Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Távlatokból lehet jól át…

#834607 banyaiz Előzmény: #834606

Távlatokból lehet jól átlátni a dolgokat. Visszanézve . Olyan ez mint a tőzsde, nagy hangzavar egymásnak ellentmondó és visszanézve letisztul mi is történt ott akkor és miért. Nézzünk csak vissza erre a 2008-2018-as tőzsdei időszakra ugye, hogy milyen tiszta a kép. :)

Pl én akkor tüntikéztem a tandíj ellen iskolás voltam még. Addig tartott ez a forradalmi hangulatom amíg Lajos eljött a diákok közé vette a fáradságot és érvelt, felvázolta mi is a játék, mi történik . Előadást tartott tulajdonképpen az ügyben. Amit egyrészt értékeltem, másrészt elgondolkoztam és arra a megállapításra jutottam igaza van .

Ami történelmi távlatokban is megállta a helyét úgy gondolom az a megállapítás amire akkor jutottam. De ennek örülök, hogy eléggé időben sikerült ezt felismernem. :) Az időtényező és az erőoszpontosítás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. :)

Utólag szerintem abban minden komolyan vehető szakember egyetért ha nincs az a stabilizációs csomag ott és akkor game over. Már amúgy is elkésett volt , sokkal előbb kellett volna . Abban is egyetért minden ilyen matador, hogy egy egy ilyen stabilizáció sikeressége az alapja a későbbi gazdasági növekedésnek.

Mostani időszakra nézzük ugyanezt, Orbánék 2010-14 között amiről handabandáznak csak annyit produkálnak is, ellenségekkel szélmalmoznak, megnézhetnénk most magunkat . Akármilyen fellendülés volt a világban ezekben az években megnézhetnénk magunkat , hogy lóg ki a seggünk a gatyából. :) Csak az ellenségekkel való szélmalmozás leple alatt csináltak egy komoly kiigazítást is.

De ezt mire használják fel ezt a lehetőséget ez a kérdés most. Erre majd megint 20 év múlva látunk tisztán , persze mindenféle megállapításra most is juthatunk mint én tandíj ügyben 2x éve. Aztán visszanézzük 20 év múlva ha megérjük. Addigra letisztul.

1995 akkor éppen benne,n…

#834606 Sumér harcos Előzmény: #834605

1995 akkor éppen benne,nem napi 8,hanem 18 orában, versenyszféra,kkv...

1995március,ugye az ominozus dátum(ha jol emléxem)megjött a csomag...olyan fülest kapott a szektor,a környezetemben is,de....hogy pl. részünkről 4 vállalkozásbol,egyet felszámolni,egyet értékesiteni villámsebesen....

na most ,hogy nekem vagy kkvnak 2001ben ettől ment ujra kurva jol,kicsit könnyelmúségnek,ledérségnek érzem:)

"akkor szivből köszönjük…

#834605 banyaiz Előzmény: #834602

"akkor szivből köszönjük a bokrosnak,de tényleg:)"

Így van, nehéz időkben hozott komoly döntéseket . Amiből látszott /látszik , hogy ő nem igazi politikus nem kente rá a gonosz migránsokra, vagy az imf-re , vagy a kommunistákra , vagy bárkire. Így rajta csapódott le a nép haragja. De állta az ütéseket. :)

Lényegében az történt, hogy finom eszközökkel de Hornék őt tették meg ellenségnek. A csomagjával. Nem valami homályos , távoli mumust hanem őt. Ennyi volt a szerepe aztán valami értelmesebb szakma után nézett. De szerencsére mazochista típus így még politizálgat azóta is.

Ilyen buli ez. Visszatérve Orbán -szavazás stb témára. Persze hát én szerény eszközeimmel próbáltam is korlátozni egy kicsit. De a néptömegek lelkesek (még) így az 1 db szavazatom túl nagy változást nem okozott. :)

Majd ha kiábrándulnak annál jobban fog fájni, nem akkor kell korlátozni amikor már totális a kiábrándulás. De ehhez gondolkodni is kellene mondhatnám szerényen. :) Nagy erényem a szerénység. :)

ezért irtam amit,szavazn…

#834604 Sumér harcos Előzmény: #834603

ezért irtam amit,szavazni- szavazni,mert ez a langyospisi társaság nem fogja neked a gesztenyét kikaparni ,abban biztos lehetsz:)

ezek a zömmel 17-22év momentumok,akik IPA sört mutogatnak brahibol lökdelözés közben a kamerába két joint között,5-10éve még játékkal tömött gyerekszobákban elkényeztetve bepisikéltek.

de az biztos,hogy a következő x 100 évben a kapitalizmus kutya baxik,és a bmw és a mercedes és az audi.

