Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci VB

okoskodás értelem nélkül

#824570 banyaiz Előzmény: #824558

Azért mondtam úgy nálunk leginkább. Valószínű ha fociban nem is de az ilyen megközelítésben ha médiát, és közbeszédet megnézünk a világbajnoki cím esélyes.

Miközben mondjuk nézzük meg az Nb1-es csapatainkat hány színesbőrű játékos szaladgál. Még Orbán kertjében Felcsúton is. :) Nagy migrántozás közben a kertjében Nigériából stb importált focisták szaladgálnak. Röhejes a csóka.

Elképzelem a jelenetet a kocsmában megvitatják az afrikai franciák vb győzelmét, aztán kimennek a Felcsút meccsre és többen vannak Afrikából mint a magyar akadémiáról. :) Közben ha rádióban hallgatják a közvetítést több a gonosz migránsozás mint az időjárásjelentés , vagy a pontos idő vagy amit naponta még 20 -szor bemondanak.

Teljes agybaj.

Tehát onnantól fogva, ho…

#824569 matgab Előzmény: #824566

Tehát onnantól fogva, hogy az alig fél méterre álló játékos félreugrott és a kéz nem kereste a labdát és nem lehetett látni szándékot a labda megállítására- gyakorlatilag bármelyik is fordul elő -már nem minősíti a szabálykönyv szabálytalanságnak.

Itt pedig mindkettő volt- váratlan is volt és a keze sem mozdult a labda felé.


Ezek szerint nem fociztá…

#824566 matgab Előzmény: #824563

Ezek szerint nem fociztál soha...:-)

Ahhoz, hogy felugorj fejelni, a kezedet el kell mozdítanod a tested mellől. A levegőben a kéz -ahogy elérted a zenitet és esni kezdesz automatikusan szétnyílik a levegőben- stabilitást ad az embernek.

Ráadásul közvetlen előtte volt a francia csávó, aki az utolsó pillanatban húzódott el a labda irányából.

Amúgy a szabálykönyv elég egyértelműen fogalmaz.

http://dokumentumtar.mlsz.hu/02_Szabalyzatok/02_La...


A labda kezezése A labda kezezésekor egy játékos a kezével, vagy a karjával szándékosan kerül érintkezésbe a labdával. A következőket kell figyelembe vennie:

• a kéz mozog-e a labda fele (és nem a labda a kéz felé);

• az ellenfél és a labda közötti távolság (váratlan labda);

• a kéz helyzete még nem jelenti azt, hogy szabálytalanság történt;

• a labda érintése egy kézben lévő tárggyal (ruházat, sípcsontvédő stb.) szabálysértésnek számít;

• a labda megdobása egy tárggyal (cipő, sípcsontvédő stb.) szabálysértésnek számít


Figyelmeztetés sportszerűtlen magatartásért Különböző körülmények lehetnek, amikor egy játékost sportszerűtlen magatartásért figyelmeztetésben kell részesíteni beleértve, ha egy játékos:

gólszerzés céljából kezezi a labdát (függetlenül attól, hogy sikerült-e a próbálkozása vagy sem) vagy sikertelenül kísérel meg gólszerzést megakadályozni;


Kiállítással járó szabálytalanságok Ki kell állítani azt a játékost, csere- vagy lecserélt játékost, aki elköveti a következő szabálytalanságok valamelyikét: • a labda szándékos kezezésével gól elérésében gátolja az ellenfelet, vagy nyilvánvaló gólhelyzetet hiúsít meg (ez nem vonatkozik a saját büntetőterületén lévő kapusra)

okoskodás értelem nélkül

#824564 banyaiz Előzmény: #824539

Nem arra gondoltam sehol, soha , senki nem említi meg mondjuk az integráció-migráns stb téma kapcsán a labdarúgást.

De ilyen szintig , hogy van egy foci vb és a fél ország gonosz migráns szemüvegen keresztül nézzen sportot abban vsz eléggé vb címre esélyünk lehet.

Ami azért elég mókás.

Utoljára hasonló kb a berlini olimpián lehetett mikor Owens sorra nyerte az érmeket. Ott lehetett kb hasonló a náci uralom kellős közepén egy egy sporteredmény.

