A gyermekekért
phiona Előzmény: #819219Mindenki a saját személyes életéhez passzolót tud tenni sztem, most a legfontosabb (nálam) annak megértetése, hogy nincs világvége, lehet itt is élni, lehet változtatni – de nehéz. Nem ott van a baj ha eleve valaki máshol akar élni, hanem azoknál, akik azért mennek el vagy nem jönnek haza, mert itthon nem tudnának megélni. Ez csak kisebb részben világnézeti vagy közérzeti, fiataloknál inkább arról van szó hogy kevés kivétellel a fizuból nem jönnek ki, nem tudnak elköltözni gyereket vállalni, egyetemet végezni stb. Sokaknak hiányoznak kint a család, barátok, de a számok diktálnak. Nyilván ezzel szemben kevés a duma, de amit én tenni tudok hogy összehozok embereket, lehetőségeket, most pl 1 tök jó állást 1 lánynak multinál, elsimítok családi ellentéteket hogy egy fedél alatt maradjanak és a fiatal tudjon gyűjteni stb.
Ettől persze nem lesz buktatás és normális viszonyok közt nem is ez lenne a lényeg, egy szakértői kormányban akár lehetnének hozzáértők a fidesz-garnitúrából is, csak sajnos a jelenlegi rendszer elég ijesztő irányba megy, az oligarchák pénzének a fizukban lenne a helye és az elbizakodottság várhatóan tovább korlátozza a demokráciát. Lesöprik az ellenzéket, ezért van hogy vagy az egyik vagy a másik, és ha változtatást akarunk a „másik” kell. Ami ma még messze nincs egységesen, ehhez kell a soksok beszélgetés, kompromisszum, elfogadás, ami egy fontos társadalmi és önnevelési folyamat is. Még nincs itt az ideje, még a sokké van, meglepő volt a 2/3. A környezetemben közel-távol alig tudtunk fidesz-szavazóról, pedig nagy a merítés. Akik rájuk szavaztak sem gazemberek, érthetőek voltak az indokaik, de kimondottan váltó hangulat volt érzékelhető, erre ez… Azt mondom, hogy a reményt nem szabad elvenni, máris sokan készülnek elmenni, hogy ennek az országnak vége. Bár nem rózsás a helyzet, ez azért talán túlzás. Olyan egységes ellenerő lenne jó, ami megszólítja az otthonmaradókat, és esetleg a nem elszánt fideszeseket is. Baromi nehéz, de talán nem lehetetlen, sok áldozatos és képzett fiatal is van, médiafelületnek ott a facebook meg a többi.
Nyuszi, tőled bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani. Az a különbség Ricsivel, hogy ő régóta készült kint élni, tenger, klíma stb és jól elvan ott. Te viszont nem szakadtál el, ostorozod az eü-t, küzdesz a magad eszközeivel, ezért nekem az jött le, hogy érdekelt vagy a változtatásban. Az utóbbi írásaidnak nekem volt egy olyan íze, hogy ez 1 reménytelen ország (kádár népe) és ezzel nem értettem egyet, meg azzal, hogy akkor ebbe törődjünk bele. Bocsi.