Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika és társadalom ahogy ÉN látom...

Matgab aktuál?

#839539 matgab Előzmény: #839534

családi alapítvány: Gyakorlatilag az összes nagyon gazdag család így biztosítja a családi vagyon fennmaradását és adómentességét.

A család vagyonát egy alapítvány kezeli, amiről a kurátorok hozzák meg a döntéseket.

Így egyrészt nem kell az USA-ban jelentős örökösödési adókat fizetni, a család tagjai is kisebb kockázatnak vannak kitéve (egy egy attrocitás, celebség, média célpont), nem sározódik be , nem vehető el a pénz úgy, mint mondjuk egy nagy korrupciós ügybe keveredett személytől és nincsenek az örökösök közötti viták -ami , ha valaki már átélt egy örökösödési vitát, az tudja , hogy teljes családok széteséséhez vezet egy egy komolyabb vagyon szétosztása esetén.

Nem véletlen teszi alapítványokba a pénzét a Zuckenbergtől kezdve a Rotschildokig mindenki az USA-ban.

Matgab aktuál?

#839534 TrendMan Előzmény: #839487

Matgab, szerintem nem kaptál jó válaszokat.

A válasz szerintem Orbán személyiségében rejlik.

Társadalomépítőnek gondolja magát és csoportokat, családokat, embereket akar helyzetbe hozni, hogy létrehozza az Eszterháziak, Báthorik, Festeticsek ... etcc azaz egy új airsztokrácia alapjait.

Ebbe az intézkedéssorozatba illik remekül az, hogy azok a kiemelt családokból származó nyugdíjasok, akik kiemelt nyugdíjjal mentek nyugállományba megkapják az akár 600.000 HUF vagy afeletti járandósgukat.

Itt van égy másik intézkedés, amely ugyanezt a célt szolgálja:

Családi alapítványok

Csak nyitott szemmel kell járni és ezek a lépések egyértelmű irányba vezetnek, melyet egyébként ő korábban el is mondott.

A különféle családtámogatási elemek emelése nem szolgálná ezt a célt. Az egy szociális irány lenne.

Matgab aktuál?

#839507 Tócsni Előzmény: #839500

Gerontokratúra... Ingyenes utazást is ideje eltörölni, vagy luxy mintára ingyenessé tenni és valós alternatívává tenni

Matgab aktuál?

#839500 walex Előzmény: #839487

Azért, mert a 3 millió nyugdíjas eldönti a választást, a jóval kevesebb érintett szülő pedig nem.

Matgab aktuál?

#839487 matgab Előzmény: #831224

Azt árulja el valaki, hogy miért van az, hogy a GYED/GYES maximálizálva van, addig a nyugdíjak nincsenek?

" GYED: ez az összeg nem lehet több havonta, mint a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka (ebből 10 százalék nyugdíjjárulékot és szja-előleget vonnak le). Tehát idén maximum 160 650 forintot kaphat készhez a kisgyermekesek. Ez az összeg jövőre egyébként 173 502 forintra emelkedik, mivel a minimálbért is megemelik majd 8 százalékkal."

Matgab aktuál?

#831220 Spade Előzmény: #831109

"

Gépi hírolvasó mondja be mostantól a híreket a kínai hírügynökség televíziójában. A mesterséges intelligencia elkezdte elvenni a bemondók munkáját.

Nem csak 24 órában, az év 365 napján leszek az ön társa, végtelen számban lemásolható vagyok, végtelen helyszínen hozom el önnek a legfrissebb híreket

– mutatkozott be a Hszinhua kínai állami hírügynökség új tévébemondója. Az új figura a megszólalásig, sőt azon is túl hasonlít az eddig is ismert hírolvasóra, Csiu Haóra – írja a Guardian. Vele szemben azonban ő nem ember, hanem mesterséges intelligencia.

"

és ez még csak a kezdet, mi lesz itt 10 év múlva? A zindexet meg a blogjait is MI írja majd, a színházi darabokat filmeket MI rendezi és játsza majd micsoda sipítozás lesz itt ? És akkor az önvezető robotokról minden kategóriában ne is beszéljünk se a kereskedelemben segítő MI avatarokról eladó nem is kell. A lehetséges munkáknak amit elvesz az MI végeláthatatlan a sora. És a sok idióta fasz nem is sejti mi vár ránk

Matgab aktuál?

#831089 matgab Előzmény: #831088

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, egy kicsit magas a korrupció, de amúgy kellemesen élhető az ország.

Emelkednek a munkabérek, jó a klíma, a foci lehetne kicsit jobb is, de hát minden nem lehet tökéletes. A nyugati világ meg rohan a vesztébe.

