Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Való világ! Még a Fletó …

#834639 Kiss Zoltán Előzmény: #834638

Való világ! Még a Fletó hiányzott! Ja meg a Niedermüller, vele még a "játék határok nélkült" is le lehetett volna forgatni!

teljesen igy volt ,ahogy…

#834635 Sumér harcos Előzmény: #834613

teljesen igy volt ,ahogyan irod ismét.

ezek tények,ezzel nem is lehet vitatkozni szerintem.

nem beszélve egy nüansznyi élményről még bcsomag közben,után,kiszivárgott bentről akkor,hogy a szockók be akarják fagyasztani a devizaszámlákat,olyan káosz adodott,hogy hosszu hetekig nem lehetett hozzáférni a saját valutádhoz,ez a versenyszférának is jol jött likviditás szempontbol,mindenki gondolhatja.

egyik ismerős lefizetett egy otp-s vezető kurvát akkor,de még neki is két hét volt mire felvehette a pénzét,megsápolva.


Zolikát egyszerűen nem is értem:)

bokros csomag,hogyne,

tandij- tüntetés1995-ben,ahol találkozhatott bokrossal személyesen,aki tüntetők közé ment,ennek hatása alatt van 24 év távlatábol még mindig:)

Jaj, szegény Bernike, mi…

#834627 walex

Jaj, szegény Bernike, micsoda dráma. :)

Kora hajnalban megérkeze…

#834614 Kiss Zoltán

Kora hajnalban megérkezett az MTV székházába Újhelyi és Szanyi is, gondolom bevárják a Fletó-t is, aztán kezdődhet a "Száll a kakukk a fészkére forgatása", de ha a Niedermüller is megjön, akár a "Határok nélkül" is"

Lajos na ne már! Az én k…

#834613 Kiss Zoltán Előzmény: #834607

Lajos na ne már! Az én kisebbik fiam 95-ös, de sokan abban az időben elvetették a gyereküket, annyira el voltak keseredve a gyes, gyed megkurtítása miatt! Kevés nagyobb 0 ember van nála a magyar történelemben! Meg persze eladtak mindent fűnek fának! Ja, igen és értem ám, ha a szocik alatt rosszul ment, akkor pár évvel később azért volt jó a fidesz kormány alatt! 2000-es évek elején azért pörgött az építőipar, mert Orbánék lehetővé tették, az alacsony kamatú, államilag támogatott lakás hitelek rendszerét! Mi is vettünk fel, havi 40 ezer, évi 480 ezret fizettünk, de minden februárban a 40%-át visszakaptuk egyben, na ez az amit a Medgyessy kormány gyorsan eltörölt, és aztán jöttek a deviza hitelek! Hoppá!

Ők azt teszik, hogy pály…

#834612 walex Előzmény: #834587

Ők azt teszik, hogy pályáznak mindenre, legfeljebb nem nyer, sok településen meg tátott szájjal várják a mannát, de mivel sok a tátott szájú, nyernek többnyire. Ilyen polgármester kellene mindenhova. Fiatal, tele van motivációval és a településért dolgozik.

A fémipari bérek teljesen reálisak már, ezért is szállt leszállópályára a szomszédos bezzegművek, mert ők aztán nem fizetnek ennyit senkinek. Még néhány év, ha marad a pörgés és beszövi a pók a csarnokokat is.

Burkolók, kőművesek, festők, bádogosok, villanyszerelők, gázszerelők el vannak kapálva rendesen. Sokan el se vállalják a melót, mert nem fér bele a 24 órába. Akinek szakmája van, kétkezi munkát végez, nem semmitérő diplomával okoskodik, az most hülyére tudja keresni magát.

Viszont már ennyi alatt …

#834608 banyaiz Előzmény: #834606

Viszont már ennyi alatt is sok minden leszűrhető. Ha csak a politikai oldalát nézzük akkor a legnagyobb tanulsága az, hogy még mindig működik ez az ellenségkeresés eszköz a politikában.

