Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

A gyermekekért

#819250 Boby. Előzmény: #819248

"Hogy egyet mondjak, ha most netán sokan elmennek, mert elkeseredtek, megismerik a világot, tapasztalnak, pár év múlva visszajöhetnek, és visszatolhatják az ingát. "

Akik kimentek,azok közül nagyon kevesen fognak visszatérni.....,max. safarira,néha megnézni a bennszülötteket,oszt sírva menekülnek vissza az újhazájukba,ahol este áldást mondanak a pillanatért, amikor úgy döntöttek,hogy itt hagyják ezt a sosem változó országot!

A gyermekekért

#819248 tozsdenyul Előzmény: #819246

Tisztelettel elfogadom, és megértem.

Én menthetetlenül optimista vagyok amúgy, nem tör le ha hugyot fúj a szembeszél, majd eláll, de ha tudom elöre a szélirányt, akkor azért esernyövel is készülök :)

"meglepő volt a 2/3"

Nyilván ezért a sokk.

Kádár népe nem azt jelenti, hogy vége az országnak, meg a reménynek. Betörödni sem kell semmibe.

De letagadni, homokba dugni sem kell, és kádár népe is magyar. Csak más mentalitással.

A gyereked ha hülye, ha makrancos, ha szemét, ha buzi, ha mittudoménmilyen, akkor is a te véred. De ha a konnektor felé megy, nem lepödsz meg, hanem résen vagy, és alkalmazkodsz, mert tudod, hogy olyan...

Nem lehet mindent megváltoztatni, néha elég elfogadni és együtt élni.

"Adj bölcsességet, Uram, hogy felismerjem melyik, melyik."

Mindennek megvan az ideje, de az inga nem mozdulatlan, mindig leng, most épp nem arra. Majd fog lengeni arra is. Pont az a lényeg, hogy sosem egyirányú az utca.

És ha most ez lesz, vagy az lesz, akkor mi van? Majd lesz ez még így se :)

Meg amúgy sem tudni, miböl mi születik, minek mi a következménye, a dolgoknak úgy kell történni, ahogy történnek.

Hogy egyet mondjak, ha most netán sokan elmennek, mert elkeseredtek, megismerik a világot, tapasztalnak, pár év múlva visszajöhetnek, és visszatolhatják az ingát. Ami sosem következik be, ha nincs ez a 2/3.

De, pár év pl ez is minimum.

A gyermekekért

#819246 phiona Előzmény: #819219

Mindenki a saját személyes életéhez passzolót tud tenni sztem, most a legfontosabb (nálam) annak megértetése, hogy nincs világvége, lehet itt is élni, lehet változtatni – de nehéz. Nem ott van a baj ha eleve valaki máshol akar élni, hanem azoknál, akik azért mennek el vagy nem jönnek haza, mert itthon nem tudnának megélni. Ez csak kisebb részben világnézeti vagy közérzeti, fiataloknál inkább arról van szó hogy kevés kivétellel a fizuból nem jönnek ki, nem tudnak elköltözni gyereket vállalni, egyetemet végezni stb. Sokaknak hiányoznak kint a család, barátok, de a számok diktálnak. Nyilván ezzel szemben kevés a duma, de amit én tenni tudok hogy összehozok embereket, lehetőségeket, most pl 1 tök jó állást 1 lánynak multinál, elsimítok családi ellentéteket hogy egy fedél alatt maradjanak és a fiatal tudjon gyűjteni stb.

Ettől persze nem lesz buktatás és normális viszonyok közt nem is ez lenne a lényeg, egy szakértői kormányban akár lehetnének hozzáértők a fidesz-garnitúrából is, csak sajnos a jelenlegi rendszer elég ijesztő irányba megy, az oligarchák pénzének a fizukban lenne a helye és az elbizakodottság várhatóan tovább korlátozza a demokráciát. Lesöprik az ellenzéket, ezért van hogy vagy az egyik vagy a másik, és ha változtatást akarunk a „másik” kell. Ami ma még messze nincs egységesen, ehhez kell a soksok beszélgetés, kompromisszum, elfogadás, ami egy fontos társadalmi és önnevelési folyamat is. Még nincs itt az ideje, még a sokké van, meglepő volt a 2/3. A környezetemben közel-távol alig tudtunk fidesz-szavazóról, pedig nagy a merítés. Akik rájuk szavaztak sem gazemberek, érthetőek voltak az indokaik, de kimondottan váltó hangulat volt érzékelhető, erre ez… Azt mondom, hogy a reményt nem szabad elvenni, máris sokan készülnek elmenni, hogy ennek az országnak vége. Bár nem rózsás a helyzet, ez azért talán túlzás. Olyan egységes ellenerő lenne jó, ami megszólítja az otthonmaradókat, és esetleg a nem elszánt fideszeseket is. Baromi nehéz, de talán nem lehetetlen, sok áldozatos és képzett fiatal is van, médiafelületnek ott a facebook meg a többi.

