Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Paok - Vidi 0:2

#829986 matgab Előzmény: #829985

És Kiskokó ismét zseniálisan játszott, bárcsak át tudná menteni ezt a stílust a válogatottba is. Ha így játszik még néhány hétig, esetleg egy-két meccsen az európa ligában -mondjuk a Chelsea ellen, akkor őt már télen el fogja vinni vmi külföldi csapat...

Paok - Vidi 0:2

#829985 matgab Előzmény: #829963

Huszti kulcsemberré vált ezen a meccsen, bár most is volt egy két olyan elkésett belépője, amilyen az AEK ellen ki is állították -akkor ssztem jogtalanul.

Nagyon szépen szervezetten védekezett megint a Videoton, valami hasonló játékot kellene erőltetnünk a válogatotttal is.

Az a Nego srác nagyon beférne a válogatottba is.

Scsepovics nagyot harcolt, de olyan lassú, mint az állat. Ez a Hodzsics meg még rutintalan. Nagyon kellene (már a magyar bajnokság miatt is, ahol a Vidi nem csak kontrára játszik) egy Lazovics féle gyors technikás csatár is. Milanov is egész jól kezd beépülni. Juhász lassan kiöregszik, de most még jó volt az öreg a háznál.

Nagyon szép kulturált játékot játszott a Vidi, így még fájdalmasabb a BATE elleni itthoni meccs eredménye.

A görög edzőt nem értem, az a Bisesqar iszonyatosan jól mozgott, ha vele kezdtek volna a görögök, akkor nagy bajban lettünk volna. És amikor beállt Prijovics, az is nagyon feldobta a görög csapatot. Mindegy, ez legyen az ő problémájuk!

Szép volt Vidi!

Paok - Vidi 0:2

#829963 TrendMan

Huszti pontrugásoknál és állított helyzetekben nagyon jó.

Különösen, mert ilyenkor kevésbé jut érvényre a sebessége:-)

Akár kulcs ember is lehet ezen a meccsen, ha nem állítják ki.

Vagy azt a taktikát kell…

#829307 banyaiz Előzmény: #829232

Vagy azt a taktikát kellett volna alkalmazni amit egyébként a legtöbb meccsünkön vagyunk kénytelenek. Zárt védekezés , kontrák , esetleg pár percig rohamozni meccs közben.

Nem azért mert az észtek annyira erősek hanem a gyakorlása miatt . Szerintem ha itt ezzel a taktikával játszunk a 70 . perc környékéig nagyon zártan védekezünk hagyjuk jöjjenek az észtek és lepattanjanak a magyar beton védelemről. :) Úgyis nagyon lelkesek voltak rá is haraptak volna erre. Aztán mikor elfáradnak rohamozunk a 70 . perc környékétől és nyerünk 3-4 góllal. Persze ez sok kritikát hozott volna észtek elleni ilyen taktika .

A góljainkról pedig amit írsz , hogy esetlegesek voltak ez általában jellemző . Ritka az akciógól. Ez a focira is egyébként egyre inkább igaz ha a vb-t megnézzük a 11-esek , szögletek jutnak eszembe nem a szépen kidolgozott akciógólok. Van ez a trend és erre még rátesz a mi saját "stílusunk" ha finoman akarom fogalmazni.

érdemes kielemezni ezeke…

#829233 matgab Előzmény: #829232

érdemes kielemezni ezeket az észt meccses gólokat:

1. észt gól: A középpályáról megjátszanak egy észt játékost, aki 1 rosszul -több méter távolságban védekező középpályás próbál megtámadni, valamint 2 hátrafelé sétáló , de játékba avatkozni nem szándékozó magyar középpályás vesz körbe. A rosszul védekező játékos megpróbál kilépni a középpályásra és otthagyja azt a csatárt akinek továbbjátszák a labdát. Orbán épp légüres területen helyezkedett és miután a középpályásunk kilépett a csatár mellől, esélye sem volt odaérni a beadást megakadályozni.

1. magyar gól. Gondosan kidolgozott támadásépítés során egymás után 6 fejes előzte meg a kiugratást, amiből 4 észt fejes volt , majd a védp luftot rúgott, így lépett ki a labádval Nagy D. akinek rúgása rosszul pattant meg a védőn. Azt hiszem nem érdemeltünk volna itt gólt, tipikus MB1-es színvonalú gólt rúgtunk ki nem kényszerített hibák sorozatára alapozva.