Ami ilyen extrém módon ahogy használják meglepetés vmilyen szinten mert azt gondolnám a leghülyébb embernek is kilóg a lóláb . De mégis működni tud a XXI-sz-ban is. Ennyire , hogy is fogalmazzam egyszerű eszközökkel.

Ez tanulságos és ezt a tanulságot elég sok helyen használják ma. A világ újra felfedezte ezt a politikai módszert, ősi eszközt, és jéé ez működik a XXI. -sz ban is ugyanolyan jól mint bármikor régebben. :)

Ami valahol a kerék újra feltalálása de némileg meglepő az oktatás, tudás stb komoly szintjei régi időkhöz képest és mégis ezt így el lehet sütni. Ennyire direkt módon. Nem finom módon , hanem ennyire primitív módon.

Ez hatással van valahol a világpolitikára is ahogy nézem a dolgokat. Mármint ez a felfedezés. Fogd rá a nyuszira ha valami gond van, ne rád haragudjanak. :) és ez még mindig működik a legprimitívebb eszközökkel is, nagy örömére egy egy politikusnak. Mert ennél egyszerűbb módszer nincs . Nincs szükség egy finom manipulációra hanem egy totális képtelenség mint ellenség is bármikor bevethető még mindig . Persze a következményei az más kérdés. Vannak rá régi receptek mivel is jár.


Aztán a gazdasági részéről is sokat lehet beszélni. Ott is sok mindennek le kell tisztulnia. De azért látszanak már az elképzelések nagyjából. + ez a demokrácia -autokrácia történet is hol van a határ ami megállítja is nagy kérdés. Még mindig arra hajlok nem lépi át annyira ne tudjon visszatáncolni, de ez sok mindentől függ és nem biztos irányítani tudja. A körülmények is átlökhetik úgy nincs már visszaút ez a szép ebben. :) Szóval érdekes lenne visszanézni majd 20 év múlva .

Távlatokból lehet jól át…

#834607 banyaiz Előzmény: #834606

Távlatokból lehet jól átlátni a dolgokat. Visszanézve . Olyan ez mint a tőzsde, nagy hangzavar egymásnak ellentmondó és visszanézve letisztul mi is történt ott akkor és miért. Nézzünk csak vissza erre a 2008-2018-as tőzsdei időszakra ugye, hogy milyen tiszta a kép. :)

Pl én akkor tüntikéztem a tandíj ellen iskolás voltam még. Addig tartott ez a forradalmi hangulatom amíg Lajos eljött a diákok közé vette a fáradságot és érvelt, felvázolta mi is a játék, mi történik . Előadást tartott tulajdonképpen az ügyben. Amit egyrészt értékeltem, másrészt elgondolkoztam és arra a megállapításra jutottam igaza van .

Ami történelmi távlatokban is megállta a helyét úgy gondolom az a megállapítás amire akkor jutottam. De ennek örülök, hogy eléggé időben sikerült ezt felismernem. :) Az időtényező és az erőoszpontosítás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. :)

Utólag szerintem abban minden komolyan vehető szakember egyetért ha nincs az a stabilizációs csomag ott és akkor game over. Már amúgy is elkésett volt , sokkal előbb kellett volna . Abban is egyetért minden ilyen matador, hogy egy egy ilyen stabilizáció sikeressége az alapja a későbbi gazdasági növekedésnek.

Mostani időszakra nézzük ugyanezt, Orbánék 2010-14 között amiről handabandáznak csak annyit produkálnak is, ellenségekkel szélmalmoznak, megnézhetnénk most magunkat . Akármilyen fellendülés volt a világban ezekben az években megnézhetnénk magunkat , hogy lóg ki a seggünk a gatyából. :) Csak az ellenségekkel való szélmalmozás leple alatt csináltak egy komoly kiigazítást is.

De ezt mire használják fel ezt a lehetőséget ez a kérdés most. Erre majd megint 20 év múlva látunk tisztán , persze mindenféle megállapításra most is juthatunk mint én tandíj ügyben 2x éve. Aztán visszanézzük 20 év múlva ha megérjük. Addigra letisztul.