Nyuszi, tőled bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani. Az a különbség Ricsivel, hogy ő régóta készült kint élni, tenger, klíma stb és jól elvan ott. Te viszont nem szakadtál el, ostorozod az eü-t, küzdesz a magad eszközeivel, ezért nekem az jött le, hogy érdekelt vagy a változtatásban. Az utóbbi írásaidnak nekem volt egy olyan íze, hogy ez 1 reménytelen ország (kádár népe) és ezzel nem értettem egyet, meg azzal, hogy akkor ebbe törődjünk bele. Bocsi.

re

#819244 Spade Előzmény: #819240

Boby én már ov éra előtt (2010) is ugyanezt mondtam (szal nem szoptam be semmit) a malterosokról és a migránsokról is meg a muszlimokról is, pl a zsidókat soha nem bántottam és a cigányokat se sőt védtem. Egy dolog változott, soros megitélése még fel is néztem rá, de kiderült h mekkora g.ci volt Mo-al a spontán privatizáció és az adósság elengedés idején. A migráncs bemenedzselése meg túl megy minden határon. És csak azért mert ov is szidja nem fogom szabadsághősnek meg áldozatnak tekinteni, egy lofaszt, és csak azért mert tiborc meg lölö meg a faszomtuggya ki lop nem fogom letagadni a migráncs veszélyt meg degradálni az egész helyzetet sem, a kettő sajnos egyszerre igaz. Ahogy puzsér mondta az intejúban h az a baj a migráncs helyzet a jövő szempontjából 700 szor súlyosabb fontosabb ügy mint az összes markecolás együttvéve. Ov-t meg bíráltam tavaly is elég visszaolvasni a prosival folytatott vitákat

re

#819242 Boby. Előzmény: #819238

Egyetértek.Annyi kitétellel,hogy egy ilyen rendszerben,az én véleményem szerint Orbánoknak nem lenne helye,mert nem a beállítottsága szerinti megoldásokat javasolna,hanem érdeke szerint pávatáncolna. Pont ahogy eddig is tette.

re

#819241 Boby. Előzmény: #819239

Az a baj ezzel az orbáni összefogással,hogy ez nem az országért történik,hanem csak egy szűk kör érdekéért.

re

#819240 Boby. Előzmény: #819237

Nem az alap probléma valódiságának meglátásával van gond,hanem az arra válaszul adott hisztériával,ami nem a probléma megoldását célozza,hanem az orbáni rezsim hatalomban tartását,bűneinek elfedését....No ezt sz*ptad be, te is!:-)

re

#819239 TrendMan Előzmény: #819227

Nem vok Orbán párti, de a világtörténelemben számtalan példa volt már arra, hogy ha egy csoport összezár és közösen fellépve érvényesíti az érdekeit akkor - mondjuk így: a helyzetből jóval nagyobb határhasznot tud kihozni, mint összefogás nélkül.

Akár a francia vasút helyzetét is hozhatnám (erős szakszervezet),

https://index.hu/gazdasag/2018/04/16/macron_sztraj...

de már ezen az oldalon is linkeltem elemzéseket arról, hogy mi is a profit? Miért magasabbak az egyik országban a bérek, mint a másikban? Erre pedig az aktuálisan elfogadott közgazdasági értékelés alapján a közös érdekérvényeítés a válasz. Ott magasabb a profit, ahol összefognak a munkavállalók, mert így a tőkés kénytelen a profit viszonylag nagy részét bérként kifizetni.

Hogy jön ez ide?