2. magyar gól: szügletből, borzasztóan kifejelt észt felszabadítás, középre ahogy meg van írva, hogy nem szabad. Ezután Szalainak hagytak időt megfordulni dekázgatva az ötösön belül- ez megint nem nemzetközi színvonal.

2. észt gól. kommentálni nem nagyon kell, mert mi rúgtuk. Persze szerencsétlenül pattant meg a labda. De lehet, hogy nem pattant volna meg szerencsétlenül a labda ha már megint a 16-os mellől beadó játékost valaki időben megtámadja! Amikor már kint van a szélen a labda és a támadó visszahúzza, akkor ment oda késve két ember.

A 3. észt gólnál nem kommunikációs hiba volt. Vagy megperdült valakin a labda és azért volt egy ilyen geller a labdában, vagy zseniális átadás volt. Nagy kár, hogy magyar támadásból tudtak így lekontrázni.

A 3. magyar gól megint nem egy kidolgozott helyzet volt, hanem egy szöglet.


Összességében úgy rúgtunk 3 gólt, hogy egy kurva kidolgozott helyzetből nem tudtunk gólt szerezni -bár az nem kérdés a magyar focistáknak ebben a tiki-taka vagy mondjuk inkább úgy rúgó-foci ide oda pattog a labda stílusú labdajátékban kétségkívül sokkal nagyobb tapasztalattal bírnak a világ bármely csapatánál és mondhatjuk , hogy ráerőltettük ezt a stílust az amúgy sem brillirozó észtekre. De akkor is nagyon szomorú ez valahol. A védekezésünk meg még ennél is harmatosabb volt. Ezzel a 2:1-es görögök elleni győzelmet (ami tegyük hozzá 5 perc játék szüleménye volt) sajnos minden szempontból negligálták.

Mindegy , kezdhetjük építeni a jövő csapatát, brillirozhatunk a további tét nélküli meccseken és kiszakadhat végre a gólzsák is -most már így tét nélkül. A vereség pedig már nem lesz olyan fájó, hiszen az lehet a kísérletezések velejárója.

Majd újra megpróbáljuk együtt , előre van még időnk, mert a 2022-es VB selejtezői azok majd csak 2020-ban fognak elindulni. (és lehet, hogy az elmúlt évek tradícióit megszakítva már nem az első meccsen fogjuk elbaszni az egész selejtező sorozatot)

Korcsmár a Midtjylland-b…

#829232 matgab Előzmény: #829207

Korcsmár a Midtjylland-ben játszogat most is.

Én sem értettem, simán 3-5-2 -ben kellett volna kijönni.

Szalai nem olyan csatár, akit ékben kellene játszatni.

Ő egy olyan erőcsatár, akihez felívelik a labdát és akkor megtartja addig, amíg a többiek felérnek. Vagy nem. De mindegy is, de nem egy gyors robbanékony csatár, aki épp mindig jó időben lesz jó helyen.

Tegnap is az első gólja az csak ilyen észt csapatnak berúgható gól volt, normális védelemnél sansza nem lett volna dekázgatni az ötösön belül. A fejes gólja szép volt.

A 4 védőt meg nem értettem Rossitól. Ezek az észtek között egy világverő csatár nem volt. Kezdett volna 3 védővel és legfeljebb betett volna az elejétől 2 szűrő középpályást, Nagy Ádámot és Pátkait (bár ez a Pátkai még nem igazán játszott jól, de szűrőnek jó lesz). Nem hiszem el hogy ennél a Baráthnál nincs jobb jobbhátvédünk. 8-ból legalább 6-szor totál ellenfélhez dobta a taccsot, és a maradék kettő is derékmagasággban megjátszhatatlanul érkezett!

3 támadó középpályásból Nagy D, Sallai okés, Kleini hozta a szokásos szar formáját- lehetett vele kezdőként próbálkozni, de inkább lecseréltem volna sokkal előbb talán Kalmárra. Vagy Varga Rolandra.

Csatároknál egyértelműen két emberrel kezdtem volna a teljesen hebehurgya észt védelem megzavarására Szalai mellett Vargát vagy Némót játszattam volna. (és Kleini lehozása után ment volna Varga vissza és Némó a helyére.)

Szóval ez így nagyon nem volt átgondolva. Miért akarunk egy észt válogatott ellen 4-5-1-es felállást?

Amúgy elbaszva ott lett a meccs, hogy amikor vezettünk 2-1-re akkor nem megnyugodtunk, nem tördelni kezdtük a játékot, ahogy a görögök ellenünk (hogy 35 percből nem volt 5 perc játék sem), nem fetrengtünk , nem járattuk hátul a labdát, hanem ugyanazt a játékot erőltettük, mintha nekünk kellene szaladnunk az eredményért.

