szerintem vízió van (még sok is), csak gondolkodás, párbeszéd nincs. Meg eredmény se.
szerintem vízió van (még sok is), csak gondolkodás, párbeszéd nincs. Meg eredmény se.
mit kéne tenni, hogy össze legyenek vetve ezek a listák és egy csapásirányt, egy tervet, egy víziót (nevezzük bárhogy is) a pofink elé tegyenek?
bizony, érdemes lenne.
Szerinted össze lesz vetve? :)
Szerintem Soros, és kész.
Érdemes lenne összevetni, ők mint csinálnak másként:
jó nem 100, rosszul emlékeztem valami 86rémlett, de csak 68 oldal, de ez így is több, mint a többi párté... https://jobbik-hu-static.azureedge.net/sites/defau...
és az lmp.nek 8 oldal https://lehetmas.hu/wp-content/uploads/2018/02/Sza...
Szerintem a Jobbik (akárcsak 2010-ben) alul van lőve a közvélemény kutatóknál, lesznek itt meglepetések, de max. arra lehet reális esély szvsz, hogy a 2/3 ne legyen meg a Fidesznek és 50% fölé menjenek nem sokkal.
Úgy volna az igazi, ha az a cirka 600 ezer magyar is levélben szavazhatna (mint a kettős állampolgárok), akik az MSZP-SZDSZ, FIDESZ-KDNP kormányok miatt kényszerből (és nem kalandvágyból) küldföldre mentek. Akkor csomagolhatnának a fiúk (de még ellenzékben ellehetnének 1-2 ciklust), de a szocik is végre kitakarodnának Gyurcsánnyal együtt a Parlamentből.
A politikának nem kellene ennyire fontos szerepet betöltenie egy ország lakosságának az életében, a "rothadó" Nyugaton így van. Nálunk még él a Kádár nosztalgia, az ország lakosságát sikeresen megosztják és ügynöklista takargató komcsik magyaráznak a demokráciáról 28 éve.
2014-es írás. A valósággal történő egyezés csupán a véletlen műve lehet. :-P
marhaság....
De tedd, ha nyíltan közösséget akarsz vállalni a megélhetési politikusokkal, akik már nyíltan komcsik és maffiállamot építenek. Annyira gátlástalanok, hogy évek óta semmi elvük nincs, és már színfalak mögé se rejtik a rablást. Fejben a társadalomnak lassan több kárt okoznak, mint a komcsi diktatúra, az is fejben okozta a legtöbb kárt azzal, hogy önállótlanná váltak az emberek, és évtizedekre versenyképtelenek. Fidesz dettó ugyanezt csinálja az oktatás züllésével, a migráncsos agymosással, a jó állam atyuska gondoskodó szerepével, és a fake news tengerrel, és azzal, hogy minden alternatívát csírájában fojtanak el, hogy csak ök egyedül maradhassanak, végül alternatíva nélkül....kb ahogy Putinnak sincs már reális alternatívája, go egypárt rendszer?
Miért lenne olyan nayg tragédia, ha lmp vagy vagy jobbik összeállna mszp-vel? Mszp mindenképp a gyenge láncszem marad, aki egy ilyen 4 éves ciklus utän még tovább gyengülne, és végre el is tünne a politikábol. A nyerés nem mindig nyerés....räadäsul mär sem személyekben, sem fejben a fidesz nem kevésbé komcsi, mint mszp....
No es egy ilyen magyar GroKo nem kormányzona 4 évig, erre mérget veszek. Ennyire kül emberek nem fognak megférni egymäs mellett. Tehát mindenképp elörehozott välasztäsok lennének, de addigra a fidesz a vereség miatt ugy megbomlana, hogy az elörehozott välasztäsokon a rengeteg párt romjain végre vmi értelmes valoban felemelkedhetne. Pl egy szétesö fidesznek az értelmes szárny egy jobbik és átalakuló lmp-vel :P
ez csak a netes szavazotäbor, nézd meg eredményeknél az össz szavazatszámot, mindössze pár tízezer
A fidesz táborának nagy része nem is tud netet használni, olyan egyszerü ember, mint a faék, buta mint a föld.
Nekem ilyen megfontolásokból moma a favorit amit írtam. Sajnos az 5%-kal kell küzdjenek az a realitás, a bejutási küszöb is kemény nekik úgy nézem.