Ha egy ország összefog, akkor lehet, hogy a bevándorlók jóval kisebb számban fognak áthaladni rajta, más útvonalakat választanak.

re

#819238 tozsdenyul Előzmény: #819235

engem ez kevéssé érdekel, sokkal fontosabb lenne, ha lehetne értelmes párbeszédet folytatni egy súlyos problémáról, ahol akár viktornak - meg bárki másnak - változhat is a véleménye, vagy lehet eltérö helyzetértékelése, javaslata, anélkül hogy kinyírnák, mint soros ügynököt

Bonyolult problémákat nem lehet megoldani párbeszéd és együttmüködés nélkül, megértés nélkül, és lehet bárki bármilyen okos, de a párbeszédképtelenséggel, annak ellehetetlenítésével eredménytelenebb lesz, mint a dínók, és ezzel ássa meg akár európa sírját, mondjon, gondoljon, vagy tegyen amúgy bármit, vagy ismerje fel akár jól a problémát, ha azt kezelni mégsem tudja, mert a 'team dynamic ' el lesz kúrva...

A dolog a hitelességgel indul, aztán párbeszéd, tolerancia és kompromisszum.

Ha hagyok kipusztulni mindenkit aki nem hisz a zombi háborúban, én sem fogok túl soká élni, pedig hü de okosabb voltam mindenkinél, mert pár hónappal elöbb jártam agyban...

re

#819237 Spade Előzmény: #819235

Boby milyen kormánypropaganda ? Nézz rá már a számokra meg ensz jelentésekre az is ov propagandája ?? Azért a helyedben csak utána olvasnék egy kicsit. valahogy nagyon elferdült a látásod :)

A gyermekekért

#819236 Boby. Előzmény: #819232

Nem túl bonyolult,ha kint élsz Spanyolországban, akkor jelenleg az a hazád.Nem kell ebben a szóban semmi hátsószándékot keresni.

re

#819235 Boby. Előzmény: #819228

"2015 elött...biztos viktort is ekézte a migrációszupportért"

Spade mindig is jobboldali beállítottságú volt és 2014 előtt - ha emlékeim nem csalnak - többször is élt kritikával a fidesz felé, de az utóbbi évek kormány propagandája úgy látszik őt is magával ragadta.Ami számomra azért érdekes,mert megszólalásai okán, én inkább ahhoz az értelmiségi körhöz soroltam őt,akik az elmúlt években elhagyták a fideszt.

re

#819234 Spade Előzmény: #819225

Nyusziban azt szeretem h magyarországról van szó és 300 éves permanens harcról a török ellen, ő meg hoz egy tanulmányt h hogy volt a feudalizmus a marson

re

#819233 Spade Előzmény: #819227

"Ha tényleg olyan súlyos a helyzet,mint írod és közben ti fidesz szavazók azt képzelitek,"

Először is én nem szavaztam, bocsika. A helyzet meg nem olyan súlyos hanem súlyosabb.

A gyermekekért

#819232 Ricsi Előzmény: #819226

Ezt az új hazás dolgot nem teljesen értem. De majd ha jó kedved lesz, biztosan elmagyarázod.

re

#819229 TrendMan Előzmény: #819224

Jelenleg én sem vagyok optimista, úgy látom a rövidtávú profitszerző gondolkodás jelenleg más irányba mutat.

Nincs ostobább, mint a tőkés, aki mindenáron növelni akarja a hasznot . MOST !!! - miközben a gyarkolati tapasztalatai egy elefántcsonttoronyból származnak.

De szerintem ez még fordulni fog.

re

#819228 tozsdenyul Előzmény: #819227

és amúgy ezen napnál világosabb, világvége elhárításán dolgozik orbán az elmúltnyolcévben...

Ja nem, 2015-ben még mindig a migrációt támogatta

De legalább spade teleírta a problémával hangosan a fórumot 2015 elött...biztos viktort is ekézte a migrációszupportért, mint titkos favorit Soros ügynököt, aki keményen malterozik a világvégén

Rosszul gondolom? :)

re

#819227 Boby. Előzmény: #819224

"Egy kibaszott légvárban élünk. A dinoknak jobb stratégiája volt az aszterioda becsapódása után a túlélésre mint nekünk."

Ha tényleg olyan súlyos a helyzet,mint írod és közben ti fidesz szavazók azt képzelitek, hogy ettől a migráns cunamitól Orbán meg tudja vagy akarja védeni az országot....,akkor igazad van....,ez a hit egy kib@szott nagy légvár.