Ami hát vsz messze nem jöhetett volna létre ha nem a csapból is ez a gonosz migránt őrület folyik. Még a focimeccs szünetében is az 1 perces híradóból .

Ha lehet választani én inkább dinitrogén oxidos léggömböt kérnék. :) Az emberi lét fájdalmától megszabadulás címszóval.

Egyébként nem értem, hog…

#824563 TrendMan Előzmény: #824561

Egyébként nem értem, hogy egy ilyen viszonylag ártalmatlan helyzetben a horvát játékos mi a bús picsxxxnak üt bele a labdába.

Fel nem foghatom.

Nem emlékszem, hogy Mand…

#824561 matgab Előzmény: #824560

Nem emlékszem, hogy Mandzukic lett volna, sztem inkább más volt, aki ellen szabálytalankodtak.

Mandzukic esetében inkább az öngólnál kérdés, hogy hátulról a francia csávó nem lökte-e meg fejes közben- nekem az gyanús, de lehet, hogy már a franciát is egy horvát lökte rá Mandzukicra...

Nem. Ő jól mondja: A sza…

#824560 TrendMan Előzmény: #824542

Nem. Ő jól mondja: A szabadrugás jogtalan volt és talán les is volt utána. A másik oldalon a Mandzukic ellen elkövetett esetet én nem észleltem, de (sajnos) a francia 11-es jogos volt.

Mindenesetre a francia győzelem minden volt, csak nem 'electrifying'.

okoskodás értelem nélkül

#824540 Spade Előzmény: #824527

közel a zidő amikor a fransziák megfizetik majd a zárát ennek a zafro csapatnak és trianonnak is persze

okoskodás értelem nélkül

#824539 Spade Előzmény: #824531

"Szerintem ezek a migránttémák itt a vb kapcsán leginkább nálunk jöttek

elő , köszönhetően az elmúlt évek sok politikai hűhójának a témában. :)"

Na persze azért nyilatkozta alexander szorosz szori bá csemetéje h a franszia vb győzelem a muszlim beilleszkedés bizonyitéka.

Egy nagy buborékban élsz zoli, ami ráadásul tele van héliummal :)

okoskodás értelem nélkül

#824531 banyaiz Előzmény: #824527

A 11-es igazán véleményes. Mert szabadrúgásokat nem nézik vissza videón. Szabad szemmel azért azt megállapítani már dobta magát mikor belerúgott vagy sem. Röntgenszemű bíró kell hozzá esetleg ha pont olyan szögben áll akkor meg tudja ítélni.

11-es az necces volt egy vb döntőn mert szerintem nem volt egyértelmű szándékos kezezés. Ilyenkor azért egy döntőn inkább ne legyen 11-es. De bele lehetett látni azt is nyúl a labdáért.

Szerintem ezek a migránttémák itt a vb kapcsán leginkább nálunk jöttek elő , köszönhetően az elmúlt évek sok politikai hűhójának a témában. :) Pl a franciáknál amióta én vb-t nézek 30 éve tele vannak színesbőrű focistákkal. Emlékszem egy nagy spílerükre Tiganára. Amikor a braziloknál Zico rúgdosta a gólokat. Platini féle francia csapat, Zico féle brazil . Akkoriban még nem merült fel a migránsháttér stb téma. Akkoriban a szocializmus építése volt napirenden . :)

Akkoriban esetleg az a téma merült fel milyen hajviselete van egy egy játékosnak. Ami egy úttörőnél nem kívánatos hiába a foci vb-n ilyen frizurák vannak a haldokló kapitalistáknál. :)

Hát igen változik a világ , vagy az éppen aktuális trendek .

Ha már Tigana, Zico. Azért az a 86-os vb. Magyar válogatottal, Maradonával, Zicoval, Platinivel, Klinsmann , Détári, az oroszokkal. Minden csapat más stílussal , más taktikával. Hűha az egy másik dimenzió volt azért.

okoskodás értelem nélkül

#824529 banyaiz Előzmény: #824496

De legutóbb a portugálok is egy totál kontrajátékkal nyertek eb-t.

A legérdekesebb meccs ott a horvátok ellen volt ahol mindkét csapat totál zártan védekezett és várt a kontrára. Amiből kijött egy olyan játék mintha senki nem akarna focizni és állóháború az egész meccsen. :)

Lehető legtisztább kontrára focival behúzták az eb- t portugálok, most meg a franciák a vb-t.

