Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Divatos papírok jönnek m…

#826797 banyaiz Előzmény: #826715

Divatos papírok jönnek mennek , nem engedhetünk mindenféle divathóbort csábításának. Maradjunk a stabil alapoknál Otp-nél amondó vagyok. :)

Bár ha ezt a válság -kilábalás időszakot nézzük valóban Otp-nél sokkal nagyobb hozamú cuccok is voltak. Blue chipek között is.

Mondjuk összehasonlítva 98-2008 Otp 2008-2018-assal ez már egy másik szakasza a cég növekedésének. Majd a 2018-2028-as szakasz.

Egon ugy rohangál az ele…

#826721 Sumér harcos Előzmény: #826718

Egon ugy rohangál az elemzéseivel a piac után,hogy komolyan ezt a szintet bárki képes hozni erről az oldalrol.

akkor konzervativ módon …

#826718 Sumér harcos Előzmény: #826715

akkor konzervativ módon benne vok vmennyivel,várom,hogy vagy vehessek-vagy mehessek....de vmi történhetne végre 10000-10200 ról már.

daxnál is érdekes ez, és…

#826681 banyaiz

daxnál is érdekes ez, és a többi nagy indexnél Usa nagyon erős egész évben a 200 napos felett jár snp. Esésekben max megnézegette közelről. Miközben Nikkei , dax leginkább alatta mászkál. Ha fölé is mentek max rövid ideig bírták a magaslati levegőt. Usa nagyon combos tartja az egész világot .

Nagyon jó lenne ha amcsikra rájönne a para ősszel. Ebben a helyzetben megnyomná rendesen lefelé az eleve gyengébben teljesítőket és akkor eljön a kedvező lehetőség.

Csak ne az legyen a gyengén teljesítők elkezdenek felülteljesíteni usa pedig menetel tovább mert akkor elfelejthetjük a reklámárat. Sajnos ez is benne van.

Brexit ősszel lejár a határidő a rendezett kilépésre, Usa-ban kongresszusi választás ahol demokraták átvehetik a többséget ami Trumpnak kormányzási szempontból és a jogi eljárások szempontjából nagy csapás lenne. Van 1-2 töltény az esésre, csak még szeptemberben meddig tudnak elmenni .

Mindentől függetlenül őrület ami brexit ügyben folyik a határidő lejárta előtt pár hónappal gyakorlatilag úgy állnak a tárgyalások semmi érdemi kérdésben nincs egyezség és az álláspontok totál eltérnek. Ha ez normális, nem tudom mit akarnak ebből kihozni. Arra játszanak kinek fájna jobban és ki rántja félre előbb a kormányt? Őrület, de úgy néz ki. Elvileg a briteknek kellene félrerántani mert ha úgy zuhannak ki az nagy szopás. Csak politikailag ha meghátrálnak egyenlő a bukással. Jó helyzetbe navigálták magukat, nesze neked népszavazás a brexitről, ekkora marhaságot. Ebből könnyen lehet egy olyan tárgyalás mint annak idején a görögökkel ahol az utolsó utáni percben még ment ez a ki rántsa félre kormányt játék.

Otp topik kezd hasonlíta…

#826680 banyaiz

Otp topik kezd hasonlítani a Hegylakóhoz csak 1 maradhat . :) Elbeszélgetek szívesen magammal is egy szintig , jó társaság szó se róla. :)

Most jön az érdekes része az évnek. Snp csak felverekedte magát ath-ra augusztusban, ez benne volt a kalapban . Ami nekem tetszik, hogy Otp bőven 200 napos alatt mozog ezzel párhuzamosan. Ez általában nem tetszene, kivéve mikor vásárolni szeretnék mert ha ősszel jönne egy rendesebb esés usában végre legalább 200 naposokig lenéznének az indexeik, netán még alá bepillantanának 1 hétre. Akkor Otp-ben ha ezt ilyen szinteken várjuk illene jó áron bevásárolni. Reklámáron.

Csak Cs papa hagyná már abba Szingapúrban a vásárlásait vagy állna egy ezressel lejjebb. :) Biztosra megy. Lehet neki van igaza mert addig töketlenkedek ezzel a bevásárlással míg elszáll .


csányi ismét vásárolt

#826304 banyaiz Előzmény: #826273

Nagyon ügyesen veszik mert idén begyűjtöttek már közel 500 k db-ot bőven 10 k alatti átlagáron.

Egyetlen problémám van ezzel ha ezekben a mini parákban nem állnának így alá vszínű láttuk volna lejjebb is idén .