Rendszerváltás utáni hel…

#834603 banyaiz Előzmény: #834601

Rendszerváltás utáni helyzet az valahol a mindenkori kormányok mozgásterét behatárolta .

Nincs akkor különbség A -B -C-D verzió között érdemi ha nincs valódi mozgástér.

Most viszont ez a sok 2/3 nálunk. és a világban ez a nyugat-kelet. Demokrácia-autokrácia . EU spéci helyzete . Az oroszok útja ahová Putyinnal menetelnek stb stb. Nyugat versenyképessége , a nagy jólét káros hatásai stb. Rengeteg minden kavarog a világban. Nagy dolgok készülhetnek akár ebből.

Zavarosabb lényegesen a helyzet a világban összefoglalva röviden mint a rendszerváltás után eddig volt .

Orbán könnyen olyan döntési helyzetekbe kerülhet ami nagyon komoly lehet.

Nem tetszik több minden amit összehord kínjában. Sakk és póker közben veszélyes terepen mozog.

Igazán korlátozni kellene ezt a hatalmat vsz, az lenne jó az országnak. Önmagát is korlátozhatná az is megfelelne, ha ismerné az önmérséklet fogalmát. :) Ennek a jeleit várnám ebben a ciklusban, de hát várhatom. :)

akkor szivből köszönjük …

#834602 Sumér harcos Előzmény: #834599

akkor szivből köszönjük a bokrosnak,de tényleg:)

" Az intézkedéscsomag ugyanakkor az életszínvonal jelentős zuhanásával járt és névadója számára példátlan népszerűtlenséghez vezetett.

Kritikusai szociálisan érzéketlennek, megkésettnek, felületesnek, a hosszútávú megfontolásokat figyelmen kívül hagyónak, sőt egyesek egyenesen hatástalannak és károsnak tartják"

Zolika,akkor legközelebb…

#834601 Sumér harcos Előzmény: #834599

Zolika,akkor legközelebb mindenki tolja el a seggét egy urnáig,menjetek,és váltsatok kormányt. ennyi.

itt a 2019es EP tessék elvonulni urnához,már ott mutogatni az erőt jövőre.

egyébként meg A és B csapat között zajlik a kassza kulcsáért a harc,baxakodás,a tenisz,a magyar meg a labda.

a magyar meg csak élni akar.

89-ig is megvolt ez az e…

#834600 banyaiz Előzmény: #834589

89-ig is megvolt ez az ellenségkép, mert gulyáskommunizmus ide vagy oda azért nem téptük szét az istrángot a nagy fejlődésben. Akkor a gonosz imperializmus ami folyamatosan hanyatlott volt az.

Csak az volt vele a probléma addig addig hanyatlott , hogy mikor az emberek kijutottak nyugatra csak akár Ausztriáig akkor szemük szájuk tátva maradt mi is van ott , milyen bőség. :) Ez egy kicsit bezavart a játékba.

Szóval a kontraszt kicsit mellbevágó volt és valahol ez hozta el a rendszerváltást. Ami csodák csodájára békés volt. Amire egy fillért nem tett volna senki a világban. Gorbacsov nincs akkor azt hiszem kemény dolgokat láttunk volna.

Nem ilyen tüntikézést ami most megy pl, vagy volt 2006-ban. Ami késik lehet persze nem múlik. :) Sok minden történhet még szétnézve a világban.

Legközelebb találkozol v…

#834599 banyaiz Előzmény: #834589

Legközelebb találkozol velük mond el nekik a 2001 -es fellendülés Lajosnak köszönhető. Nem biztos, hogy ezt a gondolatmenetet magukévá teszik, vagy különösebben lelkesek lesznek, de ettől még igaz.

Ugye nem hajtja végre az igen népszerűtlen stabilizációs programját akkor 2001-ben a fű se nő. :)

Sajnos ezt viszonylag kevés embernek sikerült felismernie ezért lenne jó ha elmondanád majd nekik ha ez szóba kerül.

XXI. sz, vagy XV. vagy ie előtt 500 teljesen mindegy a politikai hatalom egyik legnagyobb támasza gazdaságilag milyen lábon áll egy ország, vagy birodalom, vagy falu vagy bármi. Ha ínséges idők vannak az a regnáló hatalmon csapódik le.

Ideig óráig lehet ellenségekre mutogatni ilyenkor ez történt 2010-14 között. Amikor még recesszióban voltunk. Gonosz bankok, gonosz imf , szabadságharc. Csak ezekkel nem lehet jóllakni ezért jól jött a 14-18 fellendülés végre a gödörből kifelé. Azért biztos ami biztos rátettek egy kis gonosz migrántozást. Sose árt az ilyesmi , egy ellenségkép.