1995 akkor éppen benne,n…

#834606 Sumér harcos Előzmény: #834605

1995 akkor éppen benne,nem napi 8,hanem 18 orában, versenyszféra,kkv...

1995március,ugye az ominozus dátum(ha jol emléxem)megjött a csomag...olyan fülest kapott a szektor,a környezetemben is,de....hogy pl. részünkről 4 vállalkozásbol,egyet felszámolni,egyet értékesiteni villámsebesen....

na most ,hogy nekem vagy kkvnak 2001ben ettől ment ujra kurva jol,kicsit könnyelmúségnek,ledérségnek érzem:)


"akkor szivből köszönjük…

#834605 banyaiz Előzmény: #834602

"akkor szivből köszönjük a bokrosnak,de tényleg:)"

Így van, nehéz időkben hozott komoly döntéseket . Amiből látszott /látszik , hogy ő nem igazi politikus nem kente rá a gonosz migránsokra, vagy az imf-re , vagy a kommunistákra , vagy bárkire. Így rajta csapódott le a nép haragja. De állta az ütéseket. :)

Lényegében az történt, hogy finom eszközökkel de Hornék őt tették meg ellenségnek. A csomagjával. Nem valami homályos , távoli mumust hanem őt. Ennyi volt a szerepe aztán valami értelmesebb szakma után nézett. De szerencsére mazochista típus így még politizálgat azóta is.

Ilyen buli ez. Visszatérve Orbán -szavazás stb témára. Persze hát én szerény eszközeimmel próbáltam is korlátozni egy kicsit. De a néptömegek lelkesek (még) így az 1 db szavazatom túl nagy változást nem okozott. :)

Majd ha kiábrándulnak annál jobban fog fájni, nem akkor kell korlátozni amikor már totális a kiábrándulás. De ehhez gondolkodni is kellene mondhatnám szerényen. :) Nagy erényem a szerénység. :)

ezért irtam amit,szavazn…

#834604 Sumér harcos Előzmény: #834603

ezért irtam amit,szavazni- szavazni,mert ez a langyospisi társaság nem fogja neked a gesztenyét kikaparni ,abban biztos lehetsz:)

ezek a zömmel 17-22év momentumok,akik IPA sört mutogatnak brahibol lökdelözés közben a kamerába két joint között,5-10éve még játékkal tömött gyerekszobákban elkényeztetve bepisikéltek.

de az biztos,hogy a következő x 100 évben a kapitalizmus kutya baxik,és a bmw és a mercedes és az audi.

Rendszerváltás utáni hel…

#834603 banyaiz Előzmény: #834601

Rendszerváltás utáni helyzet az valahol a mindenkori kormányok mozgásterét behatárolta .

Nincs akkor különbség A -B -C-D verzió között érdemi ha nincs valódi mozgástér.

Most viszont ez a sok 2/3 nálunk. és a világban ez a nyugat-kelet. Demokrácia-autokrácia . EU spéci helyzete . Az oroszok útja ahová Putyinnal menetelnek stb stb. Nyugat versenyképessége , a nagy jólét káros hatásai stb. Rengeteg minden kavarog a világban. Nagy dolgok készülhetnek akár ebből.

Zavarosabb lényegesen a helyzet a világban összefoglalva röviden mint a rendszerváltás után eddig volt .

Orbán könnyen olyan döntési helyzetekbe kerülhet ami nagyon komoly lehet.

Nem tetszik több minden amit összehord kínjában. Sakk és póker közben veszélyes terepen mozog.

Igazán korlátozni kellene ezt a hatalmat vsz, az lenne jó az országnak. Önmagát is korlátozhatná az is megfelelne, ha ismerné az önmérséklet fogalmát. :) Ennek a jeleit várnám ebben a ciklusban, de hát várhatom. :)


akkor szivből köszönjük …

#834602 Sumér harcos Előzmény: #834599

akkor szivből köszönjük a bokrosnak,de tényleg:)

" Az intézkedéscsomag ugyanakkor az életszínvonal jelentős zuhanásával járt és névadója számára példátlan népszerűtlenséghez vezetett.