Csányinak saccra lehet megint olyan 1,5 millió db otp-je. Annak idején 2-3 millió db között dobott el. Közel dupla átlagáron vásárolta vissza néhány éves időtávon. Érdekes kanyar volt ez. :) Sacc/kb 4500-as átlaggal adta és valahol 7000-7500-as átlaggal vehette vissza. Ez nem tudom így volt e tervezve. Vagy rossz döntés volt az eladás, vagy más szempontok voltak.

Legutóbb mikor ennyire vette ez a szingapúri alap következő 2 évben majdnem duplázódott az ár. Akkor olyan 6000-6500 között vették és onnan ment majdnem 12 k-ig.

Kérdés hány db vételre van megbízásuk mert várhatom 9 k és alá ha 10 k környékén zsákolnak ami eléjük kerül.

sajtótájékoztató

#826161 banyaiz Előzmény: #826067

Visszaadta a jelentés előtti emelkedését 2 nap alatt. Ezt nevezem hírre adásnak. Ez eddig jó, most kellene még Erdogan testvérnek tovább játszani a kemény gyereket. Hátha összehoz valami igazán jó hosszú távú beszállót. :)

Nem mertem ma csinálni semmit a piacon mondom bármikor jöhet a török jegybank , de ahogy nézem ezek csak handabandáztak tovább.

sajtótájékoztató

#826067 Kissherceg Előzmény: #826023

Még nem hallottam, egyelőre más a fókusz. Azt gondolom, hogy a többi céget fogja ez a bank hitelezni, mindent megvesznek...

ennek örömére szépet esett ma otp

sajtótájékoztató

#826023 banyaiz Előzmény: #826021

Gondolod , hogy az otp-t odaengedik a budapest bankba? Próféta szóljon belőled. :)

Nem úgy nézem ezek a gyerekek ilyen osztozkodásban gondolkodnak, nem kell nekik sok , csak minden. :)

Engem a budapest bank kárpótlási jegy szempontból izgat , abban bízom behozzák tőzsdére és jegyért lehet venni majd. De ez határeset, mert úgy akkor nem lehet olyan könnyen leosztani saját embereknek.

De hallottál esetleg valamit akkor mesélj mert érdekel a téma.

sajtótájékoztató

#826021 Kissherceg Előzmény: #826017

Budapest bankot kihagytad. Az a buli jövőre indul és erős a gyanúm, hogy otp is tulajdonos lesz benne :) Kisebbségi persze, így IPO után magyar kézben marad. Valahogy ki kell egyezni. Azzal fogják a többi céget finanszírozni, nagy sztori.

sajtótájékoztató

#826019 banyaiz Előzmény: #825999

Még egy kockázat az akvizíciók mennyire sikerülnek jól. Mert el is lehet sok pénzt szórni nem túl jó vételekre. Ezen is lehet rendeset bukni. Vagy lehet nagyon jól elkölteni ezt a pénzt. Két szélsőségből, vagy közte mi fog bejönni. Ehhez is idő kell ezt látni lehessen a számokból mennyire volt sikeres egy egy vétel . Évek kellenek hozzá. Majd meglátjuk. De a 10-20 k közötti mászkálás esélyes árfolyamilag előre nézve a következő évekre.

Komoly recesszióba kellene csússzon a világ ez ne így legyen ezekkel a számokkal. Vagy itt is valami Erdogan féle buli kell kitörjön tovább az illiberalizmus útján. :)

A számokba ha hagyják a bankot dolgozni akkor 14-5 k -s árfolyam minimum kódolva van ebben a ciklusban.

sajtótájékoztató

#826017 banyaiz Előzmény: #825999

Most durván 60-40 belföld külföld , és külföld jön mint a gonosz migrántok. :) Megállíthatatlanul felfelé.

Ha azt nézzük hol tart a hitelezési ciklusban a válság után , és a kamatciklus hol tart akkor a következő évek kérdése mit tud amikor maximumra pörög. Ez még évek ebben a ciklusban akár évtized is. Valahol olyan 100-140 közötti hitel/betét , és 5-7 között stabilizálódott jegybanki kamat. Ez kellene legyen emberi számítás szerint a következő 5 év programja. Közben mennyi akvizíciót tud csinálni ami plusz növekedés lehet ha azok jók.

Kettő veszély van a világ nem Otp hitelezési, és Európa kamatciklusához igazodik. Ebben ezért vannak kockázatok végig tud e futni ez a ciklus .

Amiben még látok kockázatot belföldön ez a Lőrinc féle bankos buli. Mikor ilyen számokat látnak egy Otp-től akkor az éhség , szomjúság erőt vehet rajtuk. Pl amitől tartok nehogy az önkormányzatoknál erővel átnyomják az mkb-fhb -takbank saját vonalra, minden állami "projektet". Abban, hogy a bank belföldön nem tudott tovább terjeszkedni akvizíciókkal már benne van ez.