Szerintem a fidesz és a jobbik mellett jobboldalon és jobbközépen azért nagyon hiányzik még több párt is. Már ha ezeket a pártokat jobboldaliaknak tekintjük ami azért komoly engedményeket kíván . :) Ez Momától függetlenül , mert nagyon kellene egy erős kereszténydemokrata, és erős kisgazdapárt is még .
Még sok időd van választásokig addig még megvilágosodsz aztán csatlakozol a haladó erőkhöz. :) Ez egyértelmű lépés, egy dolog csak a kérdés ezzel elveszik e a listás szavazat . Ilyen probléma lmp-nél pl nincs mert az szinte biztos 5% felett lesz. Ez az egyetlen fejtörés az ügyben számomra.
Nem rossz vsz az a program, legalábbis amit én olvastam az 5 oldal környékén volt. Fontosabb témákban vázlatos irányelvek. Lényeg benne volt szerintem, mi az elvi álláspont fontos ügyekben.
Fidesz pedig úgy gondolkodik a munkája önmagáért beszél . Valóban önmagáért beszél. :) Gyakorlatilag azzal, hogy minden elvi, vagy gyakorlati kérdést rövidre zárnak a gonosz migrántokkal elkerülnek minden érdemi kérdést a jelen, jövő kapcsán egy választási kampányban. Ami azért elég beszűkült állapot, mint diagnózis, nagyon egyszerű hozzáállás egy ország vezetéséhez. Ami nekem nem szimpatikus hozzáállás finoman szólva. Bár értem a taktikai megfontolást benne.
Bevallom Jobbik és Lmp programját nem olvastam még. Jobbik 100 oldalas programmal az igen , nem aprózták el.
Lajos mint vezető, nagy megrázkódtatásnak tűnik egy Orbán után. Ez után a közeg után ami itt kialakult. Elképzelem az első megszólalását, a gonosz migrántok = a világ recept után. Hát az olyan lenne kb mint mikor a sötét éjszakában egyszer csak napkitörés. :) Az emberek azt se tudnák hol vannak. Látod ez pl szerintem hatalmas hiba egy egy aktuális kormány részéről, ilyen helyzetbe vinni egy országot. Ez is része annak mit hagy maga után ha hirtelen távozni kell.
Szerintem az is egy régen rossz politikai klíma egy országban ha egy egy kormányváltás megrázkódtatással ér fel.
Mert azért az alap értékek adottak vsz amihez az aktuális kormány viszonyulhatna.
Pl Németországban nem Merkel győz hanem a szociáldemokraták, vagy a liberálisok akkor az egy világvége felfordulás lenne? Szerintem kb annyi , hogy beszállt egy másik sofőr az autóba és kicsit más a vezetői stílusa, részletkérdésekben más elképzelések aztán csók.
Ez egy normális helyzet vsz. Mondjuk belegondolok abba mi lenne ha Putyint leváltanák a ruszkik ezt összehasonlítom mondjuk Merkelt leváltanák a németek. Ég és föld különbségnek tűnik a két helyzet az adott ország számára mint felfordulás.
Vagy pl Svájcban azt sem tudom hány kormányváltás volt az elmúlt években, vagy volt e. Az kb olyan programnak tűnik innen Mo-ról nézve Svájcban mintha fogat mosna valaki vagy hasonló, aztán megy tovább az élet. Zökkenőmentesen.
Valahogy ezt kellene elérni mint jó állapotot. Ez is egy cél kellene legyen egy magára valamit adó mindenkori magyar kormánynak. Mit hagy maga után ha távoznia kell.
Tessék kérem, ha igaz, lesz Jobbik-MSZP koalíció! :-D
Szóval te is egy örök álmodozó vagy. Mint én, aki 52 évesen 25 éves barátnőt szeretne, kb annyi a realitás. :-D
De ha így érzed, akkor viszont szavazz Lajosékra, te legalább tudod, hogy szíved szerint kit akarsz.
Mi meg őrlődünk tovább, basszus... :-/
Ez nem létezik, sőt lehetetlen, szerintem ez valami balos akció a mozgósításra, mondván itt a remény. Nem lehet a fidesz így lemaradva.
Az elég magas, persze fene tudja, szerintem lesz itt pár meglepetés a választáson.
Schiffert eléggé utálják az lmp-sek, legalábbis ezt hallom. Annyira nem bukkan fel sehol, szerintem teljesen kihátrált mögülük. LMP balra, ő meg inkább jobbra tolódik szerintem.
Bár az lmp nem is tolódik semerre, simán csak bénáznak és bénázik Bernike, és a helyett, hogy diktálna, hagyja, hogy fletó az orránál fogva vezesse...