Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Kolumbia

#818558 matgab Előzmény: #818552

Kolumbia szállás : 30-60 EUR/ éj-ért már normális szállodákat lehet kapni jó reggelivel, normális lokációban.

Bookingon kerestem őket.

Guatemala:

közel van Mexikóhoz (ott voltunk a 2. héten) és szép vulkánjaik vannak, maja korabeli városaik, (Tikal a legnagyobb , de nekem yaksha volt a legeredetibb élmény) https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Triangle_Ya...

meg kolonális városaik , mint Antigua.

Meg nem olyan turistás az sem...

Gondolkoztunk, hogy mi legyen Costa Rica Honduras, vagy Guatemala, de végülis ez lett...

Kolumbia

#818552 banyaiz Előzmény: #818450

Nagy utazó vagy te Matgab . Guatemala , hogy jött mint célpont? :)

Szállás pl milyen árakon megy Kolumbiában arról nem írtál?

Különleges hely lehet Kolumbia, biztos megvan a varázsa ennyire beindult a turizmus is ott.

Kolumbia

#818548 banyaiz Előzmény: #818422

Szóval nem rohangálnak a vörös khmerek , és a vietkongok kalasnyikovokkal a szálloda udvarán kívül sem. :)

Azért egy hátizsákkal nem biztos elindulnék világgá ott, szétnézni a vidéken. Bár biztos meglehet a varázsa annak is.

Kolumbia

#818450 matgab Előzmény: #818415

Vad helyek azért biztos maradtak. Kolumbiában is a dzsungel területe (klasszikus kábszer termelő vidék), vagy Mexikó északi része. Vagy mostanában Venezuela...

Guatemala-ban voltunk tavaly, ami szintén nagyon szép és turisták által még viszonylag érintetlen, de ott is azért látszanak még az elmúlt évtizedeken át zajló polgárháború hagyományai (Mc Donald's-et vagy üzleteket nagy fegyverekkel örző biztonsági őrök, elöl is lesötétített üvegű autók, vagy este a vendégekre rálakatolják az éttermek az ajtót (nyitva van, csak lelakatolják a biztonság kedvéért).


Az árak vegyesek: egyrészt pl. a borok és az édességek (csokik) baromi drágák. egy üveg bor kb. 5000 forintnál kezdődik (mondjuk ami nálunk 1000 forint) de a borok világviszonylatban talán Mo-n a legolcsóbbak.

Aztán az ellenpélda a taxi, ami mint írtam kb. 7000 forint/70 km, de a városban sem nagyon több, mint 70-100 ft/km.

Éttermek, amik jók (bor nélkül) az kb. 2000-5000 ft/fő , kb 90% magyar árakon.

Múzeumok: egy csomó ingyenes, a legdrágább az 3000/fő volt.

Koktélok kb. 1000-1500

utcai árusnál saslik krumplival kb 350 ft.

Speedboat-tal utazás (kb 70km oda vissza) 5000 /fő (30 fős csónak)

A kifejezetten túristákhoz kötödő szolgáltatások drágák, mert most már sok az usa/német/osztrák turista.

1 napos Privát túra idegenvezetővel+ sofőrrel kb 200 USD.

De van egy csomó ingyenes városnéző túra is - vagyis nem ingyenes, hanem azt mondják, hogy a végén adj annyit, amennyit jónak gondolsz...

Egyszóval kb. a magyar árak 80-90%-ának éreztem az ottani költségeket.

Ezek nagyvárosi árak, gondolom falukban vagy kevésbé frekventált helyeken vagy helyieknek olcsóbb.

Kolumbia

#818422 KawaBazsy Előzmény: #818415

Kambodzsában én csak Siem Reap-ban voltam (ott van Angkor), s az biztos, h az sokkal csillogóbb, mint a vidék, amit útközben láttam. De attól még nem rezervátum.. Itthon sem ugyanaz a Balaton part, meg egy szabolcsi kis falu.

Kolumbia

#818415 banyaiz Előzmény: #818400

Úgy látom elavultak a Kambodzsa, Kolumbia mint vad helyek szinonimái .

Akkor mi maradt még ilyen "dzsungel"? Jemen, vagy Dél-Szudán azok még nem igazi turista célpontok. :)

Nincs egy ilyen rezervátum jellege turistáknak? Kambodzsával kapcsolatban is kérdezném ezt attól aki már járt ott. Olyasmire gondolok mint Egyiptomban . Valamilyen szinten el van különítve a turizmus, turista övezetek és a valódi Egyiptom. Vagy pl Thaiföld se azért egészen az mint a tengerparti turistaövezetekben.

Milyenek az árak Mo-hoz képest Kolumbiában?


Kolumbia

#818400 matgab Előzmény: #818395

Igen, de 10 év alatt rengeteget fejlődött. Egész hihetetlen. Ott is mesélik, hogy a korábbi no -go zónákat bevonták a tömegközlekedésbe és most már turisták tömegei mennek oda.