Lehet ha a horvátok a döntőben egy olyan meccset próbálnak összehozni mint az eb-n a portugál-horvát állóháború akkor ők jönnek ki szerencsésebben belőle. Arra játszottak volna menjen el a meccs 11-es rúgásokig. Ezt vártam erre fognak játszani.

okoskodás értelem nélkül

#824527 matgab Előzmény: #824525

igen, ez a bírón múlott elsődlegesen , aki adott két gól előnyt adott a franciáknak.

Próbálok nem arra gondolni, hogy ez a FIFA-nál politikai döntés volt, hogy a migráns válogatottnak kell nyerni a VB-t (ha már csak európaiak maradtak).

okoskodás értelem nélkül

#824525 banyaiz Előzmény: #824496

Horvátok a döntőben ezeket a hosszú indításokat próbálták megakadályozni több kevesebb sikerrel. Pogbánál megállítani az akciót ne tudjon előre hosszú passzt. Úgy ahogy működött is ez eleinte. Arra számítottam horvátok azzal próbálják majd ez megakadályozni teljesen zártan hátul védekeznek akkor nincs kit indítani így. :) Mint egyszerű taktika.

Mást találtak ki és volt is benne fantázia. Talán ahhoz lehetne hasonlítani amit az argentinok játszottak a franciák ellen. Mert az argentinok sem álltak vissza inkább letámadás és abból próbáltak keverni kavarni . Ami úgy ahogy működött is argentinoknak is mert csak lőttek 3 gólt a franciáknak.

Úgy lett volna ez igazán izgalmas ha a horvátok vezetnek 1-2 góllal és akkor a franciák mire képesek. Azt megnéztem volna szívesen mert akkor ki kellett volna jöjjenek ebből az egyszerű játékból letámadásba, támadó fociba és ott mit tudtak volna mutatni.

A vicc az úgy nyertek vb-t egyszer sem volt erre szükségük így kitámadjanak. :) Illetve az argentinok ellen kellett hátrányban. Az egész vb alatt egyszer 10 -20 percig .

okoskodás értelem nélkül

#824520 banyaiz Előzmény: #824496

A legtöbb csapat kontrára várt és nem akarta a labdát birtokolni.

A kontrák stílusában volt eltérés. Franciák nem sokat variáltak, labdaszerzés után vagy közvetlenül előre hosszú passz, vagy passz Pogbának és ő előre hosszú labdával Griezmann, Mbappé, Giroud. Ritka volt az áthozták az egész pályán rövid passzokkal.

Uruguay, Belgium, Oroszország, Dánia, Anglia, Kolumbia és a többi szintén kontrára várt leginkább.

A horvátok is kontrára játszottak leginkább ők sem labdabirtoklásra játszottak ezen a vb-n.

Ennek a megszervezése eltérő volt csapatonként abban volt stílusbeli különbség.

Akik nem tisztán kontrára játszottak a brazilok. Teljesen másra a spanyolok, ők a labdabirtoklásra ahogy szoktak .

Illetve a németek mit játszottak az kicsit ködös mert elég furcsa vb-jük volt. :) De őket se lehetne mondani másodszándékból próbáltak focizni. Kb 3 csapat 32 -ből.

Megnéztem volna azért ezt a francia csapatot egy jó német csapat ellen is az nagy meccs lehetett volna. Taktikailag is, játékban is. Vagy egy jó spanyol csapat ellen is érdekes lett volna mire mennek egymással. Vagy egy jó Argentínával. Az argentinok taktikája is kicsit ködös volt nekem. Ők azért elég sokat variáltak pl a horvátok elleni meccsen ők is kontrára, de a franciák ellen már inkább nyitottabban játszottak . Nigéria és Izland ellen is. Rájuk se mondanám kontrára fociztak összességében. Akkor 4 csapat a 32 -ből .


Surda csúcsformában

#824508 TrendMan Előzmény: #824498

Befejezem a linkelést, mert a privát email címemre román nyelvű, de horvát tárgyú email érkezett.

Szerencsére nem értek belőle semmit:-DDD