Ugyanezek az emberek akikről beszélsz felgyújtanák Bp-et, már lángolna mint Róma, most ebben a percben , ha rosszabbul alakulnak a dolgok mondjuk ellenkező előjellel ebben a 4 évben és esetleg kizárólag a külső körülmények miatt, az mindegy. :) Így megy ez.

Kádár nem is tudom elemi iskolát végzett de tisztában volt ezzel nem véletlenül ment el a gulyáskommunizmus irányába . Volt érzéke azért a politikához.

Egyébként 2010-14 között egy bokroscsomag kaliberű kiigazítás zajlott, csak kevés szó esett róla a gonosz bankozás, imf-ezés közben. Részben ennek a hozadéka van most. Nem a gonosz imf-ezésnek. Hanem a háttérben történt igen komoly kiigazításnak. + a támogató külső körülményeknek de az is kevés lenne ha nem történik meg ez a kiigazítás 10-14-ben.

8 soros hírben számol be…

#834595 rbbj11

8 soros hírben számol be az MTI az órák óta tartó tüntetésről, múlt időben

Én a demokratikus időkre…

#834591 Kiss Zoltán Előzmény: #834589

Én a demokratikus időkre:)) .. úgy emlékszem anno 2002-2010 között, hogy reggel a nap-TV-ben csak ballibsiket lehetett látni! Meg a hörgő Verebes Istvánt!

ez teljesen igy volt- va…

#834590 Sumér harcos Előzmény: #834589

ez teljesen igy volt- van,versenyszféra,kkv vidéken egész országban ezt érezte akkor,itt is.

Ma az egyik ács-most ő m…

#834589 Kiss Zoltán Előzmény: #834587

Ma az egyik ács-most ő már Ausztriában ez igaz-mondta, 2001-ben azt hitték itt van Ausztria, annyi volt a megrendelés, csak aztán sajnos jöttek a szocik 2002-ben! Megszorítások, IMF, stb.....tudod ahogyan szokták, ha hatalomra kerülnek!

bácskiskunnézünk kis por…

#834587 Sumér harcos Előzmény: #834586

bácskiskun

nézünk kis porfészek vidéket is,

a szomszéd faluban 2000 lakos,olyan polgármester aki állandoan pályázik,400millio körül jött az elmult 8 évben,konditerem,bölcsöde,egészségcentrum-ház,iskola,mindenre,felujitások,ilyen településekre szinte egy fillér nem jött 2010 előtt.

szomszéd város 14.000fő,versenyszféra...

egy cnc esztergályos,maros,aki profi ,önálló 400.000ft netto a csucs fizetés!!!!,de 250-300-350alatt(tudásfüggő)/1500órabér nem lehet lasszoval sem fogni, porfészek vidékrol beszélünk.

Haverok osztrákoknál 600-900ezer ft netto cnc-n,azt mondja hazajön.

burkoltatni akarok,már el is kezdték,burkolók nekem van 3 csapat is aki szokott,persze tömve vannak meloval,mondja akármennyit kérne dolgozhatna 0-24,nem kell tetves pestre,külföldre menni.

az összes jol menő ,jo konyha csárdában szinte utcán áll a sor az asztalért,ilyet utoljára 1987-2001 között láttam,vendéglátás.

mikor volt itt balrol ilyen világ vidéken mondjuk 2002 ota???

itt is elsöprö a fidesz,ennyi,

1989 ota balrol pedig soha nem tudták a vidéket megszolitani,belvárosbol ez soha nem fog menni.

hajrá momentum meg a maradékkorcsjobbik

Nálunk itt Kőszegen, csa…

#834586 Kiss Zoltán

Nálunk itt Kőszegen, csak a mi iskolánkban, most érjük el kis híján az 1 milliárdos felújítást 2010-óta, a városba most kezdődnek a nagy beruházások. úgy 3 milliárd forint értékben.Ja egy gyönyörű elhagyott MÁV épületeben, egyetem lesz - a költség 3 milliárd forint, szintén a kormány állja-megjegyzem, ha balos kormányunk lenne, könnyen lehet, hogy éppen a szegény "menekültek laknának ott! A "kőművesem"-helyi ritka mint a Griff madár-azt mondja, minek menjen Ausztriába, ha itthon is megvan a nettó fél milliója egy hónap alatt, Szombathelyen nem egy cég van, ahol a nettó-igaz- 3 műszakban eléri a 300 ezret! Na most itt tavasszal a Fidesz úgy 60%-ot kapott! Talán mert itt mindenki hülye?