Az a baj ezzel az orbáni összefogással,hogy ez nem az országért történik,hanem csak egy szűk kör érdekéért.
Az a baj ezzel az orbáni összefogással,hogy ez nem az országért történik,hanem csak egy szűk kör érdekéért.
Nem az alap probléma valódiságának meglátásával van gond,hanem az arra válaszul adott hisztériával,ami nem a probléma megoldását célozza,hanem az orbáni rezsim hatalomban tartását,bűneinek elfedését....No ezt sz*ptad be, te is!:-)
Nem vok Orbán párti, de a világtörténelemben számtalan példa volt már arra, hogy ha egy csoport összezár és közösen fellépve érvényesíti az érdekeit akkor - mondjuk így: a helyzetből jóval nagyobb határhasznot tud kihozni, mint összefogás nélkül.
Akár a francia vasút helyzetét is hozhatnám (erős szakszervezet),
https://index.hu/gazdasag/2018/04/16/macron_sztraj...
de már ezen az oldalon is linkeltem elemzéseket arról, hogy mi is a profit? Miért magasabbak az egyik országban a bérek, mint a másikban? Erre pedig az aktuálisan elfogadott közgazdasági értékelés alapján a közös érdekérvényeítés a válasz. Ott magasabb a profit, ahol összefognak a munkavállalók, mert így a tőkés kénytelen a profit viszonylag nagy részét bérként kifizetni.
Hogy jön ez ide?
Ha egy ország összefog, akkor lehet, hogy a bevándorlók jóval kisebb számban fognak áthaladni rajta, más útvonalakat választanak.
engem ez kevéssé érdekel, sokkal fontosabb lenne, ha lehetne értelmes párbeszédet folytatni egy súlyos problémáról, ahol akár viktornak - meg bárki másnak - változhat is a véleménye, vagy lehet eltérö helyzetértékelése, javaslata, anélkül hogy kinyírnák, mint soros ügynököt
Bonyolult problémákat nem lehet megoldani párbeszéd és együttmüködés nélkül, megértés nélkül, és lehet bárki bármilyen okos, de a párbeszédképtelenséggel, annak ellehetetlenítésével eredménytelenebb lesz, mint a dínók, és ezzel ássa meg akár európa sírját, mondjon, gondoljon, vagy tegyen amúgy bármit, vagy ismerje fel akár jól a problémát, ha azt kezelni mégsem tudja, mert a 'team dynamic ' el lesz kúrva...
A dolog a hitelességgel indul, aztán párbeszéd, tolerancia és kompromisszum.
Ha hagyok kipusztulni mindenkit aki nem hisz a zombi háborúban, én sem fogok túl soká élni, pedig hü de okosabb voltam mindenkinél, mert pár hónappal elöbb jártam agyban...
Boby milyen kormánypropaganda ? Nézz rá már a számokra meg ensz jelentésekre az is ov propagandája ?? Azért a helyedben csak utána olvasnék egy kicsit. valahogy nagyon elferdült a látásod :)
Nem túl bonyolult,ha kint élsz Spanyolországban, akkor jelenleg az a hazád.Nem kell ebben a szóban semmi hátsószándékot keresni.
"2015 elött...biztos viktort is ekézte a migrációszupportért"
Spade mindig is jobboldali beállítottságú volt és 2014 előtt - ha emlékeim nem csalnak - többször is élt kritikával a fidesz felé, de az utóbbi évek kormány propagandája úgy látszik őt is magával ragadta.Ami számomra azért érdekes,mert megszólalásai okán, én inkább ahhoz az értelmiségi körhöz soroltam őt,akik az elmúlt években elhagyták a fideszt.
Nyusziban azt szeretem h magyarországról van szó és 300 éves permanens harcról a török ellen, ő meg hoz egy tanulmányt h hogy volt a feudalizmus a marson
"Ha tényleg olyan súlyos a helyzet,mint írod és közben ti fidesz szavazók azt képzelitek,"
Először is én nem szavaztam, bocsika. A helyzet meg nem olyan súlyos hanem súlyosabb.
Ezt az új hazás dolgot nem teljesen értem. De majd ha jó kedved lesz, biztosan elmagyarázod.
Jelenleg én sem vagyok optimista, úgy látom a rövidtávú profitszerző gondolkodás jelenleg más irányba mutat.
Nincs ostobább, mint a tőkés, aki mindenáron növelni akarja a hasznot . MOST !!! - miközben a gyarkolati tapasztalatai egy elefántcsonttoronyból származnak.
De szerintem ez még fordulni fog.