Guzmics most Kína másodo…

#829207 banyaiz Előzmény: #829186

Guzmics most Kína másodosztályban van . Lehet így is hasznunkra lehetne elnézve a tegnapi kísérleteket a védelemben.

Kádár úgy emlékszem a finnek ellen is belső védő volt Fiola volt a bal szélen. Korcsmárral nem tudom mi van de nagyon eltűnt a válogatottból egy ideje.

Nézzünk snookert megnyugtatja az idegrendszert a magyar foci után:)


Görögök

#829205 banyaiz Előzmény: #829177

Már arra is gondoltam látva ezt a meccset mit össze szenvedtünk, hogy Dzsudzsák és Sallai együtt is játszhatna két szélsőként. Pedig már Dzsudzsákot nyugdíjaznám szívem szerint.

Megint a C/D liga határán lévő produkció volt . De ez honnan jött a görög meccs után nem is értem.

Görögök

#829204 banyaiz Előzmény: #829177

Sallói kellett volna a gárdába. :) Ez nagyon Leekens féle széthullott produkció volt. Vagy Storck szezon vége fajta.

Görög meccsen pedig volt élet a csapatban. Erre jön ez a szétesett játék.

Baráth , Pátkai , Eppel nagyon rossz kísérlet vsz.

Nem értem igazán mi volt ezen a meccsen mert ha itt nyerünk 6 ponttal még akár csoportelsők is lehettünk volna ehhez képest ez az enervált foci.

Csak nehogy az esetleges…

#829186 TrendMan

Csak nehogy az esetleges ígéretes új szerzemények beleszürküljenek a nagy magyar pusztaságba.

Kádár úgy tudom nem szeret a szélen játszani, róla kaptuk a finnek elleni gólt, amivel kikaptunk. Akkor a balszélen játszott.

Korcsmár mintha sérült lenne. (?)

Guzmicsról amint az volt a benyomásom, hogy úgy-ahogy kikupálódott, egyből ki is kopott, Hová lett?

Görögök

#829173 banyaiz Előzmény: #829167

Dárdai gyerekek esetleg majd jönnek még. Jó lenne még néhány ilyen Orbánhoz hasonló fogás de sajnos nem nagyon számíthatunk ilyen ajándékokra .

Sallóit megnézném egyszer a felkészülési meccseken lehetett volna kipróbálni. Apja játékára emlékezve nem lehet olyan rossz spíler, jó csatár volt az apja emlékeim szerint de lehet az idő megszépítette a produkcióját. :) Kíváncsi lennék mit kezdene ha Szalai helyett előretolt ékként ő lenne.

Görögök

#829167 matgab Előzmény: #829156

Oké, beszéljük meg Rossival, biztos nem jutott ez még eszébe! :-)

Akkor a védelem már megoldva...

Mi legyen a csatárkérdéssel? Esetleg kellene honosíttatni Dybala-t? Neki nincs valami magyar génje? Úgysem játszatják az argentínoknál...

Görögök

#829156 banyaiz Előzmény: #829151

Szerintem Besénél jobb lenne ha más nincs Lovrencsics "kényszervédőként".

Van azért néhány variációs lehetőség mert visszatér Otigba is komolyabb sérülésből. Akkor lehetne középső védő Otigba-Orbán páros, Kádár a baloldalon és Fiola az eredeti posztján jobboldalon.

De meg lehetne próbálni a Vinícius -Orbán közepet és fiola jobb, kádár baloldalra.

Aztán még Guzmics -Orbán közép és Fiola jobb, Kádár bal.

Az EB-n még úgy álltunk fel fiola volt a jobb , kádár a bal oldalon és középen Guzmics Juhász. Kaptunk ajándékba egy Orbánt akkor mellé kéne még egy középső védő és Kádárt visszatenni a bal, fiolát a jobbra .

Görögök

#829151 matgab Előzmény: #829143

Hát igen, a szélső védő helyzet aggasztó már 30 év óta. 1-1 félig használható van, de kettő soha nem volt.

Fiola nem rossz. Bese a francia 2. osztályával sajnos ebből a magyar válogatottból kilóg lefele, a gólt is az ő számlájára írom leginkább, mint jobb hátvéd és a meccs alatt is több hibája volt, amit Orbán mentett végül általában.

