehéz innen az ellenzék helyzete nem mondom mert vereségek mindig kihozzák a belső ellentéteteket és további aprózódás.

Szóval a birkapásztorok,…

#834819 banyaiz Előzmény: #834803

Szóval a birkapásztorok, mit mondjak róluk? Mindenki látja a szintet. :) Mit csépeljem a szót.

Valahol ha igazságos akarok lenni ez részben annak is a következménye, hogy a rendszerváltás után eléggé szűk mozgástér van az ország számára. Legutóbb ez a grafikon 1 főre jutó gdp-ről nagyjából mutatta ezt a mozgásteret.

Ezekre a kihívásokra kínunkban az orosz választ adjuk részben -egészben újabban. Vagy azt kóstolgatjuk. Ezzel látszólag mozgásteret kapunk csak hová, és milyet.

Valahogy ellensúlyozni kell ezt az orbáni történetet első körben.

De nem értek egyet pl ezzel a módszerrel amit most az ellenzék elkezdett. Szerintem a jó taktika az lenne tőlük az EU-s ügyészségre, és bp-i főpolgármester választásra fókuszálnának első körben . Összpontosítsák erejüket erre a kérdésre , és nyerjék meg ezeket. Sokkal összeszedettebb politizálást várnék tőlük. Nem azt a következtetést vonnám le az elmúlt 8 évből a helyükben, hogy tartalom nélküli harsánykodás a nyerő politizálás.

Ha most az utcán megkérdeznénk egy polgártársat mi az ellenzék üzenete az elmúlt 8 évben? Szerinted tudnának bármit mondani. :) Itt kezdődnek a bajok. Azon kívül, hogy Orbán egy diktátor és csúnya rossz bácsi.

A törvényt nem én alkott…

#834818 Boby. Előzmény: #834817

A törvényt nem én alkottam,hanem a tesi tanárunk állította,hogy volt ilyen.Én annyit mondtam, ha volt ilyen és a Lajos hozta,akkor így utólag,nálam szerzett egy jó pontot.

nem akarok ebbe beleszol…

#834817 Sumér harcos Előzmény: #834813

nem akarok ebbe beleszolni,csak mégis....

látom előzményben Bobynak akarod a Lajost eladni,nos én ugy gondolom,mikor Boby visszatért másnaposan,alkotott egy abortusz- törvényt gyorsan és mintha nem lenne felhőtlen a gondolatvilága Lajossal kapcsolatban sem,tehát talán 2 szotagban utalt rá.

igy ezért én ugy gondolom a G hur kicsit magos.

:)

Nekem nincsen pártom a p…

#834813 banyaiz Előzmény: #834803

Nekem nincsen pártom a parlamentben. Következő kritériumoknak kell megfeleljen , hogy legyen . 1. EU párti 2. Minél szorosabb európai integráció párti 3. nem baloldali minimum enyhén jobboldali beállítottságú , ami abban jelentkezik piaci verseny elköteleződésű . De nem egy szélsőjobbos brigád akiknek a mondandója utáljuk ezt+azt, vagy féljünk ettől+attól. 4. EU minél szorosabb integráció mellett azt is vallja nyugathoz kell tartoznunk értékrendben nyugati integráció EU-n túl tekintve is.

Nagyjából ezekkel lefedjük a lényeget amit én támogatni tudok. Ennek egyetlen párt sem felel meg kivéve MOMA , Lajos ráérzett a lényegre. :) Viszont lehet csak addig amíg a gyakorlatban ezt képviselni is kell majd a parlamentben, ezt nem tudhatom . De ezek az alap irányok támogathatóak a részemről.

Ez csak a bevezető volt mindjárt rátérek a birkapásztorokra a parlamentben. :)

ja,hát ezt neked tettem …

#834809 Sumér harcos Előzmény: #834806

ja,

hát ezt neked tettem be direkt okika:)

el sem olvastam.

megláttam a főcimet,láttam nyul itt van,ezt látnia kell,mert igy 1 kávét kihagyhat:)

erre lehülyézel,persze az vok,ha iszom -mint szú elen,akkor meg még sikhülye is,bizony,ilyen ez,nincsenek nagy csodák:)

400 óra 3 éven belül kifizetve

#834808 Varoka

Megfontolásra ajánlom mindenkinek az egykoron biztosan, talán még ma is létező jogalkotásról szóló törvény tanulmányozását. Létezik, csak nem tartják be - 2010. évi CXXX. törvény. Még ez is tartalmazza a kötelező egyeztetést az érintettekkel. A MT változtatása egyertelműen nem indokolja, hogy képviselői inditványként terjesszék be a valamennyi munkavállalót érintő módositást.

ma a Stocky Mo-topikba s…

#834807 Sumér harcos

ma a Stocky Mo-topikba szervezte vki a tüntetést vagy mi van itt?:)

eddig olyan csendben voltatok,

Szú Elen ivott,

Láma,Nyuszi kint voltatok?:)