és amúgy ezen napnál világosabb, világvége elhárításán dolgozik orbán az elmúltnyolcévben...
Ja nem, 2015-ben még mindig a migrációt támogatta
De legalább spade teleírta a problémával hangosan a fórumot 2015 elött...biztos viktort is ekézte a migrációszupportért, mint titkos favorit Soros ügynököt, aki keményen malterozik a világvégén
Rosszul gondolom? :)
"Egy kibaszott légvárban élünk. A dinoknak jobb stratégiája volt az aszterioda becsapódása után a túlélésre mint nekünk."
Ha tényleg olyan súlyos a helyzet,mint írod és közben ti fidesz szavazók azt képzelitek, hogy ettől a migráns cunamitól Orbán meg tudja vagy akarja védeni az országot....,akkor igazad van....,ez a hit egy kib@szott nagy légvár.
Érdekes Spanyolhonból hallgatni a libsibolsizást,egy olyan embertől, aki pont ennek a libsibolsi rendszernek köszönheti az új hazáját!?.....és jé,pár h*lye p*csa összekapott a londoni metrón, miközben idegengyűlölő szavakkal gyalázták egymást,és este nem erről szólt a Tények.....,ezek a k*rva libsibolsik elhallgatják az élet nagy dolgait.
a feudalizmus témához, hogy mi is volt az, ("There are normally very few vertical movements of people up and down the hierarchy")
illetve, hogy manapság hogy jelenik meg egyes modern társadalmakban, gazdaságokban...
Akit érdekel, elolvassa, van akiknek hasznos lehet
Az, hogy mai viszonylatban a jellemzöi mintha 100%-ban a Ner-t írná le, csak a véletlen lehet, a szerzö szerintem azt sem tudja, van Magyarország.
How feudalism hinders community transformation and economic evolution ...
"Ugyanúgy, ahogy az afrikai népességrobbanást elősegítette a nyugat a modern orvostudomány vívmányainak ottani elérhetővé tételével, ugyanúgy van mód arra, hogy a modern technikai vívmányokat, akár pilot projektek keretében (tehát új ötleteket kipróbálva) helyben vessenek be az afrikai viszonyok elviselhetővé tételére.."
Először is a folyamatok megfordíthatóságáról annyit h a locsolócsőből
könnyen kifolyik a víz, de elég nehéz visszagyömöszkölni bele.
Másrészről meg technikai vívmányokat projektek keretében, mi ?A lakosság
ott 20 évenként duplázodik mi meg megállapítjuk h MAJD pilotprojektek
keretében csinálunk valamit és jól van az úgy . De eddig csak addig
jutott az EU a 10 év a nagyobb migráncs áradat elindulása óta h pár
hülyének sikerült több milla migráncsot bemenedzselni az EU-ba ami
afrika népességének növekedésében meg se látszik mert hibahatáron belül
van, de az eu-t meg örökre tönkreteszi. Az euban 10 év alatt annyi se
történt h elinduljanak azok a kibaszott pilot projektek v h egyáltalán
lövésük lenne róla h mik azok a pilot projektek, nem hogy már szó lenne
valami megoldásféléről.
a személyes bsztatás egy fórumon, ahol kiosztjuk a feladatokat hogy ki milyen áldozatot hozzon az hazáért hatékony módszer lehet, mindjárt érzek is valami transzcendentális késztetést valamire :)
Ricsire pl már nincs is szüksége rákóczifalvának, ö megnyugodhat ahol van :)
Felmentést kapott a tesióra, izé, a haza érdekében kiosztott szeppuku alól
Ahhoz mi kell, Ricsi, lúdtalp?
egy csepp a tengerbe, már dolgoznak ezen http://www.piacesprofit.hu/tarsadalom/bill-gates-e...
számolni kell azzal is, hogy vízhiány van, e okból már megindulhatnak https://index.hu/kulfold/2018/02/21/ha_eljon_a_nap... előbb vagy utóbb, hisz hiába van pénz, ha nincs víz, ami létszükséglet...
Az általad felvázolt környezeti feltételek stimmelnek, de más megoldást is lehet keresni.
Ugyanúgy, ahogy az afrikai népességrobbanást elősegítette a nyugat a modern orvostudomány vívmányainak ottani elérhetővé tételével, ugyanúgy van mód arra, hogy a modern technikai vívmányokat, akár pilot projektek keretében (tehát új ötleteket kipróbálva) helyben vessenek be az afrikai viszonyok elviselhetővé tételére.
Persze ez az út közös gondolkodást, összefogást és kreativitást követel és tele van kihívásokkal.
Mégis ez a jó és az egyetlen megoldás.