Továbbra is a nők tetszenek...:-)

Matgab aktuál?

#831088 Bendeguz

Matgab, mit látsz most az országban, EU-ban, hogy haladnak a dolgok, mi tetszik, mi nem? Már nem fogok veled kötekedni, becs szó, max néhán dolgoz megcáfolok. Elvekről már nem vitatkozom :)

GDPR

#821395 TrendMan Előzmény: #821293

Én is.

Ennél jobban csak a Hosszú Katinka vs Tusup üzenetsorozat zavar.

Nem tudom elmondani, mennyire tele van a .... mi f xxx ért kell nekem ilyeneket az arcomba vakítani.

Fxxx se érdekel.

GDPR

#821284 matgab Előzmény: #820423

Hogy én mennyire utálom ezt az egész GDPR témát.

Már megint egy eszetlen bürokratikus idióta baromság , ami rá van erőltetve a társadalomra a vízfejű , a valós világtól elzárt nagyhatalmú és semmi hasznot nem hozó EU hivatalnokoktól- csak hogy érezzük, hogy nem hiába veszik fel több milliós költségtérítéseiket és fizetésüket.

Mi a lófüttynek erőltetnek egy gyakorlatban betarthatatlan szabályt, aminek akik meg akarnak felelni, azokra egy csomó adminisztrációs terhet rak, akik meg ki akarnak bújni alóla, azok meg úgyis kijátszák...

Népesedés

#819865 TrendMan Előzmény: #819856

"Ami már csak azért is nehezen befutható, mert a legtöbb fejlett országban 2 alatt van már jó ideje a ráta, és ennek oka nem feltétlen a rossz népesedéspolitika, hanem a demográfiai átmenetnek nevezett jelenség, ami főleg az értékek változásából vezethető le."

Szavazati jog

#819856 TrendMan Előzmény: #819850

Igazad van, bár az ÉN relatív.

Nekem pl. egész mást jelent:-)

Ez talán idevág:

Fény derült a kormány új demográfiai csomagjára

http://hvg.hu/itthon/20180425_Itt_az_etlap_mivel_a...

A dokumentum legfontosabb megállapításai:

• A gyermekvállalás további ösztönzése előtt említi célként a lakosság egészségi állapotának javítását és a várható élettartam növelését.
  • Népegészségügyi prevenciós és szűrőprogramok indítása.
  • További egészségügyi intézményfejlesztésre és eszközbeszerzésre van szükség.
  • Mindezekkel az időben igénybe vett egészségügyi ellátást segítenék.
  • Az intézkedéscsomag második helyére került a várandósság és a szülés körülményeinek javítása.
  • Család és munka összeegyeztetésének támogatása: bölcsődei kapacitások megkétszerezése (50 ezerről 90 ezer férőhelyre) és az atipikus foglalkozási formák ösztönzése. Távmunka, illetve rugalmas- és részmunkaidő.
  • A szemléletváltozás mellett a munkáltatók anyagi ösztönzését és a munkajogi szabályok kiigazítását javasolja a dokumentum.
  • Főállású anyaság nagyobb anyagi elismerése.
  • Az apák szerepének fokozottabb elismerése.
  • Népesedéspolitika fókuszának kiterjesztése a határon túli magyarokra.

Annak érdekében, hogy ez első gyerekek a mostani, átlag 28 éves kor előtt megszülessenek, a diák-, illetve lakáshitel-tartozások elengedésének már bevezetett intézkedésein túl is további anyagi segítséget kell a korosztálynak nyújtani

- áll a portál szerint az anyagban.

NGM: bölcsődeépítési program indul

A kormány demográfiai programja keretében bölcsődéket építenek uniós és hazai forrásokból - mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A helyettes államtitkárt felidézte, a gyermekétkeztetés színvonalának további emelését célozva a kormány hazai költségvetési forrásból idén kétmilliárd forinttal járul hozzá az infrastrukturális feltételek javításához. Ennek eredményeként akár több száz településen létesülhetnek vagy újulhatnak meg bölcsődei és óvodai konyhák, étkezők.

Hozzátette, idén a demográfiai program miatt koncentrálnak a bölcsődékre is, hiszen fontos, hogy a megújuló, illetve az újonnan épülő bölcsődék a 21. század követelményeinek megfelelő színvonalú konyhákkal rendelkezzenek.

Szavazati jog

#819850 matgab Előzmény: #819833

na, ne offoljuk szét ennyire a topikot, ez mégiscsak az a topik, hogy ahogy ÉN látom...

Évek múlva meg rohadt nehéz lesz így visszakeresni mit írtam, hogy bizonyítsam, hogy lám lám én már évekkel ezelőtt megmondtam...

:-)