Kritikusai szociálisan érzéketlennek, megkésettnek, felületesnek, a hosszútávú megfontolásokat figyelmen kívül hagyónak, sőt egyesek egyenesen hatástalannak és károsnak tartják"

Zolika,akkor legközelebb…

#834601 Sumér harcos Előzmény: #834599

Zolika,akkor legközelebb mindenki tolja el a seggét egy urnáig,menjetek,és váltsatok kormányt. ennyi.

itt a 2019es EP tessék elvonulni urnához,már ott mutogatni az erőt jövőre.

egyébként meg A és B csapat között zajlik a kassza kulcsáért a harc,baxakodás,a tenisz,a magyar meg a labda.

a magyar meg csak élni akar.


89-ig is megvolt ez az e…

#834600 banyaiz Előzmény: #834589

89-ig is megvolt ez az ellenségkép, mert gulyáskommunizmus ide vagy oda azért nem téptük szét az istrángot a nagy fejlődésben. Akkor a gonosz imperializmus ami folyamatosan hanyatlott volt az.

Csak az volt vele a probléma addig addig hanyatlott , hogy mikor az emberek kijutottak nyugatra csak akár Ausztriáig akkor szemük szájuk tátva maradt mi is van ott , milyen bőség. :) Ez egy kicsit bezavart a játékba.

Szóval a kontraszt kicsit mellbevágó volt és valahol ez hozta el a rendszerváltást. Ami csodák csodájára békés volt. Amire egy fillért nem tett volna senki a világban. Gorbacsov nincs akkor azt hiszem kemény dolgokat láttunk volna.

Nem ilyen tüntikézést ami most megy pl, vagy volt 2006-ban. Ami késik lehet persze nem múlik. :) Sok minden történhet még szétnézve a világban.

Legközelebb találkozol v…

#834599 banyaiz Előzmény: #834589

Legközelebb találkozol velük mond el nekik a 2001 -es fellendülés Lajosnak köszönhető. Nem biztos, hogy ezt a gondolatmenetet magukévá teszik, vagy különösebben lelkesek lesznek, de ettől még igaz.

Ugye nem hajtja végre az igen népszerűtlen stabilizációs programját akkor 2001-ben a fű se nő. :)

Sajnos ezt viszonylag kevés embernek sikerült felismernie ezért lenne jó ha elmondanád majd nekik ha ez szóba kerül.

XXI. sz, vagy XV. vagy ie előtt 500 teljesen mindegy a politikai hatalom egyik legnagyobb támasza gazdaságilag milyen lábon áll egy ország, vagy birodalom, vagy falu vagy bármi. Ha ínséges idők vannak az a regnáló hatalmon csapódik le.

Ideig óráig lehet ellenségekre mutogatni ilyenkor ez történt 2010-14 között. Amikor még recesszióban voltunk. Gonosz bankok, gonosz imf , szabadságharc. Csak ezekkel nem lehet jóllakni ezért jól jött a 14-18 fellendülés végre a gödörből kifelé. Azért biztos ami biztos rátettek egy kis gonosz migrántozást. Sose árt az ilyesmi , egy ellenségkép.

Ugyanezek az emberek akikről beszélsz felgyújtanák Bp-et, már lángolna mint Róma, most ebben a percben , ha rosszabbul alakulnak a dolgok mondjuk ellenkező előjellel ebben a 4 évben és esetleg kizárólag a külső körülmények miatt, az mindegy. :) Így megy ez.

Kádár nem is tudom elemi iskolát végzett de tisztában volt ezzel nem véletlenül ment el a gulyáskommunizmus irányába . Volt érzéke azért a politikához.

Egyébként 2010-14 között egy bokroscsomag kaliberű kiigazítás zajlott, csak kevés szó esett róla a gonosz bankozás, imf-ezés közben. Részben ennek a hozadéka van most. Nem a gonosz imf-ezésnek. Hanem a háttérben történt igen komoly kiigazításnak. + a támogató külső körülményeknek de az is kevés lenne ha nem történik meg ez a kiigazítás 10-14-ben.