Cartagenaban az egykori rabszolga negyedben laktunk, ami 10 éve még az egyik leglezülöttebb rész volt, aminek főtereit a drogosok és drogárusok lepték el, mostanra meg nyitottak rengeteg hostelt és ma már trendi hipszter hely lett belőle.

Kolumbia

#818395 KawaBazsy Előzmény: #818386

10 éve, amikor Londonban laktam, volt kolumbiai osztálytársam. Akkor nem nagyon dícsérte a helyzetet.. Volt egy venezuelai csaj is, együtt szidták a vezetőiket. :-)

Kolumbia

#818386 matgab Előzmény: #817468

Megjöttem Kolumbiából... Nem tudom, hogy láttam már-e ennyire jó országot , mint ez! Pedig az image-e nagyon rossz.

Ebben az országban baromira érdemes lenne befektetni. 15 éve -az ismert okok miatt - alig 50.000 turistájuk volt. Ma 6 millió, de rohamosan gyarapszik ez a szám.

Baromi jó klímával , elképesztően szép környezettel, kedves barátságos emberekkel és még a taxisofőrök sem húztak le egy két eset kivételével.

Hihetetlen, hogy Budapesthez képest ott hány taxis közlekedik egy egy városban, és 70 km-t visznek el 6000 forintnak megfelelő peso-ért.

Magyarországon a reptéren meg 15 percet kell várni arra, hogy a baszott főtaxi felvegyen és utána 8000-ért bevigyen a városba! Kapják be, ezeknek nem tarifa emelés kellene, hanem szabad verseny a pofájukba!

A visszaút egy kicsit hosszúra sikeredett, mert egy belföldi gép késése miatt nem értük el a párizsi csatlakozást és ezért 46 órás lett a visszaút... Na ott aztán volt kalamajka rendesen (keress éjjel 2-kor aznapra szállást, mert egyik légitársaság sem hajlandó fizetni/keresni) és mivel húsvét volt minden gép tömve volt, úgyhogy csak úgy tudtunk eljönni egy nappal később, hogy Amsterdamon keresztül a KLM gépre felkönyörögtük magunkat -mert épp volt két utas aki nem jelent meg időben.... :-)


Ja és Vivacolumbia légitársasággal ne utazzatok, mert ők nem annyi jegyet adnak el ,ahány hely van, hanem akár 50%-kal többet is és a lemaradó tömeg az keményen balhézik, ezt több reptéren is láttuk a belföldi járatokon, egyről majdnem mi is lemaradtunk, de a többi szerencsére Avianca volt... Az Star Alliance.



Thaiföld-Kambodzsa

#817468 Hathor Előzmény: #817430

Siem Reapben talalkoztunk magyar aranyifjakkal,ket honapja jarjak ott a kornyeket. Balirol hoznak be ajandektargyakat balakban, 3honapos szallitassal. En is vettem Nike cipot Siem Reapben vmi duty free boltban. Vietnami gyartmany,tok eredetinek nez ki. Air max itthon 50ezres cipo 69dollar volt. Ha kettot vettem volna 3at kapok akcio volt. Nem a gagyi, ami masoltakat arulnak a piacokon ott.

Thaiföld-Kambodzsa

#817430 Fornit Előzmény: #817424

Ismerős volt a két kis sziget a parttal szemben:) Az első thai utamon én is ott voltam :)

Thaiföld-Kambodzsa

#817427 Hathor Előzmény: #817374

Hát ha egyedül megyek, én is mentem volna mindenféle nomád üzemmódban, most alkalmazkodnom kellett. Gyerekek maradtak. Életben először nem vittük Őket el. :) Kaptak bogarakat, játékokat, ajándéktárgyakat, ruhákat. Elvoltak.. :)

Thaiföld-Kambodzsa

#817374 KawaBazsy Előzmény: #817367

Jah, Bangkokban én is hajóztam a Chao Prayán, meg a sky train-t használtam. De Phuketen meg Krabiban kellett a motor, h jól bejárjam a vidéket. Kamboban ugye nem lehet külföldinek a balesetek miatt (bal-jobb közlekedés), úgyhogy ott jóféle strapa biciklit használtam. :-) Kisbusszal csak Kambodzsa hatátától Bangkokig mentem.

Cangával sokkal autentikusabb volt Kambo, megnéztem az elöntött rizsföldeket a bivalyokkal, meg kavirnyásztam össze-vissza.

Kölkök nem mentek? Nekünk Usa a cél, de kell hozzá nőni a gyerekeknek (ill. meg kell születni a kisebbnek. :-)


Thaiföld-Kambodzsa

#817367 Hathor Előzmény: #817366

Nemigen kellett tuktukolni sehol, mert az összes szállásunk az éjszakai negyedeknél volt közvetlen. Seam Reapben is PuB Streettől 300méterre laktunk, meg Bankokban is a Kahaosan Roadnál. Motort nem béreltem, mert asszony nem ült rá, egyedül meg nem hagytam ott.

A buszpályaudvarról tuktukoltunk a szállodáig Kambodzsában, amúgy mindenhova háztól házig kisbusz vitt mindig, minden programra.