Lang : hát ő megint a nagyon gyenge kategóriában van.

Én még mindig nem értem, hogy Korcsmárt miért nem hívják vissza a válogatottba, szerintem ő még mindig az egyik legjobb védőnk volt én szerettem, amilyen higgadtan és jól megoldotta általában a védelmi feladatokat (persze nem mindig- de hát ezt egy magyar védőről sem lehet elmondani).


Kádár magyar szinten még mindig kihagyhatatlan, de azért ő is csak a nemzetközi szint közép alsó vonalát üti meg sajnos.


Észt meccsre én a következő kezdővel mennék ki:

Gulácsi,

Vinicius, Orbán, Kádár,

Nagy Dominik, Kleinheisler, Nagy Á, Kovács I, Sallai

Szalai, Németh érnyék ék pozicióban (aki ha nem játszik jól, akkor Eppelre lenne cserélve)

Görögök

#829143 banyaiz Előzmény: #829127

Orbán kész főnyeremény vsz. Ilyet kell leírnom. :) Messze jobb az összes védőnknél . Ha mindegyik poszton a csapatban egy ilyen szintű focista játszana ez a görög csapat a félpályán nem jött volna át a meccsen max ha eltévesztik.

A gólnál egyértelmű sokan hibáztak mielőtt neki kellett dolgozni. Eleve ahhoz, hogy a szélről beadás érkezzen amit ki tudott kotorni még először ahhoz már sok mindenkinek kellett hibázni. 2 szélső védőnk az gyenge pont szerintem, bárhogy kísérletezik Rossi az eddig meccseken.

Sallai szerintem is jól helyettesíti Dzsudzsákot nem azt az alibi focit hozza amit sokszor Dzsudzsák a vége felé .

Szalai rengeteget dolgozik védekezésben is, támadásban is. Ha visszagondolunk pl a vb-re franciáknál Giroud. Azért Szalainál jobb csatár, egy világbajnok csapatban egész vb-n 1 gólt sem lőtt. Viszont ő is ott harcolt a védőkkel lekötötte őket védekezésben is csinálta a dolgát. Hasznosan játszott , kivéve azt a néhány gólhelyzetét ami az egész vb-n volt kihagyta. De modern fociban sokszor hasznosabb egy ilyen focista mint egy labdazsonglőr aki a védekezésben , védőkkel birkózásban nem annyira jó. Ezért foglalkoztatják Szalait is a Bundesben . Csak ahhoz ez eredményes támadójáték legyen a csapat többi részének is olyannak kell lennie.

Az a baj vsz ha erősíti a csatársort akkor az amúgy sem túl acélos középpályás védekezésünk még gyengébb lesz. Az egyik oldalon Fiola-Sallai a másik oldalon Bese Varga akik a szélen védekeznek ha az ellenfélnél van a labda. Sallai védekezésben nem jó Varga se , bese és fiola hát életveszély. :) Ha még középről lehoz egy védekező középpályást hát az csemege az ellenfélnek.

Görögök

#829127 matgab Előzmény: #829084

Baromi idegesítő volt a vereség, mert egy kicsit hatékonyabb támadójátékkal nyerni lehetett volna.

Sallai nagyon ügyes a szélen, jobb mint Dzsudzsák az elmúlt 5 évben.

Szalai is magához képest jó volt, de kellett volna egy csatárt előbb bevinni mellé, még azelőtt mielőtt a görögök gólt rúgtak, mert utána már nem volt játék szinte, addig még ki lehetett volna jobban ugrani egy gyors csatárral. Némó elég gyengus volt, de talán jobb lett volna, ha nem ennyire felállt védelem ellen kell tamadnia.

A gólrol tehetett Orbán, de nem ő volt a fő bűnös-csak nem értem h a nagy szakértők nem vették azt észre, h a jobb hátvéd a kiugrataskor rosszul akart keresztezni és el is csúszott. Így hiába rúgta ki -nem a legjobban- Orbán a labdát oldalra, onnan a görög szélső teljesen üresen adhatta be a labdát. Ezt meg már 100-szor is leírtam ide is, h egy NB1 szintnél egy fokkal jobb játékos, ha nem támadják meg a beadás során, akkor be tudja úgy adni a labdát, h abból gólhelyzet legyen. Főleg úgy h Orbán nem vette még fel az embert a "felszabadítása" után és Kádár sem vette fel. Így persze h gólt tudnak szerezni! A fő bűnös nekem a jobb hátvéd volt, aki rosszul keresztezett és vissza sem ért.