Illetve még egyet látok Csányi meddig Otp vezér mert az életkora alapján nem évtizedekben lehet tervezni. Ez is egy kockázat lehet kicsit távolabb nézve.

sajtótájékoztató

#825999 Kissherceg Előzmény: #825998

nekem akkor tetszene a régiós banká válás, ha nem Mo tartaná el a csoportot. Balkánon vásárolhatna.

sajtótájékoztató

#825998 Kissherceg

Növekedés


Bencsik László szerint 2 oka van a jó eredménynek
  • beértek az akvizíciók, pl. a Splitska és a Vojvodjanska
  • a bankcsoport országaiban jó a gazdasági teljesítmény



Akvizíciók nélkül is nőnek a bevételek, kevésbé jó hír, hogy a működési költségek jelentősen emelkedtek, ennek okai:

  • a hitelvolumenek bővülésével az alkalmazotti létszám is emelkedik
  • dinamikusan kell emelni a béreket, ha versenyképes akar maradni a bank
  • informatikai, digitális fejlesztések zajlanak a bankcsoportnál.



Akvizíciók


A legutóbb bejelentett bankvásárlásokkal kapcsolatban Bencsik elmondta, hogy az albán bankpiac érdekes és vonzó, dinamikus növekedési történet első szakaszában tart, Albánia azon kevés régiós ország közé tartozik, ahol növekszik a lakosság.



Az OTP nem adta fel, hogy további bankokat vegyen a régióban.




Marzsok, ct


Nagyon erős a verseny, a hitelkamatok csökkennek, emiatt az OTP nettó kamatmarzsa is zsugorodik, a legerősebb marzscsökkenés Magyarországon látszik.



A kockázati költségek nagyon alacsony szinten állnak, de ez nyilván nem marad így örökké, Bencsik szerint pár évről lehet szó, amíg ezek a költségek ilyen alacsonyan állnak.




Magyarország


A lakossági hitelezés szinte minden szegmensében nő az OTP piaci részesedése.

Nem tett le az OTP további bankvásárlásokról

Forrás: OTP


A vállalati szegmensben jelentősen nőttek az állományok.

Nem tett le az OTP további bankvásárlásokról

Forrás: OTP



A pozitív gazdasági környezet, a mostani gazdasági növekedés fenntartható Magyarországon az OTP szerint, ehhez azonban további versenyképességi intézkedésekre van szükség. A változó hitelek alapját a bankközi kamatok alakulása jelenti, ezekben nem látszik érdemi változás. Az MNB iránymutatása szerint az újonnan folyósított hitelek egyre magasabb arányban fix kamatozásaúnak kell lennie, az OTP-nél ezek aránya az új hiteleknél közel 80 százalék, ezeknek a hiteleknek a kihelyezése csökkenti a bankrendszer kockázatát.

A várt jó jelentés. J…

#825995 banyaiz

A várt jó jelentés. Jöhetne a hírre adás. :)


Nagyon szép folyamatok alakulnak ebben a jelentésben. Félek is , hogy a várt olcsó bevásárlás helyett elszáll következő hónapokban.

Két folyamatot megemlítenék . Hitel/betét kúszik fel még messze a 100% -tól is. De menetel felfelé a mélypont 65 környékéről 80% környékén jár. Hol van még a 100 feletti , embertelen egy bank ez az otp ezzel a számmal:)

A másik külföldi profit közelít a magyar profithoz. 1 éve 33%, most 39% az össz profitból külföldi. Ebben még nincs benne a legutóbbi bolgár-albán buli. Közeledik az az időpont amikor a magyar profit = külföldi profittal . Ami azért komoly ha megnézzük honnan indult 0 külföld és 100% magyar nagyjából . Mostanra pedig egyetlen félév alatt 60 mrd-os nagyságrendű profit külföldről.

Külföldi profitot nagyon fogják nézni az elemzők ennyi akvízició mellett. Elég jónak tűnik a dinamikája úgy még ezek az akvizíciók nincsenek is teljesen beépítve. Ez így megy 1-2 év és a külföld > belföldnél .

horváto.

#825792 banyaiz Előzmény: #824870

Ez eddig tökéletesen bejött. Nagyon elégedett vagyok. :) Ez a jelentés valószínűleg elég combos lesz, jelentés napján kell e eladni, vagy előtte, vagy egyáltalán nem kell eladni, jó kérdések.

Illetve a legnagyobb kérdés hogyan lesz ez jóárasítva ha jönnek sorozatban a 300 mrd-os éveknek megfelelő negyedévek. Nehezen, ahhoz külföldön komoly esésnek kellene alakulnia . Ha ebből a helyben járós évből külföldön felfelé indulnak akkor otp 14k sacc/kb. Előtte egy jó árat a népnek. Olcsó otp-t. Utána mehetünk 14 k-ra. Ez lenne az ideális.